Q/A

"DAGARNA RUSAR FÖRBI..."
Postat av: Emma

Åh vilken fin tavla! Vart går den att beställa? :)



Hej! Tavlan är beställd på amakli.se :-) Finns otroligt många olika tavlor med fina motiv.


BLING


Örhängen, Ariana Grande-parfym och ett halsband. Lite nytt som jag köpt & fått! :-)
Det sistnämnda är verkligen en favorit 

THIS WEEKEND WAS AWESOME!



Hej på er! 
Har ni haft en fin helg!?
Min har varit alldeles toppen! Har varit ledig & haft det så himla roligt! :D Har fortfarande glädjerus typ haha, så här får ni höra;


Fredag:
När C slutade jobba åkte vi och handlade på en gång. Både på affären och boa, och sedan fick jag renbädda & städa undan i gästrummet. För vid 18tiden kom pappa & Kicki hit! Dem skulle spendera helgen i Övik eftersom Nordemans Bil hade en stor invigningsfest på lördagkvällen. Så då ville dem även passa på att bo hos oss i samma veva :-)

 
Hur som, efter att dem burit upp sin packning till lägenheten så åkte dem, jag och Christoffer direkt in till stan och mötte upp pappas kollega/bästis Krille, hans fru Petra och deras son Kevin. Jag hade bokat bord på Public åt oss alla. Kände för en lite finare restaurang nu när man får finbesök hemifrån ;-) Maten var supergod & rätt dyr men man ska ju inte haka upp sig på priser hela hela tiden.
Sedan åkte vi hem till Krille & Petra, myste med några glas & massa prat & skratt in mot senkvällen.

Lördag:
Efter frukost & fix hos oss så väntade en rätt hektisk dag som bestod av ännu en invigning på Nordemans bil 2.0 med massa folk. Det har ju varit små invigningar hela veckan, bl.a. den vi var på, men denna var för hela allmänheten. Men vi tjejer skippade faktiskt det hihi. Jag och Kicki mötte upp Petra och faster på stan för lunch & shopping. En riktig tjejdag med tre kvinnor jag ser upp till väldigt mycket, hade det så kul!<3
Senare mot eftermiddagen tog pappa & Kicki sitt pick & pack för att åka till Krille & Petra, för där skulle dem bo natten till idag! Enklare att bo hos dem & samåka m.m. för festen. För min & Chrilles del blev det tacomiddag, MUMS! Blir aldrig less på tacos haha!


Sedan duschade jag, fixade mig i ordning, svirade om till min nya gråa klänning & begav mig hem till Sara där det vankades lite fest med några fina brudisar! Alla är vi sjuksköterskestudenter också, alldeles perfekt! ;-) Det dök upp mer folk eftersom och vi drog aldrig ut på krogen, hemmafest blev det för hela slanten och jag hade det så roligt! Blev inte supersent heller, kom hem & kröp ned till Chrille och Max i sängen hihi.

Söndag:
Natten till söndagen sov storebror hos oss, han var också på Nordemansfesten och vi hade en rätt seg dag, som det brukar vara dagen efter haha. Farfar & Anita bjöd oss på lunch och till middag blev det hamburgare, snabbt enkelt och gott. 
 
 

Sorry igen för att jag är så SJUKT dålig på att ta bilder då det händer grejer! :P Ska försöka bli bättre, kanske jag kan få liv i min dammiga systemkamera också...
Ny vecka och nya tag nu då. Igen. Det blir kallare utomhus och jag gillar det verkligen.

DAGARNA RUSAR FÖRBI...

...så man knappt hinner med!
Redan torsdag v.34. När man har ett jobb som omfattar dagar, kvällar, jobbhelger, lediga dagar här & där, så blir man lagomt daga-vill ;-) Det har jag minsann varit hela sommaren haha.
Senaste tiden har varit rätt busy busy, saker har varit hela tiden! Så som vanligt tänkte jag berätta vad som hänt sedan sist jag skrev med bilder & text;

Morgonpromenaderna med Max innan jobbet har varit riktigt fina. Såhär såg det ut en morgon när jag promenerade efter en liten grusväg nedanför vårt kvarter, kunde inte låta bli att fota! Fick återigen höstkänslor, helt underbart...

..men även trötta känslor har tagit över rätt mycket. Fattar inte varför jag varit så jobbigt morgontrött varje morgon? Det brukar bara vara Chrilles grej! :P Men det där går ju i omgångar för mig. 

Träningen har flutit på bra, trots att jag varit trött av mig de senaste dagarna! Känner mig mer slut på efteråt men den känslan är inte så negativ tycker jag ;-) Efter ett intervall-pass var min tisha heeelt dränkt i svett, så jädra äcklig man kände sig haha.

Nu har Christoffers jobbfirma renoverat klart på Nordemans bil, det bilföretag pappa & Fredrik jobbar på i Lycksele för er som inte vet. Och premiär-invigningen i tisdags blev jag och Christoffer inbjudna till. Ca 300 pers var där och man blev bjuden på middag, dryck & underhållning. De hade invignings ceremoni och byggnaden blev så sjukt bra & fräsch! 

En ny klänning landade i min garderob, en rätt annorlunda modell och den är huuur mysig som helst! Jag använder storlek XS och den är ändå lite pösig, älskar att den är så! Tror den kommer bli mer som vardagsklänning, men har smått bestämt mig för att den ska få följa på partej snart ;-) Men mer om det sedan! Ni hittar den i varje fall på bikbok.

En fin tavla kom hem till oss under veckan, också. Väldigt personlig & härlig tycker jag! Den representerar lappland & inlandet som är mitt och Christoffers hem. Det som alltid kommer vara hemma för oss! Nu har jag även köpt en vit fotoram till printen & den står så fint på fönstergaveln i vardagsrummet :-)

Så fort jag fick veta att Modo skulle möta SAIK i en träningsmatch så bokade jag biljetter åt mig och Chrille på en gång, haha! Att se matcherna nu känns rätt viktigt, att stötta laget nu när vi är i Allvenskan liksom. Och till våran förtjusning så såg laget riktigt bra ut, jag fick en bra magkänsla av att de spelade bra & hade ett bra flow liksom! Plus att vi vann med 3-2 över ett topp SHL-lag var grädden på moset ;-)

Q/A

"DEN OBLIGATORISKA HÖSTLISTAN"
Postat av: Anonym

När ska du börja plugga igen? :) 



Hej! Det är så synd när ni vill kommentera anonymt, vill ju veta vilka det är som undrar saker :-)
Men hur som helst:
Jag börjar om med plugget i november, och då ska jag läsa om anatomikursen. Den som jag haft alla senaste omtentor i. Eftersom jag kuggade såpass många gånger så var alternativet att läsa om kursen på nytt med dem som börjar termin 1 nästa vecka. Och jag är faktiskt taggad! Mitt vikariat tar slut precis när kursen drar igång och då ska jag ge järnet så jag kan återuppta mina studier i januari igen. 
Ibland blir inte livet som man har tänkt det och då får man lösa det därifrån :-) Visst känns dessa uppehåll fett dryga men jag vet vad jag vill bli & vad jag vill göra med livet, så jag är ingen som ger upp i första taget.

DEN OBLIGATORISKA HÖSTLISTAN

Vad är det bästa med hösten?

Jag har ju sagt flera gånger (och jag har väl sagt det varje år vid den här tiden) att hösten är min favoritårstid & att jag inte tycker något är negativt med den, egentligen! Kanske att det kan regna men vadå liksom :P Alla röd-brun-gul-orangea kontraster som är utomhus, morgonfrosten på bilrutorna, att det blir kyligare så man får använda härliga kappor med stickade halsdukar, när mörkret tar över så får man lysa upp tillvaron med tända ljus & mysbelysningar, att gosa ned sig under en filt & i tjocka tröjor. Plus att det alltid är så kul när höstmodet slår till! :-)


Vad kommer du äta i höst?

Kommer väl försöka äta nyttigt & hälsosamt. Mycket kyckling, fisk, grönsaker, smoothies, fiberrikt m.m. Det försöker jag väl egentligen alltid men under sommaren blir det mycket grillat & götta som ni vet ;-) Fast min egna regel är rätt simpel; att vara hälsosam & träna är ju toppenbra, jag mår bra av det & behöver det för att må bra. Men jag mår också bra av att unna mig saker ibland, det handlar om balans. 


Vad kommer du dricka i höst?

Tja, jag lär väl överkonsumera celsius som jag redan gör, haha! Och förutom det vatten, mjölk & lite vin emellanåt.. ;-)


Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Mina hoodies och lundhagsbrallor kommer inte ligga i garderoben särskilt mycket om jag säger som så, hihi!


Vad gör du om dagarna egentligen?

Ja, jag jobbar väl för det mesta. Mycket annat hinner jag inte med. 
Förutom jobb så tar jag mig till gymmet några gånger i veckan, hushåller i lägenheten och myser med Chrille & Max, träffar vänner så ofta det går osv.


Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Oj, bra fråga. Jag tror jag fortfarande sommarjobbade på rehab/stroke i Lycksele på sjukhuset. Sedan drog ju termin 2 på skolan igång & det blev lite reunion-fester med klassen - eller f.d. klassen som jag borde säga.


Vad kommer du lyssna på?

Jag har en lista på spotify som innehåller låtar - gamla som nya - som jag alltid relaterat till höst och vinter. Ni kanske känner igen det, att vissa låtar som ni hör kan ni relatera till händelser, årstider osv? Jag får en sådan härlig feeling från topp till tå när jag lyssnar på denna lista. Då känner jag verkligen att det kalla halvåret har dragit igång! :-)


Vad läser du?

Senaste åren har jag varit väldigt dålig på att läsa böcker, har ju bara varit kurslitteratur inom sköterskeutbildningen sedan förra året. Men jag försöker väl så gott jag kan!


Vad tittar du på?

Serier serier serier, såklart. Jag är nog expert på det, jag följer ju flera samtidigt och följer dem alla episode by episode ;-) Men jag läste/hörde någonstans att Netflix ska streama alla Disney-filmer denna höst så det lär jag nog nagla mig fast framför hihi. Jag kommer alltid älska att titta på dem filmerna & känna mig sådär nostalgisk.


Vad var bästa med sommaren?

De stunder då jag var ledig & verkligen kunde njuta utav det! När man jobbar en hel sommar & knappt har semester nästan, så behöver man hitta på roliga saker emellanåt. Men motorveckan var nog sommarens bästa dagar, helt klart.

 

Vad har du för höstplaner?

Än så länge är planerna inte många.
Ska försöka jobba så mycket som möjligt, mitt vikariat avslutades 15 augusti så just nu är jag timvikarie fram till 12 september då mitt nästa 75% vik drar igång! Och så är det resor till fjälls, fira Christoffers födelsedag, åka till Umeå & Skellefteå så ofta jag kan, börja om med plugget i november bl.a. Den som lever får se, helt enkelt :-)


LÖRDAGS FESTLIGT

I lördags fyllde farmor 75 år, och nästan varje år då hon fyller år brukar hon ha en rejäl släktfest! Då + kring jul fast med julbord m.m.

Så igår kring kl 15.30 åkte jag & C ut till Gottne, vi var minst 20 pers som åkte dit, & vi var bara familj & släkt. De människor som jag älskar & allra helst vill vara med! <3 

Farmor hade fått en del hjälp med maten & jösses vilken mat alltså! Ni ser ju bara! Även fast jag inte tog utav allting så blev jag ändå sjukligt mätt :P Nää oj vad man kan bli exalterad av mat haha.
Alla vi ungdomar hade ett eget bord ute på altanen medans 'de äldre' satt inne i vardagsrummet. Vi hade supertrevligt med varandra, alla vi kusiner & våra partners! :-)

Sedan till efterrätt fick vi tårta, kaffe & man fick välja mellan whiskey eller hallonlikör. Ni kan nog gissa vad jag valde ;-) 

Jag ville ta lite bilder med älskade farmor, mest för att det var åratal sedan vi tog bilder tillsammans? Senast kanske var när jag var 7 år. Och ni kan ju se min söta kusin Mattias som jättegärna ville vara med också ;-)

Resten av kvällen satt vi nere i puben, drack drinkar, pratade & skrattade ännu mer, vips var klockan efter tolv och de flesta började planera att åka hem. Vår plan var att lämna bilen & ta taxi hem. Taxi 2 mil, billigt och bra :P Men farmor erbjöd att vi fick ta varsin soffa i vardagsrummet, så vi körde på det istället. (Ja, hon har två soffor där, så himla stort :P) Så när alla andra hade åkt förutom pappa, Kicki, Fredde, Hanna och min faster & farbror som också sov där, så gick vi isäng.

Vi vaknade innan sju morgonen därpå, samtidigt som farmor, och gick en promenad med Max. Efter en god frukost och umgänge med allihopen så åkte vi vidare.

Jag har insett att jag skriver mycket om mina familjer & släkter, de kan vara stora utgångspunkter för det jag gör i min vardag. Men jag är den personen som värderar släkten först. Väljer en kväll med familjemedlemmar långt före en utekväll med vänner, så har jag alltid varit. Så tack min underbara, knasiga familj för en superrolig kväll! <3

Två bilder på mig och min älskling från kvällen, han som egentligen hatar att bli fotad ;-) Som jag älskar honom också <3


Men där slutar varken inlägget eller helgen! ;-) 
På söndagen när vi lämnade Gottne så körde vi hem för att byta om, borsta tänderna m.m. Sedan körde vi direkt till Åsele för att umgås med Christoffers familj, mysa med valpen, hämta ett släp.. Vi åt middag & hade det mysigt, och klockan slog 20 när vi åkte tillbaka hem igen.

--- --- ---
Och nu; en ny vecka! Jag jobbar tisdag, onsdag, torsdag och fredag, och förutom jobb ska jag träna! Alltid så taggad vecka för vecka hihi. Och däremellan kläms alla vardagsmåsten in som handling, tvätt, städ, renbäddning m.m.
Så denna lediga måndag börjades med te & mackor till frukost innan jag gick långpromenad med Max & sedan drog på gymmet och körde bröst-axlar-triceps. Grymt skönt, börjar känna av det redan nu nästan :P 
Så nu har vi ätit biff & potatis till middag och väntar på att Idol ska börja. En bättre måndag!

HUR ÄR JAG...

..Vid matbordet?

Sedan jag var liten har jag alltid ätit sakta. Att äta överhuvudtaget gick dåligt till & från, men hur som så var jag alltid sist från matbordet. Det där med att inte våga prova på annat än blodpudding & pannkakor var också ett stort problem. Äter fortfarande rätt sakta men då sitter det i att jag inte vill stressa i mig maten, vill hinna känna smaken och njuta av det jag äter.
Dock har jag svårt att ta initiativ till att laga en riktig måltid när jag äter ensam, det är något jag måste jobba på.

..På nattklubben?

Det beror helt och hållet på vilket mood jag är i. Antingen blir jag less på att mitt sällskap splittras ifrån varandra, man får köa länge innan man får köpa sig en drink, det spelas dålig musik. Eller så har jag superduper kul, verkligen släpper loss på dansgolvet & stannar till stängning. 
Och just det här med festandet, det ÄR alltid roligt på förfesterna. Då man får umgås med sina vänner & bekanta, dricka drinkar, köra drickspel och lekar, surra om allt mellan himmel & jord + spela & dansa till vilken musik man vill.

..På stranden?

Jag blir väldigt fort rastlös när jag ligger i solstolen & blir stekt. Nu sist vi var i Turkiet blev det många timmar att bara ligga & pressa, men jag är mycket för att spela bollspel, gå på upptäcktsfärder, uppleva lite. Det kanske beror på vilket sällskap jag reser i :-)

..I klädbutiker?

Jag fullkomligt FÖRAKTAR dagar då det är mycket folk i en butik, det känns som kaos, och man kan inte gå omkring vart man vill i den takt man vill. Och samtidigt vill jag inte vara helt själv i butiken heller, då känns det som all the staffs eyes on me liksom. Provrummen ska vara rymliga med bra speglar åt alla vinklar, också. 
Jag har gärna hörlurar i öronen (om jag shoppar ensam) & lyssnar på podd medans jag går omkring. Då får jag vara mer för mig själv, känns det som. Går alltid igenom hela butiken för att vara säker på att inte missa något som skulle kännas sådär perfa för mig. Känner på materialet, kollar pris & storlekar. Jag hatar att prova kläder eftersom det alltid känns så bökigt & varmt men när jag väl gör det så tar jag alltid evigheter på mig! Vill vara säker på att plagget sitter bra från alla vinklar.

..Hemma hos andra?

Det beror väldigt mycket på hur bekväm jag känner mig. Men jämt så försöker jag vara artig, trevlig, så hjälpsam jag bara kan! Är det hemma hos nära vänner eller hos Christoffers föräldrar så erbjuder jag mig att hjälpa till med något om det behövs, plockar undan efter mig m.m. Särskilt hemma i Åsele är jag ju så pass bekväm att jag kan slänga upp benen i soffan/på soffbordet så att säga. För det är ju som hemma för mig också :-)

..På efterfest?

Haha jösses, kan räkna på en hand hur många gånger jag varit på efterfest genom åren.. Jag har aldrig gillat det :P Jag pratar om det ibland men det blir ändå inte av.
De gånger då man inte varit ute & klubbat, utan kört hemmafesterna ändå in mot natten, så är det roligt med sent festande hehe. Jag är ofta trött, hungrig & less efter krogrundan.

..I ett förhållande?

Denna fråga kan nog Christoffer svara bäst på haha!! Men om jag får säga vad jag tycker & tror; jag har bra tålamod, jag är snäll, jag är inte svartsjuk av mig, jag gillar att lyssna till vad han har att säga & vill gärna ge råd. Försöker att inte 'hålla tyglarna' för hårt, utan jag tycker att man måste låta varandra andas & göra vad man vill. Så har det då alltid varit för mig & C, att vi gärna gör saker för oss själva och är ifrån varandra.
Jag är en väldigt kärleksfull person och behöver mycket närhet som kramar & pussar, älskar att mysa! Älskar att få hålla om varandra när vi ska sova.
Har ju även mina stunder när bägaren kan rinna över lite men så är det väl för alla. Om det är något jag tycker & tänker så säger jag det på en gång, hur konstigt det än kan låta, så min formulering kanske kan bli fel ibland haha.

..På morgonen/kvällarna?

Jag är den som älskar tidiga morgnar. Att kliva upp, sätta sig i soffan framför Nyhetsmorgon med en kopp kaffe. När jag är ledig eller jobbar kväll så ser mina morgnar ofta ut så; sedan går jag med Max och kör morgonträning på Pulsen. Huvudsaken jag får min stund på morgonen & hinner vakna till så är jag pigg.
På kvällarna föredrar jag mest att ta det lugnt & titta på film/serie med Chrille. Har jag jobbat hela dagen så försöker jag alltid träna direkt jag slutar jobba eftersom gymmet ändå är på mitt jobb, så får jag äta duscha & slappna av resten av kvällen :-)


DET SÄGS ATT ALLTING VÄNDER OCH DET STÄMMER VÄL PÅ SÄTT OCH VIS

I torsdags var Jennelie, Josefine och Ellen alla lediga, så det kändes som det perfekta tillfället att ta tåget till Umeå & rå om dem! ♡ Spenderade hela dagen där och vi åt lunch, gick en shoppingrunda, Jennelie fick en present i efterskott, fikade, uträttade andra ärenden och sedan blev det middag på olles innan jag var tvungen att rusa till tåget. En fin dag med massa skratt, catching-up, kramar, allt det som gör att jag trivs så bra med mina brudisar! :-) Var nästan så att jag inte ville åka hem haha, ville gärna stanna längre med dem. Och så hade det varit kul med lite roligare bilder än dessa men men :P

Igårkväll blev jag och Christoffer bjudna hem till Elina och Viktor på middag! Självklart blev det sushi & vitt vin hihi, vår egna lilla tradition! Även Christoffer ville äta sushi - inte för att han tyckte det var supergott eller blev särskilt mätt men han kanske lär sig ;-) Och så en liten efterrätt på det!

Innan Nellie gick i säng så spelade vi sällskapsspel tillsammans & lite andra spel. Och sedan var det ju såklart OS-final i damfotbollen som vi satt klistrade framför! När klockan slog kring 01 kände vi att det var dags att gå hem, så vi lämnade bilen & gick en promenad hem.
Vi hade en riktigt trevlig kväll! :-) Så längesedan vi umgicks med dem också, så går det när både jag och Elina jobbar som undersköterskor & inte är lediga samtidigt ;-)

Lördagmorgon. Ledig helg. Min man sussar bredvid mig & jag tänkte strax kliva upp och överraska honom en frukost. Älskar att få ha sovmorgon tillsammans & bara gosa!! 
Sedan ska vi promenera och hämta bilen på Valla, handla lite, sedan duscha & fixa oss inför ikväll. Ha en fin lördag! Puss puss

DRESS ME UP

Jag och kläder alltså ;-) Ibland är man bra hopplös. Sökte efter en klänning att ha till lördagens festligheter - och denna föll jag för rätt snabbt! En väldigt enkel men fin klänning som man kan ha till vardags också, och inför fest pimpa upp outfiten med accessoarer!

Längtar tills den ska invigas! 

T.I.S.D.A.G

 
Tisdag och jag har varit ledig!
En härlig och välbehövlig sovmorgon tog jag imorse, klev upp kring kl.8 men kröp tillbaka under täcket och somnade om till 10. Så skönt och behövligt med en riktigt lång sovmorgon någon gång. Unnar mig nästan aldrig det eftersom jag oftast tycker om att vara uppe i bra tid. Men ibland, som idag var det faktiskt härligt! kände mig riktigt utvilad när jag vaknade. Kanske därför jag brände av två träningspass idag?! ;-)

Efter morgonpromenaden med Max så körde jag första passet, rygg baksida axlar & biceps.
• Diagonallyft 10x3
• Omvänd PecDec 10x3
• Marklyft 8x4 (kör alltid med lättare vikt och fokuserar mest på tekniken, tar på som f*n ändå)
• Latsdrag brett grepp 12x3
• Sittande rodd 12x3
• Bicepscurl 12x3
• Hammercurl 10x3


Gymmet var tomt (som nästan alltid haha) så kunde pumpa min egen musik i högtalarna. Så grymt! ;-)
Hade sedan tvättid på eftermiddagen & när klockan slog 16.30 blev jag precis klar med ett intervall-pass på crosstrainern + superset magövningar. Hade sådan lust att sätta mig ned i duschen när jag kom hem haha! Så trött! :P Men det hann jag inte med, för kl 18 var jag och C bjuppade på middag hos faster & farbror. Faktiskt längesedan vi hälsade på hos dem, så det var jättemysigt! :-)

EN MYSIG & ROLIG HELG



Så var ännu en ledig helg över, och jösses vad kul den har varit! Bara känslan av att sluta jobba, kasta arbetskläderna i tvättfacket & nästan rusha hem genom skogen var så fantastiskt skön :D 
Slutade jobba vid 15 och kort därefter kom även Chrille & Max hem efter jobbet. Vi slungade in packningen i bilen & styrde mot E4an på en gång för att komma fram i en bra tid.


Vi checkade in på Hotell Aurum direkt vi landade i Skelle & rummet vi fick blev mindre än det vi bokat först, eftersom djurrummen är mindre & har två enkelsängar. Men det spelade ingen roll alls för oss, vi var bara glada att Max kunde följa med :-) 
 

 
Resten av kvällen myste vi med Sofia hemma i hennes och Sebbes nya lägga. Vi beställde hem pizzor & såg SAIK-Björklöven matchen då Sebbe spelade såklart, sedan blev det några glasvin & en massa prat in mot natten. Vi lämnade bilen & promenerade tillbaka till hotellet rätt sent men det var ju tanken, eftersom jag ville rå om Soffan & vara med henne hihi <3
 

På lördagen klev vi upp vid 8, gick en promenad med Max, duschade & högg sedan in på hotellfrukosten (såklart)! Den var riktigt god tycker jag, fanns så mycket att välja på & juicemaskinen då man pressar apelsiner själv till juice kändes lyxigt hihi.

En väldigt regnig & grå lördag, men det spelade ju mindre roll! C lade nytt golv i deras walk in-closet, hängde upp hyllor, tavlor och TV, säkert något annat jag missade haha! Jag & Sofia körde in till stan för lite ärenden medan killarna jobbade på hihi.


När eftermiddagen nästan började bli kväll så var det dags för fest för dem, så vi körde hem till hotellet för att byta om & fräscha till oss inför våran middag. Bokat bord på Olearys, och ja vi har olles i Övik också men hela restaurangen i sig kändes bättre i Skelle ;-) Sedan hade vi brist på ideér på andra restauranger haha.
Det var då jättegod mat & supermysigt med mannen!


 
Resten av kvällen blev det att ligga & mysa på hotellrummet framför Sommarkrysset & sedan en film som gick på fyran. Vi köpte med oss ost, kex och dricka. Det var riktigt mysigt att bara krypa under täcket, värma bort det blöta, kalla vädret och bara vara med honom ♡ Vi var dessutom så trötta så vi somnade framför filmen.

Söndagen startade likadant, hotellfrukost i alla ära & sedan körde vi upp Sebbe & Sofia för att umgås och krama dem hejdå innan vi styrde kosan mot Lycksele! Där svängde vi förbi pappa & Kicki en tväris och kramades, mamma & Per var i stugan så dem kunde vi inte hälsa på. Sedan körde vi vidare mot Åsele, för där väntade nämligen världens sötaste lilla pyre...


...nämligen svärföräldrarnas nya lilla valp, Ice. Att man blir såhär tagen av valpar, haha!! Helt sjukt! Så himla söt, och väldigt lugn & trygg därhemma redan. Så kul att få nya familjemedlemmar! 
Vi stannade i varje fall där resten av dagen & kvällen, åt middag, umgicks, fotade & gosade med Ice, sedan styrde vi inte kosan mot Övik förrän klockan var 21! Det var såå värt det att komma hem sent.
Vi bestämde att köra till Åsele någon kväll till veckan över middag :-)

NYTT


Inga slitna toppar längre & en lite ljusare nyans på topparna, efter övertalning av Sanna haha! Känns så fräschT & fint hihi. Höstfräscht ;-) Senaste gången var i maj innan jag åkte utomlands så jag kände att det var dags!

Ikväll har vi hälsat på hos Anna, Tom & lilla Liam. Och lilla bebisen som ligger i magen förstås!! Anna och Tom blir ju föräldrar till en liten flicka i december & det känns så jäkla kul! Då får jag ännu ett litet kusinbarn att älska <3

TISDAG & MORGONTRÄNING

 
Motivationen har äntligen hittat tillbaka!!
Känner mig som mig själv igen, inte den där människan som existerat senaste veckan som varit trött, grinig & ständigt slut på. Känner mig glad, stark & peppad på livet haha! :-)

Jag kickade igång min tisdag med 40 minuters intervaller på crosstrainern, uppföljt utav några magövningar i form av superset. Då kör man övningarna direkt efter varandra med ingen vila, trodde jag skulle dö efteråt! :P Men grymt skön & brännande känsla!
Efter lunch, prommis med Max & en lååång dusch så väntade ett kvällspass på jobbet. Det gick fort, till min förtjusning. Då fick jag snabbare komma hem, fika & mysa med min Christoffer.

Imorgon jobbar jag också kväll så dagen lär se ganska likadan ut - förutom att jag ska till frissan så det blir ingen sovmorgon.

PINK IS MY COLOR

Efter C slutade jobba så åkte vi in till stan innan vi skulle handla mat m.m. Vi gick på stadium där han köpte ankelsockar & lekte omkring med bandybollar, basketbollar, rullskridskor & gud vet vad. Kan verkligen inte ta med mig honom någonstans.. ;-)
Men hursom så fick jag med mig dessa två fina hem! Har varit i behov utav en jacka att ha när man är ute, har ju bara trenchen & en annan kappa & typ skinnjackan? Och en träningsväska behövdes också, en som jag köpte förut gick sönder nästan på en gång så har använt min gamla blåa väska som jag använde till idrotten på skolan :P Och givetvis ska det vara Nike hihi! Tänkte inviga den till morgondagens träningspass!

Det var kärlek vid första ögonkastet helt klart. Älskar när det är såhär ceriserosa! Jag älskar ju allt som är rosa i och för sig ;-) Tog den i strl 36 & den passar perfekt - varken för stor eller för liten och så kan man lätt ha en tröja under ifall det är kyligt ute. En väldigt fin jacka för en billig peng tycker jag! :-) Ni hittar den HÄR

HELG

Hallå där kött & blåbär! Nu var det några dagar sedan jag berättade om vardagen & livet sist...

...och vad har hänt sedan jag skrev sist då? Tja, Skellefteå-resan blev då inställd eftersom jag åkte på att bli sjuk igen, ORKAR INTE. Halsont, hosta, feber i all ära. Så det kändes riktigt surt att måsta stanna hemma, när jag bara ville mysa med Soffan + shoppa med henne & svärmor.. Nåväl, det kommer ju fler gånger som tur är!


Och trots förkylning de senaste dagarna så har jag försökt vara ute emellanåt, gå korta promenader & få i mig lite D-vitamin! Bara av att gå i trapporna har gjort en alldeles slut på. Positivt haha :P

I helgen har jag i varje fall jobbat, som jag kanske skrivit förut. Min förkylning är så gott som bortblåst vilket är så befriande! :D Och denna goding ovanför satt bra finfint i magen när jag kom hem från ett väldigt lugnt benpass på gymmet, som jag körde efter jobbet. Snabbt & smärtfritt har helgen susat förbi, & nu känns det så himla skönt att vara ledig imorgon! Det ser ut att bli fint väder så ska vara utomhus så mycket som möjligt! :-) Även träffa Sharmin en sväng inne i stan, funderar på att kolla på en jacka i samma veva.


Annars så längtar jag till i helgen, då Christoffer har tänkt bjuppa mig på en hotellweekend i Skellefteå! ♡ Så mysigt att göra något avvikande från vardagen, bara vi två. Och de nästkommande helgerna händer det bara massa saker & så drar ju älgjakten igång sen så vi tänkte kompensera all tid vi kommer vara borta ifrån varandra redan nu :-)
I samma veva ska vi hälsa på Sebbe & Sofia i deras nya lägenhet, C ska lägga nytt golv hos dem också. Något att se fram emot! <3

DET MAN MÅR BRA AV


Bjuppar på en hel drös med bilder från älskade Tängvattnet, det enda stället där jag känner mig fri & avslappnad på riktigt..
Helt sjukt vad jag längtar till fjälls! Få andas frisk fjälluft, leva enkelt, ha dålig uppkoppling till sociala medier (som faktiskt behövs ibland), låta hundarna få springa fritt, och just att vara där då det inte finns någon snö händer ju aldrig. Sist jag var där var för två år sedan då jag & C planerat att tälta på fjället men det blev världens storm så det blev "bara" stugmys :P

 
Första helgen i september har vi då planerat att åka till stugan, innan älgjakten drar igång. Ta en långweekend & fjällvandra, kanske plocka kantareller, ha det underbart härligt & hoppas på bra väder! :-)

I RÄTTA TAKTER

Ny dag & även en ny månad.
Augusti är verkligen välkommen! De flesta av er kanske minns att hösten är min älsklings årstid, tycker det är så himla mysigt när det slår om till vintertid & är mörkt mestadels så man får lysa upp tillvaron med ljusslingor & tända ljus, utomhus skiftar det i gul-brun-röda kontraster och så får man rota fram varma, mysiga kläder. Ja ni hör ju bara! ;-) För de flesta kan hösten vara som en nystart inom det mesta, ta nya beslut efter sommaren.

Men men, ännu är väl inte sommaren över & jag hoppas vi får njuta av sol & värme några veckor till! De senaste dagarna med åska & spöregn får gärna försvinna.



Det senaste som hänt är att jag har jobbat natt för första gången i mitt liv! Man vet ju inte om det funkar förrän man har provat, vissa människor kan jobba nätter utmärkt & andra blir typ förstörda av det haha. Och det jag har gjort är att ha suttit vak hos en patient som inte kan vara ensam men som ändå sovit sig genom båda nätterna jag varit där. Så har fördrivit min tid med Twilight, Netflix (tack sjukhuset för att ni har gratis wifi!) samt dåliga TV-program som visas den tiden på dygnet.

 
Har också kört r*ven av mig på gymmet så jag har ständig träningsvärk & är alldeles mör haha! Precis som det ska vara! ;-) Att man haft en vilovecka känns också, kroppen blir sådär alldeles chockad hihi.

 
Jag kom hem från jobbet vid 7 imorse & vaknade sedan vid 12 igen, gick en promenad med Max & efter en god middag så är det skönt att bara ligga i soffan med C och inte ha några måsten alls, dock tänker jag gå i säng om en stund så jag får tillbaka dygnet lite.
Gud vad jag har kämpat med att hålla mig vaken idag haha! Och med det utlåtandet så kanske ni förstår att nattjobb är inget som passar mig. Första natten gick fint men när båda var gjorda kände jag mig helt borta, nästan onykter :P Och alldeles föör trött. Men som sagt, bra att vara en arbetserfarenhet rikare!


Annars så är allting toppen, jag mår toppen! Nu jobbar jag inte förrän lördagkväll, så imorgon tar jag bussen till Skellefteå & hälsar på bästa Sofia. Som jag längtat! <3 Chrilles föräldrar & yngsta lillebror är också där på hockeyskola & husvagnssemester så hinner förhoppningsvis rå om dem också :-)

RSS 2.0