MEN EGENTLIGEN KAN INGEN DEFINIERA HUR KÄRLEK SKA VARA

Det kan ta tid innan man verkligen förstår vad det där med kärlek verkligen innebär. I början känns det alltid sådär pirrigt, man är nykär, allt är underbart, man ser direkt hela livet med honom/henne. Men sedan när det där går över så är det lätt att få för sig att känslorna försvunnit helt & man gör förmodligen slut, har sett det alltför ofta i min omgivning - var förmodligen med om det själv när jag hade pojkvänner förut under tonåren. 

Men kärlek är inget man bara känner, det är också något man arbetar med - tillsammans, som ett par.
Denna text lade min fina svärmor ut på sin insta, eftersom hon & svärfar firade 22-årig förlovningsdag igår. De två är mitt idealpar för hur en relation, ett förhållande, ett äktenskap ska vara. 
Och texten är bara såå klockren, med bara några ord så säger den ändå hur mycket som helst.

Lite funderingar över frukosten, hihi ;-) strax blir det jobbelijobb & nu längtar jag efter min Christoffer ännu mer ❤️

MAMMAS DAG IDAG


Mamma fyller år idag, hon spenderar sin dag i Umeå med Per & hjälper brorsan att flytta till sin nya lägenhet. En bra dag, enligt henne. Längtar tills sedan i december då jag får fira henne. Min fina fina mamma, som alltid finns där & ställer upp i allt ❤️ Älskar dig!

CHRISTMAS IS APPROACHING

Sedan sist:

Denna första praktikvecka har varit så otroligt rolig! Jag älskar verkligen att ha praktik; få lära sig praktiskt arbete & verkligen se hur det funkar ute i arbetslivet! Avdelningen är riktigt mysig & arbetslaget är väldigt trevligt, inte helt omöjligt att jag söker sommarjobb där sedan :-) Min handledare Elena är en väldigt skicklig & pedagogisk sjuksköterska och jag tycker om att hon ger mig feedback på allt jag gör, är det något hon tycker jag gör 'fel' så är det bara bra att få veta det direkt, så jag bättrar mig! Detta är ju till för att jag ska lära mig, släppa den där nervositetsspärren i huvudet & bli säker på mitt jobb.
Det enda jobbiga är ju att man ska skriva ett stort arbete samtidigt, och mitt i det så läser vi ju faktiskt en kurs redan.. Men man får lägga upp en strategi på hur man ska hinna med allt.. Innan jul ska praktik-uppgiften vara inlämnad och efter nyår har vi salstenta i kursen, så tyvärr blir det till att plugga MYCKET i december:P
 
Och såhär ser utsikten ut från avdelningsexpeditionen (sjukt vacker tisdagmorgon var det!). Sjukhuset är som indelat i tre byggnader som sammansluter i tunnlar under marken, och min avdelning håller till i Wemer-byggnaden som är allra längst upp på berget. Turligtvis så bor jag 5 minuter från Wemer genom skogen, så det är ingen stress på morgnarna ;-)
 
En dag då jag var schemalagd på ett kvällspass, så passade jag på att baka bröd på förmiddagen så Chrille skulle ha gott fika efter jobbet. Och han blev verkligen nöjd, som han älskar scones ;-)
 
En annan dag då jag var schemalagd en kväll så såg det ut såhär: kaffe & läsning framför serie. 
 
Imorgon är det ju första advent & julpyntet åkte fram under veckan. Har börjat lite smått & tänkte klä julgranen sedan någon gång när vi har tid, men hittills så är det riktigt mysigt här i läggan!
 
Finaste & mysigaste månaden landar nu och jag är redan fylld med lite julkänslor! Ska bli sååå jäkla nice med glögg, pepparkaksbak, lussebullar, varm choklad, skumtomtar, titta på gamla julkalendrar & bli nostalgisk, eventuellt bygge utav pepparkakshus, gå omkring i tjocksockar, tända ljus, julklappsinköp, komma på julklappsrim, spela julmusik, fira julafton med hela pappas familj, fira juldagen med hela mammas familj, fara på partej på juldagskvällen, haha you name it! ;-) Ser även fram emot nyårshelgen så himla mycket!
Nästa helg åker vi förhoppningsvis till Åsele, längtar så efter fina familjen ❤️ Vill ju hinna ha julmys med dem också med att baka, göra god mat, fara på gymmet med svärmor etc.
 
Men denna helg är det praktik som gäller, går imorgonkväll & ett dagspass på söndag. C ska spendera helgen i Åsele med sin bror & hundarna som är ensamma hemma, önskar sååå att jag kunnde följa med! <3 Meen förmodligen nästa helg.
Idag är jag ledig & pluggar på här hemma, har också sett en gammal julkalender bara för att försöka börja få in en julfeeling ;-) På ett tag ska jag ta bussen in till stan för att hämta ut en tenta + ta en fika med fina Bea. Längesedan jag hittade på nå mys med henne! :-)
 

HAN


Hur han alltid lyssnar på country-musik när han duschar. Hur hela han lyser upp när jag bakat scones. Hur han alltid är så varm & värmer mig iskalla morgnar. Hur hans hand känns i min. Hur han luktar. Hur hans skägg kittlas mot min haka när vi pussas. Hur fin han är när han ler. Hur engagerad han låter när man pratar om hockey. Hur kärleksfull han är mot Max. Hur han alltid vill sätta andra före sig själv. Hur mån han är om sin familj och släkt. Hur han alltid ställer upp när man behöver hjälp. Hur han alltid är så klok & full av råd när man känner sig vilsen. Hur hans röst låter när han säger att han älskar mig. 
 

Hur han är. 
Precis just den han är. 
Den finaste jag vet ❤️

MOOMIN

Såg denna bild i en Mumin-grupp som jag är medlem i på facebook, det var typ kärlek vid första ögonkastet. Alltså kolla bara vilket fint pepparkakshus?! ❤️

Jag önskar verkligen att jag var mer påhittig, men vem vet, jag kanske bygger mig ett eget Mumin-hus här hemma ;-)

DE SENASTE DAGARNA

Torsdag:
Mitt fina, älskade kusinbarn Liam fyllde 3 hela år, förstår knappt att tiden har gått så fort?! Liksom för 3 år sedan höll jag det lilla spädbarnet i min famn, och nu kan han tala sammanhängande meningar, räkna till tjugo, vad vissa färger heter & han är verkligen vääärldens lilla yrväder! ❤️
 
Hur som så var det storkalas hemma hos Anna, Tom & Liam på kvällen. Dem bjöd på tacos & fika, det var väldigt trevligt! :-) och till synes så var det ju självklart superhjälte-tema, hihi.
 
Fredag:
Över dagen så pluggade jag, och sedan storstädade jag hela lägenheten; dammtorkade, dammsög, skurade golven, renbäddade sängarna, plockade undan grejer, hihi jag älskar verkligen då det känns fint & fräscht här hemma ;-)
 
Vid 18tiden så kom pappa, Kicki & Erik från Lycksele. Vi bjöd dem på middag & nå mumsigt tilltugg sedan på kvällen framför Idol. Jag älskar när föräldrarna kommer hit & hälsar på för då får JAG tillfälle att skämma bort & passa upp på dem. Så mycket som dem ställer upp för oss så är det ju inte mer än rätt ❤️
 
Lördag:
Jag hade omtenta kl 9 (tyvärr) men det gick bra så direkt efter åkte jag hem till de andra. Vid halv elva så kom Fredrik & Hanna från Lycksele också, denna natt var det deras tur att sova hos oss nämligen ;-) Vi alla for på stan för att äta lunch, shoppa, strosa omkring bara, dem ville ta vara på Övik & vem kan klandra dem? ;-)
Därefter var det bara att åka hem till oss igen för att fixa sig, den årliga släktträffen hemma hos farmor med hela Forsberg-klanen vankades ju förstås under kvällen!
 
Det var en helt underbar kväll då vi åt supergod mat, såg på hockey, skrattade så alla vred sig av magont, myste med världens kanske mysigaste & snällaste katt, satt i baren i källaren, vid ett-tiden tror jag att taxi kom & hämtade oss. 
Fredde & Hanna sov ju som sagt i vårat gästrum denna natt, & vi alla gick i säng på en gång, sååå trötta haha!
 
Söndag:

Vi vaknade vid halv elva & jag blev glad över denna syn: snö!! Inte så jättemycket här på kvarteret till synes, men på andra ställen var det mer. Hoppas bara att kylan håller i sig & att det snöar mer!
 
Vi alla for i varje fall på stan & åt lunch, Hanna & Fredde ville kolla på lite julklappar så det blev några vändor i galleriorna innan vi åkte ut till Gottne igen för att fika med farmor & Ernst.
 

Denna suuupermysiga kofta hittade jag på H&M för en billig peng, så annorlunda modell & mysig, som sagt!!
 
Nu har dem farit hem & här hemma är det bara chillmode som gäller. Vi ska äta älgkött & potatis till middag på ett tag, så himla gott :-)
 
Men imorgon börjar en ny vecka & allvaret drar igång för min del, det som jag sett fram emot så mycket: praktik på medicinavdelning 3! Det kommer bli 4 veckor där jag kommer lära mig mycket, det har jag på känno! :-) Praktik är ju det man lär sig mest utav, tycker jag!
 
Vill återigen säga hur otroligt tacksam jag är för min fina, roliga, galna släkt. Har så underbara människor i mitt liv ❤️ Denna helg har varit minst sagt kunglig, hoppas ni hade det lika fint som mig!

M.K.

Nu har jag kommit på en grej till som jag gärna lägger till i julklapps-önskelistan; en klocka! :-) Just denna rosé-färgade Michael Kors är såå himla snygg, men i och med att den är rätt dyr så lär jag inte få just den. Men en billigare klocka i denna färg skulle jag annars vilja ha också, jag rår faktiskt inte ens om en klocka har det slagit mig...

EN HUND



Det är helt sjukt hur påverkat man kan bli av en sådan liten varelse. Hur mycket han verkligen förgyller mitt & Christoffers liv. 
Att ha hund är verkligen det bästa jag vet. Det blir en personlig kontakt eftersom man kan göra så mycket med hundar. En hund är en som alltid lyssnar, alltid blir överlycklig, alltid finns där, alltid älskar en oavsett. Och just idag, när jag kom hem från gymmet & skolan, så fanns det ingen ylande finskspets som mötte mig vid dörren. 

Tro inte det värsta nu, bara jag som är lite över-emotionell nu ;-)
Chrilles pappa var i Övik idag med jobbet & då blev det att Max åkte med honom tillbaka till Åsele. I och med att min praktik börjar nästa vecka så blir det helt enkelt bara för många ensamtinmar för honom, det blir kallare ute & då känns det mer fel att ha honom i Chrilles bil hela dagarna. Så världens bästa & snällaste svärföräldrar tog gladeligen emot lillgubben för ett tag, såå tacksamma! ❤️
Men nu har jag bara fett mycket separationsångest & tycker det är lite tomt utan våran lilla finskspets som pratar & gnyr (Ni som vet hur finskspetsar låter & 'pratar' förstår hur jag menar, hihi!). 

Med detta så är det en 'varning' för er som kanske funderar på att skaffa hund & kanske inte riktigt förstår hur mycket tid en hund verkligen tar. Tiden betyder ALLT. Och jag & Christoffer har tur som har familj som kan ställa upp då vi behöver hundvakt, och det är ju inte ofta.

36 DAGAR KVAR TILL JULAFTON

Weeell tji fick jag för mitt inlägg om snön, allting regnade nämligen bort samma kväll..:P Men jag tror att snart, snaaart, så kommer snön och då stannar det! Graderna bara sjunker & sjunker.

 
Och här nedan har jag gjort ett halvhjärtat försök till en liten julklapps-önskelista. (Collage är inte min starkaste sida). Julklappar är ju faktiskt såå himla roligt, dock roligare att ge än att få tycker jag. Har även påbörjat en lista över vad jag ska ge bort för julklappar och den listan är bra längre ;-) Julklappsleken är ju också ett vinnande koncept, båda mina familjer leker den varje jul & ibland blir det verkligen KRIG, haha!
 
Men här ser ni vad jag önskar mig till jul :-) 
 
 
1. En skoteroverall - och nu vet jag ju att jag kommer få en av mamma så den är egentligen 'avbockad' från listan ;-) det kommer bli såå jäkla nice att köra skoter i lite mer stil, hihi.
 
2. Och vad passar inte bättre än en matchande skoterhjälm?! Pinkpower är alltid ett vinnande koncept tycker jag, hihi! Och kanske får jag inte själva hjälmen till jul men pengar kan vara bidragande...
 
3. ...och pengar finns givetvis med på listan också, d är ju något som är både bra & enkelt att önska sig. Typ standard att få av t.ex. alla mor-och farföräldrar men det är ju hur fint som helst!! Pengar jag får brukar inte spenderas upp på en gång heller, jag är ju den mer sparande typen. Men är det något jag satt upp som ett mål & som jag verkligen vill ha eller behöver så är det kungligt!
 
4. Presentkort är också en enkel grej, att få presentkort i specifika affärer tycker jag är så roligt, en slags befrielse nästan ;-) Jag brukar ge presentkort när jag har totalt hjärnsläpp på vad jag ska ge, men det är som sagt en asbra present!
 
5. Vinglasen från Carolina Gynnings collection har jag redan visat en gång förut, & det skulle vara så kul att samla på något annat än bara Mumin-porslin! Dessa vinglas är ju bara föööör snygga, ska absolut göra plats i något utav vitrinskåpen ;-)
 
6. Tavlor, eller pengar till tavlor. Sofia tipsade mig om en hemsida där hon och Sebbe beställt hem tavlor till deras lägga & dem var riktigt fräna & snygga!! Tycker fortfarande det fattas tavlor till t.ex. vardagsrummet, och i gästrummet är det också rätt tomt på väggarna.

MIN TISDAG

Lite vad min tisdagkväll bestått utav; konditionsträning i ca en timma - intervaller på crosstrainer - & sedan åka hem för att baka bröd! Det blev ett väldigt mumsigt kvällsfika & väldigt uppskattat av Christoffer :-) 

Annars så har jag pluggat, pratat i telefon ett bra tag med Gurre (en av mina storebröder för er som kanske inte hänger med nu), gått med Max, samt samlat mig lite från alla mina måsten, hehe. Som vanligt går veckorna alldeles för fort & snart är det helg igen! Fast helg vill jag väldigt gärna ha nu, hihi..

WALKING IN MY WINTER WONDERLAND.

Det slog mig precis att jag faktiskt saknar att jobba.
Att gå på arbetspass & tjäna pengar - inte de 9000 kronorna jag har per månad & som jag måste betala igen resten av mitt arbetsliv :P And i know, det är ju bara att skaffa sig extraknäck på helger men helt ärligt så har jag inte tid, JAG för min egen skull har inte tid. Känner att skolan behöver prioriteras före allt annat i åtminstone några månader till.. Ni anar verkligen inte hur svårt det är att få in ett flow i plugget, en så kallad studieteknik.
 
Men mitt i alla dessa tankar så inser jag ju också att vår praktik kickar igång nästa måndag, och då blir det som att jobba fast utan lön ;-) Praktik (eller så kallad VFU) som man har på sjuksköterskeprogrammet är ingen vanlig praktig som man kanske hade på gymnasiet då man bara följde efter en handledare och såg hur dem arbetade. Här måste vi verkligen jobba på riktigt som sjuksköterskor själva - mer eller mindre, med handledaren som hänger efter oss och ser till att allting går bra. På denna sjukhuspraktik kommer vi ha hand om egna patienter helt själv och ansvara för deras medicin, sätta PVK, ha hand om all intim hygien, i stort sett mycket som jag var med om när jag jobbade som undersköterska på medicin i Lycksele. Det handlar om ansvar! Vilket som så ser jag fram emot praktiken väldigt mycket, det kommer bli jätteroligt & så lärorikt! :-)

Tre underbara bilder från i påskas, strålande sol & perfekt skoterföre! Underbart!
 
Kan även glatt tala om att nu har snön även hittat hit till Örnsköldsvik. Förhoppningsvis så är den här för att stanna också ;-)
Åh, älskade vinter. Min absoluta favoritårstid. Finns inget finare än när snön lägger sig som ett vitt, tjockt täcke över landskapen, plus att det lyser upp allting en smula! Nästan livsfarligt att vara ute på landsvägarna i det gråa, dystra höstmörkret som vi fått leva i ett tag nu..
Ett annat plus i kanten är att snön har kommit alldeles perfekt inför första advent som snart slår in, och DÅ kommer julkänslorna minsann komma krypande & verkligen sätta sig ändå in i roten. Älskade vinter, älskade jul, den som har andra invändningar är nog helt galen!

MÅNDAG DEN 16 OKTOBER

Älgkött med sky, vitlökskroketter, såser, rödlök samt gurka, jäklar vilken god söndagsmiddag Christoffer bjuppade mig på igår! Tycker det är så mysigt när han lagar mat åt mig för omväxlings skull! :-) Är återigen såå glad för att frysen är proppfull utav älgkött, alltså det finns typ inget godare?!


Idag har vi föreläsningar om relationsetik & hjärtsjukdomar mellan 9-12 så håller på att äta frukost nu innan jag måste dra mig mot busshållsplatsen. Sedan ska jag träna & därefter hem för att återuppta plugget, är så jäkla trött nu så ett träningspass lär göra susen & ge mig den där ruschen!

S.U.N.D.A.Y.

En lördagkväll som bestod utav en stor hemmafest ute i Domsjö med en massa härligt folk, både vänner & nya bekantskap, & kan lova att det minst sagt var 5/5 toast! Massa dans, skratt, en hel del alkohol hehe, allt var vara tip top med alla mina fina vänner! <3
Idag däremot är en regnig & tråkig söndag. Vaknade vid 11 och blev chockad över varför inte Max väckt mig av hunger & rastlöshet?! Men våran lilla underbara vovve tog minsann också sovmorgon idag vilket var tacksamt! :-) Vi tog en promenad i regnet och köpte mysfrukost på nya coop som öppnat väldigt nära vårt kvarter. Frukter, grönsaker, rostade mackor, skagenröra, massa pålägg, det var väldigt uppskattat av Crille & Tobbe! ;-)
Idag har jag inga andra planer förutom att städa lägenheten typ. Förmodligen se serie, bara chilla, ladda upp inför nya arbets-och skolveckan som startar imorgon. Funderar på att dra en visit på gymmet ikväll & köra ett konditionspass, den som lever får se!

NÄR LIVET ÄR SÅDÄR BRA

 
Jag är i en punkt i livet då i stort sett allting känns bra. Jag är verkligen, verkligen lycklig ❤️
Jag är omgiven av såå många fina människor som jag älskar så mycket, jag känner mig pigg & utvilad, sover gott om nätterna, träningen känns flitigt & går toppen - vilket också gör att jag har bättre fokus på skolan, jag har himla mycket roligt att se fram emot, har fått beröm för att min positiva energi bringar fram det glada & positiva i mina medmänniskor, och trots att det är mycket i skolan som bl.a. tröskelkrav att jämra sig över så tänker jag ändå positivt hela tiden. Det positiva gör mig mer motiverad till att fixa allting! Hur långt tar man sig egentligen med negativa tankar & taskig attityd?
Det gäller ju helt enkelt att ta vara på det fina man har & njuta av stunden! :-) Har ju varit i en dålig svacka ett tag med magkatarr, mycket stress, ingen energi, dåligt humör, ingen motivation m.m. Och jag tror man kanske behöver hamna i dessa dåliga svackor för att inse vart man till ta sig.
 
Något annat särskilt sedan sist då?
 
-Har gått med ständig träningsvärk i veckan, haha! Sedan måndags har jag snittat fem pass! Elisabeth skickade nya pass och dem fungerar som smort, även lagt till övningar jag hittat på träningsbloggar! Hittade dessutom en rolig app tidigare i veckan som har övningar för styrka, yoga, cardio & stretching. Kan då säga att de magövningar jag prövat därifrån RIKTIGT mördade magen, kändes bara några timmar efter passen! ;-) Känner redan hur mycket piggare jag är, så surt att jag var tvungen att bli förkyld och tappa träningsstinget för några veckor sedan:P Men nu jäklar ska jag köra hårt!
 
-Valio är en grej som blivit lite nytt för mig, var ju tvungen att testa eftersom jag haft så uppblåst, svullen & hård mage som smärtat ett tag & jag dricker ju mjölk väldigt ofta. Tro det eller ej, så upphörde allt när jag började dricka laktosfritt. Känns som Guds skämt eftersom jag är den som verkligen äääälskar mjölk, har i stort sett vuxit upp & överlevt på mjölk. Men ibland är livet sådär oförutsägbart ;-)
 
-I torsdags examinerade jag i S-HLR, dvs Sjukhus-HLR. Vi åtförde olika sjukhusscenarion och skulle vara förberedda på hur man använder syrgasmasker, defibrillator, larmrutiner, sug, HLR-bräda m.m., alltså det var verkligen jätteroligt & alla i min grupp skrattade rätt mycket! Skönt att det är avklarat :-)
 
-Och äääääntligen har peab bytt ut våran ytterdörr, känns såå mycket fräschare i trapphuset nu & framför allt inne i lägenheten! :-)

 --- --- ---
Sitter hur som helst nu & äter havregrynsgröt och ägg till lunch, har varit och tränat och Christoffer håller på med sin bil med Tobias, som kom hit i torsdags. Själv hade jag tänkt städa idag samt fixa mig själv inför lite partej med några vänner senare ikväll. Blir nog jätteroligt! :-)

MITT LIVS KÄRLEK


I have died everyday waiting for you
❤️

LIVET SOM SJUKSKÖTERSKE STUDENT

Jag har fått lite vise versa frågor om min utbildning; hur tuff den är, vad den innebär, vad jag tycker & tänker om den & dess upplägg, en hel del med andra ord! Så jag har skapat en ny kategori, Som SSK-student, där jag publicerar de inlägg då jag pratar främst om skolan & plugget, tankar & funderingar, om stressen & pressen & hantering av just det m.m. SÅ roligt att flera av mina vänner & bekanta har blivit sugna på att plugga till sjuksköterska sedan jag berättat så gott om det! :-)

C'EST LA VIE


Måndag, och jag är rätt slö. Trött. Frusen. Ändå gick det hyffsat att kliva upp imorse för att öva injektioner på sjukhuset mellan 8-12 och sedan traska ner mot stan i spöregnet för att träna. Men jag ska inte klaga, jag pluggar på och myser med mina grabbar ikväll som vilken kväll som helst. Vi åt köttfärssås med pasta till middag och köttet har vi fått av Christoffers underbara föräldrar, frysen är nästan full nu så det känns jättetacksamt! <3 Älgkött är ju faktiskt allra godast och lyxigast, hihi.

Imorgon ska vi öva på att sätta PVK mellan kl 13-17 så innan dess ska jag köra ett träningspass, äta frukost, gå en långpromenad med Max och plugga så mycket jag hinner. Det är vad i stort sett vad resten av veckan kommer att se ut också, som ni förmodligen vet hihi. Alla mina dagar blir ju noggrant planerade så jag hinner med allt som jag vill, det där med sovmorgon känner jag knappt till längre..

Men denna vecka känns bra, allt känns bra, praktiken närmar sig med stormsteg och jag har verkligen mycket fint att se fram emot. Let's make the best of it! ❤️

APPLE OF YOUR DADDYS EYE

Fars dag idag, och denna dag är så olika för alla. Det är inte alla som har en pappa, vissa har tappat eller sagt upp kontakten med sin pappa, för vissa är denna dag underbar & för andra så är den bara skit. Det går inte sätta en allmän stämpel som passar för alla, så att säga. 
Men för mig är denna dag fin såå fin, särskilt när jag faktiskt får tillbringa den med pappsen. Egentligen ska det inte behövas en dag som denna för att visa tacksamhet osv för ens pappa, men han vet att jag ALLTID är tacksam för att han finns där för mig. Det går inte få en bättre pappa än Håkan ❤️

Kicki ska laga lax med pressad potatis (OM NOM NOM!!!!!) till farsdagmiddag, Fredrik kommer också hit & äter så det blir nästan hela familjen förutom Viktor, Matilda, Vilma och Evelina. Väldigt mysigt ska det bli!
Sedan ska vi åka vidare till familjen i Åsele för att ha lite farsdags fika med dem. Vi har många föräldrar och syskon att hinna med minsann! ;-) men vi som gillar att resa med bil åker såå gärna omkring till alla, och vad gör man inte för de man älskar?<3

HELG IGEN?!



Några snapshots från veckan som gått!

Kan inte heller påstå att det varit min allra bästa vecka heller, mycket att tänka på & framför allt mycket att göra. Men det är väl en så kallad svacka, en dålig svacka, där jag haft små nervsammanbrott & bara känt att allt är pyton, sedan på ett fingerknäpp känns det bra igen? Haha, jag vet inte helt enkelt... Magen har krånglat med smärta & svullnad ett tag också så jag får knapra piller mot sura uppstötningar och magkatarr, 95% säker på att det är stressmage..

Har också haft dålig motivation till t.ex. träningen, bara för att jag inte vill missa någon tid alls till plugget. Men det är inte heller någon ursäkt, eftersom alla har en timme över varje dag - bara man lägger om sina dagar & prioriterar. Att ligga på latsidan är ju inte förbjudet heller ;-) men igår tog jag mig iväg till gymmet trots att jag kände mig lite nere, & jösses vad bra jag mådde efteråt! Det blev 40 intervallträning på crosstrainern, och sedan körde jag övningar för ben-rumpa-mage. Kan knappt bärga mig tills jag far på nästa pass på måndag...




...för just nu befinner jag mig i Lycksele så träningen får vänta över helgen! Jag kände verkligen att jag behövde ett miljöombyte, komma hem till mamma och pappa, det är ju faktiskt fars dag på söndag! ❤️ Christoffer ville också följa med, vilket jag tyckte kändes skönt också! Vi var framme hos pappa vid 18 tiden igårkväll och då bjuppade faktiskt lillebror på middag!! Så himla duktig han är, min lilla tonårs hårding ;-)

Idag är C med Anton och jag har tagit en paus från några timmars skolarbete. Planen är att träffa Ellen och Josefine en sväng senare ikväll men annars så är det inga andra planer, fortsätta plugga är ett måste.. Men på en stund ska jag köra in till stan & luncha med mamsen vilket blir supermysigt!!


ANOTHER DRESS


Jag fullkomligt älskar polo! Och jag föll verkligen för denna klänning när jag klickade omkring på asos!
Den kostar bara 200kr och jag tycker om modellen väldigt mycket; polo och långärmat faller mig typ alltid i smaken, hihi.
Har dock inte bestämt mig om jag ska beställa den eller inte, funderar på att ha den till julafton + nyårsafton. Fast väntar jag tills nästa csn så kanske min storlek tar slut.. Dessa problem ;-)

#TBM NOVEMBER

November 2014:
 
Vi åkte som sagt till Sandviken, då var det halloweenhelg & dem har pyntat hela huset så häftigt läskigt, hihi. Vi gick t.o.m. bus eller godis med Leija och Liam ;-) jag sminkade dem m.m. Resten av helgen var vi mest på Högbo bruk, träffade en samojedkennel, såg på filmer osv.
 
Svåger Sebastian spelade med småkronorna i 4-nationerscupen i Sundsvall, så vi åkte dit med resten av Ohlsson familjen, släkten från Sandviken kom också =) den helgen köpte jag mina bruna boots!
 
Vi hälsade på pappa & Kicki i deras husvagn några gånger i Solberg.
 
Konditionsträningen var på topp!
 
Morfar fyllde 70 & det vankades fest i scoutstugan i Lycksele med heela mammas släkt. Vi hade det jättetrevligt tillsammans, och senare under natten drog alla vi ungdomar (med åldern inne hehe) på nattklubben.
 
Vi fick en soffa till lägenheten av mamsen, och vi införskaffade lite annat som denna lykta. Alltid kul att pimpa, hihi.

LITE MER OM MIG

Chips eller popcorn  – Popcorn alla gånger.

Kjol eller klänning – Jag föredrar klänning. Men samtidigt beror det också på vilket modell kjolen är ;-)


Foundation eller Idpuder – Helt ärligt, inget av dem.

Utekväll eller hemmakväll – Jag brukar föredra hemmakvällar, egentligen. Mysa i soffan med C eller kanske ett kompisgäng eller familjen och dricka vin, se tv. Jag tror det beror på att jag inte vill slösa pengar alltför ofta på krogen och att det är så drygt att bli så trött (my kind of hangover) dagen efter. Men samtidigt är det svinkull att klubba med brudarna ;-)

Mascara eller läppglans – Mascara ofc, har aldrig och kommer förmodligen aldrig använda läppglans.

Laga mat eller bli serverad mat – Jag äääälskar att laga mat, prova på nya saker, och sedan se & höra vad folk tycker om maten. C brukar älska när jag hittar på nya, goda helgsrätter! Men samtidigt älskar jag att bli serverad också, typ när jag är hemma & äter antingen mammas eller Kickis mat. Så denna var en tricky one, hihi.

Favvo rätt – Pers kycklingrullar, grillat till sommaren, typ fläskfilé & potatis, lax & pressad potatis.


New York eller London – Haha, åh... har ju inte varit till någon utav de destinationerna! Men förhoppningsvis blir det en Londonweekend nästa år & någon gång innan jag dör så ska jag ha åkt till New York minst en gång, och där SKA jag se New York Rangers spela en match på Madison Square Garden!

Drömresemål – New york, Los Angeles, Island, London.

Mest minnesfulla resan – På denna måste jag nog säga Berlin, eftersom det var min och Christoffers första resa utomlands tillsammans  Plus att den var så annorlunda än en 'vanlig' sol & bad-semester, det var på nyår & det var fortfarande julmarknader inne i centrala stan. Såå fint.


Plattat eller lockigt – Lockigt.

Pizza eller hamburgare – Hamburgare - så länge det inte är hemmagjorda haha.

Mössa eller hatt– Ännu ett dilemma, för mössa är behövligt i kyla men hatt är snyggt till fest eller en sommarkväll ;-) 

 

Klackar eller sneakers – Sneakers, tror jag. Bara för att jag använder det oftare kanske?

Favvo program på tv – Gossip girl, Vänner.

Midsommar eller julafton – Julafton, min absoluta favvohögtid sedan jag var liten <3 Det bästa som finns är att vakna upp på julaftonsmorgonen, äta en mysig frukost med familjen bestående utav typ varm choklad, smörgåsar, lussebullar. Sedan ägna dagen till att göra sig fin, hjälpa mamma/Kicki att göra i ordning julbrd, se Kalle kl tre, äta all god mat, ha julklappslek, dela ut julklappar, bara ha det såååå mysigt!



Favoritsnacks – Fröknäcke, haha jag älskar att mumsa på det!

Äta ute eller hemma – Äta ute. Älskar att äta middag bland folk och dessutom beställa in massa olika gott.

Film eller serie – Serie. Älskar att totalt fastna i en serie

Dansa till House eller Rnb – House, tror jag.

Drinkar eller shots – Drinkar, jag är sämst på att dricka shots eftersom jag oftast mår illa efteråt ;-)

Väska eller skor – Skor, har blivit ett riktigt skofreak?


Smokey eye eller eyeliner – Tror jag väljer smokey eye. 

Mest nöjd på min kropp – Mina tänder typ, för att dem är så himla jämna & min lilla glugg har följt mig hela livet hihi. Annars så är jag väl nöjd i helhet med min kropp, men mer nöjd kan jag bli om några månader om jag säger som så ;-)

Minst nöjd med min kropp – Man ska aldrig vara missnöjd med sig själv, och det är inte jag heller. Alltså självklart har alla komplex över sin kropp men det är ju inte så att jag är mindre värd bara för att jag inte är perfekt?

Vänner eller familj – MIna familjer såklart.

Lugn familje semester eller party semester – Familjesemester, då man får hitta på mysiga & roliga saker tillsammans.

Godis eller bullar – BULLAR, helst kanelbullar som man värmer lite med mjölk. SÅ GOTT!

Snapchat eller Instagram – Instagram.

Favorit podcast – Wahlgren & Wistams, och nu Måndagspepp igen då Hanna & Ellinor har dragit igång sin andra säsong!

Vad jag vill ha just nu – Ett nytt skoterunderställ.

Frukost eller middag – Frukost, älskar en typisk helgsbrekky då man får göra i ordning mycket. Eller bara en hotellbrekky.


Vad spenderar jag mest på – Typ mat. 

Favvo låt just nu – 



Vad gör jag ikväll – Måste plugga, och så ska jag träna!!

Skidsemester eller tropisk semester – Det lutar mer åt skidsemester.

Något jag aldrig skulle göra – Sätta i löshår. Hur mycket jag än vill det för ett fylligare och längre hår så vet jag hur mycket det förstör…!

Kaffe eller Te – Kaffe.

Vad dricker jag helst utomlands – Vatten för det är viktigas, hihi. Men också drinkar och bira ;-)

Vad är jag sämst på – 1. Att ta tag i saker, ta vara på nuet.

Högst upp på önskelistan – Skoteroverall (som jag kommer få i julklapp!!), en Michael Kors väska, ett skoterunderställ.


ATT TA VARA PÅ LIVET

Jag har ju som sagt kvar min födelsedagsweekend att förbruka, det ska ju passa ihop med annat man gör & framför allt pengar innan man kan boka hotell någonstans ;-)

Och nu har jag blivit sugen på en destination som skulle vara såå mysig: London.


Jag har flera vänner & bekanta som varit där på weekends och dem tyckte verkligen det var värt det! Vissa var där en nyårshelg då det var såå jäkla galet, men det vet jag ju bara sedan Berlin.. ;-) plus att vi har pratat om London flera gånger genom åren, men det ska ju som sagt sitta i tid & pengar..
Och som pricken över i:et skulle det vara perfekt att åka dit med Christoffer samma helg som vi firar vår 4-årsdag i januari ❤️ det tåls att fundera på tills vidare!

WE FELL INLOVE AS THE LEAVES TURNED BROWN

 
Och så landade vi tillslut i november. Lite besviken över att snön inte har landat ännu, att det är plusgrader.. Men den som väntar på något gott...! :-) 
 
Idag startar nya kursen, Vård vid specifika sjukdomstillstånd 1. En väldigt intensiv kurs som står framför mig och tentan är efter jul någon gång, men just det här med hjärt-och lungsjukdomar, allt praktiskt arbete med bl.a. sätta PVK, syrgasbehandlingar, injektioner, sugning av övre luftvägar och dylikt känns så jäkla roligt!! Det är alltid det praktiska som är roligast & lär bäst, praktiken är väldigt efterlängtad!
Och annars så händer det inget särskilt den här veckan, bara alla vanligs rutiner som veckohandling, träning, plugga m.m. Har inga planer alls för helgen, jag orkar verkligen inte haha! Vill bara vara hemma och mysa med C, förmodligen måste det pluggas men det förväntas ju alltid.
 
För tillfället har jag sällskap av en kaffekopp och en sovande Max, ska gå ned till busshållsplatsen om en stund & resten av dagen väntas introduktioner och metoder. Det känns som sagt väldigt kul, jag är på väldans bra humör, så låt oss göra det bästa utav denna vecka! ♡

RESUMÉ FÖR DENNA HELG

Fredag:

Hela dagen gick åt till att städa lägenheten, gå prommis med Max, hälsa på Anna en sväng, dricka te framför serie, och plugga. Jag tycker det är grymt skönt att ha hyffsad tid på sig att göra sig i ordning inför fest, ifall sminkningen blir kass så kan man bara börja om utan att stressa ;-) 

Hur som så fick jag, Moa och Sara skjuts av Anna upp till Valhalla där Clara och Kajsa hade styrt upp för klassfest. Vi hade en jättetrevlig kväll med lekar, dans, skratt, och lite för mycket av det goda kanske ;-) Som vanligt tog jag inga bilder under kvällen men det kan man ju skylla på att man bara haft så roligt, hihi

Lördag:

Jag vaknade upp kring niotiden, Christoffer ringde och vi pratade på ett bra tag. Han har ju spenderat helgen i Åsele och jobbat på med bilen med Tobias, och jag är som vanligt så töntig som saknar min knasboll direkt vi är ifrån varandra ❤️
Sedan duschade jag, gjorde i ordning en väldigt god brekky och slappade ett bra tag i sängen med kaffekoppen framför Vänner. Sååå glad för att jag typ aldrig mår dåligt efter utekvällar, jag brukar bara bli väldigt trött! :-)


Efter lunch var det dags att samlas hemma hos Moa med brudarna; vi ville ha lite pre-party och samtidigt fixa våra halloweensminkningar under eftermiddagen. Jag bestämde mig för att gå en härlig promenad in till stan istället för att ta bussen, älskar höstluften är sådär kall & krispig! Återigen blev hela jag fylld av välbehag när jag tänkte hur jäkla vackert Örnsköldsvik verkligen är. Mitt vackra, vackra Övik, det slår mig verkligen ibland hur glad jag är för att vi bor just här!

Och vi hade verkligen en jättemysig & rolig eftermiddag med massa flum, vi hjälpte varandra med smink & fake-sår, drack drinkar, beställde middag och för mig blev det hamburgare med pommes som men egentligen äter aaaalldeles för sällan!


Och såhär såg jag ut efter typ en timmes sminkande av Sara, blev faktiskt väldigt nöjd :-) Mycket mer bilder än så tog jag inte, men kvällen bestod ju som sagt av att vara på olearys och dansa, träffa folk, sedan efter några om och men så bestämde jag mig för att sova hos Sara inne i stan efter stängningen. Det var inte lockande att ta sig hem till Gullänget till en ekande tom lägga.. 
Jag och Sara åt kvällsfika och satt och pratade i säkert 3 timmar om allt, tills vi insåg att det typ blivit morgon & det nog var smart att sova ;-)

Söndag:
Kring 9 vaknade jag till och kände bara hur jag längtade hem till min egen säng, och morgonpromenaden blev ju inte fyskam tack vare det fina, soliga höstvädret! :-)

Och nu ligger jag här, haha! Inte gjort många knop alls, ligger bara i sängen och har det oförskämt skönt. Längtar som en tok tills Christoffer och Max kommer hem senare ikväll någon gång, det är så tomt och trist här utan mina killar. Så saknade ❤️
Men det var min helg, i varje fall, 5/5 toast!!

RSS 2.0