ÄNNU EN LISTA

10 FAVORITER



Färg: Rosa & grå.

Mat: En köttbit med pommes/potatisgratäng + en majskolv, en god sallad med fetaost & ett glas rött på det. En typisk helgsmiddag då man får lyxa till det ;-)

Band: Jag lyssnar på allt möjligt så det finns faktiskt ingen favorit.

Film: Det är också något som det finns allt möjligt utav! Plus att jag gillar serier bättre.

Bok: Fifty shades of Grey-serien, bara för att jag inte läst någon annan skönlitteratur på ett tag haha.

Sport: Hockey, alla gånger! Tack vare mina bröder så har jag i stort sett vuxit upp på Lycksele ishall, och tack vare pappas släkt så är jag en trogen Modoit ända in i hjärtroten :-)

Årstid: Vinter!

Veckodag: Fredagsfeeling, finns inget skönare ;-)

Glassmak: Ben & Jerrys är förhimla goda, särskild den med banansmak, mmhm..

Tid  dygnet: Älskar tidiga morgonar, oslagbar känsla att kliva upp kring halv 7 då C åkt till jobbet & jag får dricka mitt morgonkaffe framför teven. 


9 FÖR TILLFÄLLET

 

Humör: Skulle väl ljuga om jag sa att allt är frid och fröjd, jag menar det är en ständig press & stress med skolan, tentor, examinationer och dylikt. Men jag har som lärt mig att balansera det, jag visste ju trots allt vad jag gav mig in på från första början.

Smak: Celsius.

Kläder: Träningstights och hoodie, redo för gymmet hehe.

Bakgrund: Musik.

Nagellack: Ett ljusrosa som jag målade på tidigare idag.

Tid: 11.45 ca.

Omgivning: På kontoret i lägenheten.

Irritationsobjekt: Omtentor.


8 FÖRSTA



Bästa vän: Det måste nog vara Frida, en tjej som gick i min klass från förskolan till nian. Men vi växte tyvärr ifrån varandra.

Husdjur: En svartvit tibetansk terrier som hette Fabian!

Piercing: Förutom öronen så har jag ju faktiskt också en navelpiercing, väääldigt stor impulsgrej från gymnasiet hoho..

Förälskelse: Första riktiga? Det är väl Viktor, förmodar jag.

Musik: Säkert någon skiva från Hitz for Kidz.

Bil: Har aldrig ägt någon egen bil, utan jag fick använda pappas gammgolf när jag bodde hemma i Lycksele.

Kyss: När jag blev tillsammans med Viktor för första gången i åttan.


7 SENASTE



Cigarett: Har absolut ingen aning. Det var ett tag sen, i varje fall.

Mat: En macka.

Dryck: Vatten.

Biltur: Igår till ica.

Kyss: Imorse :-) 

Spelad låt: 7 years - Lukas Graham.

TV-program: Vänner.


6 HAR DU NÅGONSIN



Dejtat någon av dina bästa vänner: När jag och Rasmus var bästa vänner i nian så föll vi tillslut för varandra, så jag förmodar det.

Brutit mot lagen: På ett eller annat vänster så har nog vi alla gjort det ;-)

Blivit arresterad: Aldrig!

Badat naken: Bara när jag var liten , hehe.

Varit med  TV: Nej, tror heller inte att jag skulle vilja det.

Kysst någon du inte känner: Faktiskt inte, jag har som sagt haft pojkvänner sedan åttan så jag har aldrig haft 'ett strul' ute på en fest eller något one night stand. Är ju en trogen tjej också så! :-)


5 NEJ TACK



Kläder: Svårt att säga, men jag vet att jag inte klarar av då det är för många 'blandade' färger i en fullständig outfit.

Mat: Hemmagjorda hamburgare, och jag vet verkligen inte varför...

Musik: Sån där äkta skrikig hårdrock med tempo som typ min bror Gustav brukar föredra. Vad jag fick stå ut med då vi båda bodde hemma :P

Dryck: Svagt kaffe. Och om man dricker en drink då man känner spritsmaken, det är såå hemskt.

Personlighetsdrag: Vänner som låtsas vara trevliga och pålitliga men ändå vänder ryggen och snackar skit. Så glad att jag lärt mig vilka som JAG gjorde rätt i att vända ryggen, man ska inte tillåta sig själv ta skit från någon :-)


4 SAKER

 

Du gjorde igårkväll: Var på gymmet & körde ett riktigt hårt ben-rumpa-mage-pass!! Grymt härligt. Sedan pluggade jag & såg lite serie med boyie. En ganska casual kväll.

Du kan höra just nu: Musik!

Du inte kan leva utan: Familj, vänner, kärlek.

Du gör när du har tråkigt: Nördar med mobilen, dvs instagram facebook bloglovin pinterest m.m. Annars om jag bara är hemma så tar jag mig i kragen & går en långpromenad så den tråkiga tillvaron blir härlig ist! :-)


3 PERSONER



Du kan berätta allt för: Jennelie. Hon har varit min närmaste vän sedan gymnasiet, och hon känns mera som en syster också eftersom hon är tillsammans med Gustav & på så vis är min familj. Hon dömer mig aldrig, utan hon säger vad hon tycker & kommer oftast med goda råd och spekulationer. Jag är väldigt lyckligt lottad som har en vän som henne!

Du tycker om: Mina närmaste vänner, mina familjer, Christoffer.

Du inte gillar: Typ det jag nämnde förut, vänner som visade sig inte vara vänner i slutändan. Tacka vet jag mitt beslut att flytta från Lycksele.


2 VAL



Kaffe eller te: Kaffe, det finns inget godare att ta en kopp kaffe till frukosten, eller bara som frukost! Det är typ alltid gott, kan inte dricka för många koppar på en dag bara ;-)

Vår eller höst: Höst alla gånger!!


1 ÖNSKAN

 

Just nu: Jag har egentligen flera önskningar, men i helhet att allting ska få vara som det är nu; alldeles toppen! Att alla mina nära & kära får vara lyckliga och friska, att jag och C blir gamla tillsammans och får en egen underbar familj❤️ Och framför allt; att jag tillslut klarar mig igenom min sjuksköterskeutbildning. Allt slit måste löna sig i slutändan!


EVENTS

 
Det slog mig just att det är en hel del roliga saker som händer framöver, några månader framåt. Förhoppningsvis händer det ÄNNU mer roliga saker efter vägen, men såhär ser det ut hittills;
 
♥ Imorgon skrivs sista tentan för den här kursen, biomedicin och allmän farmakologi. Och enligt tradition så blir det då tentafest som vanligt, och vi lär bli hemma hos Kajsa & Clara som vanligt på fredag! Var faktiskt ett tag sedan nu som vi umgicks helklass..
 
♥ Någon helg framöver så kommer mamma & Per hit och hälsar på, mamma som alltid vill hjälpa till med handling, städning, allt möjligt bara! Inte så ofta jag får rå om mami längre!
 
♥ Denna helg blir i stort sett fullspäckad, eftersom det också blir partaj på lördag! Det vankas ju halloween, förstås ;-) vi blir ett gäng brudar ur klassen som förar & fixar oss typ hela lördagen (med tanke på våra utklädnader) tills vi drar på en hemmafest, sedan får vi se hur kvällen/natten blir!
 
♥ Den årliga släktträffen hemma hos farmor som alltid känns så mysig, förra året var den i december så då åt vi julbord. Familjen är verkligen det jag vill ta vara på allra mest, och de få gånger då vi alla är tillsammans är alldeles för sällan..!
 
♥ Som vanligt firar jag varannan jul mellan mamma & pappa, förra året var vi ju faktiskt här i Övik i lägenheten bara för att jag ville jobba och mamma ville inte låta mig vara själv på julafton. Men i år ska jag vara med hela pappas familj hemma i Lycksele. Plus i kanten är ju att Viktor och Matilda firar jul med oss, då får jag mysa med lilla Vilma i massor!! Åh, jag känner redan nu hur jag kommer vara fylld med glädje & julkänslor när december landar; jag som alltid spelar julmusik ofta, bakar pepparkakor & lussebullar, tittar på både årets julkalender och gamla nostalgiska godingar, julpyntar like crazy, allt haha!
 
♥ Kring jul så ska jag även se till att åka till Åsele och rå om Ohlssons, min fina familj där vill jag också ha julmys med, minsann! :-) 
 
♥ Nyårshelgen har jag ju redan berättat om; att vi blir ett stort, härligt gäng uppe i stugan. Det kommer verkligen bli så jäkla underbart, dock är det ju rätt kallare till fjälls än vad man är van vid kring påsk så det gäller att klä sig ordentligt när vi är ute & rastar skotrarna! ;-)
 
♥ Sedan januarimånad, som är en av mina favoritmånader. Det är i allmänhet en mörk & kall månad, men 21 januari har i flera års tid varit en väldigt fin & speciell dag. Min & Christoffers årsdag.❤️ Och vad vi hittar på då återstår att se tills vidare, jag har ju fortfarande min födelsedagsweekend att använda så det skulle vara mysigt att åka någonstans & bo på hotell, njuta av spa & bubbel, äta god mat, rå om varandra bara.

ETT LITET TIPS



Dagens middag; en räksoppa bestående utav fiskbuljong, mjöl, vatten, smör, creme fraiche, morötter, räkor, räkost, dill och cayennepeppar. Till det åt vi vitlöksbröd, sååå mumsigt!!


Resten av kvällen blir det plugg för min del, ska även vara snäll och massera min boyies nacke som har väärldens största knut typ, inte konstigt att han haft huvudvärk hela dagen..

NYFÄRGAT HÅR LUKTAR SÅ JÄKLA GOTT



Lika nöjd som alltid, Sanna gör mig aldrig besviken! ❤️

SUCH A GREAT WEEKEND

Måndag igen, och här kommer en resumé om vad min helg bestått utav;
 
Vi kom fram till Skeå vid 16 tiden i fredags, jag och Sofia gick nästan direkt på Dallas för att beställa hem mat, vi mötte även upp hennes kompis Ebba där. Grabbarna for ut och åt någon annanstans, så vi tjejer åt för oss själva och hade en massa snack i läggan.

Lägenheten har ju Sebbe & Sofia förövrigt nästan nyss flyttat in i och den är så himla gullig & jättefin!! Passar perfekt för de två ❤️



Efter maten hade vi brudar förkrök i läggan innan vi drog oss vidare till en annan kompis & jag fick möta ett stort gäng jag aldrig träffat ;-) men med lite dricklekar & dylikt så hade jag lärt känna typ alla efter ett tag, hihi. 
Sebbe, Chrille & Max stannade kvar i lägenheten under kvällen & roade sig själva, förmodligen med TV-spel.
Vi hade då jätteroligt + att Norlie & KKV spelade så vi drog på allstar och såg dem, dansade, träffade folk, mötte upp Lyckselegänget, jaa Skellefteås uteliv får absolut 5/5 toast!
 

lördagen väcktes jag av en hungrig Max rätt tidigt, men det gjorde ingenting med tanke på att jag mådde toppen! Vi gick en jättehärlig promenad efter strandpromenaden som är alldeles nedanför lägenhetshuset, så himla vackert i soluppgången!


 Efter fix & frukost så kom Elisabeth, Tobias och Filip från Åsele och vi alla drog vi oss på stan, käkade lunch, shoppade lite & bara drog omkring lite tills 14 tiden då Sebbe hade samling med laget på arenan, för kl 16 började ju matchen.


En väldigt intensiv och spännande match med förlust för Modo, men det var roligast att se Sebbe förstås :-) plus att det bara är så skönt att vara på en arena där det blir sådan skön stämning, man blir igång-taggad! All credit till våran lilla Modo-klack som var på plats & sjöng våra ramsor för fulla halsar.

Efter matchen körde vi direkt till Lycksele, där det bjöds på fika & gott hemma hos pappa & Kicki. De andra körde sedan vidare hem till Åsele och vi ville bestämt sova över så resten av kvällen satt vi uppe rätt sent & pratade, drack lite vin, åt gott, hade det mys!!
 
Igår vaknade jag rätt tidigt såklart, som den morgonpigga människa jag är. Men med hund kan man ju inte ligga och slöa halva dagen ;-) 


Det blev sedan mysfrukost med pappa & Kicki och vid kl 11 åkte vi hem till mamma & Per för att käka lunch & hinna rå om dem innan det bar vidare till Åsele. Vi blev bjuppade på älgkött med kantareller och potatisgratäng, sååå mumsigt!

Alltså jag veeet, vi virrar verkligen omkring överallt när vi är ute & kör haha! ;-) Men Filip fyllde faktiskt 12 bast i onsdags, så vi ville ju självklart svängs förbi Åsele och fira honom lite i efterskott. Det är tufft att hinna med att träffa alla föräldrar & syskon! ;-)


Tacos & glass till varm-och förrätt satt riktigt finfint i magen kan jag lova! Dock fick jag världens matkoma så på vägen hem sov jag hela tiden som en stock! Och vem borde inte vara trött efter en helg som denna?!
Jag hade i varje fall jättekul alla dagar och kvällar, har världens bästa familjer som förgyller min tillvaro & mitt liv ❤️

--- --- ---

Idag är en chillmåndag med plugg i all ära, så klart. Myser även med Max och har gått med honom i skogen ett bra tag. Jag och brudarna i basgruppen har också varir på sjukhuset & fotograferat oss för våra Siths-kort som vi behöver ha på praktiken som startar v.48. Kanske glömde nämna det, men jag ska vara på medicinavdelning 3 vilket känns lite både och; hade varit kul att få vara på en annan avdelning med tanke på att jag jobbat på en medicinavdelning, men å andra sidan så är medicin så himla roligt, så det ser jag fram emot!
Sedan kl 16.30 ska Sanna fixa min frippa, wiiiiie! :-)

KAN TIDEN GÅ LITE FORTARE NU?


Nu är det då bestämt vad det blir till nyår, och förutom resan till Berlin för två år sedan så kommer detta förmodligen bli den bästa nyårshelgen på länge!

Jag, Christoffer och Tobias åker upp till stugan i Tängvattnet vid 27-28 december, sedan på nyårsafton så kommer även mamma, Per, min moster & morbror, och så förmodligen min kusin Julia och hennes kille Anton. 
Kungliga dagar med skoterkörning, skidåkning, basta, äta god mat samt lekar och partej på nyårsafton med stora familjen; hur bra?!?! ❤️
Just nu känns det alldeles för långt bort & planeringen blev kanske rätt tidig men nu har man ju bara saker att se fram emot! ;-)

ODD MOLLY




Jag säger bara en sak: ÄNTLIGEN!
Ääääntligen har jag införskaffat min alldeles första egna Odd molly kofta! Absolut värd varenda krona! ❤️

Som de flesta av er vet så är detta märke inte det billigaste, och jag hade förmånen att få använda Sebbes rabattkort på Hanzens i Skellefteå. Det är någon rabatt han har fått från Skellefteå AIK, så det var jättesnällt av honom att låta mig använda det! :-)
Jag föll direkt för denna som man kan matcha till det mesta + en fin flickig touch av rosa på rosetten ;-) me like!

INGEN ANNAN RÖR MIG SOM DU

Goddag fredag! ❤️
Nu var det ett tag sedan sist, men ni vet ju ändå vad jag gör 90% av min tid så ni har inte missat mycket, kan jag garantera ;-)
Eftersom jag har en "ledig" aka skolfri dag idag så började jag min morgon med en mysig frukost framför en serie som heter Grace & Frankie i sammanklang med att bli bländad av morgonsolen. Perfekt! 


På bilden ovan kan ni se vårat nyaste tillskott! Ett nytt soffbord som vi beställde i lördags, det kostar 999kr men var på någon kampanj just då så det blev en vinst på ca halva priset! Det var verkligen dags och jag tycker att det är finast med vita möbler, det är såå fräscht & classy! :-) det förra vi hade var svart och C köpte det 2012 typ när han precis flyttat till Övik, det syntes så lätt när det var smutsigt & dammigt. Nää det var bara dags att ta farväl av det, hehe. Mattan ska vi också byta ut, en svart ryamatta tänkte vi köpa på rusta! Och fåtöljen lär vi också byta ut i sinom tid.. Skulle inte förvåna mig om vi får med oss hem lite annat i helgen också, det här med inredning ääär ju bara för kul ;-)

 
Idag stod inte allt för mycket på agendan, övade mest på läkemedelsräkning. Inte haft så jättekul, alltså. Men däremot så var jag på gymmet en liten sväng också, jag mår mycket bättre i min förkylning & energin har kommit tillbaka! Detta blev tredje passet denna vecka, så skönt att vara tillbaka på banan återigen.
 
På ett tag har C slutat jobba och då styr kosan mot Skellefteå; då ska vi bo hos Sebbe & Sofia och bara mysa, äta god mat, shoppa, se Saik-Modo då Sebbe spelar (wiiie!) vilket är största anledningen till att vi egentligen ville åka dit. Han avgjorde ju matchen mot Brynäs igår i förlängningen, några av er kanske såg det. Blev ännu mer taggad på lördagsmatchen då! =)


Dessutom så ska jag följa Sofia ut på partej ikväll med en massa andra girls. Norlie & KKV ska spela på Allstar så jag peppar med musik i högtalarna för fullt just nu. Fick också veta att några Lyckselevänner ska dra på samma ställe, that's even better! Dags att se vad Skellefteås uteliv har ett erbjuda! ;-) 

NÅGRA KILO KÄRLEK


Lycka är att få babybilder på messenger.. Alltså kolla bara på fasters gohjärta ❤️ Hon är verkligen den finaste jag någonsin sett! Det kommer bli en underbar julhelg då man får pussa på henne i massor!

FLOWERS IN YOUR HAIR

VG på tentan idag & allt är på topp!! Min förkylning känner jag nästan inte av längre, & igårkväll hittade jag ett gammalt oanvänt presentkort på gina så givetvis blev det att shoppa upp det! ;-) en bra måndag kan jag kalla detta, hihi.


För 200kr fick jag hem dessa två tröjor, fullkomligt ÄLSKAR polo! 

YOU GOT ME LIFTED SHIFTED HIGHER THAN THE CEILING

 
En söndag då min förkylning känns mycket bättre, tro det eller ej men jag drack lite whisky igårkväll bara för att se om det gjorde susen. Och det gjorde otroligt nog det! ;-) lite magont och illamående fick jag utstå, rekommenderar inte jack daniels.. Helt otroligt att C faktiskt gillar den skiten?
 
Men annars så har jag degat i soffan med min man några timmar, ätit frukost med tända ljus och bara haft det mysimojsigt ❤️ Och självklart pluggat, känner mig faktiskt färdig för idag & redo för morgondagens tenta! :-) Då ska resten av denna söndag få ägnas till min Max; kloklippning, pälsvård samt en lång härlig prommis. Och middag till oss förstås, varma mackor kändes väldigt lockande!

HEY, IT'S SATURDAY


Helger då både jag och Christoffer är hemma är de allra bästa. För tro det eller ej, även fast vi bor tillsammans så blir det inte jätteofta som vi kan hitta på saker bara vi två ;-) på veckorna är det bara kväll-och nattetid vi umgås och vi båda är ändå så jäkla trötta då. Och de flesta helger behöver jag ju plugga, om jag inte umgås med vänner. Och han har ständiga projekt igång, som att hjälpa nära & kära med renoveringar, hålla på med både bilen & skotern och dylikt. Men just denna helg är vi båda bara hemma och det är bara supermysigt! ❤️
 
Och vi har inte gjort särskilt mycket alls i helgen hittills; tittat på film, gått långpromenader med lilleman, gjort god frukost, legat i sängen och kramats, ätit tacos. Vi planerar också att åka till Skellefteå nästa helg & hälsa på Sebbe och Sofia, slå två flugor i en smäll och titta när Modo-Saik spelar (eftersom Sebbe spelar i Saik, om någon av er har missat det). Och om Max uppfödare är hemma så tänkte vi hälsa på dem också, vi får se :-)
 
 
Glömde nämna att jag fick godkänt på tentan jag gjorde i torsdags, tjoho!!

 
Nu pluggar jag (tyvärr) och försöker handskas med min jäkla förkylning, haha!! Men det känns som att den går mot rätt håll. Senare föreslog C att vi kunde gå ut och äta så det känns mysigt! Och ikväll spelar Modo-Malmö redhawks så Elina, Viktor och lilla Nellie kommer kanske förbi och kikar och hälsar på! En bra lördag, om jag får säga det själv :-)
 
Ha en mysig helg, ni också ❤️

A LA MOLLY


Nästa vecka har jag en tid inbokad hos Sanna, jag måste verkligen fixa till frippan.. Det känns så urtvättat och livlöst. Och jag vill absolut ha kvar det rödlila, det är ju extrasnyggt nu under hösttider också! :-)

5 THINGS

 

5 saker jag verkligen tycker om:

♥Spontana, roliga människor, fulla utav energier, dem som får mig att känna mig riktigt road & samtidigt bekväm!

♥Mamma & pappa, hur mycket vi än bråkat och gått igenom allt möjligt så är jag såå himla glad för att dem finns. Tack vare dem är jag där jag är idag.

♥Mjölk. Alltså MJÖLK.

♥Den HÄR låten.

♥Min man såklart, hihi.


5 saker ni inte visste om mig:

♥Jag kryddar nästan all min mat med grillkrydda, det BLIR bara godare!

♥Jag har bara vita ankelsockar, något enstaka svart par. Det går inte ha höga sockar, så obekvämt.

♥Jag trooor jag nämnt det förut, men jag är så sugen på att ta jägarexamen!

♥Jag har lätt för att bli nojig, typ att någon kanske är sur på mig. Men jag har blivit bättre på att sluta tycka så, faktiskt :-)

♥Jag har överrörliga leder.

 

5 saker som jag inte tycker om:

♥Broccoli.

♥När det är ostädat & stökigt här hemma! Jag mår på riktigt dåligt av att det kan ligga grejer överallt & när det är dammigt. Haha, jag städar rätt ofta ;-) men med hund som drar in smuts, grus & framför allt lossar mycket hår så behövs det!

♥Reklamer som poppar upp på spotify eller youtube. All reklam, egentligen..

♥När tjejer snackar skit, peakar en, ska fixera sig vid alla fel alla har, säger eller gör. Alltså snälla, fokusera på egna era problem & liv.

♥Folk som släpper sina hundar lösa, och så kan dem inte ens kontrollera hundarna? Jag och Max har blivit påflugna av så många lösa hundar på skogspromenader, alltså det ÄR inte kul! Särskilt för Max som bara tappar förtroendet för andra hundar.. 

 

5 saker som jag vill göra:

♥Åka utomlands, alltså det var verkligen föööör längesedan nu!

♥Fjällvandra, vara oftare uppe i fjällen.

♥Hjälpa andra människor, den instinkten har jag alltid haft. Just därför kommer nog sjuksköterskeyrket passa mig! :-)

♥Flytta till ett hus. Lägenhetslivet passar verkligen inte mig & Christoffer.. Men vi har sagt att så länge jag pluggar är det nog inte så smart att dra på sig ett hus med lån osv. Den tiden kommer!

♥Ha en egen skoter, hihi. Inte så tokigt att låna mammas skidoo egentligen, hon är snäll som vågar låna ut den ens! Men kör jag sönder den så blir jag skyldig henne pengar och hela fadderullan, ni vet ;-) bättre med en egen.


ROSA BANDET

Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. Många överlever tack vare cancerforskningen, men samtidigt är det många som inte överlever. För min del så är det en självklarhet att vi alla ska stödja forskningen, finns det egentligen någon anledning till att inte göra det?!


Vem bär du ditt rosa band för?
Jag bär mitt för alla som drabbas av någon slags cancer, egentligen. Min familj har drabbats av stor sorg sedan min morbror dog av bl.a. leukemi för snart 11 år sedan, så det är känsligt. Viktigt.



En kan inte göra allt, men alla kan för f*n göra något.
Stödjer vi alla cancerfonden med 30kr var så blir det i längden mycket pengar!
Gå och köp rosa bandet idag, och gör skillnad. Och jag måste faktiskt få säga att årets design är väldigt fin! 


LIGHT UP THE DARKNESS

Nu när mörkret tar över så är det viktigt att se till att man syns när man är ute på hundprommis! Både ägare och hund ska synas för bilarna, alla tänker inte på det tyvärr och det sker fler olyckor än vad man tror! Det får bli en liten reminder till er alla som gillar att vara ute och gå på kvällarna ;-)
 
Men annars då? Inte hänt mycket alls sedan sist, men typ detta: 
 
-Sedan utekvällen i lördags så har jag blivir förkyld, tyvärr.. Jag visste att den skulle ta mig!! Snuvig, 'tungt' huvud, svullen & tjock hals, hängig, standard så att säga. Bara att gilla läget & vila från träningen ett tag. Det som dock piggade upp var att C köpte glass till mig en kväll, lättade verkligen upp plugget! <3
 
-Fick besked om ett VG på senaste salstentan jag skrev för två måndagar sedan, vilket gav mig världens energiboost! 
 
-Moa kom äntligen tillbaka söderifrån och med sig hade hon sin vovvsing Olga. Hundbus i all ära i det kalla, soliga härliga höstvädret! Så skönt & roligt att vovvarna kom bra överens.
 
-Christoffer har fr.om. nu börjat som tränare för Modo Hockey U15 vilket har gjort honom så himla sprallig av sig här hemma, hihi! Han har sedan länge velat bli hockeytränare, hockeyn ÄR verkligen hans liv & jag har en stark känsla av att den alltid kommer vara en stor prio för oss i framtiden när det kommer till familjelivet.. ;-)
 
-Vi har övat venös-och kapillär provtagning på KTC med basgrupperna, aka piece of cake för min del! Jag jobbade ju liksom dagligen med det i somras, så fick vara som en mentor för de andra, kul! :-)
 
 
-Har haft så dålig fantasi med matlagningen senaste dagarna, ibland orkar man verkligen inte göra något mer avancerat än typ köttbullar.. men denna kyckling-wookgryta satt riktigt fint i magen, tillsammans med en god sallad blev det jättesmarrigt! Ni får gärna tipsa om goda, nyttiga recept om ni har :-)
 
-Och i helhet så har vardagen varit som den alltid brukar; plugg plugg plugg plugg. Imorgon väntar webtentamen i mikrobiologi & immunologi och på måndag webtentamen i klinisk kemi. Bara att köra hårt, alltså!!
 
Jag kanske har sagt det flera gånger förut, men jag älskar verkligen detta val jag gjort. Ser fram emot mitt framtida arbetsliv som sjuksköterska, frågan är bara inom vilket område jag vill arbeta i..

MIN KÄRLEK TILL MUMINTROLLEN




En miniatyrskål som jag fick hem förra veckan. Den kostade under 50-lappen så jag kunde ju inte låta bli! Särskilt när det är om Mumin, jag bara måste haaa ;-) 

UMEÅTOWN


En lördagkväll med en grym hemmafest hos Josefine, sedan dans & drinkar på Corona där det också var colorparty. Rent kortfattat; kvällen ägde! Synd bara att man känner sig så jäkla trött idag, men solen skiner & det piggar faktiskt upp! :-)

Idag när jag och Jenna vaknade så åt vi en mini-frukost och umgicks tills jag sedan blev hämtat av Christoffer och Anton. Chrille åkte nämligen också till Umeå igår för att hänga med kompisar, bara tur för min del så jag slapp åka det jäkla tåget hem idag ;-)
Vi drog i varje fall på stan för att äta en second-brekky, haha. Sedan köpte jag en jordgubbssmoothie på naked juicebar, så jäkla fräsch och god!! Typ perfekt på en varm, solig sommardag.

När vi tillslut kom hem till Övik så svidade jag direkt om till träningskläderna för att gå en lång, härlig prommis med Max runt Höglandssjön. Väldigt uppfriskande, må jag säga!

Snart ska vi åka en sväng på ica och handla hem lite behövligt, sedan käka rester till middag & ikväll vill jag bara ligga i soffan typ. Inte göra någonting alls.

DRESSED FOR SUCCESS

Jag ska inte klaga på att jag bara pluggar, när jag själv valt det. Men i ärlighetens namn; det ÄR mycket att göra denna termin. Allt kräver planering... :-) Har varit som en riktig zombie i veckan; klivit upp så jag varit på gymmet vid 5 tiden, sedan åkt hem för att rasta Max & äta frukost, därefter sitta resten av dagen med plugg. Och på det även klämt in tvätt & städ. Typ så har det varit varje dag, haha.
 


Men annars under veckan så har min vita vinterjacka åkt fram, minusgrader & frost i all ära! Jag klagar absolut inte, vintern får gärna komma nu! :-) Sedan har vi blivit bjuppade på mat av fina farmor, jag har fixat mina naglar, myst med mina killar, och några andra släktingar kom förbi en kväll för att gratulera C i efterskott. Han fick ett jättefint rödvin som vi provade ikväll, väldigt gott!! Jag lagade kycklingrullar till middag som vi också åt i vardagrummet framför en film. Så himla mysigt att bara mysa ner sig i soffan med sin älskling och ett glas rött framför teven. Precis som en fredagkväll ska vara <3
 
 
Här får ni en liiiiiten sneakpeak på min outfit för imorgonkväll! Så fort vi är utomhus lär det vara kyligt som f*n men ska man vara fin så får man lida pin! ;-) 
 
Veckan är över, everything has come to this, imorgonbitti drar jag till Umeå. Ciaaoooo! 

BETTER BODIES



Fick hem dessa idag! Gissade på strl S och dem sitter perfekt! (Jäkla svårt att beställa då man inte vet om man har 
S eller M på händer eller typ huvud?)
Jag har fått lite förhårdnader i händerna som svider ibland, så dessa lär vara till väldigt bra hjälp. Tufft att gymma, alltså ;-)

Hade tänkt inviga dem på NW ikväll, kulkul!

KEEP GOING

Det är jobbigt att sakna 

GIRLS THAT RIDE

Mamma kläckte denna nyhet för några dagar sedan: denna goding blir min julklapp! Så sjukt snygg och ball, fick ju välja ut den själv! Och det gör mig absolut ingenting att jag vet min julklapp från henne & Per redan nu, jag är sååå himla glad för den och tänkte inviga den (förhoppningsvis) till nyår! :-)
 
Har redan sökt fram en matchande hjälm att köpa till. Eller kanske fråga pappa om det kan bli en julklapp från han & Kicki, det är bara positivt att ha flera föräldrar ;-) 

HUR EN SÖNDAG KAN SE UT

Något nytt som händer i vårat liv ;-) skämt åsido, känns väldigt skönt med postfack, och snart får vi även en ny ytterdörr!! Kommer kännas mer fräscht i detta gamla lägenhetshus, hihi...
 
Imorse avverkade jag sjätte träningspasset för denna vecka, inte för att det var tänkt men jag vaknade tidigt & kände mig fylld utav energi! Det var nog lika bra att börja dagen aktivt, eftersom vi bilade till Solberg vid 11 tiden! 
 
Pappa & Kicki har bott där med husvagnen över helgen så då passade vi på att fara och mysa lite med dem några timmar idag :-) nästa gång jag har tid att åka till Lycksele och träffa mamma och pappa är ännu oklart...
 
 Ikväll for vi på en fotbollsplan med Elina, Viktor och lilla Nellie för att låta hundarna träffas. Dem har ju 'adopterat' en 9-årig Australian kelpie som heter Timo. Vi förväntade oss inte att dem skulle bli bästa vänner på en gång & det blev dem verkligen inte, haha... Det är så viktigt att tänka på när (särskilt) två hanhundar möts för första gången, att ta det i en lugn takt och inte släppa ihop dem på en gång. Då kan någon eller några bli skadade, det blir inte alls bra. Och framför allt, att visa hundarna att det är vi ägare som bestämmer! Vi har ledarrollerna. Så jag & Elina ska gå på promenad med hundarna på tisdag, bestämde vi. Vi får ge det en chans några gånger & se om det fungerar tillslut. Prova ska man göra :-)
 
--- --- ---

Imorgon är det en ny vecka, och vi har INGET schemalagt på skolan. Men pluggas ska det göras för hela slanten, så ingen ledighet här inte! Har lagt upp min veckoplan så jag hinner med allt jag vill om dagarna, träning & plugg ligger på mina högsta prios. Sen ska det hinnas med tvätt, städ, hundpromenader, handling m.m.

SOME COMEDY

Svärmor tipsade om denna podcast, & jäklar vad bra den är! Har bara lyssnat på första avsnittet och jag är helt fast ;-) det är så härligt & framför allt roligt, när jag rastade Max så skrattade jag verkligen högt, folk måste ju ha tyckt jag var helknäpp, hihi..!
Men detta är då ett stooort tips om ni vill lyssna på lite om mat, dryck, tokigheter, sex, busringningar, bikter osv. Ni lär inte bli missnöjda ;-)

#TBM OKTOBER

Oktober 2014:
 
När vi klev in i oktober var jag väldigt glad, det är en bra månad tycker jag. Började alltid dagarna med en skål gröt med kvarg & hallon samt smoothie =)
 
Josefine, Ellen och Jennelie kom till Övik en helg. Oktoberfest vankades på harrys så vi hade krök hemma hos mig innan vi drog oss utåt. Sedan var det ju förstås bara supermysigt att dem bodde hos mig!

Ordningen hade tagit sig i lägenheten & jag var såå nöjd, trivdes så bra! 

En helg körde vi upp till Skellefteå för att både hälsa på en samojedkennel + hälsa på Max uppfödare som fått en ny valpkull! Vi hade ju tingat en samojedvalp (men med brist på tid så avbokade vi nyligen det, tyvärr...). Sedan hälsade vi på i Sebastians nya (idag gamla ;)) lägenhet & körde tillslut till Åsele där vi var i stugan & kollade på hockeymatch.

En annan helg gjorde jag min allra första plankstek! Det gillades väldigt mycket av min man, som tur var! ;-) plankstek är bara så MUMS!

Ännu fler mysfrukostar när jag antingen hade sovmorgon eller var ledig, hihi.

Eftersom jag som sagt inte blev antagen den här hösten till ssk-utbildningen, så bestämde jag mig för att skriva högskoleprovet igen. Men det var faktiskt förgäves alla gångerna, för inget utav proven hjälpte mig att bli antagen sedan. Tycker bara nu i efterhand att jag kastade 700kr (för två prov) i sjön.
Vilket som, så var det en sjukt dryg lördag. Men den avrundades med födelsedagspartej för Sabina. SÅ kul! Resten av den helgen bestod av att äta middag hos min moster, hälsa på morbrors grav, se hockey m.m.

Jag var väldigt flitig med löpningen den här hösten, distansen förlängdes med tiden & konditionen var verkligen bra! Klädde mig oftast såhär när jag löpte under kalla oktoberkvällar.

Precis i slutet av månaden så bar det av ned till Chrilles släktingar i Sandviken. Resten får ni höra nästa månad... ;-)

ÄNNU EN NY MÅNAD

Nu känns det verkligen som att det är höst på riktigt ute. Så vackert. Det har blivit betydligt kallare utomhus och jag har rotat fram mitt pannband, mössa, vantar. Jag kan verkligen aldrig bli less på denna vackra årstid, det är en mellanlandning innan den efterlängtade vintern kommer. 
Hösten blir som en slags nystart för de flesta, förändringar i livet, nya utmaningar. För min del väntar en hektisk termin med skolan, känner stor press och jag inser mer och mer att jag inte förstod detta innan jag sökte till universitetet. Men jag trivs, jag vill detta, och med en positiv attityd så känns det lättare :-) 
Och i samband med allt plugg så rullar träningen på hur bra som helst. Snittar 4-5 pass i veckan nu, har satt upp ett mål på mig själv som jag är fast besluten att uppnå.
 
Vad har hänt sedan sist då?
I tisdags gick jag, Moa och Sara på Olearys & beställde varsin frozen mango dauquiri. En liten after tenta-drink kallade vi det, hihi ;-) efteråt köpte vi pizza & varsin öl på en liten pizzeria inne i stan & hade det bara asmysigt, spontana myskvällar där det inte behövs så mycket mer. 
 
Tidiga morgnar på gymmet är som sagt det bästa jag vet, då blir det bortgjort så resten av dagens timmar kan gå åt till plugg, vänner, Christoffer & Max, städa, tvätta m.m.
 
Igår påbörjade vi nya kursen, Biomedicin & allmän farmakologi. D.v.s. mycket om baciller och dylikt, mycket att läsa & lära men det känns ändå roligt. Dock har vi fyra tentor i denna kurs, så det gäller att ligga i som f*n...
 
Typ såhär har det sett ut varje kväll jag gått promenad med Max, väldigt vackert i solnedgången. Älskar att lyssna på pod medans jag går, det är så mycket skönare!
När inte C är upptagen med att meka i bilen eller titta på hockey så brukar han naturligtvis följa med, det är ju det allra mysigaste :-)
 
Idag åt vi detta till middag, pulled beef med tortillasbröd, grönsaker och sås. Tips tips!!
 
Och annars så mår jag bara toppenbra! Har inget att klaga över.
Ikväll kommer Tobias hit och stannar över helgen, han och C ska på något motor-evenemang inne i stan och göra alla andra grabbgrejer dem alltid hittar på. Vill nästan sätta upp en Tobias-skylt på dörren till gästrummet, han bor ju där oftast av alla haha!! ;-)
 Men för min del blir det inget särskilt alls i helgen, ska spendera timmar på gymmet samt plugga. En lugnare men behövlig helg! :-)

RSS 2.0