I like what I see, I like it a lot.

här är en länk till ett blogginlägg jag skrev i juni 2013, om en helg då jag, christoffer & max åkte ner till högbo för att hälsa på christoffers faster ulrica, hennes man kari samt deras underbara barn leija & liam!
givetvis har vi träffat dem fler gånger sedan dess när dem kommit upp hit till norrland, men nu är det dags för oss att åka dit & hälsa på igen! så denna helg blir utan partajande & halloweenfirande i lycksele, vilket inte gör mig ett dugg. tror det kommer bli en fantastiskt rolig helg med christoffers familj- som alltid! 
 
& just nu packar jag det sista, städar undan i läggan, gör i ordning matsäck & väntar på mannen. imorgon är vi båda lediga så vi åker dit redan nu idag för att hinna vara där tillräckligt, eftersom bilresorna oturligt nog tar upp stor del utav tiden. så det blev en bra lösning =)
men ha en jättefin & rolig helg också, alla ni andra! haadeeeee

Love is all.

han som bär mitt hjärta, håller min hand hårt, alltid finns där för mig, gör mig lycklig, alltid får mig på skratt, får mig att känna mig vacker & uppskattad, & han bekräftar alltid att jag får honom att känna likadant.
det går inte en dag utan att han får mig att skratta mig till magont,
eller att han ger mig en blick som får hela mig att skälva & bli alldeles pirrig i magen,
för det kallar jag kärlek, vår kärlek. & han gör mig till den lyckligaste kvinnan på jorden.
 

Boys, great moments are born from great opportunity.

idag tänker jag bjuppa på ett bra filmtips! kanske krävs lite intresse utav hockey för att man riktigt ska fastna men om jag får säga det själv så fastnade jag som bara den när jag såg filmen för första gången då jag var elva år- då jag inte bar på något intresse överhuvudtaget för någon sport alls, haha!
 
miracle är en verklighets baserad film (finns som bok också) som handlar om herb brooks, USAs nye hockeycoach, som skapar ett hockeylag av ett gäng collegekillar som ska representera USA i olympiska spelen 1980. han själv var med i USAs OS-lag 1960, & brinner av den omöjliga idén att dessa killar kan besegra sovjetunionens oslagbara hockeymaskin, dem var med uppriktiga ord oslagbara. ingen tror att brooks kommer att lyckas, men han drillar sina spelare till yttersta gränsen utav både psykisk & fysisk smärta. och säkta men säkert växer ett hockeylag fram, & ett hopp om att dem kan uträtta ett mirakel uppdagas.
 
filmen tillägnas herb brooks minne som dog alldeles efter filminspelningen.
han fick aldrig se filmen. han upplevde den.
det är en fin film; den bygger på vänskap, förtroende, inre & yttre styrka & att hålla ihop & lita på varandra i ett lag. plus att den är sjukt mäktig & bringar fram skratt titt som tätt! alla borde ge den en chans =)
 
quote 1;

"i am mike eruzione! from winthrop, massachusettes!"

"who do you play for?"

"i play for the united states of america!"


quote 2;

"i'm not looking for the best players, i'm looking for the right ones."


I prefer these things.

en väldigt rolig tisdag, må jag säga!
slutade jobba vid fyra, vi kom hem snäppet därpå & jag började med maten direkt. det blev kycklingryta med curry & ris vilket inte satt dumt. ännu bättre blev det av att vi fick sällskap av gustav & jennelie!♥ dem kom vid femtiden så vi åt mat tillsammans & sedan såg vi modo-saik matchen på fjällrävens under kvällen. jag & jennan lyxade till det med lite bärs också!
bara så skönt att få umgås med älskade storebror & min fina bästis, ta vara på just dem stunderna när det inte händer alltför ofta 
 
nu däremot blir det sängläge & mysa ner mig under täcket tillsammans med zlatan, hur fult det än faktiskt lät haha! nej men jag tycker absolut ni ska läsa jag är zlatan ibrahimovic, den är såså fängslande & bra! ett bra tips jag kan ge er såhär på kvällskvisten =)
imorgon är en ledig dag då jag förhoppningsvis ska få umgås & mysa med fina elin! alltför längesedan det med. skolungarna har ju lov denna vecka (vilket jag inte hade någon aning om först) så då passar det minsann att hänga över dagen, hihi!

Have patience.

man säger ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, & livet som timvikarie har ju inte varit något att hurra över, om jag säger som så... 
men förra veckan fick jag såhär fina nyheter! =) inskolningen startar då nästa vecka & jag känner mig förhimla glad för det! ibland gäller det bara att ha tålamod

Tiden på gymnasiet.

hör och häpna, det är nu som ni nog kommer få läsa det längsta inlägget jag skrivit genom tiderna. men hey, ska liksom sammanfatta hela tre år! 
 
första året 
det var lätt för våran klass att liksom hitta varandra. en liten klass på några enstaka tjejer visade upp sina stora fördelar och väldigt snabbt så blev vi alla väldigt goda vänner. jag minns att jag mest var rädd för att gå bland tårtorna på skolan & hatade att alla äldre elever tittade ner på en.
sedan visade det sig att gymnasiet inte var sådär läskigt och stort som man tidigare föreställt sig. istället kändes vant & någon aning tryggare det efter några veckor.
gamla vänner från högstadiet bestod självklart, jag lärde även känna flera nya personer, mest i anknytningar till vänner som jag haft sedan tidigare,
 & jag älskade min klass.
jag var tillsammans med en som heter viktor & jag minns att jag var väldigt kär.
hade väldigt få läxor. 
jag började dricka (kanske ett typiskt strömföljande när man börjar gymnasiet) men det var spännande & roligt. drog på fester med vännerna, på bilden ovan var det halloween & då togs min fylleoskuld.
kring nyår gjorde viktor slut & jag kände mig inte som mig själv. det kom fram sanningar angående honom som bevisade att människor faktiskt kan vara grymma, förjävliga, dem kan slita isär en totalt. men jag blev uppehållen av fina vänner & på nyårsafton umgicks jag med dessa skönheter.
ett nytt år betydde nya steg, jag lovade mig själv saker och jag byggde upp mig själv till något bättre.

jag & christoffer började prata och jag var så himla nervös första gången jag satte mig i hans bil,
men det visade sig vara det bästa jag någonsin gjort.♥
större delen av vårterminen umgicks jag med vänner., förtärde alkohol & busade.
gick balen.
en bror, en pojkvän & flera vänner tog studenten, och den kvällen var så himla himla rolig.
 
andra året
det bästa med att återvända till skolan var att återförenas med mina tjejer.
kärleken till hundvalpen max, som jag & christoffer skaffade under sommaren, växte mer och mer för varje dag.
umgicks väldigt ofta med josefin.
blev mycket partaj & massa bus med vännerna.
storasyster frida fyllde hela tjugo år & flyttade strax därpå till australien.
spenderade många helger i övik hos christoffer.

kusin anna fick en liten liam.

tog tag i att börja gymma tillsammans med jennelie.
andra terminen påbörjades väldigt roligt med vännerna, blev en del festande där med.
firade 365 dagar tillsammans med älsklingen.
som vanligt; vi hände mycket & hittade på lite olika. bakade, lagade middagar osv.
hälsade på bästa hanne ända ute i åskilje, stekte pannkakor & kelade med vovvar.
skolan kändes väldigt seg & vi hade det soft jämfört med andra linjer.
många vänner fyllde arton den här terminen, bland annat jag! blev alltså mycket firanden, & jag hade en gemensam fest med hanna & johanna vilket blev väldigt lyckat & roligt,
& strax därpå tog jag körkortet & blev mer lycklig.
det blev skolavslutning ännu en gång & vi partajde natten lång.
 
tredje året
& vips så började man det tredje sista året på tannbergsskolan, efter en hel sommar bestående utav arbete, åselemarknad, festival & andra kuligheter.
bokade en resa till berlin med min man.
blev en del partytillfällen som tannbergsmässan, halloween, när jag följde jossan till vilhelmina & så bara mysiga vinkvällar med brudarna.
hösten innebar jakt & många besök i åsele; hösten var vacker i sin helhet med dess nyanser & jag älskade hur bra max matchade in i höstens färger.
hade praktik på medicinavdelningen på lassa.
spenderade nyårshelgen i berlin med min absoluta favorit.
2014 rivstartades med att ta tag i träningen på riktigt.
bokade biljett till brännbollsyran med jennelie.
bakade en hel del.
2 år tillsammans med mannen i mitt liv.
tänkte att jag ska fanimej ta vara på denna sista skoltermin så jag partajade en del med brudisarna & sedan gick jag på min allra sista praktik.
mitt gymnasiearbete var att göra en EKG-registrering på medicinmottagningen på sjukhuset i lycksele & att skriva om hjärtsvikt som sjukdomdshistoria, och det var så jäkla skönt att få godkänt & röjt det där ur vägen!
träningen gick bättre än någonsin.
jag blev nitton år.
levde loppan på brännbollsyran i umeå. så jäkla, jäkla roligt.
jag, ida, malin, josefin & josefine var 95ornas balkommitté. vi slet & planerade & skrattade & tjafsade med detta i sju månader & vi fick så jäkla mycket beröm för att allting var bra! upplägget med bilarna var t.o.m. bästa av alla år som varit & detta var det roligaste jag varit med om hittills,
& jag & christoffer insåg mer & mer att snart, snart, var vårt distansförhållande över & tiden var knapp inför att påbörja vårt riktiga liv tillsammans.♥
studentveckan kickades igång & vi var ute alla jäkla dagar, shit vilken ofräsch men rolig vecka, haha! umgicks med klassen konstant & blev ledsen emellanåt allt skratt & ståhej med tanken utav att snart splittras vi.
& tillslut kom dagen som var bekräftelsen på att vi hade klarat det, tre år utav tannbergsskolan var nu över & vi var inte längre vo3. med tårar & massa skratt bestod dagen bara utav roligheter från studentfrukosten som hölls hemma hos mig, lunchen på skolan, flaket, studentbuffén hemma hos pappa där hela släkten & christoffers familj höll till, uppträdanden på stan, fullt ös på nattklubben & förstås lagomt stor mängd med alkohol.
 
gymnasiet förändrade mitt liv, till det bättre. jag är innerligt glad att gymnasietiden är över just för att jag fått flytta till övik & bo med mannen jag älskar, uppfylla saker som jag drömt om i flera års tid.
men tannbergsskolan är ett kärt minne, just därför att där har jag funnit de bästa vännerna, de roligaste stunderna, & framför allt så fann jag mig själv. 

There is a house in Charming town they call the rising sun.

har ätit väldigt god mat, bott hos mamma & per, partajat & dansat som en tok på nattklubben med finfina vänner, skrivit det helvetiska högskoleprovet som faktiskt kändes bättre än förra gången, sett hockey, ätit födelsedagsmiddag med släkten hos min moster, tänt ljus på älskade morbrors grav, somnat & vaknat i den finaste famnen, åkt en massa bil, och bara mått gott!
& innan vi landade i övik så mellanlandade vi hos finaste familjen i åsele där vi åt middag & hade det supermysigt som vanligt! alltid lika fint att vara med christoffers familj.
 
nu ligger vi nedbäddade i (om jag får säga det själv, hihi) världens skönaste säng helt redo för en ny arbetsvecka, även en träningsvecka & bara en allmänt rolig vecka! =) åhå, ser redan fram emot nästa helg! kraam 
 
house of the rising sun i en version från serien sons of anarchy.
ni som inte sett den serien, gör det. bara gör det. bästa någonsin.

Och så ännu mer.


 
 
 
vill såååå himla gärna bara beställa hem allt fint jag ser!!!
men just dessa är stor inspo för mig nu, tycker speciellt det är så fint & formellt med klänningar, knähöga stövlar & grå-vit-svarta färger i sig. nää när man inte har alla pengar i världen... fast går ju som sagt lägga några saker på önskelistan inför jul, hihi.

I'm smiling 'cause I know you want to see me down at the bottom.

"löööööning!" skriker väl dem flesta idag. men inte jag, inte! lönen landar ju på måndag, den tjugosjunde. det där med att jobba i vården alltså, hehe...
 
jag känner mig väldigt glad idag!- för ännu en arbetsvecka är slut & ännu en helg dagas. vi åker till lycksele på en stund då C duschat klart & i helgen ska jag hinna med att träffa mammas släkt, & vara med vänner & mysa i massor!- förutom imorgon då jag skriver högskoleprovet från åtta på morgonen till halv fem på eftermiddagen. kill me a bit, känner jag mest. men jag överlevde förra provet, kaaaan nog överleva detta också =) hoppas bara på att detta ska löna sig i slutändan för mig & önska mig lycka till! ha en bra helg 

Q/A.

"Beautiful interior."
Postat av: Hanna

Vilka bloggar följer du på bloglovin? =) 
Du har en jättefin blogg! Följ gärna mig tillbaka! kram


hej hanna! & tack så mycket, så snäll du är! 
&, jadu, bloggar jag följer är i stort sett bara folk jag känner; t.ex. folk från lycksele, mestadels vänner till mig eller folk som jag är bekant med, bara. även några härifrån övik. 
följer väl inte sådär överdrivet många på bloglovin, jag vill bara läsa om vänners & bekantas vardagar vilket kan vara en bra grej då jag inte pratar med vissa så ofta.
men bloggar som är undantag för det är alexandra bring, ida warg & flora wiström, mina särskilda inspirationsbloggar till inredning, fotografering, kläder & såklart träning!

Beautiful interior.

hallå på er. alltså, jag är ganska försäkrad om att dem flesta av er håller med mig angående det där med inredning; hur jäkla roligt det är! att hitta inspiration till hur man vill pynta sitt hem, forma det så man trivs sådär extrabra. det är ju viktigt att trivas i sin tillvaro!

jag inspireras av ljuset. ljusa färger, ljusslingor & fina mysbelysningar, burspråk med en stor kandelaber, tända ljus & lyktor, fina blommor, fina men rätt så enkla tavlor, en liten touch av rosa & eller guld, plädar & massa kuddar, bara just att det är sådär vitt & ljust.
jag känner mig förhimla nöjd med hur jag & christoffer hittills har fått det i lägenheten. självklart fattas det lite mer saker, som en ny & större soffa i en ljusgrå färg som matchar ett fint, nytt soffbord. mer tavlor, mer ljuslyktor, kanske sätta upp ännu en ljusslinga i sovrummet. jag kan skriva hur mycket som helst egentligen, hihi. 
något som också är ett plus i kanten med just den här ljusa, rena inredningen är att det lindrar åsynen av allt hundhår som max lossar, haha. man får torka & dammsuga varje dag med hund, dels just för hårlossningen + att det dras lättare in grus & smuts i hemmet. men det gör mig inget, det ingår i att ha husdjur =)
jag & christoffer är fast beslutna om att vi köper ett hus om några år, som ligger lite utanför stan vid skogen så man får lite avskiljdhet, slipper tung trafik, men att man ändå har grannar & att det inte är fasligt långt ifrån stan!
man vet inte när, eller var. om några år, åtminstone. kanske när jag pluggat klart,. man vet ju aldrig riktigt. vi är då helt överens om att vi aldrig ska köpa en lägenhet! ett hus utanför stan känns mer ultimat än att bo i lägenhet inne i stan och inte få vara för sig själv riktigt.
 
och mitt framtida hus ska nog se ut såhär också, det känns som den allra rätta stilen för ett hem i min smak! men jag får ta en sak i taget än så länge & fortsätta trivas i vårat nuvarande hem. 

En kille med charm.

stort grattis i efterskott till min yngsta, roliga, fina svåger filip som fyllde eeeelva bast igår!
 
(alltid så surt att han alltid fyller år på vardagar & att vi missat hans bday varje år)

Work even harder.

bild från förra veckan innan fannybanny begav sig ut på en löptur
och det är bannemig förjäkla skönt! har varit ute nu på morgonen också & det känns lagomt bra efter att ha sprungit intervaller uppför berget, gjort massa rumpa-mage-övningar hemma & därefter ätit en proteinrik frukost på det.
kan också berätta att en skivstång, kettlebell & medicinboll landar snart här hemma & det känns jäkligt bra det med! för med rätt utrustning, rätt träningsscheman & framför allt veta hur allting ska utföras på rätt sätt så kan man faktiskt få bra träning hemifrån- med lika lyckade resultat som på ett gym! =) & allt tack vare min älskade svärmor aka. pt!♥ 
--- --- ---
 
ligger nu nyduschad i sängen tillsammans med lilla maxi, ser på serier & bara njuter av denna lediga tisdag,- tjoho!! ska även städa lägenheten & har tvättid om jag inte minns fel. det är väl att ta vara på en lyckad dag?! hihi. hoppas ni har en bra dag också! 

Good stuff.

lite viktiga händelser som jag plockat ur min event-app. & det allra mesta längtar jag som tusan till! 

ikväll blir det middag & mys hemma hos farmor & ernst, så efterlängtat.

How you can spend a day.

efter intervaller i skogen med max + ett träningspass på ca en timma så var det ljuvligt
att äta denna frukost framför en bra serie & med tända ljus. lyxigt
och resten av denna lediga dag har jag städat, rensat räkningar & andra papper in i olika
mappar, rastat max, & pluggat... sitter fortfarande & kämpar mig igenom den här jäkla
matten. för på lördag är det högskoleprov & det går inte undvika =)

Och så blev det måndag igen.

hej på er!! 
klockan är nu härmed slagen efter midnatt & det är måndag. en ny vecka, och det är ju lika med nya möjligheter! & då denna nya vecka slagits in vill jag bjuda er på en rejäl dos med inspiration. för det kan nog behövas när det kan kännas sådär extratungt med alla sina måsten!
 
och vad händer denna vecka, säg?
det enda jag vet är att farmor vill bjuppa på middag, jag ska jobba, kusin anna ska ha ett partylite-möte där man kan köpa ljus (köpte ljus förut som luktade honungsmelon vilket luktade himmelskt!), måste plugga så gott det går inför högskoleprovet, & sedan finns det inga andra måsten än att tvätta & städa, i stort sett. finns säkert endel saker till på 'to do-listan'. men det blir i alla fall en fin vecka, det har jag verkligen på känno! plus att det bär av åt lycksele på fredag, känns så himla efterlängtat med familjemys & träffa vänner!
let's make the best of this week, folks! 

Winter wonderland.

blir verkligen superlycklig (not) när jag får snaps från nära & kära uppe i lycksele, då dem tagit kort på ett vackert, vitt snölandskap utanför deras hem. snö snö snö överallt, & här nere vid kusten händer som absolut ingenting på den fronten! sju plusgrader nu på morgonen & igårkväll spöregnade det. det är bara sådär fuktigt, blött, äckligt & dimmigt ute.
jag är verkligen inte nöjd, som sagt. 
saknar det knastrande ljudet under skorna när man går på snön, få snöflingor i håret, ta på sig täckkläder & bara vara utomhus- allra helst i någon stuga där man kan steka upp mat utomhus, köra massa skoter, åka skidor eller snowboard & andas in äkta, frisk, härlig fjälluft.
det finns verkligen ingen bättre årstid än vintern ♡ måtte den komma hit snart...

När man känner sig småsugen på något.

måste bara dela med mig av något som jag gjorde i veckan; jag som älskar banan föll för dessa bananchokladbollar i smaken direkt! 
 
♣2 dl fiberhavregryn
♣1 banan
♣2 msk kakao
♣2 äggvitor
♣kokosflingor som garnering
mosa bananen med gaffel & blanda i resten av ingredienserna till en fast smet, låt stelna i frysen ca 20 min forma sedan till bollar & rulla i koksoflingora. väldigt simpelt, typ som vanliga chokladbollar! fast dessa var nästan roligare på något vis tycker jag, och nyttigare såklart! hihi.

Right from the start I knew that I've found a home for my heart.


såhär fint hade vi ikväll.
han & jag.
jag & mitt livs kärlek.

Små detaljer.

detta beskriver mig väldigt bra nu.... trött, tröttare, tröttast. 
ännu en vecka har gått sådär jäkla fort, de dagar jag inte behövt stiga upp tidigt så har jag vaknat vid tio & blivit lika paff; jag jag är alltid uppe tidigt för att jag vill ta vara på lediga dagar. inte ens max har velat gå sin morgonpromenad före tio!
jag vet faktiskt inte hur jag ska ta vara på varenda dag innan det ens blir december & ett nytt år. dock ser jag fram emot december då det är en månad av väldigt mycket jobb, jag får veta om jag har bättre tur att ta mig in på uni, allt det där mysiga som tillför julstämning! på ett fingerknäpp kommer 2014 bara vara över.
men som sagt, helgen har nu landat & jag ska jobba!- men det blir ju en bra helg ändå, säg; ikväll hade jag & christoffer tänkt göra plankstek till middag & det har jag längtat efter så himla länge! åh älskade freeeedag ♡ så efterlängtat med soffläge & idol, men jag lär bara somna tidigt, hihi!

Småfarligt att ögonshoppa på nätet.

 
 
åååh vad jag tycker att oddmolly har superduper fina kläder! 
en vacker dag tänker jag bannemig köpa mig hem någon kofta ur kollektionen, tycker bäst om modellen som är på de två bilderna längst ned! synd bara att det kostar skjortan...! men den som väntar på något gott, hihi. kan ju vara något fint att önska sig i julklapp! =)

Lite lyx i vardagen.


en onsdag då farfar & anita bjuppar på middag, paj, sällskap framför modomatchen & jag har på mig min favvoskjorta.
ha en fin kväll allesammans! 

Saturday & sunday.

vid tio på förmiddagen kom vi fram till polarjägarns kennel, två unga samojeder lekte & stojade med max hela vistelsen. det var verkligen en nyttig vistelse för oss, kan jag tycka; få träffa kennelägaren angelica som berättade rent allmänt om hennes hundar & syn på vinklar, träffa hennes samojeder som var så himla gosiga & glada hundar & hon har beräknat att om parningen blir lyckad så kommer valparna födas augusti nästa sommar. & vi har ju som egentligen redan bestämt oss för detta, & det känns så jäkla fint, & roligt! 
vi körde vidare till skellefteå & hälsade på svåger sebastian i hans lilla hockeylya.
landade tillsist hemma hos max uppfödare där fem små illbattingar mötte oss med massa skall, slick & bitande. så himlahimla söta varelser, & minnena av max barndom fyllde mitt hjärta med så mycket glädje när jag pussade på de små liven. det var verkligen, verkligen roligt!
sedan var det bara att köra tillbaka till lycksele där middagsbuffé & fint folk väntade på oss.
 
söndagen startades med att provköra pappas nya audi tt (MUMS SÄGER JAG BARA!)  & sedan bli bjuden på lunch hemma hos mamma & per.
efter lunch kom vi till åsele för att hämta några vinterdäck & christoffers vapenskåp, körde förbi ute i stugan innan vi kom hem till christoffers föräldrar.
yngsta svågern filip hade hockeycup så vi följde med deras mamma till ishallen & såg sista matchen.
C grävde fram sina jaktgrejer & hittade bl.a. sitt gamla jägarbevis, haha mitt charmtroll♥
& innan vi tillsist körde hem till bästa övik så bjöd Cs föräldrar på thaimat, ingen blev lyckligare än jag, hihi!

Allting kan ju inte pausas bara för att det är jul.

hej på er & god eftermiddag! 
helt klart en bra dag idag, kan jag garantera! har just kommit hem & smuttar på en smoothie samtidigt som jag ser på tv & bestämde mig för att skriva här. kan inte påstå att jag har så mycket att berätta nu, förutom att tobias & amanda ska komma hit & käka middag med oss & umgås under kvällen. blir säkert väldigt trevligt! 
annars då?- jag har efter lite velande bestämt mig för att ta på mig att jobba hela julhelgen!
känns som det bästa alternativet rent ekonomiskt & så är det faktiskt huuur mysigt som helst att jobba över jul! bara en större skillnad då man har hela familjen tjugo mil bort... men min älskade mamma bestämde då att familjen kommer ner hit till övik julafton & firar jul här?! boka bord på varvsberget & äta julbuffé till middag & dricka glögg, mysa & öppna julklappar på kvällen. ingen blev ju gladare än jag, eftersom christoffer firar med sin familj i åsele & jag allra helst inte sitter ensam på julaftonskvällen efter att ha jobbat över dagen. 
så den lösningen tycker jag verkligen om, vet inte ännu om alla syskon följer med (då jag vet att frida kanske åker till stockholm) men det återstår att se. julen är ju som sagt inte samma som när man var liten för oss, allra minst för mig som upplevelsen är förstörd tack vare skilsmässan. 

My own kind of inspiration.










gladatankar

Yes, we could've been one of those people.

 
ännu en ledig helg ska spenderas norrut, och det känns förhimla skönt!
jag, christoffer & max har landat hemma hos pappa & kicki där vi blivit
bjudna på en god middag & nu har vi myst ner oss i soffan med några
glas vin framför idol. alldeles perfekt!
tidigt imorgonbitti ska vi köra till skellefteå för att hälsa på max uppfödare,
som varit så angelägna över att få träffa & se lilleman! dem har även fått
en ny kull med valpar (max föräldrar har parat sig igen) så valparna lär
vara väldigt lik max när han var yngre. kommer dö valpdöden tusen gånger
om, hihi! sedan ska vi stanna av i norsjö för att träffa en samojedkennel.
 
lär bli en grymt fin helg, i varje fall =) ha det så bra ni med! 
 

För det var en utav de jobbigaste & jävligaste sakerna att leva med.

min morbror förlorade kampen när han bara var tjugotre år.
jag bär rosa bandet för alla dem som varje dag strider för sina liv mot sin cancer.
jag bär dem också för alla anhöriga som behåller sitt hopp & sin styrka & stödjer sina cancerdrabbade nära & kära genom allting. för det kan jag säga, var en utav de jobbigaste & jävligaste sakerna att leva med. när man bara vill bryta ihop men håller huvudet högt för en annans skull, nej det är svårt att ens skriva om, bara.

älskade 

lite olika tankar som strövar omkring i huvudet medans jag nu har lunchrast, äter en sallad & smuttar på en smoothie som jag mixade ihop imorse innan jag gick.
ha en jättefin fredag, allesammans.

Varken något gammalt eller något blått.

 
 tänkte tipsa om en serie som jag tycker är jättebra, life unexpected.
den handlar om nate bazile - en man som driver en bar, en allmänt dagdrivande & lat kille som inte riktigt tagit tag i sitt liv, & om cate cassidy - som är en framgångsrik programledare på ett radioprogram & är känd över hela portland som lever ett bra liv & är tillsammans med sin kollega på radiostationen. nate & cate hade ihop det en gång då dem var sexton & gick i high school, & en vacker dag dyker lux upp; en sextonårig blondin som visar sig vara deras dotter som cate gav bort när lux föddes. & därefter byggs berättelsen på, jag tycker den är väldigt sevärd! =)
 
låten nedanför är introsången till serien. tycker den är rätt så bra & mysig,!
 
--- --- ---
och efter att ha jobbat idag & käkat middag nyss så har vi hjälpts åt med att städa hela lägenheten, så nu luktar det skurmedel överallt & känns sådär himla fräscht & bra! thumbs up. så nu sticker jag nu hem till anna för att mysa med henne ikväll.

Beautiful tree.

regnet öser ner, och mina fötter blev genomvåta när jag & max var ute imorse.
men smattret mot fönstren är ju så jäkla mysigt, och det gråa mörkret lockar fram
tända ljus & mysbelysningar; precis som hösten ska vara, iiih!
 
och efter sex veckor (ääääntligen!) så fick mio in huvudgaveln som passar
just våran säng, så igår hämtade vi den & sovrummet ser faktiskt mycket
finare ut nu, lite mer komplett liksom.
 
& idag kom christoffers nya xbox one som han trånat efter i evigheter.
har återigen blivit ersatt av en ny kärlek som kommer göra honom beroende
& okontaktbar. min man♥ nåväl, jag får stänga in mig på vårt såkallade
kontor/gästrum & titta på life unexpected & fortsätta plugga inför högskoleprovet.

En stor sked med kärlek.

 
världens knäppaste, underbaraste, roligaste & gosigaste hund.
ni som är hundägare (eller bara djurägare för sig) förstår nog vad jag menar när jag säger att bandet till ens husdjur är sådär jäkla speciellt! en slags kärlek, när man inte vill leva utan den eller då minsta lilla läte eller rörelse kan få en att le & känna ett sting av glädje i hjärtat.
 
för lite mer än två år sedan hämtade vi vår älskade max i skellefteå, i lite över två år har han präglat våra liv med så mycket skratt, glädje, en gnutta irritation då det tagit tid & massor med tålamod att uppfostra en envis jakthund till en bra sällskapshund, saknad & allt det som ingår i en relation.
 
han är verkligen världens finaste & världens bästa kompis!
människans bästa vän 

Tell me something I care about.

svenska serien portkod 1321 var riktigt bra tycker jag!
den reflekterade & speglade två svenska tjejers rätt så vanliga tonårsliv.
och ikväll startar en ny säsong med dessa otroligt duktiga tjejer i
huvudrollerna igen, fast serien heter nu portkod 1525. ni kan titta på en trailer här.

When your head takes over.

igår, när jag fick lite tid över för att tänka på annat än alla måsten, så började jag bara fundera på livet i allmänhet. att jag har drömt om örnsköldsvik i hela mitt liv, alltid känt mig som hemma här, lovat mig själv sedan jag knappt varit en halvmeter lång att jag ska flytta dit när tiden är rätt. och studenten var symbolen för just det, att nu jäklar är gymnasiet över, nu kan jag göra det jag vill.
and here i am, liksom! inom ett yrke jag älskar, med en dröm om att få uppgraderas ett snäpp högre inom vårdyrket, i just den staden jag älskar mest, i en lägenhet som är såsåså himla fin, med killen som varit min i snart tre år & som jag älskar mest av allt, och samt med vår älskade hund som är världens finaste & duktigaste.
 
men visst känns det annorlunda när man är van vid något helt annat uppe i lycksele; att flytta emellan mamma & pappa varje söndag, typiska dagar då man antingen gick eller fick skjuts till skolan och där väntade världens bästa klass, de bästa lärarna, dock kalla lektionssalar & en stor jvla kall skola i sig & inte alltid maträtter att hurra för. men flera kaffekoppar i skolcafeét har förbrukats rikligt & långa raster där man även umgicks med vänner i de andra klasserna & fick skratta sig till magont.
livet där blev ganska enformigt; särskilt då helgerna gick åt till att träffa christoffer jämt, skiljas från honom varje söndagkväll & sakna ihjäl mig efter honom under veckorna. den ständiga kampen mot sig själv & mot onda tankar när man levde med det där distansförhållandet. 
men ger man sig fan på det så går det, kan jag försäkra er som kanske är eller kommer hamna i samma sits.
 
att sakna ingår i livet! man kommer aldrig ifrån det. jag kommer alltid sakna allting som var i lycksele, meningslösa men ändå roliga filmkvällar i små lägenheter, hemmafesterna, den enda nattklubben som man lärde sig att gilla, kvällar då vi några i klassen samlades för att baka något gott & samtidigt plugga inför något drygt historieprov eller så, myskvällar då man kunde slappa i soffan med föräldrarna & dricka kaffe & titta på halv åtta hos mig, bara sådana små saker men ändå väldigt betydelsefulla.
 
hur som helst, jag är så himla lycklig! stolt över mig själv för vad jag åstadkommit. det tycker jag att alla ska försökra vara, vara stolt över sig själv, nöjd med sig själv, vakna upp varje morgon & känna att man är bra precis som man är! =) för det är du!

Mr Grey will see you know.

det här vädret gör så att det mesta känns segt, saknar
solsken & skinande nyanser bland löven & trätopparna.
 
men efter en dag på jobbet var det skönt att komma hem,
bara lägga sig i soffan & titta på bridget jones dagbok som
gick på tv & ha en sovade max bredvid mig.
middag, en långpromenad runt stan med mina pojkar, och
befinner mig nu i sängen & läser fifty shades of freed,
bortsett från min paus till att skriva ett värdelöst blogginlägg.
hade faktiskt inte så mycket att berätta då det inte skett så
mycket sedan sist, förutom att pappa är här i stan inom jobbet
så han sover över här inatt! sååå roligt & skönt att träffa honom.
men nu återvänder jag till att fortsätta umgås med femti ett tag
till innan läggdags. hadeeee

Tyskland style.

har haft sååå himla mysigt & roligt med tjejerna i helgen! 
josefine kom vid tolvtiden i fredags & då drog vi en lunch samt snabb shoppingrunda innan vi tillsist handlade middag & annat gott inför kvällen & gick hem (tungt & drygt, kan jag lova). jennelie & ellen kom senare vid sex-sjutiden och då åt vi en god middag. idolmys & ost & kex, vin, smält choklad med frukter stod på listan resten utav kvällen.
 
lördagen började med en snabb frukost innan vi tog en promenad in till stan för att käka lunch & handla middagsmat. denna gången tog vi faktiskt bussen hem mot gullänget vilket var snabbast & skönast, hihi. 
resten av eftermiddagen blev det till att duscha & fixa sig till bra musik innan vi åt tacos till middag & hade vår egna lilla fest här hemma, vilket blev så jäkla roligt. elina kom också sen på kvällen & vid halv elva tog vi taxi till harrys nattklubb. det var oktoberfest-tema (oktoberfest är en stor ölfestival som hålls i tyskland nu i början av oktober & är världens största folkfest), alla fick gröna hattar & fåniga peruker & vi dansade, drack & hade så jäkla kul in mot natten bland allt folk. 
 
idag är ingen bakissöndag, vilket gör mig väldigt lycklig! brukar sällan känna mig dålig. känner mig mest bara trött & tjejerna har begett sig norrut igen. C äter middag med sina bröder i åsele innan han kommer hem ikväll så tills dess ska jag storstäda hela lägenheten, äta rester till middag & bara mysa ner mig i soffan. längtar sååå mycket efter mina älsklingskillar! 

Andra oktober & allt möjligt.

hejsan på er!
vi har nu landat i oktober & jag njuter av att det är frost utomhus & bitande kyla när jag kliver ut genom porten på morgnarna. vi är i en säsong där jag trivs allra, allra bäst. så jäkla fint alltså.
 
men annars just nu händer inte så mycket mer än att tiden går fruktansvärt sakta, tränar i stort sett varje dag,-varpå jag har ständig träningsvärk, jobbar & trivs då som fisken i vattnet på bästa hemtjänsten, äter ihjäl mig på clementiner, skämt bort christoffer med en försenad födelsedagstårta varpå det blev kalas & roligheter hemma hos oss- hans moster med familj + min släkt kom på fika, har känt mig besviken & givetvis känt mig glad, också., känner mig mestadels glad & på bra humör!- såvida inte andra skapar anledningar till motsatsen. men varit förväntansfull också, som bara den!! det kan jag kalla en bra vecka, i varje fall.
 
annars då?- det är en torsdag då jag tränat som vanligt, knegat & ätit världens godaste frukost som svärmor tipsade om förut; gröt, kvarg & hallon. har läst om det på andra bloggar & när man väl prövar på något nytt så kan allt bli överraskad! väldigt bra återhämtningsfrukost efter ett härligt morgonpass & en bra frukost i sig så man orkar med dagarna.
och jag dricker alltid smoothies på morgnarna & annars i samband med träning. överförtjust när det smakar mango & jag blandar alltid i chiafrön. yummy in my tummy!
är ju väldigt tacksam att christoffers mamma, som den fantastiska kvinna hon är, kan allting inom träning & kost, lär mig vad som är bra & dåligt, & gör mina träningscheman. för helt ärligt har jag inte varit så kunnig inom träning alls, är tack vare henne som jag blev motiverad att ens börja träna, och jag fick verkligen smak på det alltså! för hur roligt är det inte, liksom?! och desto mera roligt att märka skillnader på sig själv, känna & se framstegen. nä, alldeles underbart alltså. det är en stor tacksamhet till min svärmor,tredje mamma,bästa kompis, & allt det fina som ingår i våran väldigt nära relation. väldigt fantastisk kvinna som jag ser upp till.
 
meeeeen nu ska jag sluta pladdra om det & prata om mer aktuellt; imorgon är jag då alltså ledig för att kunna städa & förbereda det mesta inför när mina pinglor äntligen anländer under eftermiddagen, tjoho! som jag längtat, helgen kommer bli så rolig, & framför allt är det behövande! så sjukt hur mycket man saknar & känner vad man behöver sina vänner.
& christoffer passar på att åka till åsele över helgen & jaga med max, umgås med sina bröder, spela på ett nytt xbox one, grabbtid eller vad det kallas, kan ju också vara behövligt! gruvar mig bara kanske lite redan nu över hur mycket jag kommer sakna honom bara över de här dagarna. men separationsångesten dämpas turligtvis av tanken att på söndagkväll är han tillbaka & jag likaså i hans varma famn ♡
sorryborry för ett väldigt långt inlägg,haha...& ha en jättebra helg! kramissss

RSS 2.0