We might as well be lovers on the sun.



en svettig men glad fanny traskar igenom stadens gator & bara känner hur dagen flyter på bra! en tacopaj till lunch sitter verkligen inte heller fel.

men visst är det varmt, visst visst. inte ska vi klaga på att vi fått riktig sommar men när man nästan blir blöt utav svett på jobbet & har svårt att sova trots öppen balkong & stor fläkt på max rusning så är det inte så himla roligt, nej. jag är ju trots allt mer för höst & vinter, finns ju inget bättre än vita landskap & att få mysa i höstmörkret. tvivlar på att många håller med mig, hihi.

I centrum av mitt hjärta.

älsklingar




The kind of pain that feels nice.

dagarna rusar förbi & dem spenderas dagar ut & kvällar in på jobbet. kom att tänka på att det är tre veckor kvar tills mitt sommarvikariat tar slut men tanken av att jag får fortsätta även efter sommaren fick det att kännas mycket bättre. trivs så himla bra där!
och när jag inte är på jobbet spenderar jag oftast mina lediga dagar hemma med max. idag sprang jag intervaller uppför moberget (avled ett tag) & sedan fortsatte springturen runt berget i skogen. bäst att passa på då det kommer lite molnigare dagar och man inte dör av solen & värmeböljan.
 
nåväl, dagen till ära har också gått åt till att städa, tvätta, betala räkningar & nu ska jag börja laga en tacopaj, svärmors asgoda recept som inte kan överträffas av något annat. MUMS.

Wicked wonderland.


 
såhär har mina senaste dagar & kvällar sett ut.
har verkligen haft en förjäkla härlig vecka hemma i lycksele. ångrar verkligen inte att jag tog ledigt för att fått vara här, har insett att det kommer behövas endel resor hit emellanåt för att inte längta ihjäl mig efter alla fina.
men nu är detta i varje fall över; åselemarknaden, motorveckan, massa skoj & stoj med vänner & familj har passerat som i ett nafs. nu har vi packat i ordning alla saker & beger oss snart till bästa övik & lägenheten, min älskade sambo & vår vovvsing. vi har myst i massor idag & lyssnat på det smattrande regnet & den mullrande åskan, jäklar så myigt det är alltså! C deppar lite över att hans semester är över så imorgon bär det åter till verkligenheten för oss båda.
men vet ni vad? det känns varken förjvligt eller jobbigt för min egen del. för jag trivs så himla bra på jobbet & tanken av att snart få börja ett nytt liv i en ny lägenhet gör mig så peppad på allting!
men jag är väl bara på bättre humör än honom idag, hihi.

New in.



när lönen har kommit & det är storrea överallt i stan så kan man inte låta bli att fynda! -hihi

M.F.

 

det handlar inte om att få vem man vill,
det handlar om att få den man vill ha.

det handlar inte om att vara med människor,

det handlar om att vara med just den människan.

det handlar inte om att kunna gå hem med vilken snygging som helst en lördagnatt,
det handlar om att gå hem med honom.

det handlar inte om att vara omringad av folk,
det handlar om att vara omringad av dem eller den som älskar dig.

det handlar om skrattanfall och vackra händer.

det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut. 

så är det bara.


Waited for too long.

igår var det fest, massa trevligt folk & jag fick äntligen träffa min älsklings tove efter flera flera veckor! fyfasen vad fint 

Sunmerlovin' had me a blast.

igårkväll kom vi ut till stugan & rusade ner nästan direkt till bryggan för att doppa oss. det behövs verkligen sommardagar som dessa! och vi somnade sedan tillsammans framför en film,




för att sedan kunna vakna upp till en lika vacker & solig dag!- har spenderats i en båt och i vattnet dessutom. så himla kul! 
så nu nyduschad åker vi strax in till stan för att äta och umgås med mamsen & per! vad kvällen erbjuder återstår att se i alla fall.




Klart man vill ta vara på allting.

gud ändå, helgen har varit så kungligt rolig!!! shit vad jag fått skratta & mått bra med dem jag älskar!
det har varit utgång torsdag, fredag & lördag. har gått flera timmar på marknaden alla dagar också, & believe me, det känns. känner mig ännu trött & det var ändå värre igår, haha... men idag är det då kanoners och vi har åkt ut till stugan för att umgås med christoffers faster och hennes familj som kommit hit från sandviken. så himla fina & trevliga människor det med! längtar verkligen tillbaka ner till sandviken så till hösten lär det bli en tripp dit. 



men men, detta var mest för att tala om att jag lever & mår superbra. ikväll åker vi till lycksele & äter födelsedagsmiddag hos pappa för viktor som fyller år. börjar redan nu tagga upp för legendariska motorveckan!

It hurts even more when someone you love hurts you.

godmorgon allesammans 
tänk vad fin denna torsdag känns! sitter vid köksbordet & äter en gröt tallrik samtidigt som jag skrollar igenom aftonbladet. slutar vid fyra idag & tänk då, då går jag ääääntligen på semester! är så lycklig för det så jag nästan spricker! iiiiiiih.
 
ikväll åker vi då till åsele & stannar där över helgen. ska bli så jäkla roligt med åselemarknaden ännu ett år! strosa omkring bland marknadsstånden & väldigt mycket folk om dagarna, och dra ut på partaj med massa finingar på kvällarna. det var faktiskt roligt förra året, någon kväll blev det väl för lite sömn i sammanklang med för mycket dricka & så kan helt enkelt inte vissa människor tänka sig för över vad dem gör, men visst var det en fin helg. det var det.
just därför ska denna detta år bli sååå så mycket bättre!
 
ska uppdatera så gott det går, och ni andra får också ha fina dagar & tider framför er! 

Life is beautiful and so are we.

det är svårt att låta bli att känna sig otillräcklig.
att känna att andra gör det mesta bättre.
det går som upp & ner det där. och det är så jäkla synd att det ska finnas en sådan här press.
jag känner mig mestadels trött, less på min hårfärg, vill vara brunare, vill ha en till hund, längtar efter mina vänner, och visst är det läskigt att ha flyttat ifrån mamma & pappa och lära sig ett helt nytt system i mitt jobb i hemtjänsten som är helt raka motsatsen mot lycksele kommuns system.

men bakom allting så är man ändå så jvla lycklig över att man har alla de där guldkorden som förgyller dagarna; jag vet vars jag har mina vänner trots att dem är 20 mil bort, trygghetskänslan av att höra mammas & pappas röst i telefon nästan varje dag är så skönt, christoffer är min bättre halva som jag trivs med som fisken i vattnet & sambolivet var så jvla värt att vänta på i 2 års tid, jag trivs jättebra på jobbet tack vare mina fina arbetskollegor & självklart känns allting alltid bättre när man kommit in i det efter några veckor, jag är så himla nöjd med vad jag själv åstadkommer i mitt liv & jag slutar aldrig kämpa mig uppåt.



jag har så mycket inspiration, livsglädje, så mycket att se fram emot. längtar som attan tills jag får börja inreda i lägenheten & är så himla inspirerad av ett fräscht, gammaldags & rätt enkelt stuk. jag är helt & hållet alldeles ivrig så det är svårt att sitta still nästan!!

så sluta bekymra er för saker som inte är värda att ens bli belagda av er energi! skratta, umgås med dem du älskar, dansa dig yr, kramas, pussas, behandla andra som du själv vill bli behandlad!
för det vinner man på.


When I met you in the summer.


kvällen spenderas på en camping i husum med trevligt folk, wiiiiie! 

Trots kylan och dimman.

hipp hipp hurra & tusen grattiskramar till min underbara, fina svärmor som fyller år idag! blir så kul att fira henne i helgen 

precis som en tredje mamma är hon för mig och tack för att du alltid inspirerar & hjälper mig med i stort sett allting i vardagen! 

You only miss the sun when it starts to snow.

 
ja gud vad roligt att jobba & så öser regnet ner. verkligen. 
längtar hem som bara den till täcket & christoffer.

men chin up & bara tänka att det är två dagar kvar 
till semestertider, tjoho!!

I fall at your feet.

dammsugat, dammtorkat, skurat golven, rensat post & därefter belönat oss
med kinamat på king's square. jäklar vad fint det känns när man är sådär effektiv
& nu är lägenheten verkligen skinande ren. 
 
ikväll har vi varit ut till byvattnet & hälsat på christoffers mormor & morfar.
hans mosters familj åkte också dit samtidigt. det var väldigt trevligt & nu
precis när jag lade mig i sängen så insåg jag att jag börjar kl tre imorgon!
SOVMORGON

Är det inte verklighet så drömmer jag.

 
 
 
har hamnat i en liten shoppingsvacka igen... hihi typical. 
men lönen landar ju om några veckor så då kanske jag 
kan unna mig något!- dock såklart efter man betalat alla
räkningar & tråkigheter, hrmp. 

Cozytime.

inatt åskade det ordentligt här, så jag & christoffer satte oss ute på balkongen med varsin kopp te, tända ljus & bevittnade det svarta himlavalvet som lystes upp av blixtarna & det mullrade från fjärran. jag tycker det är så himla mysigt med åska! 
 
idag är jag ledig & har inte tänkt göra mer än att städa i lägenheten, & vi ska även ta en prommis bort till christoffers moster. imorgon börjar jag jobba igen kl sju så ser bara fram emot en lugn kväll & sedan natta tidigt. vill bara att dagarna ska gå snabbt snabbare snabbast!

Den som väntar på något gott.

ååååh vad jag längtar tills vi flyttar till nya lägenheten!
 
har så himla mycket ideér om vad jag vill göra; det där med inredning & hur man formar allting precis till som vad vill ha det. man kan ju som säga att detta blir min första, riktiga, egna lägenhet, eftersom ettan vi bor i nu är christoffers & jag flyttade in här tillfälligt tills vi skulle hitta en större. så nä, jag kan verkligen knappt bärga mig tills september!!! iiih. 
den kommande ikearesan har planerats ske helgen efter det satta inflyttningsdatumet, så jag & mamma håller på att planera för fullt hur vi ska bära oss åt. jag tycker det är bra att vi har lägenheten en vecka innan vi åker till ikea så vi lättare kan se vad som behövs & mäta såklart! C är väl mindre taggad på resan men är inte det typiskt för alla karlar? hihi.
 
det satta inflyttningsdatumet är ju då första september men eftersom det är på en måndag så blir det svårt för våra familjer att komma hit från lycksele/åsele/umeå då det är en arbetsdag. så jag frågade tjejen som bor där nu om vi kan flytta in helgen innan, dvs 29-30-31 augusti, och det gick jättebra! så går allting som det ska så blir ikea resan 5-7 september. 
 
men vi får ta allting eftersom.
 
känns också så himla fint när familjerna & flera kompisar säger att dem vill komma & hälsa på & bo hos oss ofta, ni är mer än välkommen allihopa,. och då är det ju mer än perfekt att ha ett gästrum, tjoho!

En gammal sommarrulle som passar under regniga dagar/kvällar.

dem flesta av er har säkert sett komedifilmen vi hade i alla fall tur med vädret- igen, om det pensionerade paret gösta och gun som åker runt med sitt barnbarn i husbil & allt går minst sagt käpprätt åt skogen.
samtidigt så vet inte de flesta att det är en uppföljare till vi hade i alla fall tur med vädret, från 1980 och som alltid så håller inte uppföljarna måttet riktigt. det är en film jag älskat sedan jag var liten, en film som jag & pappa sett tillsammans om & om & om igen. det rent utav kryper i en av pinsamhet av alla tokigheter som sker. ojojoj vad roligt...

Vissa kvällar är finare än andra.

ikväll lyxade vi till det lite extra; grillat med potatisgratäng, och så sallad med fetaost & olivolja. 
HUR GOTT?!
sedan överraskade jag med en rabarberpaj, vilket uppskattades rejält av min sambo 
 
sedan blev det en rejäl kvällsprommis; åkrarna var så skinande vackra i samspel med solnedgången & jag fick en blombukett.
 
"visst vet du att jag älskar dig?"
"visst vet du att jag älskar dig med?"
 
(livet beskrivs med LYCKA)

Somrigt fint.

  
dessa två beställde jag igår kväll, tänkte att dem blir
lagomt fina att ha nu till marknaden & så motorveckan
!
& givetvis andra härliga sommardagar & kvällar.
 
ha en fin dag 

I'd do it for you, ain't love sweet?

ikväll var vi ett gäng och käkade på o'learys, såååå himla trevligt!

nu jobbar jag bara lördag, söndag, tisdag, onsdag, torsdag & sedan går jag på min efterlängtade tiodagars semester! ser fram emot det så himla mycket så jag nästan dör av längtan efter mina vänner, föräldrar & alla festligheter som väntar förstås!! hihi

imorgon börjar kneget kl sju så alldeles strax kryper jag i säng. godnatt 

It is even possible to love someone that much?

gud vad fin den där känslan är, den då man känner en glittrande rand inom sig som sträcker sig från huvud till tår. då man är riktigt jävla kär.

och vi har nått dit där vi ska vara, efter att ha kämpat i två år med att hålla allting levande & klara oss utan varandra under vardagar. jag är nitton år, vet vad jag vill, är precis där jag ska vara & jag kunde inte må bättre. 

Hettande sol & saltigt hav.




mysmorgon, en heldag på stranden ute på nyänget, uppstekt palt till middag & så tog vi en två timmars tupplur. rätt så kortfattat hur dagen varit. imorgon börjar jag halv åtta så sängen & min man att krypa upp bredvid väntar. natti! 

About a girl. Or woman.

jag heter alltså fanny & är uppvuxen i lycksele; en trist stad som bara levererar när det är stora saker på gång och som innehåller många personer jag önskar bort från den här planeten. men tänk ändå finns det fina åh så fina personer som jag verkligen vill behålla resten av livet.
jag säger och gör ofta saker innan jag tänker efter och blir lätt blyg vid tillfällen då jag egentligen vill vara pratglad och trevlig. hur jag ser på livet och vardagen förändras med jämna mellanrum och mina favoritårstider är höst och vinter,vilket jag ofta blir dumförklarad över. (vem älskar inte snö och skoterkörning och mysiga mörka höstkvällar?!). min musiksmak är väldigt varierande & vissa låtar som påminner om förut klarar jag inte ens av att lyssna på.
 
mamma & pappa heter håkan & pernilla, skiljdes 2005 så det året rasade livet ihop & vi fick hjälpas åt att bygga upp det på nytt. & tänk, jag skulle inte vilja ha det på något annat vis. jag har fått flera nya syskon genom att båda gifte om sig & fuck det där med att det ska vara blodsband för att man ska räknas som syskon; dem alla är mina syskon, mina bröder och systrar, & ingen kan antyda något annat.
men jag har ju faktiskt en blodsbror, som jag tydligen är så himla lik & han är den viktigaste personen i mitt liv. vet allvarligt inte hur jag skulle fixa livet utan fredrik. tokiga, knäppa, barnsliga fredrik som alltid gör allting roligare, har just det skrattet som smittar av sig & som har till stor del uppfostrat mig.
 
jag gick ut vård-och omsorgsprogrammet den tolfte juni i år och är färdigutbildad undersköterska. sedan jag gick ettan har jag mest önskat att jag hade en fjärrkontroll som kunde spola tiden framåt tills jag gått ut skolan & kunde flytta till övik och starta ett riktigt liv där; bo i lägenhet, studera och allt det,. anledningen till att jag alltid velat bo där är att hela pappas släkt bor där så jag har varit där alltför ofta sedan jag var en pygmé. det har utvecklats till den vackraste staden i mina ögon. jag och pappa ser oss som äkta övikspatrioter.
och tänk, jag stod fast vid det & har nu uppfyllt en utav många drömmar! bor i bästa övik tillsammans med min pojkvän sedan 2,5 år tillbaka & nu sambo christoffer. det finns så mycket jag kan berätta om den mannen, men då blir förmodligen detta inlägg alldeles för långt & jag blir less på mig själv. men han är från åsele & är två år äldre än mig, vi träffades genom att vi båda gick på tannberget & när han tog studenten 2012 så fick han snickarjobb i övik och flyttade dit. vi har alltså haft distansförhållande i två år(!!!) och nu är allting bara så himla bra & komplett.
du är bäst 
 
& en annan väldigt viktig varelse i mitt liv är min & christoffers finskspets, max. vi köpte honom hösten 2012 & vi har egentligen prioriterat honom mer som sällskapshund än jakthund, så han är väldigt uppfostrad & lydig för att vara en finskspets, så att säga! många som stött på odrägliga finskspetsar har tyckt max varit så snäll & fin så det känns så himla bra. verkligen världens bästa kompis! ♥
 
vad gör man på fritiden då? well, träffar tyvärr inte vännerna ofta alls eftersom i stort sett alla är kvar i lycksele & vissa ska mot umeå. men åker hem så ofta jag kan på helgerna! annars så är det väl det som det består utav; jobba jobba jobba inom hemtjänsten, mysa med vänner, drar på partaj då tillfällen kommer, pussar på min fina, träffar släkten, bakar, leker hemmafru nu när man faktiskt har en egen lägenhet att sköta om, tränar (både på gymmet & så tillsammans med max). sedan jag flyttade har träningen fått vila pga att jag inte hunnit fixa gymkort på friskis & svettis här i stan + att jobbet tar upp största delen utav vardagen nu. men elin ska följa mig på fredag & fixa ett kort, så då jäklar ska det bli som det brukar vara igen!
 
sådärja! inte sådär jätteintressant, och kanske inte så speciellt, men jag har jäklar i mig världens finaste personer i mitt liv & jag är så jvla nöjd med vad jag själv åstadkommer.
kom ihåg att ingen annan ska få styra dig & trycka ner dig för den du är! 

Some people doesn't deserve my time.


godmorgon alla glada & soliga övik- framför allt sverige!
vaknat tidigt på min lediga dag & det ör bannemig bra för jag vill ta vara på dagarna så gott det går. 

ligger i sängen ännu & rensar bort bloggar från bloglovin IGEN. har ju som hänt då & då haha. nämen vissa bloggar är inte ens roliga att läsa längre har jag insett, vill som allra helst följa mina vänners bloggar & allting kan ju inte vara roande tyvärr. påstår ju inte att min egen är världens roligaste men tvingar inte någon att läsa heller.
hälsobloggar är däremot väldigt kuliga, då det liksom skänker inspiration & nya tips om allt med träning & kost. men då är det "riktiga" hälsobloggar eller vad man kallar det, personer som är lite mer kända så att säga! det är det bästa & det känns mer givande.

nej nu babblar jag på som bara den, dags att göra frukost, väcka upp mina grabbar & välkomna dagen! ha det bäst 

En himmel så blå som viol.

eftersom farfar & hans fru bor i sin husvagn om somrarna så brukar pappa, kicki & erik bo i deras hus i domsjö till & från när dem har semester. turligtvis är dem här nu denna vecka så ikväll har jag & C varit dit på middag! älskar verkligen farfars hus & alla dess detaljer (är dock inte förtjust i området domsjö då en fabrik där gör så det luktar väldigt speciellt där & så känns det som att jag inte skulle trivas där rent allmänt). 
och imorgon är jag ledig, tänka sig! då blir det en stranddag ute vid nyänget, wiiiie can't wait! 



citat från kvällens allsång;
"om du är på gymmet och håller på och tar en självis och lägger ut den på instagram, hur kan man då vara säker på att du ens har gymmat?"
haha!- BOOM på er som ständigt fotar er själva i olika vinklar at the gym.

We all live in a yellow submarine.

en solig, varm & härlig måndagkväll spenderades nere vid fjärden tillsammans med mina hjärtan. picknick & så bad för max, inte så dumt!

det är mycket som kretsar inombords nu & med blandade känslor välkomnar jag natten, men ty jag ligger i famnen på han som gör mig komplett. och det är det finaste som existerar.

Det var så himla behövligt att få komma hem.



i fredags kom vi till lycksele kring åtta-tiden & jag hämtade ju ut min nya telefon. svidade sedan om snabbt innan jag drog hem till felicia & filip där det var partaj & massa fint folk! dem bjöd på bål & vi körde femkamp killarna mot tjejerna, hade så jäkla roligt,!






i lördags myste ja med christoffer & maxi i stort sett hela dagen; gick långprommis i solen & handlade massa inför kvällen som bestod utav att äta grillat & dricka gott med gustav, jennelie & ellen. senare under kvällen hängde vi också på korpberget & köpte drinkar på puben. guuud vad jag saknat mina brudar, detta behövdes verkligen! 



idag åkte vi till åsele på förmiddagen & har spenderat större delen av dagen ute i stugan, inte fel att köra lite terräng med fyrhjulingen & bara vara i solen! 
senare ska vi äta paltmiddag (HUR jvla gott?!) och vi beger oss väl hemåt sen ikväll någon gång. liiiiite drygt nu när C har semester & jag börjar sju nästan varje dag...men tur denna vecka är hyffsat soft,!

A new darling.

haha. duktiga fanny har gjort det igen. (dock var det längesedan sist)
nej, i veckan sprack min kära iphone 5 i tusen bitar, så nu har jag hämtat
ut mina nya iphone 5s som jag köpt via ett abonnemang. ack ack sådan
otur man har ibland, men tur att allting då kan lösas på samma gång!

Något man börjat se fram emot.

jag har ju faktiskt glömt tillägga en rätt så viktig grej; lägenheten vi for & tittade på förrförra veckan när mamma & fredrik var här, vi har fått den!!! jäklar vad glad jag blev när dem ringde från övikshem igår och talade om det, och mamma & pappa blev minsann lika glada! 
 
lägenheten är då en trea på 64 kvm på gullänget, det ligger ca två km från centrala övik så är väldigt skönt att komma närmare stan & kunna cykla till jobbet/skolan-beroende på hur det nu blir i höst! lägenhetshusen ligger ganska högt upp på gullänget precis vid skogen där det är motionsspår, vilket känns bra då vi har max.
och lägenheten är ju då bara för fin!; hur fräsch som helst & nyrenoverat badrum, samt att den har stor diskmaskin, iiiih! nej vi kände direkt att vi skulle trivas bra där! har redan påbörjat inköpslistan inför ikearesan med mamsen, hihi. längtar så himla mycket!!!

To die for.

under motorveckan måste jag verkligen boka in klipptid + färgning hos zarah.
ser verkligen fram emot att fräscha upp håret med att kapa de slitna topparna
& en mörkare färg som jag färgade sist (stortrivdes som attan i det!)

Sluta säg att livet är meningslöst.

under förmiddagen har jag tvättat, städat, invigt nya strykjärnet + strykbrädan, skurat & gått pw med maxi så det passade utmärkt att luta sig tillbaka med en jordgubbssmoothie på ballis & sola ett tag efteråt! den förtjänade jag minsann, hihi.
anna kom också förbi på en kopp kaffe & hon är verkligen superbäst, fina kusinen! ♥

ikväll bjuder farfar & hans fru på mat ute vid åviken camping där dem bor i husvagn över somrarna. lär bli superduper mysigt!- så länge vädret håller i sig.

Trivs så bra med dig.



sambolivet gjorde verkligen allting bättre.
du är det finaste jag vet 

En känsla som du lämnar när du vänder bort din blick, berätta hur du gör.

lediga dagar är så himla sköna! speciellt då solen skiner & jag får umgås med bästaste hunden i världen. emellanåt har det dock åskat, regnat & strömmen har farit men vad passar då bättre än att lägga sig med en bra bok i väntans tider?
bakade även chocolate chip cookies & dessa ska jag och mitt ♥ mumsa på senare ikväll med varsin kaffekopp ute på ballis i solnedgången. hur mysigt?!?! fast först blir det en prommis med maxi & imorgon väntar ännu en ny arbetsdag.
 
tänkte även visa upp en ny kimono som jag köpt för 199kr på hm. den är supertunn & härlig att bära då man är ute en sommardag eller kväll. inte en bra vintercardigan, med andra ord. & jag älskar att man knyter ihop den med ett band & detaljerna på ryggen är bara så himla tjusiga;
jag är då minst sagt nöjd!

Ett fint utkast från min kära, oseriösa sambo.;

hej, jag heter inte olle. /mysteryman

RSS 2.0