Monday mood.

efter en helkväll med plugg plugg plugg, så är klockan
slagen rätt sent & mina pojkar sover djupt bredvid mig.
själv har jag slagit på the devil wears prada & fikar kvällsfika. 
 
nattiiiii

Ta vara på tiden innan den rinner ut.

tjaba everyone! ber om ursäkt för kass update i helgen, men det är ju då man har som mest att göra! mdn här får ni en liten summering, i varje fall;
 
fredag;
en rätt mysig dag, om jag får säga det själv! gosade med maxi, städade, duschade, rensade lite i garderoberna m.m.
vid halv fem kom anton & linn från umeå, dem ville hälsa på tills lördag (enda helgen dem kunde komma hit, så liiiite synd att jag hade planerna med klassen & C bandyturnering). men ändå hur trevligt som helst att få träffa dem! =)
fixade baconlindad kycklingfilé fyllda med vitlöksbonjour, potatisgratäng samt en god sallad till middag, mums! alla de andra uppskattade det väldigt mycket & vi fick en riktigt mysig & trevlig middag tillsammans!

vid halvsju åkte jag, sara, elin & moa hem till clara där det var förfest tillsammans med några till i klassen. sedan drog vi oss mot stung där det som alltid var jättetrevligt & kul! massa studenter & folk som var ute & vi dansade & drinkade tills fötterna värkte. landade sedan hemma inte alltför sent & fick krypa ned hos min kärlek.
 
lördag;
åt frukost med de andra innan jag for på trudes kl tio, & C hade ju som sagt bandyturnering med jobbet fr.om. niotiden så anton & linn fick vänta lydigt på oss här hemma, haha. men dem verkade då haft mysigt, hundvakter till max m.m. ;-) 
vilket som så är jag supernöjd med mitt hår ännu en gång, sanna är verkligen bäst!
 
resten av dagen tog vi det mest bara lugnt, sedan åkte dem hem till umeå & C for på middag med jobbet. jag slängde ihop middag åt mig själv & sedan fick det bli en hemmakväll, med lite yollibox & filmer, långprommis med maxi. efter ett tag kom tobias från åsele så jag fick lite sällskap, C kom hem kring tio från middagen & vi såg film & lirade fifa ett tag innan vi gick i säng.
 
söndag;
sicken slö dag! men det är faktiskt helt okej, söndagar är väl till för att det inte ska hända så mycket =) C & T åkte till deras morbrors garage för att tona rutorna på tobbes bil m.m. och jag & max stannade hemma, städade & myste bl.a. 
--- --- ---
alltså, ännu en vecka är förbi & nu är det bara tre dagar kvar tills vår påskhelg börjar! tiden går verkligen fort, vare sig vi vill eller ej. på ett fingerknäpp är det min tjugo-årsdag, brännbollsyran, 'sommarlov', åselemarknaden, motorveckan, you name it! så länge man bara tar vara på tiden med alla sina nära & kära! 
 
imorgon påbörjar vi en ny kurs, vetenskaplig teori, & lämnar omvårdnadens grunder bakom oss! & jag som redan börjat plugga inför anatomin, framförhållning ;-)

Idag kände jag mig...

...riktigt jäkla lycklig! kanske berodde på det finfina vädret, jag vet inte.
känns i varje fall riktigt fint med vår!- hur tråkigt det än är att snön snart är ett minne blott. tur jag får njuta av massa snö & fjälliv i hemavan snart! =)
 
idag tog jag bussen in till stan för att möta upp sara & moa, vi gick en runda bland galleriorna & detta fick jag då med mig hem;
♥rosa topp & hårsnoddar från bikbok
♥trosor & örhängen från gina tricot
♥rött läppstift & svart kavaj från hm
bra fynd, må jag säga! klart man får gå lös litegrann såhär när csn har landat ;-) & jag ska inviga det mesta till helgens festligheter. längtar!
 
ikväll handlar det annars bara om att tvätta, städa & renbädda, en onsdag i sig. annars är jag väldigt tacksam över att denna vecka bara flyger fram! har ju så himla mycket att se fram emot 

I've been asking myself who I'm trying to be.

salstentan är äntligen över & reslutatet visas om ca två veckor. så därför känns det så skönt att få slappna av nu för ett tag! =)
efter tentan for (nästan) hela klassen på framnäs & käkade lunch & tog en öl. det förtjänade vi faktiskt, tyckte vi! en liten pre-öl innan helgens festligheter, vilket kommer bli skitkul, har jag på känno!
ikväll hade C bandyträning & jag for hem till elina på en fika & snackade lite! resten av denna vecka har vi inget mer i skolan & då gav elina mig bästa tipset; börja studera latin inför anatomikursen. den kursen har vi lite senare i vår men det är sjukt svårt, det är så mycket man ska kunna inför den tentan, så jag vinner mycket på att börja plugga latinen redan nu- särskilt då brännbollsyran hamnar mitt där då anatomitentan ska explodera.. så det har jag nog tänkt pyssla med, förutom att träna & göra andra vardagsmåsten.
 
annars så längtar jag till helgen då sanna äääntligen ska få fixa mitt hår! det behöver klippas & så ska det färgas om på nytt. funderar på om jag vill hålla mig kvar i det röda-lila stuk hon fixade sist, det kändes ju trivsamt! annars blev jag mått sugen på en ljusbrun färg med slinor, kändes fräscht & fint nu när vi går mot vårsommar. återstår att se!
sedan så är det utgång både fredag & lördag, stung på fredag & så klassfest på lördag. vi måste ju såklart fira att tentan är över ;-) 

Q/A.

"Three days to go."
Postat av: Ida

Va mysigt du och Christoffer verkar ha det!! Hur tycker du sambolivet funkar nu efter ett distansförhållande?? Jag hamnar nämligen snart i samma sits när jag tagit studenten! :) kram på dig!

 
 
hej ida & tack för din fråga! =)
tja, att flytta ihop & dela ett liv tillsammans är ju ett stort steg, & kanske särskilt när man haft distansförhållande länge & liksom haft sitt eget, bara träffats på helger och lov m.m. men om jag får säga det själv så har just det aldrig 'tärt' på oss, utan snarare tvärtom. vi båda ville det så himla mycket & nu kan vi nästan aldrig vara isär, haha!
men det behövs mycket egentid också, annars kan det vara lätt att bli lite less. & man får hitta sin egen grej, tycker jag, då det kanske inte funkar i längden att göra precis allt tillsammans. man får göra vardagen på det vis som passar båda två, få alla måsten att funka & framför allt acceptera varandras gränser & vanor.
 
men det är ju verkligen underbart att flytta ihop med den man tycker om, det kan jag verkligen säga dig! få skapa ett eget hem & utforma livet som man vill utan att föräldrar/målsman bestämmer det. & mitt liv med christoffer är allt jag någonsin önskat mig! 

Three days to go.

hello fellas! 
sämst uppdatering denna vecka får jag tyvärr be om ursäkt för...
men ni förstår nog vad jag pysslat med dag ut & dag in =) salstentan exploderar på måndag & jag får hoppas allt slit lönar sig då! glädjen när jag klarade förra tentan vill jag gärna återuppleva igen!
 
idag har jag examinerat i HLR vilket gick jättebra, sedan har jag gått pw med maxi i solen innan jag satte mig & pluggade resten av eftermiddagen. sedan åt jag & christoffer tacos till middag, det satt minsann finfint i magen! & nu ska vi bara fortsätta mysa framför sons of anarchy innan vi går kvällsrundan med max.

imorgon fyller min farbror år så vi ska förbi hos dem en sväng & gratta honom! sedan väntar plugg för min del.. ingen helg jag föredrar, men man måste ju! =)
ha en superfin helg, ni! 

Pink n gold.

nytt tillskott i garderoben!
har en dille för klänningar nu när vår-och sommartider börjar nalkas ;-) kan tänka mig denna på yran kanske, om vädret duger för det. samt fler tillfällen i sommar som åselemarknaden eller motorveckan! något jag vill ha under festligare tillfällen :-) ett gott fynd!

En minst sagt underbar helg.

denna helg har varit så himla fantastisk!
fint väder enda från dag ett & jag är så himla glad att jag föjde med mamma & per upp redan på torsdagen. det känns så värt med en längre helg än vanligt. & snacka om att pricka in rätt helg att visa upp vackra hemavan-tärnafjällen för fredrik & tobias! =)
 
vi har ju givetvis varit utomhus i stort sett hela tiden. i torsdags när vi kom fram på eftermiddagen hjälpte jag dem att bära in grejerna till stugan innan jag svepte om till skoterkläderna & begav mig ut på en tur. känslan var obeskrivligt skön. sedan när grabbarna kom på fredag blev det ju mycket roligare att ha några att köra & leka med!
 
kört skoter, bastat, ätit & druckit en massa götta, pimplat, fotograferat, bara myst & njutit av tillvaron. max & oliver har också haft det riktigt skönt, fått springa & lekt en hel del! vi hade en väldigt trött liten kille i bilen när vi åkte igår.
 
& den där söndagsångesten är så jäkla dryg, särskilt där uppe, för vem vill åka hem när vädret är perfekt!? vi körde via storuman-vilhelmina-åsele för att släppa av tobias & fredrik i åsele + äta middag & umgås med elisabeth, robert & filip lite innan vi åkte vidare hem till övik =)
men visst var det skönt att komma hem också, få sova i sin egen säng m.m. åter till verkligheten betyder att plugga plugga plugga och plugga ännu mer, för snart smäller det till med salstenta. men redan drömmer jag mig tillbaka till hemavan, till påsken som kommer bli underbar med min familj & pojkvän.♡ då har jag också tänkt åka slalom & snowboard, it'll be great!

Jösses vad solen stärker.

världens duktigaste pojke på bussen
soliga promenader med favvohundarna
well yes, hungrig. och kanske lite trött också
läst på lite & annars bara försökt slappna av
myst med ellen i hennes lägenhet & bakat vitkladdkaka med hallon,
och jag skulle förstås spexa framför hennes hallspegel!
såhär ser det ut atm; en packad bil med både väskor, kassar & hundar =)

nu är vi äntligen påväg! ha en bra helg ni med.

I like the way you're not afraid.

hallå där! idag är det onsdag, in case you didn't notice. & jag tycker verkligen det känns förjäkla skönt att det är onsdag! kan jubla tjoho! högt och tydligt, hihi. ett stort fördjupningsarbete som vi jobbat med utifrån praktiken är äntligen inskickad så nu kan man fokusera helt på tentan. vilket gör denna vecka alldeles perfekt, då vi är schemafri =) 
och anledningen till att jag är vaken redan nu är för att jag varit på gymmet & gjort bort det. sedan har jag bara dolat på här hemma, rastat max & gett honom mat, checkat packningen ännu en gång m.m. för jag och max tar nämligen tåget till lycksele vid åtta! blir skönt att träffa mamma & pappa ett slag, bara få mysa på hemma & plugga, bli lite bortskämd sådär när man kommer hem ;-)
 
sedan i helgen vankas det hemavan, iiih,! äntligen, säger jag bara. jag, mamma, per & hundarna åker upp imorgon vid lunch, sedan kommer christoffer & hans bröder tobias & fredrik på fredagkväll efter dem slutat jobba. tror det blir en riktigt mysig helg med god mat, mys, basta, köra massa skoter (förstås), fota en massa & bara njuta av fjälluften. det där som stärker. & så får man hoppas på strålande sol!
bjuppar på ett collage på bilder från tidigare påskar uppe i våran älskade, älskade stuga & älskade, älskade hemavan. där finner jag verkligen äkta sinnesro.

Dream a little dream of me.

solen skiner, och man blir verkligen på så himla bra humör! kände verkligen lyckan inom mig när jag var ute med max imorse & blev bländad av solens strålar. även fast våren är alldeles förjäkla tidig så är den väldigt fin.

förresten så är jag ledig hela veckan! väldigt generöst av skolan att lägga upp oss lediga nu när praktiken är slut ;-) förutom idag, ska strax iväg på HLR-träning på ktc, därefter har vi föreläsning på skolan & jag ska bestämt plugga tillsammans med moa ikväll i ett grupprum! gäller att ge järnet nu när man har all lediga tid! =) 

Det är varmt, det är nästan vår.

igår bjöd farfar & anita på trerättersmiddag & massa god dryck. vi var några från släkten som åt tillsammans & det var så himla trevligt! men vi fick avrunda rätt tidigt då med pga att jag börjar sju idag.

har ätit frukost, klätt mig & lagt mig i sängen igen med världens bästa kille.♡ så avis på att jag inte får sova ut, men idag är ju faktiskt sista praktikdagen!!! tjoho! =) 
ha en bra dag, hörni!

5 mars 2015.

 
& hej på er! så var det torsdag igen.
ni vet ju i stort sett redan vad jag gjort under veckans gång så det tänker jag inte gå in på. det har varit en turbulent vecka med hemska besked, mycket tankar som varit lite överallt, prestationsångest, bara sådär allmänt upp & ned som det faktiskt kan bli ibland. gjorde bl.a. illa svanskotan tidigare idag, dem kan ju sanda bättre på gångstigar tycker man.
men visst har veckan rullat på bra med! jag har ju faktiskt fått saker gjorda, både på skol-och hemmafronten.
 
jag & C har längtat extramycket efter vår framtida valp & planerat lite allmänt för framtiden. vi har kommit fram till att en utlandsresa får faktiskt vänta tills kanske nästa sommar, då det blir mycket utgifter till hösten för just valpens skull + att jag behöver verkligen jobba så mycket det bara går under sommaren, då jag inte har mycket cash att röra mig med med csn annars. det är nog med att jag tänkt vara ledig under hela motorveckan igen..
 
men det är skitsamma! världen går ju inte under för att det inte blev som jag riktigt ville, en hund är tuuusen gånger såå mycket värdare att lägga pengarna på än en resa till ett varmt ställe som jag redan gjort så många gånger i mitt liv. det är ju faktiskt något vi kan göra flera gånger om resten av vårat liv! =) man väljer sina prioriteringar. dessutom får vi förhoppningsvis en lika varm & underbar sommar som vi hade 2014, då behövs ju inte ens en utlandsresa ;-)
 
 på bilden nedan kan ni se samojederna som ska paras nästa vecka; tiken alva till vänster (som polarjägarn kennel äger, där vi tingat valpen) & så hanen sarek till höger, som ägs av stjärnskyttens kennel. väldigt vackra hundar faktiskt! tror det blir otroligt fina valpar av dessa, bara allting går som det ska.♥
 
& vad händer i helgen då?
well, imorgon ska jag se champions of rock på arenan med några stycken!- bl.a. kicki, faster & kusin anna. innan dess har vi planerat middag tillsammans också, jag tror det blir en riktigt trevlig kväll! men jag jobbar både lördag & söndag så det kan inte bli alltför sent för min del imorgon ;-)
& förutom det lär vi väl bara mysa på! & plugga ännu mera förstås, haha.

House of the rising sun.

en torsdagmorgon med uppstigande sol & sex minusgrader. skaplig vy för mig & maxi, må jag säga! 

Moomin.

kolla vilken fin tvål jag köpte på kvantum igår! ett väldigt bra köp, hihi.

You need inspiration in your life.

en lista på saker som jag drömmer om & vill göra
(fast några utav dem kanske redan är avprickade)
 
♥bo i ett gammaldags, idylliskt hus (åtminstone ha en stuga) en bit från civilisationen; i skogen, vid en sjö, den ljuva naturen,
♥& det huset ska inredas så fint inomhus; stilrent, fräscht, modernt -och självklart ska det göras fint & blommigt ute på gården!
♥bli tillfrågad om jag vill leva resten utav mitt liv med honom, & bära en ring på mitt vänstra ringfinger som symboliserar evigheten,
♥och när den stora dagen D är kommer så ska det vara mamma som hjälper mig att dra/knäppa igen min bröllopsklänning.
♥utbilda mig till det jag drömmer om, skaffa drömyrket!- och min resa har ju precis börjat på den fronten, hihi.
♥åka utomlands så ofta jag kan, & spendera sena kvällar på uterestauranger eller cafeér & blicka ut över havet med mat, dryck, musik & tända ljus.
♥men givetvis ska det inte bara vara sol-och badsemestrar; jag vill se världen!
♥ha flera hundar som ska älska att gosa i sängen! hihi, tur max är världens kelgris nu.
♥& givetvis flytta ihop med mannen jag älskar, starta ett eget liv bara han & jag. & det är jag så himla glad för att jag fått göra med min christoffer. han är allt.
♥uppskatta & tacka mamma & pappa för allt dem gör, alla gånger dem ställt upp i alla lägen. tacka dem för min stränga uppväxt, för utan dem hade jag inte tagit mig där jag är redan nu.
♥åka på skidresor med vänner.
♥fjällvandra mycket! få vara med om det äkta vildmarkslivet & ta vara på naturen på riktigt. ett måste är då att ha stora, energifylla hundar som kan bära packning, gå & springa hur långt som helst utan att bli trötta fort & trivas i naturen lika mycket som jag & C gör. detta är just varför vi föredrar större hundar som man kan arbeta med, & för att vi tycker dem är mycket finare förstås ;-)
♥ta vara på tiden med alla mina underbara vänner.
 
♥nå mitt mål med träningen; bli starkare, bygga muskler & få god kondition. & förbättra det hela tiden!
♥men samtidigt vill jag inte gräva ned mig i kostscheman & se träningen som ett måste, det ska vara kul. & jag anser att livet är för kort för att inte ta vara på det goda, så det SKA vara tillåtet att äta & göra vad jag vill i livet. men hålla mig på en balanserad nivå =)
♥tatuera mig.
♥jag vill leva livet fullt & känna mig riktigt, jvla lycklig. se & uppleva saker, möta nya människor, strunta i vad andra tycker om mig, känna mig vacker & rolig, ta kort för att kunna minnas allt det som jag gjort. & givetvis kommer det tillslut en tid i livet då det är dags att sätta sig ned & se fram emot att skaffa barn, leva ett vardagligt lugnt liv, sedan växa sig gammal & minnas tillbaka till allt. men det är inte dags ännu! =)
 
inspobilder från min tumblr

You can never have too many shoes.

ännu en grej på önskelistan!
har velat ha nya vita converse ett tag sedan mina gamla gick sönder totalt & såg för hemska ut. men dessa är ju faktiskt sjukt mycket snyggare & är nog mer vänliga mot fötterna!

De senaste dagarna som gått.

torsdag;
efter en heldag på praktiken så fick jag äääntligen gå på helg! denna helg har varit mer än efterlängtad =)
fredrik, peter & tobias anlände från åsele vid femtiden, & vi alla käkade middag ute tillsammans innan vi begav oss till arenan. & kan med säkerhet tala om för er att detta var det häftigaste & mäktigaste jag någonsin varit med om i mitt snart tjugoåriga liv. en fullproppad arena som tog emot peter, alla stod upp & sjöng, klappade & hyllade honom som tog emot oss med glädjetårar. jävla legend han är. 
"det känns som att ni alltid varit på min sida oavsett vad. det känns alltid lika kul att komma tillbaka hit och jag lovar er att ni inte behöver vara oroliga; för trots att vi inte bor här längre så kommer ingen jävel att slita ut det här modohjärtat." 
så avslutades hans tal & kalla kårar kröp över hela min rygg.
 & förlust för modo oturligtvis, men vi fick glädjas åt att tobias valde att sova hos oss. C skulle ju ändå till åsele dagen efter.
 
fredag;
C åkte iväg på jobbet efter att vi pussats hejdå & jag myste sedan på hemma tills det var dags för halvtidsbedömning kl tio på praktiken. sedan satte jag mig på tåget för att åka hem till lycksele! det har ju faktiskt varit marknad i helgen så den ville jag gärna komma hem till =) 
var framme vid fyratiden & då ¨t jag en riktigt mumsig middag tillsammans med mamma, per & gustav. har inte träffat mamsen på ca en månad, så en helg med henne kändes så himla bra!
plus min gamla fyrbenta vän som börjar bli så gammal & grå. han har även fått artros i båda höfterna så allting är så begränsat. lilla älsklingen
under kvällen var jag ute på fest med några vänner, bl.a. jennelie & gurre! som jag ständigt saknar min kära storebror & käraste bästa kompis!♥ träffade även älskade tove en sväng.
vi förade hemma hos jenna innan vi drog oss på hottan, det var mycket folk där & väldigt trevligt!
 
lördag;
under dagen strosade jag & mamma omkring på marknaden, träffade folk som det var längesedan man såg, åt lunch tillsammans med jennelie & gurre m.m. solen sken på en klarblå himmel vilket kändes fantastiskt!
om jag kanske glömt nämna det, så har ju mamma & per flyttat in i en ny lägenhet! dem har köpt en trea som är helt & hållet nyrenoverad; hela huset är faktiskt uppbyggt på nytt efter att det brunnit ned för något år sedan.
här ser ni lite sneakpeak på hur fint dem hittills har fått det! 
& på kvällen blev det ännu en gång partaj & festligheter med fina vänner! vi hängde återigen på den smockfulla nattklubben, köpte pizza när det stängde & jag landade inte alltför sent hemma.
 
söndag;
en lugn dag i all ära, var en sväng på marknaden igen för att köpa nougatgodis till C & tog det mest bara lugnt annars. på eftermiddagen landade C hos mig (så saknad!!!!) & då var det dags för födelsedagsmiddag för älskade pappa, som fyller fyrtionio barre idag!  riktigt mysig familjemiddag.
 
det är såååå skönt att ha landat i lägenheten nu! känner mig så himla trött & otaggad på att börja praktiken kl sju imorgonbitti, men nu är det ju faktiskt sista veckan så ska ge järnet! =) träning & massa plugg är också inbokat, kommer som vanligt inte ha tid till mycket annat. ska boka grupprum med sara några kvällar för att jobba med en gemensam uppgift + kolla över instuderingsfrågor inför tentan.
har legat ett bra tag & myst med C nu, vi har ju egentligen lite att stå i nu innan läggdags men mysa efter att ha varit ifrån varandra över helgen prioriteras först ;-) 
men visst är det viktigt att få vara ifrån varandra emellanåt när man är sambos, man behöver faktiskt få sakna varandra & vara för sig själv/med familj & vänner ibland!
 
men nu säger jag godnatt & hoppas ni får en bra vecka ni också!  

RSS 2.0