OH MY LORD, THE LIGHT IS GOIN DOWN AND THE WEEKEND'S HERE

Jäklar vad tiden går fort?!
Nyss var det typ 70 dagar kvar tills takeoff, helt sjukt vad tiden rinner iväg! Fick dock veta förra veckan att flygtiderna ändrats med typ 11h.. Och inte till det bättre kan jag säga. Det blir nattflygning på ditresan och jag AVSKYR att resa nattetid. Menmen ska egentligen inte klaga.. ;-)
 
Såhär har då vardagen sett ut för mig sedan sist;
 
Farmor och Ernst bjöd oss på middag en kväll, jättegod mat som alltid & mys med kissemiss & TV-tittande i soffan. Och i samma veva fick jag presenter i förskott! Yey hihi.
 
Hämtat ut mitt nya pass, också en grej som gör att avresan känns så nära hihi!

Tränat mina pass på gymmet, går med ständig träningsvärk. Äkta hatkärlek ;-) Känslan av att vakna på morgonen och längta efter att få fara på gymmet är en underbar känsla! Det går bra nu.

Umgåtts med min tok-Anna! Alltid lika roligt - även fast hon sover halva dagarna och tar evigheter på sig att svara på sms & göra sig ready to go ;-)
 
Har varit rätt trött av mig, både i kropp och knopp. Vet egentligen inte varför.. Även fast jag inte gjort något utöver det vanliga men C kanske smittade av sig - han som jobbat över sent flera kvällar i rad och inte varit så pigg.

Jobbat jobbat jobbat, som ni vet förstås. Åhåå vad jag trivs på jobbet, om jag inte redan sagt det!! ♡
 
Farfar och Anita ville också gratta mig i förskott så dem kom förbi en kväll på en kopp kaffe och umgicks. Fick även presenter av dem. (Ska visa allt i ett inlägg sedan)
 
Har ju varit ledig både tisdag och onsdag (!!) vilket har varit gudomligt. Att inte ha tider att passa är så jäkla skönt, har njutit till fullo och inte gjort många knop alls. Eller okej jo det har jag, kan typ aldrig bara slappa i soffan haha. Men förutom det bilderna visar så har jag också städat i lägenheten, tvättat, gått promenader, betat av flera avsnitt utav Life Unexpected, lagat storkok så vi fått massa matlådor m.m.
 
--- --- ---
Ikväll har jag jobbat och ett arbetspass imorgonbitti väntar också. När jag slutat kl 15.30 ska jag och C åka till Lycksele för att fira min födelsedag med familj & vänner. Som jag längtat! <3

NEW ONES IN

Tänkte visa upp lite nytt som landade hos mig i veckan! :-)
 
Ett par blommigt mönstrade sommarshorts som föll mig direkt i smaken!- Fina att matcha till en vit top. Och så en jumpsuit, velade så mycket om jag ville ha en svart eller en mönstrad, fanns olika valalternativ. Var rätt sugen på ett blommigt mönster där med men svart är enklast att matcha med allt annat och det är så stilrent & snyggt, så det fick bli den! Allt passar i varje fall & jag är supernöjd :-)
 
Och sist men inte minst, dessa skor av XIT. Ååh.. Har suktat efter dem såååå länge & alltid velat ha sådana. Plus att vita var en självklarhet, det är så fresh n classy! Och nu är dem äntligen mina höhö. Lär användas flitigt nu utomlands och i sommar då det är torrt ute!
Ett annat plus är att C fortfarande är lite längre än mig då jag har på mig dem ;-)

ELLEN


Grattis till en utav mina närmaste vänner på sin 21-årsdag ❤️

HAPPY FRIDAY

 
Jag lever. Trött, men levande.
Intensiva dagar kan jag lugnt säga. Har jag jobbat dag så har jag gått på gymmet direkt jag slutar och så pluggar jag hela kvällen. Jobbar jag kväll så görs träningen & plugget bort innan dess. Ni förstår. Men jag är stolt över mig själv och min drivkraft; jag VILL klara av skolan. Jag VILL träna och uppnå de fysiska mål jag satt upp på mig själv. Jag VILL göra bra ifrån mig på jobbet och bara vara på avdelningen med mina fina arbetskamrater & patienter.<3
Skam den som ger sig, säger jag bara.
 
Idag är en ledig fredag vilket är så skönt! Kickade igång dagen med ett konditionspass tidigt imorse, crosstrainer & roddmaskin. Satte mig sedan och pluggade några timmar innan jag mötte upp Anna för en promenad. Så himla skönt även fast jag saknade solen idag! Man blir så himla pigg & lycklig av solen ju, nu längtar man också tills graderna stiger och man inte fryser av luften :-)
 
 
 
 
Nu lyssnar jag på musik samtidigt som jag förbereder middagen, dessa två går på repeat ofta nu och det är sällan FloRida gör mig besviken!
En pastarätt får det bli till middag denna fredag, tillsammans med ett glas rödtjut! Perfekt. Sedan jobbar jag lördag, söndag och måndag. Men det blir ju en fin helg ändå :-)

ETT TRÄNINGSPASS

Onsdag och förutom att jag har pluggat, tvättat, städat, jobbat och lagat mat så har jag varit på gymmet och tränat skiten ur nedre delen av kroppen, hihi! Tänkte dela med mig utav hur ett träningspass kan se ut för mig;
 
 
Uppvärmning 10 minuter på crosstrainer eller roddmaskin
Squats 10x3
Raka marklyft 10x3
Insida lår i cable cross uppföljt av rumpa i cablecross 10x3
Brännande sidosteg med rubberband 10x3/ben - Den övningen kan ni se på den här bilden, bandet ska vara spänt hela tiden och man går åt vardera sida kanske 10 steg åt gången. BRÄNNER SOM FAN
Utfallssteg 10x3
Höftlyft 10x3
♥Olika magövningar, bl.a. knäindrag på boll och russian twist med en kettlebell
Plankan så lääänge jag bara orkar
♥Samt jogging eller cykling 10-15 min
 
 
Som ni uppenbarligen förstår så är detta fokus på benen, rumpan och magen. Kan lova er att jag brukar ha GRYM träningsvärk efter dessa pass + veckans alla andra träningspass.. ;-) Känner av det redan nu ikväll haha!
 
Jag brukar äta direkt jag kommer hem från träningen, hellre en större måltid. Kolhydrater & protein för hela slanten så inte kroppen bryts ned :-) Och nu ska jag fortsätta plugga ett tag tills C kommer hem från jobbet, efter strejken som varit så är det befogat att dem får jobba över.

I'M SETTING FIRE TO THE LIFE THAT I KNOW

Kort och gott, såhär har min helg sett ut:

Annas mamma har köpt en liten finskspetsvalp, jag och Chrille fick komma förbi och mysa med lilla Idun vilket var så kul! Saknar verkligen tiden då Max var sådär liten hihi.<3 Och visst blir man så himla sugen på en till hund men tiden ska ju räcka till. 

Jag fick följa Elisabeth och Filip på ett crossfit-pass på Åseles styrkehall i fredags, min första gång och jag kan med säkerhet säga att det var det jobbigaste träningspasset i mitt liv hittills! ;-) Jobbigare än spinning och cardio walking LÄTT! Men det var jättekul och jag kommer absolut köra det igen någon gång. 
Jag & Elisabeth följdes även på gymmet imorse och körde styrka, vi gick igenom mitt träningsschema och det är verkligen så skönt att gå igenom teknik och allting så det blir helt rätt! Väldigt roligt med en träningshelg + ha kvalitetstid med svärmor hihi. När vi har tid hoppas vi på en shoppinghelg tillsammans!
(Och det känns som att träningen hittills har gett lite resultat, eller så inbillar jag mig hihi)

Mys i soffan med en filt och en kopp te framför Breaking Bad har vi också gjort. Man behöver inte alltid vara uppe i varv säg!

Mumsiga helgsfrukostar!

Hemma hos familjen Ohlsson är det bara hockey som gäller och självklart såg vi Skellefteås första finalmatcher. Alltid så kul att Se Sebastian spela också! :-) Nu står det 1-1 i matcher och det blir spännande att uppfölja.

Och förutom det bilderna visar så har vi umgåtts med Chrilles farmor & farfar, varit ute i Norsjöberg, gått med hundarna, ätit god mat, bara haft det jättemysigt! Helger som dessa är så himla bra!

--- --- ---

Nu sitter jag och Chrille i soffan med varsin kopp te och ser Breaking Bad. Så skönt att vara hemma igen, har hunnit städa lite och rensat/torkat kylskåpet lite. Vi har också gjort bort veckohandlingen så kylskåpet är fullt igen ;-)
Som ni såg förut så är denna vecka väldigt jobbrelaterad, endast en ledig dag. Och den blir ännu mer späckad eftersom jag ska klämma in plugg & träning före & efter arbetspassen. Dessa tre är mina största prios de kommande veckorna & jag är inställd på att det inte kommer bli mycket fritid. Så är livet för en sjuksköterskestuderande undersköterska som jobbar på sin hälsa & fysik! ;-)

NOW THAT I'VE FOUND YOU

Hur mina lediga dagar har sett ut!
Fixa pass inför utlandet, hälsa på kusin i hennes och Toms nya villa ute i Arnäsvall, mysa med Liam, bli bjuden på islatte av Anna på waynes, mysa med Christoffer & Max, njuta av morgonsol, laga ett storkok utav tacopaj, träna, och förutom det bilderna visar så har jag också pluggat och gjort hushållssysslor & andra måsten. Typ så. Som ni kan se så har jag 'bara' jobbat igårkväll och idag. Har varit en jätteskön vecka men då blir det hårdare tag nästa vecka. Gillar egentligen inte att ha sådana arbetsveckor, vill ha passen jämt fördelade:P
På en utav bilderna kan ni också se en sneakpeak på mina nya byxor från Eivy Unbored Unboard! Beställde dem för nästan en månad sedan (?!) så det blev minuspoäng för att det tog sååå lång tid innan de levererades. Men är ändå nöjd, såå sköna! :-)
 
--- --- ---
Jag tror jag står i ett skede där det är så mycket som händer och står på agendan just nu. Att livet har sina ups and downs visste man ju redan förstås, och ibland får man bara bita ihop och resa sig upp igen.
Mycket jobbrelaterat är ett måste just nu, inte bara att vara på avdelningen utan också en massa strokeutbildningar, schemaläggningar inför sommaren (personalen lägger ju sina egna scheman), jag har nog även glömt berätta att chefen förlängde min anställning från sista maj ända till mitten på augusti! Första sommaren som jag inte är en sommarvikarie haha. Plus att tentaplugget finns ju kvar så det ligger på högväxel nu också. 
Och just i dessa tillfällen då det är mycket att göra, så brukar jag sitta och tänka på allt roligt planerat som jag har framför mig; min födelsedag, Turkiet, saker jag bokat hos Sanna på salongen, yran, och så det som händer under sommaren som ev student i Skellefteå, midsommar, Åselemarknaden, motorveckan och farmors släktfest. Man vill ju att tiden ska gå fort så allt roligt kan börja, men man inser att alla måsten måste göras bort först. Det är nog så stress uppstår ;-)
 
På tal om jobb så har denna dag gått hur bra som helst, slutade 15.30 och gick till gymmet direkt. Körde 30 min intervaller på crosstrainern och avslutade med några magövningar. Har blivit mycket bättre att spänna bålen medans jag löper eller kör crosstrainer, det känns verkligen! Den brännande känslan i magen och benen jag har nu alltså.. Grymt bra ;-)

Jag och killarna sitter i bilen påväg till Åsele nu, där vi ska spendera helgen med fina familjen Ohlsson! Chrilles företag är i en strejk så han jobbar inte imorgon och själv är jag ledig. Så vi bestämde att vi lika gärna kunde åka ikväll!
Trevlig helg! ❤️

LITTLE LOVE, BIG LOVE

Mina hjärtan <3

Enormt lycklig att jag har er.

HAGA HEM


En annan grej att lägga till på önskelistan är presentkort på butiken Haga Hem som ligger i oskargallerian här i Övik. Här finns verkligen ALLT mellan himmel & jord: smycken, lyktor, ljus, blommor, all slags inredning för alla rum i hemmet, lampor, vaser, teer, verkligen ALLT haha! Varje gång jag är i gallerian så bara måste jag gå in dit & kika.. ;-)

LITE MÅNDAGSBEKÄNNELSER...


...Jag gillar att multitaska. Det är nästan jämt som jag gör två saker samtidigt, t.ex. se på serie medans jag sitter vid datorn eller när jag lagar mat, lyssnar JÄMT på musik eller podd när jag städar, är ute och går, är på gymmet, när jag går till och från jobbet.
 
...Jag tycker det är sjukt attraktivt med killar som har skägg. Ännu ett ideal som min egen karl uppfyller ;-) Tror aldrig Chrille har varit såhär skäggig någon gång?!
 
...Trots att jag jag pluggar till den utbildning som jag typ alltid vetat att jag velat, så har jag INGEN som helst aning om hur framtiden ser ut.. Vilken slags sjuksköterska jag vill jobba som, om vi ens kommer bo kvar i Örnsköldsvik, det är ändå mycket som inte går att bestämma eller förutse.
 
...Jag är HELT inne i skor och väskor just nu haha! Synd man inte har råd med allt ;-)
 
...Har jag en dålig hårdag så spelar det ingen roll ifall mitt smink och min outfit är on point, man känner sig inte fin.
 
...Har insett att jag inte alls är en lat människa längre! När jag bodde i Lycksele så kunde jag låna bil jämt och köra överallt eller få skjuts. Sedan jag flyttade hit så har jag i stort sett gått och cyklat överallt, Chrille är så rädd om sin bil så den låter jag bli haha.
 
...Majmånad kommer nog vara den roligaste månaden på hela 2016, som det känns nu. Så sjukt mycket att se fram emot!
 
...Och på tal om maj så har jag bokat in en grej som jag aldrig har provat på förut, det känns väldigt spännande.. Mer om det får ni veta senare! ;-)

ONE BY ONE WE SEE THE SUN, FEEL THE DAY HAS JUST BEGUN

Fredag:


Nästan direkt vi kom fram till Lycksele så hade Kicki förberett en supergod tvårätters middag. Alltså ett utav mina life missions är att laga lika god och fascinerande mat som henne, ska bli hennes lärjunge ;-)
Sedan var vi hemma hos mamma & Per ett tag och grattade Per, fikade och umgicks! Och resten av kvällen hos pappa och Kicki så såg vi Let's dance, drack lite rödtjut, pratade en massa, hade det bara mys. Jag var väldigt trött men belåten då jag fick gå och lägga mig i min gamla flicksäng och kura ihop mig i Chrilles famn. 

Lördag:


Efter lite sovmorgon och en promenad med Max så hade Kicki gjort i ordning en riktig brunch - med bl.a. nutellarullar. Sjukt onyttigt men gud så gott! ;-)
Vid lunchtid mötte vi upp Robert och Elisabeth för att tillsammans hälsa på Chrilles morfar. Det blev uppskattat och en trevlig stund.


Matilda skrev högskoleprovet hela dagen så vi fick sköta om lilla Vilma och rå om henne! Denna lilla tjej är verkligen så full av nyfikenhet, nu när hon börjat krypa och har börjat ställa sig upp lite så får man passa sig ;-) Också så himla snäll av sig och bara helt underbar! När jag fick veta att Viktor fått jobb i Umeå och att de ska flytta från Oslo blev jag såå glad! <3


Kickis syster med familj kom under eftermiddagen för att grilla och äta middag här, så vi blev ett rejält gäng här hemma! Men det blev så trevligt med hockeytittande, sällskapsspel, drinkar, god mat, musik etc.


Efter middagen så blev det altanmys för hela slanten, jag kurade ihop mig under en filt hos C och bara njöt av sällskapet omkring mig. Vi spelade musik, de vuxna blev alldeles för nostalgiska när 80-och 90talets godingar spelades haha, och vi gick i säng rätt sent. Men det var det värt! :-)

Söndag:


Ligger i soffan med en kaffekopp idag, dagen har ju nästan knappt börjat! Men idag ska vi äta brunch hos mamma & Per och umgås med dem, sedan åker vi väl hem till Övik igen. Vi har då ingen brådska hem, jag har ju turen att vara ledig både imorgon OCH tisdag! Hur skönt?! ;-) En långhelg känns väldigt gött må jag säga!

Men det var min helg, det. Hoppas ni också haft en mysig helg, vare sig ni jobbat eller gjort andra aktiviteter! :-)

EN FREDAG MITT I LIVET

Bjuppar på lite snapshots från det egna arkivet i telefonen.
 
Hej på er! Regn, regn, regn i all ära under veckans hång. Riktigt pissigt och irriterande, man nästan gruvade sig för att gå ut med Max haha. Ibland får man sakna solen och man vill även att det ska bli några grader varmare så jag kan börja använda nykappan! Men den som väntar på något gott..
Dock har det varit blå himmel och soligt väder idag, det var lätt att kliva ur sängen och se fram emot arbetsdagen!
 
Denna vecka har jag varit i en dålig svacka, som vi alla kan hamna i någon gång. Har inte varit mitt bästa jag i alla lägen men man får göra sitt bästa vilket som! Jag är verkligen tacksam för mina vänner, mina föräldrar, min underbara pojkvän, vad vore man utan sina nära och kära?! <3
 
Fullkomligt förälskad i nya träningslinnet! Här ser ni bättre hur ryggen ser ut, inbyggd BH känns jättebra också.
Just på tal om träning så har den gått fint under veckans gång, fått nytt schemaupplägg av svärmor som jag övat på. Nästa helg åker vi förmodligen till Åsele så då ska vi träna tillsammans, kvalitetstid med svärmor är ju aldrig fel hihi. Plus att det är skönast när någon erfaren visar hur man utför alla övningar. Något att se fram emot :-)
 
Ledig helg förresten? - Hell yes! Efter många om och men så har vi landat i Lycksele tack vare papi, hihi. Det blir en lugn helg & det kan behövas, få ladda om batterierna på nytt och bara vara med föräldrarna. Så fint.<3 Hoppas ni alla också får en fin och rolig helg, vad ni än ska hitta på!
(Och så ett grattis till Per som fyller 52 idag! Bättre styvpappa finns det inte❤️)

EN DAG ATT MINNAS


För snart 2 år sedan gick jag och mannen i mitt liv balen tillsammans för andra gången. Helt klart en utav de bästa dagarna i mitt liv! ❤️

Älskar att kolla igenom alla bilder bara för att jag tycker de är så fina. De är min egna definiering av perfektion - Han med stort H, min frisyr som bästa Zarah fixade, balklänningen som var värd varenda öre, alla mina vackra vänner; det var bara en fantastisk dag, kväll & natt samt ett utav flera farväl till Tannbergsskolan och årgång 95 som var så jäkla grym! 
Minnen som dessa vill man förevigt ha kvar :-)

NÄR MAN KAN UNNA SIG

Jag och Anna träffas verkligen jättesällan TROTS att vi bor grannar, liksom ett hus emellan oss. Ganska otroligt va?
Men vi jobbar om varandra ständigt och hon jobbar dessutom nätter också. Haha vi brukar garva åt hur fantastiskt det är att våra scheman typ aldrig går ihop :P
MEN!- Idag har vi båda varit lediga så vi har varit på stan tillsammans, shoppat, fikat, ni vet catching up som alltid är så kul! :-) Hon är så tokig, min fina Anna <3
 
 
Men jag tänkte i varje fall visa er vad jag fick med mig hem idag:
 
♥Vit blus från Bikbok
Trenchcoat och en mönstrad tröja från Gina tricot
Träningslinne från Stadium (så snygg baksida!!!)
♥Svart handväska med guldkedja och solglajjer från H&M
 
Längtar tills det blir lite varmare ute, och framför allt finare väder, så man kan börja använda jackan flitigt! Föll för den direkt så den lär bli en stor favorit i vår! Och träningslinnet tänkte jag inviga om ett tag på gymmet, känns nu ännu roligare att fara och träna ikväll hihi ;-)

HAIR


Så fort jag fått schemat för maj så ska jag boka in en tid hos Sanna för att slinga mitt hår! Sedan jag blev brunett igen så har tanken varit att slinga det och bli mer ljusbrun, det är så fräscht & fint lagomt till sommaren! Och för min del perfekt tills jag åker utomlands, det bleks ju automatiskt av solen också! 
Det är något att se fram emot :-)

2 APRIL 2016

En selfie från min instagram och tre snapshots beskriver gårkvällen väldigt bra! Pappa, Kicki och Erik kom till Övik och skulle sova hos farfar och Anita. Dem bjöd även oss dit på trerätters middag som bestod av västerbottenspaj med rom till förrätt, köttgryta med klyftpotatis och en jättegod sås till varmrätt och så kaffe med bakelser till efterrätt. Såå himla mumsigt!
Det var även sista kvalmatchen mellan Modo och Leksand och de flesta av er vet förmodligen resultatet av denna kväll. Och mer än så orkar jag helt ärligt inte yttra mig för det är inte ens roligt :-)
(Lägg märke till ena bilden hur skäggig C är! ;-) Personligen är det så manligt med killar som kan odla riktigt skägg, hihi.)
 
--- --- ---
Idag är en lördag då jag har jobbat, jobbar dag imorgon också och för tillfället kunde jag inte varit mer spyless på att jobba helg. Men det går ändå bra, har bara lite ont i ryggen eftersom de flesta av patienterna har så tunga förflyttningar.
 
När jag grävde i ena garderoben efter en hoodie att ha på mig så hittade jag denna rosa fina längst in! Jag fick den av C i julklapp julen 2012, och har typ aldrig använt den?! Det är en jättefin modell som inte är så 'pösig' av sig, den är rätt slimmad efter kroppen och rosa förstås ;-) Jätteskön också, har myst i den sedan jag kom hem från jobbet!
 

Jag och C har ätit en god middag ikväll med, som bestod av vitlöksmarinerad fläskfilé, klyftpotatis och en fetaost-sallad förstås! Vi åt i vardagsrummet framför Breaking Bad och nu ser vi på film och har lite lördagsmys :-) Rekommenderar verkligen nya celsiussmaken, sjukt god!!
Så skönt att jobba dag hela helgen, då har jag kvällarna fria till att bara samla energi och ta det lugnt.
Nästa vecka jobbar jag bara tre pass + ledig helg på det och det känns såå himla skönt! Tror jag är ledig helgen efter det också :-)

RSS 2.0