Fint när det blir skillnad.



här ovan ser ni fina före-och efterbilder sedan mamsen var här på besök! en sak jag glömt berätta om.
balkongen blev så fint pimpad & jag kan inte fatta varför vi bara låtit den stå tom, ostädad & tråkig sedan C fick lägenheten 2012?! lite obegripligt. men nu är det då så himla mysigt där & vi äter middag/kvällsfika där nästan varje kväll! massa mys!

sedan införskaffade vi lite blommor, fönsterskrapa, små lyktor, dynor till köksstolarna oså. det blir verkligen skillnad när mamma kommer på besök & det till det bättre! 

I've stopped wasting energy on people like you.

nå, vad händer egentligen?
inte så mycket, faktiskt. dålig uppdatering i know i know, det kommer & går liksom. en arbetshelg har passerat & sega dagar likaså. i veckan arbetar jag bara måndag, onsdag & fredag & därefter går jag på helg & reser till lycksele för att hänga med bästisar & dra ut på födelsedagspartaj för fillan! längtar såååå mycket efter de fina pinglorna! 

nu sitter jag på jobbet & äter lunch medans jag skrollar igenom några bloggar & diskuterar lite allt möjligt med kollegorna, hihi. efter jobbet ska vi handla för veckan & jag ser fram emot en skön sovmorgon med maxi imorgon, wiiiie,! 

Alla borde finna sig själv lika snabbt på samma vis.

vad jag jobbar med?
 
jag ansökte om att få jobba på kirurgavdelningen på sjukhuset här i övik. men månader gick & jag fick aldrig något besked & tiden började ju som bli ganska knapp, så jag kontaktade flera enhetschefer inom äldreomsorgen. dock ville jag inte riktigt jobba inom äldreomsorgen eftersom jag faktiskt tycker att sjukhusjobb är roligare, & jag trivdes inte så himla bra i hemtjänsten i lycksele kommun mot slutet.
hursom så hamnade jag tillslut i luren tillsammans med jeanette, min nuvarande chef, som gärna ville att jag skulle börja jobba i hemtjänsten inne i centrala stan. & det var ett väldigt klokt beslut av mig att ta det jobbet nu när jag ser tillbaka på alla gånger jag funderat & velat, för det är så jäkla trivsamt & roligt där! personalen är super trevlig att jobba med, chefen är mån om en & lyhörd, nu när jag börjat lära mig vars de flesta brukare bor så känns det i stort sett helt hundra. ett annat system än vad jag är van vid sedan förut & det funkar mycket enklare, om jag får säga det själv!
 
för fyra år sedan valde jag att gå vård & omsorgs collage, idag är jag färdig undersköterska & hoppas till allting som existerar att jag tar mig in på sjuksköterskeprogrammet. kan verkligen säga att jag valt en bransch som jag trivs hur bra som helst & som passar mig! ♥

I wanna be forever young.

ja jag säger då det, efter ännu en effektiv dag på jobbet så satt det verkligen inte fel att först titta på en lägenhet som vi tackade ja till. bara att vänta & se vad som händer! sedan bli bjuden på middag på harrys av mamma var ju pricken på i:et. bästa bästa!
när vi sedan kom hem på kvällen så städade jag lite, gick pw med max & fikade jordgubbar med grädde framför en film. trots att jag är ledig imorgon så vankas ändå john blund eftersom gubben jobbar och jag har en stor shoppingdag framför mig med mamsen & brorsan. tänkte införskaffa lite av varje, hihi.

Kvalitetstid behövs alltid.

 
lunchrast på jobbet & jag slutar kvart över fyra. då ska vi bara hem & svida om & sedan möta upp mamma & storebror fredrik som kommit ner hit för att hälsa på! känns så himla roligt & skönt. först ska vi fara & titta på en lägenhet i gullänget som jag fick erbjudande på igår- iiih känns spännande! sedan ska vi äta tillsammans på the bishops arms. alltså hur bra onsdag?! ♡♡

Smälte i munnen.

tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag
åker hem till kusin för att dricka kaffe & skvallra lite!;
 
jotack det går bra som fasiken att jobba! dock kunde
ju vädret ha varit lite bättre.
men idag lagade jag en tacopaj i långpanna till middag.
ingen mindre än christoffer blev överlycklig & nu har vi
dessutom en massa matlådor i frysen! alldeles perfa

Lycka.

i could hold you in my arms
i could you forever

Anywhere I will follow you.

en söndag som inte alls känns seg. beror förmodligen på att jag slipper skiljas från C senare ikväll & jag får umgås & prata med amanda om allt möjligt. svärföräldrarna är med hundarna ute i skogen & mina tokiga svågrar fightas om en vinst i fifa. en vanlig chilldag skulle jag vilja kalla det; när inte vädret duger till så får man faktiskt spendera en junidag inomhus!

senare ska vi äta grillat till middag hela familjen & ikväll vill jag bara mysa med mina favvo pojkar när vi kommit oss hem till överhörnäs. jobbar kväll imorgon och det känns såååå bra att slippa vakna vid halv sex!

Låt mig vara din soldat.

har haft världens mysigaste midsommarafton med finaste familjen ute i stugan. en dag full utav femkamp, grillat, tårta, bira, fotbollsmatcher, badtunna, bastu & så superfint sällskap. och tänk vi fick jättefint väder hela dagen! hur tur har man inte då liksom?! hihi.
inatt sover jag & C över ute i stugan så nu går vi i säng och laddar upp för en ny utedag imorgonbitti!







dessutom superbäst att min bästa svåger tobias tagit hem sin fina amanda över helgen så det nu har kommit in fler brudar i familjen, hihi. så himla kul att fått lära känna den sköna brullan! 

nattiiii på er 

I see your true colors, and that's why I love you.

så var min inskolningsvecka klar! wiiihoo. känner mig faktiskt redo för måndag & resten av sommaren nu, så nu tar vi helg & beger oss till åsele där vi ska fira midsommar med fina familjen.
ni andra får också ha en grym midsommar! 

Här bor vi!

i detta inlägg hade jag tänkt berätta om hur vi bor här ute i överhörnäs; jag, christoffer & max. 
 
hallen (toa till vänster om ytterdörren)
 
köket
 
vardagsrum/sovrum/balkong
 
överhörnäs ligger då ca en mil utanför centrala örnsköldsvik. det brukar aldrig vara något problem med distansen till stan, vi båda är överens om att det är mer trivsamt ute på landsbygden.
jag trivs då finemang i lägenheten & den funkar perfekt tills vi hittat en större!

En saknad är tuff och underbar på samma gång.

första intrycket av mitt nya jobb; FANTASTISKT!
känner verkligen på mig att jag kommer leva som en gud denna
sommar & ändå har jag bara genomfört min första inskolningsdag?
det kan ju bara båda gott, i varje fall!
 
annars då?- well, det där med lägenhetslivet känns inte heller så
dumt (trots att jag inte hunnit känna på det på riktigt) men jag har
ju bott en hel del här förut när jag bara kom till christoffer på helgerna
förut så det känns faktiskt inte helt nytt.
jag har just städat i läggan medans christoffer hjälper sin moster och
morbror att bygga på deras altan & snart hade jag tänkt koppla max
& ta en promenad dit. jobbar kväll imorgon så sovmorgon känns grymt!

I like it this way.

hela dagen har vi burit flyttkartonger & packat upp, grejat på en massa och nu är vi bara helt slut på! en renbäddad säng & några avsnitt utav orange is the new black har känts väldigt efterlängtat, kan jag lova er.



mer än så finns det inte att berätta, snart ska jag & bästaste killen i världen sova & ladda upp för en arbetsdag imorgon. känner mig faktiskt mer förväntansfull än nervös, rent psykiskt är precis allt en positiv påfrestning & för det är jag jäkla stolt över mig själv. nattiiii

Lillen blir så stor så fort.


vår fina finskspets max fyller två år idag. helt sjukt vad tiden går fort när man har roligt tillsammans!

Det där med att flytta hemifrån.

det blir skillnad att försöka tänka nu som då.

men vem sa att det skulle bli lätt? det har inte direkt varit någon ambition, mest bara en dröm som kretsat runtom huvudet i flera års tid. nästan förväntat mig att det skulle bli serverat på fat som man bara kunde plocka ifrån. för jag tänker inte på själva arbetet, bara på målet. inte hur jag ska ta mig tid, bara att jag väl är där.

 

men vem sa att det skulle bli lätt? det är inget plock på ett buffébord. det är den första livskampen att kunna ta sig någonstans. jag har försökt komma på vem jag egentligen är. och det har tagit en sådan lång tid, förfärligt lång. jag har seglat på stormiga hav av ilska & svek och vandrat på glädjens ängar dagar ut och dagar in. man behöver inte ha en anledning till att le, alltid måste man berätta varför man gråter. jag tror det kallas samhällets normalisering.

 

men vem sa att det skulle bli lätt? jag har formats efter den omgivningen jag befunnit mig i och insett att det är förjvla tråkigt att vara som alla andra. återigen hamnar jag på banan där jag inte har den blekaste om vem jag är. jag har ett namn, en historia, men allt det andra då?
det känns som att det borde ha en mening. åtminstone att det finns gåvor efter vägen och ett stort pris vid vägens slut.

 

ingen sa att det skulle bli lätt. och nu när jag äntligen kommit till den stund i livet som jag trånat efter allra mest, den stund som jag så länge drömt om, den är verkligen inte som jag tänkt mig.
det där med att flytta hemifrån. alla tonåringars dröm. jag vet att jag kommer inse vilken tur jag haft som fått bo hemma hos mamma & pappa såhär länge, jag kommer saknasaknasakna så in i hlvete och jag kommer vara rädd. jag har bara tänkt på fördelarna. nu när det närmat sig och blivit verklighet så ploppar det negativa upp,

 

och så var det var någon som sa att det skulle bli lätt. med tiden. med vänjandets stunder. rädslan kommer förskjutas. samma som dagen jag stod framför hallspegeln och granskade mig själv med studentmössan prydligt placerad på huvudet. sista dagen på skolan, med klassen, med vänner och alla jag tycker om. intalningar om att jag är redo att lämna det kommer gå i berg-och dalbanor, men någon gång måste livet ta sin vändning.


jag tar mitt nästa steg i livet och blir öviksbo. det enda jag någonsin velat, på riktigt. det enda jag velat sedan jag var liten, eftersom jag kommer därifrån. bort härifrån och leva på riktigt. med världens bästa pojke och vovve som sambos.
fast hur det än blir, jag kommer aldrig släppa de människor som format mig till den jag är idag och jag kommer aldrig glömma var jag kommer ifrån.


Time to leave the nest.

visst är det märkligt att flytta hemifrån. men sjukt roligt & fint att få börja på ett nytt jobb & bli sambo med han som är det enda rätta. frågan är hur fasen vi orkat med denna distans i två år? jag tror kärlek beskriver det bra.

ikväll åker vi till åsele & sover över hos christoffers föräldrar, sedan rullar lasset vidare mot bästa övik imorgon. börjar gruva mer & mer för första arbetsdagen på måndag men det kommer bli superbra efter ett tag- som det alltid brukar göra.
men!!- innan vi åker blir det att äta grillat & mysa i solen ute i mammas & pers stuga.

Har aldrig varit mer nöjd än såhär.





herregud ändå, vilken förjävla bra student jag har haft. en suuuuuperfin dag & kväll tillsammans med familjen, bästa övikssläkten, alla vänner, världens bästa pojkvän & så självklart min klass som verkligen är den allra bästaste.

nu är jag färdigutbildad undersköterska som har en efterlängtad framtid i örnsköldsvik kommun & återvänder aldrig mer till tannberget. och tänk så fruktansvärt jvla bra det känns!

Äntligen blir man av med den.

tacka vet jag att christoffer hjälpte mig fixa en extern hårddisk att förvara
alla mina miljoner bilder i, för idag lämnas nämligen skoldatorerna igen till
skolan & därmed blir jag utan dator fram tills jag köper en ny i sommar. 
 
& jag som aldrig ens ville ha det här skräpet!
 

Sen man svurit aldrig mera äta nudlar ifrån Tokyo.

det här med studentveckan var visst inte sådär magiskt som
man föreställde sig för typ ett halvårsedan. tanken av att fara ut
och partaja varje kväll lät så jvla frestande, men tro mig, det tar
på krafterna! men trots allt är det väldigt roligt att spendera så
mycket tid som möjligt med allesammans.
 
befinner mig i mitt rum som jag måste städa idag, äter nudlar,
gäspar & samlar mig själv. ikväll ska hela klassen ut & äta, ska
även hinna följa kicki på storhandling inför torsdag.
 
men gårkvällens dag 4-partaj var i varje fall sjukt kul då nästan alla
studenter samlades på hawaiiudden & umgicks in mot natten, och 
dag 5 lär också bli sjukt kul senare ikväll!

Jag känner mig som en satelit.

partaj under lördagskvällen var förhimla kul!!
så studentveckans dag tre kan då checkas av från listan.
 
idag åkte jag med C till åsele eftersom han fick hämta ut
sin bil från verkstaden & så var det mysigt att få umgås
med fina familjen & äta lunch tillsammans, samt hjälpa till
med att få i ordning i christoffers storebrors nya lägenhet.
 
nu har jag precis kommit hem & ska bara svida om innan
dag 4 inleds med brudarna! fun fun fun

Vad är en bal på slottet.

bilder från i förrgår då världens bästa hanne har fotat från min frisyr fixades till vi stod på plats.
 
och jäklar vad fint det är att höra hur mycket alla uppskattade vårt hårda arbete för att årets bal ens skulle gå av stapeln. sju månader av stress & massa fix är nu över?! '
balkvällen var i varje fall fantastiskt rolig, fick ännu ett år gå sida vid sida tillsammans med mitt livs kärlek & nu i efterhand är det bara såsåså bra att få slappna av & njuta av studentveckan som nu är i full rulle! iiiiih det känns verkligen sjukt kul att man äntligen nått hit.

And I found you, flightless bird.

att beskriva den där känslan man får när pojken man älskar allra mest 
lägger sina armar runt om en, hur ska man beskriva den på bästa sätt? 
fint. 
utomjordiskt. 
speciellt. 
vackert. 

och allt det där.

Nothing else matters.

dagar som dessa består bara av att lämna igen böcker på skolan & hänga med klassen i stort sett, & man stressar även sönder & hinner knappt med mig själv.
balen har verkligen tagit upp all av min tid, det är knappt så någon av oss riktigt har tänkt igenom någonting på oss själva överhuvudtaget? jag personligen har tänkt igenom det ett bra tag men dom andra har stressat igenom flera ideér på frisyrer & sminkningar. det är knappt så man hunnit spendera någon tid alls med familjen och jag har bara glömt bort så himla mycket annat så lätt. jag ser verkligen fram emot tills detta är över så man får börja slappna av & njuta av studentveckan som startar från & med imorgonkväll!
 
& ikväll kommer äntligen min kärlek hit!!- allt tack vare balen som smäller imorgon men bara att äntligen få vara med honom efter två veckor är underbart. ♡ eftersom hans bil är på lagning i åsele & han måste lämna igen sin pappas bil som han lånat i ca en vecka så ska jag köra till åsele strax för att hämta hit honom. längtar efter honom som tusan & att bli bjuden på middag av min fina svärmor är ju också bara perfekt,!
sedan klockan nio ikväll ska balkommittén också fara på hotell lappland för att sätta ut alla bordsplaceringarna inför morgondagen, så det lär förmodligen bli en sen kväll.
nej ni mina damer & herrar, imorgon är det äntligen studentbalen 2014 här i lyckselestad & det känns så jvla bra att vi äntligen nått hit efter allt hårt arbete!

Tjoho.

tisdagsgöra; fira en lillebror som passerat nummer tretton & spraya lakan med klassen. kul kul!

Just for tonight darling, let's get lost.

om tre dagar är det bal- TJOHO!!!! 
kan knappt fatta att det är så nära?
 
och efter fyra timmars balmöte med brudarna så har jag fortfarande inte ätit någon middag vilket ska åtgärdas nu. kicki har också bakat en massa inför morgondagens födelsedagsfirande för lillebror, det hade jag också tänkt unna mig, hihi!
ikväll är det ju också 10-dagar-till-studenten-partaj för oss studenter men för en gångs skull bangar jag faktiskt på den; allt tack vare balmötet som tagit tid ikväll & så har jag ju min dödligt jobbiga förkylning som måste bort nu innan studentveckan börjar. nä vet ni vad; mat, ett avsnitt av game of thrones & prata i telefon med ♥ kändes mycket mer frestande!

Förkyld som ett as men vad gör det?

suddiga & konstiga mobilbilder visar hur jvla roligt jag haft det i helgen med mina syskon, kompisar samt min svåger & hans sjukt sköna polare. & trots att jag har lite ont i halsen, en hes röst & blivit huuur förkyld som helst så får det ändå vara värt det, för denna helg blir oförglömlig,!
 
och nu däremot önskar jag att jag kunde trolla mig bort till min älskling som jag verkligen, verkligen hatar att vara ifrån. kan knappt bärga mig tills han kommer hit på onsdag.♡ 
ikväll ska vi i pappas familj äta grillat tillsammans och bara mysa på. jag känner för en lugn kväll framför en film eller serie så man får igen lite energi. och imorgon väntar en ovärd skoldag.

RSS 2.0