HAPPY NEW YEAR!

Godmorgon på er alla! ❤️
Här kommer ett tidsinställt inlägg från den mig och den svartgröna overallen! Förmodligen är vi alldeles för upptagna för att skriva just nu, som att köra skoter, äta lunch utomhus, eller så sviker 4G, just anything ;-) 

Nej men helt seriöst, så gjorde jag i ordning detta inlägg bara för att önska er alla ett riktigt gott nytt år 
Nu är vi full styrka här i stugan och jag kommer berätta mer senare om hur vår vistelse här har varit! Så tills vi hörs igen: ha det bäst & ta det lugnt med all god dryck & fyrverkerierna ;-)

VÄLKOMMEN TILL TÄNGVATTNET

Hej på er! Tänkte passa på att lägga in ett inlägg nu när 4G är som bäst ;-)
Det slog mig att jag talar så mycket om stugan som vi har, och aldrig visat hur den ser ut inifrån! Så här ska ni få en liten rundtur;

Såhär ser hallen ut när man kliver in genom ytterdörren. En rätt liten hall men ändå rymmer den ALLA våra ytter+skoterkläder samt en massa hjälmar ;-) Ni kan se trappen som leder upp till övervåningen, där har vi 7 sängplatser så det är rätt gott om utrymme! Och till höger finns även vardagsrummet, men jag tänkte fortsätta med köket som är till vänster vid dörren som ni också ser!

Köket är rätt stort faktiskt! Vi rymmer alltid hela familjen + fler gäster vid måltiderna. Och dörren som man kan se till höger om den svarta kaminen är mammas och Pers sovrum. Den till vänster är toaletten och duschen.

Och såhär ser vardagsrummet ut, också väldigt rymligt & mysigt! Här spenderar vi ju mesta tiden då vi är inomhus.

Denna stuga är verkligen min fristad, har trivts här i alla år! <3

WHEN CHRISTMAS IS OVER

Hej allesammans!
Hoppas ni haft en bra jul. Min var så bra som den kunde bli!
 
Julafton såg ut såhär; vaknade upp kring niotiden, jag och Eve var först upp & myste till det genom att förbereda frukost, kaffe & tända en massa ljus. Riktigt uppskattat av resten av familjen som vaknade därpå. Sedan hade vi så mysigt resten av dagen & kvällen med allt som ingår på julafton ;-)
 
Och såhär såg juldagen ut, som firades från morgon till kväll hemma hos mamma & Per med hela familjen där (Enda bilden jag tog). Sedan på kvällen var det hemvändarfest då hela stan drog ut, kvällen avrundades relativt tidigt för min del och jag somnade med boyie.
 
Och jag är glad att det inte blev någon bakisdag idag aka annandagen, eftersom det var dop för lilla Vilma idag. Så längesedan som jag var i en kyrka & det var jättefint & mysigt! 
 
Rent kortfattat så har hela min julhelg varit underbar med bakning, lite julpyntsfix, Kalle Anka, juldrinkar, tända ljus på morbrors grav, godis, massa julmat, samt det faktum att det inte är jämt som man får rå om alla syskon på en & samma gång <3 Har också fått så underbara julklappar som jag tänkt visa upp sen nån gång.
 
Nu befinner vi oss i Åsele igen och klockan är ställd på 05 imorgonbitti, då ska vi packa in all mat & packning i bilen samt lasta skotrarna på släpet 
för därefter bär det av upp till fjälls! =) Kommer kännas så himla skönt när vi väl är framme & har skottat verandan utanför stugan, skottat upp vägen till skotergaraget och bastun, fått upp värmen, fått igång vattnet m.m. Och jag kan knappt bärga mig tills jag får inviga min nya overall som jag fick i tidig julklapp :D

DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Lite vinter-och julinspiration såhär på tisdagmorgonen.
Årets mysigaste månad har snart flugit sin kos, och ändå har vi inte nått fram till det bästa ännu! Utomhus är det inte så jättevitt, men jag känner mig ändå fylld med julkänslor. Har skickat in skolarbeten & examinerat i praktiska prov, storstädat lägenheten, fixat fina jul-och nyårsnaglar, alla julklappar är färdiga, jag är helt klart redo för lite julledighet! :-) Detta är första julhelgen på fyra år som jag inte kommer att jobba vilket känns rätt ovant, men kanske får vara värd det detta år, hihi.
 
Är glad att berätta att pappa har ordnat en bil åt mig som jag har haft sedan i torsdags, bara för att jag skulle slippa åka tåg med all packning & alla julklappar idag! Det är verkligen mycket packning att proppa in i bagaget; finkläder för julafton, juldagen & nyår, kläder i allmänhet, grejer som ska med till Hemavan, julklappar till familjerna, olika skor för olika väderlag, och lite annat. Fatta att åka tåg med allting, haha gosh..
 
Snart börjar jag då köra norrut, längtat efter att få komma hem till Lycksele ett bra tag nu!! Och innan dess ska jag svänga förbi hos fina familjen i Åsele för att hälsa på + lämna deras julklappar. Riktigt mysigt att få träffa svärföräldrarna, alla svågrarna som nu är hemma + fina Sofia såhär innan julhelgen. Man vill verkligen ta vara på alla nära & kära 

Q/A

"FRIDAY AND FUNNY STUFF"
Postat av: Anonym

Hur är medicinavdelningen där du är? Hur är patienterna och vad är liksom jobbet? Vill flytta till övik och söka jobb på sjukhuset efter studenten! :)

 
 

Hejsan!
Medicinsk avdelning 3 är stroke-och rehab avdelningen. Det är uppdelat i ett grönt och ett rött vårdlag. Den röda sidan är akutstroke patienter och den gröna sidan är rehabilitering efter stroke eller olycka. Själva jobbet är ju omvårdnaden av patienterna som är ganska obvious, skillnaden är väl att det oftast är mer tungt med de akuta stroke:arna eftersom dem oftast är i större behov utav omvårdnad, mycket strokekontroller, lite mer medicinsk omvårdnad skulle jag vilja säga.
Men kortfattat: det är jätteroligt & lärande att jobba där! :-) så är du sugen på att söka jobb där så rekommenderar jag det starkt! 

EN DAG MAN MINNS




Förstår ni att det snart gått 1,5 år sedan dagen med stort D var här!?
Tiden har bara rusat förbi.. Känns snarare som typ något halvår sedan som jag sprang ut ur skolans korridorer övertaggad, bokstavligt-talat, med leendet uppöver öronen skrikandes & skrattade samtidigt.
Den dagen var verkligen som ett enda stort glädjerus. Och är det någon dag som jag verkligen skulle vilja göra om så är det den! Eller möjligtvis balen, för den var också så sjukt underbar och rolig.

Men men.. Nya år och nya möjligheter. Sedan studenten har jag haft turen att ha fått jobba inom hemtjänst, börjat min drömutbildning, tagit klivit in i sjukvården, har även varit med om mycket på gott & ont på det personliga planet. 



Ingenting i livet är speciellt planerat just nu - förutom med jul & nyår kanske.
Livet består av det som är & det är jag riktigt glad över, kan jag säga. Jag trivs här i Örnsköldsvik, i den här lägenheten med Christoffer och Max. Än så länge vill jag bara bo här, jobba på sjukhuset & få mer arbetslivserfarenheter innan jag fortsätter min utbildning, hitta på en massa skoj med mina fina vänner, ta vara på alla mina familjer, mysa med kärleken, spendera massa tid i fjälls & köra massa skoter så jag blir bättre och mer säker, bara ta hand om mig själv!


Jag hoppas verkligen att år 2016 kommer bli ett underbart år.

Och till alla 97:or som tar studenten nästa år.. Ni har någonting så förbannat roligt att se framemot! =)


FRIDAY AND FUNNY STUFF

Helt ärligt så har jag suttit ett tag & försökt tänka ut något kreativt att skriva. Det gick sådär. Så kanske är det lika bra att bara berätta det rätt ut, fort och smärtfritt: Jag ska ha studieuppehåll nästa termin.
Det där med tröskelkrav på denna sjuksköterskeutbildning känns ibland så fjantigt, men samtidigt är det ju så himla viktigt eftersom det är ett allvarligt yrke. Men det är just det, jag kuggade anatomi-tentan för tredje gången vilket leder till studieuppehåll januari-juni. 
Och vet ni vad? Det känns okej, jag har brutit ihop & sedan kommit uppåt igen. Visst känns det förjäkligt att inte få gå kvar i samma underbara klass längre, och att vissa andra vänner också kuggade & flyttar tillbaka söderut. Det kan jag säga är det jobbigaste. För min egen del så har det bl.a. löst sig med jobb på en gång, ska få jobba på medicinavdelningen där jag haft praktik nu, vilket jag är jätteglad för! Min timing att söka jobb där kunde inte vara mer läglig p.g.a. personalbristen.
 
Men poängen är att jag tänker inte ge upp bara för att hinder kommer i vägen, hur ska man någonsin lyckas i livet annars? Jag får ta mig igenom dessa månader & bli redo inför att vara tillbaka på banan till hösten igen.
 

C är påväg till Hemavan med kompisar för att köra skoter över helgen, & jag är hemma i lägenheten & fixar mig inför lite julfest ikväll med klassen! Även firande för att praktiken är över & vi alla äntligen kan umgås igen. Julklappslekar & gott dricka, så perfekt! :-)

GIRLS THAT RIDE

Några av er kanske inte känner igen denna?
Well, den rosa-svarta overallen som jag hittade förut & visade var nu slutsåld i XS så tji fick jag som inte lyssnade på Christoffers råd om att beställa den i tid såhär innan jul...! Men i stället hittade jag då denna i rätt storlek, fastnade för den & tyckte den såg riktigt bra ut så jag klickade hem den för några dagar sedan! :-)
 
Och fannybanny är så himla glad för att äntligen ha fått sin kära overall! Den passar jättebra & kommer definitivt vara en trogen vän flera vintrar framöver! 
 
Direkt efter julhelgen beger vi oss upp mot fjälls som sagt, såå redo och taggad! 

PINNE FOR LANDET

Bilder från @hemavantarnaby instagram
 
 
 
I Hemavan är det just nu som allra mest snö i hela landet, & jag blir lite provocerad av alla skid-och skoterfilmer/bilder som läggas ut lite här & var. Man känner verkligen hur det kliar i fingrarna ;-) Särskilt nu när jag beställt nya skoterkläder & tillbehör som har anlänt till ica kvantum nu idag!
 
Till helgen ska C just till Hemavan med några kompisar för att köra skoter, jag är så himla himla avundsjuk.. Längtar så mycket till nyår så jag spricker nästan! Vi har redan börjat lägga upp en liten planering inför när vi åker dit, är ju mycket att tänka på innan man åker ut till stugan som hur mycket mat som ska handlas & framför allt VAD vi ska äta; vad som ska lagas i stugan & vad vi ska käka på fjället, & så det med hur många dunkar bensin som ska tankas m.m. Lite mer än en vecka kvar nu! :-)

ALL YOU NEED IS LOVE


Hittade denna tavla på en hemsida & jag tyckte den var så himla fin! En väldigt fin text som man kan associera till, tycker jag. Skulle vara fint att köpa en egen personlig till mig & Christoffer att hänga upp i sovrummet hemma. Han är ju faktiskt min stora kärlek ❤️

LOVELY. JUST LOVELY

Helger som dessa älskar jag verkligen; få träffa sin bästis och verkligen rå om varandra! Det är så j*vla välbehövligt, jag känner mig alltid hemma när jag är med Jenna. Känner mig som mig själv till 100%. Underbart ❤️
Men våran lördag bestod då av julshopping över dagen, ÄNTLIGEN är alla klappar klara! :-)
Jennas instabild. Vi åt lunch på wayne´s, en fetaost-bagel med sallad smakade hur bra som helst!! Och medans vi satt där på övervåningen & hade utsikt över stora torget så började snön falla ned från himlen, så nu är det vitt här igen!
 
Vi spatserande runt i olika affärer & det var även lite shopping åt oss själva, hihi.
 
När vi kom hem så kände sig inte Jenna helt hundra, så medan hon vilade & tog en tupplur i soffan så slog jag in alla julklapparna. På bilden ovan kan ni se andra julklappen till lilla älsklings-Vilma från mig och Chrille, det ska faktiskt synas vem den är från hihi ;-) Ville typ ha en egen liten Mumin!
 
Efter dusch, fix & väntande på taxi så for vi på Trattoria Nevia där vi bokat bord, det är en liten italiensk restaurang inne i stan. Supermysigt verkligen, och maten var sååå himla god! Fattar inte varför jag inte ätit där förut..!
 
Efteråt satte vi oss på olearys & drack bärs & några drinkar, det kom mer & mer folk på löpande band och vi träffade på några kända ansikten bl.a. En väldigt rolig kväll! Haha, vi hade inte ens planerat att vara ute så länge, eller att det ens skulle vara partymode! Men ibland blir det inte som man tänkt sig & då kan det bli ännu roligare ;-)
 
Och idag har vi varit på g, haha vi tog en promenad till coop på förmiddagen för att köpa lussefika. Det är ju faktiskt tredje advent & lucia idag, hihi. Sedan har det bara varit en slödag, vi har legat i soffan & typ sovit till & från. Söndagar som dessa tycker jag är väldigt mysiga, då man inte behöver göra mycket alls! 

Nu har också min Christoffer kommit sig hem från Åsele, har längtar efter honom så ❤️ Vi har myst i soffan framför en serie ett tag & nu är han ute i garaget medans jag har tänkt duscha & förbereda lite inför nya veckan, min vanliga veckoplanering d.v.s. ;-)

LÄNGE LEVE VI

Från igår då jag och Christoffer blev bjudna på middag hos farmor & Ernst; tomtegröt och tunnbröd med julskinka & senap.
Sååå mumsigt det var alltså! :-) Vi såg även ett tag av Modomatchen där, och sötaste farmor gav oss julklappar.. Hon är verkligen den finaste & snällaste som finns.
 
Idag är en fredag då jag bara vandrar omkring i mjukiskläder här hemma, lyssnar på goo musik, bara mår helt enkelt! Har tvättid + pluggar sjukdomar emellanåt. Städning var läggan i behov utav också, vill ju göra den fin inför när Jenna kommer imorgon hihi ❤️ C verkar ska åka till Åsele ikväll, dra skotern dit redan nu så den står redo innan vi kör till Hemavan innan nyår :-) Längtar så mycket tills dess också!

Går 14-21.30 på praktiken ikväll vilket inte är en så himla kul fredagkväll, men jag skulle ju egentligen gå denna helg också & lyckades turligtvis få bort den. Så ska inte klaga alltför mycket ;-) Jag har också träningsvärk så in i norden vilken känns gode skönt, då vet man att man arbetat på gymmet hihi! 
 
Nu ska jag återgå till alla mina måsten, & jag önskar er en fin helg allesammans! <3

DECEMBERDAGAR


Söndagen den 6 december var en fin dag. Riktigt fin. Nollgradigt & inte så kallt ute, men ändå så pass att snön inte börjat töa bort. Det är så himla skönt att kunna gå på hundprommis & höra hur snön knastrar sådär hört under skorna & slippa en bitande kyla som sätter sig direkt i kinderna. Jag tycker verkligen att Åsele är förhimla vackert, det har en charm som faller mig i smaken. Kanske för att det är ett litet samhälle & att jag inte föredrar ett storstadsliv, men också för att familjen bor här & det har varit som ett tredje hem i snart 4 års tid.
Det var också en söndag då jag pluggade hjärtsjukdomar, med tända adventsljus framför mig & Elisabeth som donade på i köket & Chrille som hade kvalitetstid med sin lillebror på ishallen. En mysig och samtidigt effektiv dag :-)
 

En ny vecka, & jag har suttit & planerat för veckans måsten nu på morgonen. Det låter så drygt men det är faktiskt behövligt ;-) när jag inte är på praktiken så är det handling, städning, träning & plugg som ska hinnas med. Då är det lika bra att titta över hur veckan ser ut redan nu. Är i varje fall så jäkla pepp på träningspassen som jag planerat in, sedan träffen med Therese så blev man jäkligt taggad på att verkligen köra all-in med träningen. Har varit lite svackor senaste tiden med skola och dylikt. Men nu ska det verkligen gå :-)

Ikväll har jag ett praktikpass, men ska vara där en timme tidigare eftersom jag har halvtidsbedömning! Helt sjukt att halva praktiken redan har gått, det går fort när man har roligt säg, hihi. 
Och på lördag kommer ääääntligen Jennelie med tåget, längtar hur mycket som helst!! Det känns som evigheter sedan som vi verkligen umgicks bara hon & jag. Det har ju hänt så mycket sedan sist så det kommer verkligen bli en girls-weekend, så himla bra ❤️

EN TRÄNINGSDAG

Haft en fantastiskt kul dag på Åseles gym idag! Så glad att svärmor tog med mig dit. Vi fick prova på olika basic-övningar & verkligen läsa oss hur man gör. För hållning & teknik är ju så himla viktigt, så detta var riktigt givande & peppande! Det var ett tag sedan som jag körde såhär hårt så jag lär vara så mör ikväll, haha! Det ska bli minst lika hårt imorgon när jag & Elisabeth ska fara och träna igen ;-)
Älska hur klen jag ser ut i jämförelse med Therese!! ;-) men ge mig några månader så ska det bli skillnad, hihi

Nu blir det bara lördagsmys efter lördagsfys, hihi. Kl sju ska vi se Modomatch i varje fall, sedan får vi se vad kvällen ska bestå utav! Så mysigt att vara här, som alltid ❤️

#TBM DECEMBER

December 2014:
 
Äntligen klev vi in i min absoluta favoritmånad, och jag gick verkligen all in här hemma för att få absoluta julkänslan!
 
Den sista delen av Hobbit-triologin hade premiär och självklart skulle jag och Christoffer vara där.
 
Jag färgade håret rödlila - yey!
 
Pappas släkt åt julbord hemma hos farmor & Ernst. Supermysigt! =)
 
Första urvalet visade detta besked, och jag tackade faktiskt ja.
(Men ni vet ju att jag blev antagen till sjuksköterska efter nyår ;-))
 
Och det ville Chrille fira mig för! 
 
Elina ville också fira min antagning med massa vin & sushi. Men hon firade inte antagningen till AT, hon var så jäkla säker på att jag skulle få plats på ssk, i och med att jag var femte reserv efter första urvalet. "Den platsen är så jävla din, Fanny!!" Och hon kära, tokiga vän hade ju rätt! 
 
Jag bakade scones väldigt ofta.

Över julhelgen jobbade jag i hemtjänsten här i stan, och mamma, Per & Fredrik kom ner för att fira julafton med mig så jag slapp vara ensam ♡ Det var snö ute på julafton & det var en väldigt bra arbetsdag och kväll.
 
Efter julhelgen åkte jag till Christoffer & fina familjen i Åsele. Just där, när det var hockey under mellandagarna, så spelade Sebastian sin första SHL-match. Bästa!
 
På nyårsafton var det turligtvis snö ute också, och hela dagen spenderades ute i Norsjöberg med familjen. ♡ under kvällen åt vi trerätters med svärmor, svärfar och Filip. Det var riktigt mysigt med en lugn nyårsafton, och jag fick min vanliga nyårspuss av mannen i mitt liv.
 
Rent kortfattat; året 2014 var så jvla bra!

LIFE IS A FLOWER

Min andra vecka på praktiken är över, det är fredag & alldeles strax åker vi till fina familjen i Åsele ❤️ Så efterlängtat & det ska bli så skönt att få vara med våran Max också, saknar ju mitt lilla pyre som bott hos 'farmor och farfar' ett bra tag :-) 
I helgen har även Elisabeth arrangerat en träningsdag för tjejer på gymmet då Therese Häreskog ska komma & berätta om sin träningsresa, hon kammade hem en femte plats på SM i Womens Physique. Så jag fick turen att få följa med Elisabeth dit & ta del av tipsen om kost, träning samt att få träna tillsammans. Tror det blir en jätterolig lördag!! Kanske blir man lite mer extramotiverad ;-)
 

Annars då? Handlade lite julklappar i veckan, några till som fattas & sedan är jag nöjd! Älskar att köpa julklappar & presenter, bara man inte har världens hjärnsläpp för vad man kan ge bort, hihi.
Annars så är det en hel del som har hänt i mitt liv, både på gott & ont. Så som livet faktiskt kan göra ibland; överraska. Men vad annars kan man göra än att ta det därifrån det hamnar? Ni förstår förmodligen ingenting men inom kort kommer ett eget inlägg om allt detta, så lär det nog klarna upp sig! Huvudsaken är att jag mår finemang & egentligen inte har något att klaga över då det finns dem som har det värre, det är ett faktum :-)

Nu ska jag checka av packningen en sista gång medans jag väntar på Christoffer.
Ha en underbar helg, alla fina! <3

SAKER SOM HÄNDER

Från gårkvällens mys med Moa, Sara & Linda. Pepparkaksbak, julmusik, glögg, massa prat & girltime. Det som behövs ibland!!
När det kommer besked som inte är så himla roliga så behövs det som allra mest... Men det är en grej som jag kommer berätta mer om framöver, det lovar jag :-)

Annars så fyller Freddan år idag, 24 barre vilket känns lite weird med tanke på att vi nyss var barn & slogs som vildar ;-) Han är verkligen den bästa storebrorsan man kan ha, den personen i mitt liv som har en utav de största platserna i mitt hjärta ❤️

YOU'RE THE ONLY ONE THAT COULD SAVE ME

Från i söndags när jag hade adventsmys hemma efter jobbet & samtidigt väntade på C
 
Hej på er finisar! 
Hoppas eran helg var mysig, rolig, spännande, det ni hoppats på hihi.
Efter min praktikhelg så känns det väldigt skönt att jag kommer ha lediga helger framöver! Som nu till helgen t.ex., då vi åker till Åsele, känns nu jätteroligt & jättemysigt! Och helgen därpå blir det mys & kvalitetstid med Jennelie, vi båda behöver det verkligen & jag saknar min bestie så himla mycket <3
 
 
Och idag är det första december, härmed kan juletiden börja  Det är verkligen fint, här i Övik är det bara snön som fattas.. Men eftersom julhelgen ändå kommer spenderas i Lycksele, där snön har kommit i massor, så gör det inte jättemycket ;-)
 
Idag är jag ledig (superskönt!!!) & har tänkt plugga, träna, försöka slappna av också. Var en stressig dag på avdelningen igår & jag hade så svårt att varva ned under kvällen... Till synes så är ju klockan rätt tidigt nu men jag bestämde mig för att kliva upp & fika när C åkte till jobbet. Går ju inte sova bort hela dagen!! Ska se första avsnittet utav julkalendern som börjar om en stund, det är ju bara ett måste! Se om den är något att hänga i julgranen, hehe ;-) Annars så ser jag bara mina gamla favoriter som ALLTID bidrar till julkänsla & nostalgikänslor som väcker barnet inom mig!
Tobias kom också hit igårkväll, hans bil ska lämnas in på Nordemans bil idag så. Han lär sova bra många timmar till.

Och annars händer det inget nytt i min vardag; bara praktik, plugg, träning, vardagssysslor.
Bjuppar på några väldigt sköna låtar som avslut på dagens inlägg, trevlig tisdag!

 
 
 
 

RSS 2.0