25 NOVEMBER

 Bjuppar på lite vinter-och julinspiration, och nu har äntligen snön kommit tillbaka till Övik!!!
 
Första advent är runt hörnet & det känns faktiskt riktigt mysigt!
Som sagt så hoppas jag på att denna vinter har mycket roligt att bjuda på.
I december står bl.a. en hel del jobb på schemat, men även en tripp till Sandviken & då ska vi samtidigt passa på med ikea & shopping inne i Valbo som ligger utanför Gävle, hårfix, utgång, julmysa med Christoffers familj, julhelgen, 50-årsfest, nyår m.m. står på schemat.
Och så andra saker som är änu oklara men hursom blir det nog jättebra! :-)

Den här veckan har gått så fort! Har typ bara jobbat så har inte hängt med något känns det som..

Har bara varit ledig i onsdag och jobbat resten av dagarna. Det var en väldigt bra onsdag med träning, långpromenad med Max, sedan kom pappa & Fredde från Lycksele för att sova över och fara på utbildning på torsdagen. Vi alla åt också middag hemma hos faster & farbror. Familjemys i all ära!

I tisdags kom också lilla Nellie till världen, mitt andra kusinbarn ♥ Längtar tills jag får åka hem till dem & hålla henne, pussa, lukta, bara gosa!!

I helgen jobbar jag också, går kvällsskiftet imorgon och ett nattpass natten söndag till måndag. Dessutom tredje arbetshelgen för mig denna månad.. Blir ju som sagt att jobba mycket i december också men jag ska inte klaga, som får vara ledig både julhelgen & nyår sedan.. :-)

Denna helg är det ju också julmarknader & skyltsöndag här i Övik, säkert överallt annars också för den delen, så då blir det också lite synd att man jobbar haha. Jag brukar vilja göra så lite som möjligt när jag ska jobba kväll. Och idag är det black friday, har inte ens haft en tanke på att fara på stan eftersom det varit så mycket folk! Istället har jag beställt lite julklappar på internet, känns så himla roligt att köpa när man väl kommit på vad man vill ge till sina nära & kära! :-) 
Imorgon funderar jag dock på att gå en sväng på marknaden innan jag börjar. Jag älskar ju julmarknader! Det infiltrerar så mycket julfeeling & är såå mysigt!
Måste också försöka vända litegrann på dygnet nu till söndagkväll.. ;-)


33 DAGAR TILL JULAFTON

 
 Vare sig man hänger med eller inte, så närmar sig julhelgen med små små steg.. Känns egentligen helt sjukt eftersom det är +4 grader ute och inte minsta lilla skymt av snö.
Men trots det så kunde jag inte låta bli att göra en egen 'liten' önskelista. Haha ja jag vet, jag är 21 år och borde ha växt upp nu.. ;-)
 
Men det är ju så roligt med julklappar! Älskar att ge bort presenter & göra små överraskningar. Det bästa jag vet är att ge bort någonting som jag vet att någon har önskat sig eller kommer ha användning för!
Och sen är det ju kul att få någonting själv också :-)
 
 
1. Inredning till lägenheten som vaser, ljuslyktor, kanske någon fin tavla. Eller presentkort på någon affär/hemsida så man kan köpa inredningssaker själv!
2. Iittala cocktailglas, dem är så himla tjusiga & det vore kul att variera ens glassortiment med något annat än vin-och ölglas.
3. Mumin-porslin till min samling kommer jag alltid vilja ha, så roligt att samla!
4. ...och just påtal om att samla så är Carolina Gynnings kollektion något som också ingår i den tanken. Samlar på vinglasen men vore ju fint med något annat ur sortimentet också?! En bricka eller kudde kanske.
5. Ett nytt underställ har jag varit i behov utav rätt länge. Och vad vore inte perfa än ett fint underställ i rosa?!
6. Ett par skoterhandskar! Behöver ett riktigt eget par. Och skotersäsongen närmar sig också lika fort..
7. Har länge velat ha västerbottensmycken! Hur fina är de inte?! Min ring i silver har jag dumt nog slarvat bort.. Men ett halsband eller ett par örhängen vore ju perfekt! :-) Stilrena smycken som även symboliserar det som jag definierar som hemma.
 
Och förutom denna lista så brukar jag önska mig det vanliga som pengar, presentkort, hud-och hårvårdsprodukter.. Uppskattar allt fint jag får som present!<3

QUALITY TIME IN TOWN

Hade en så bra helg i Umeå!
Fick äntligen hänga lite med bästisarna, vilket som sagt inte händer alltför ofta nu för tiden.
Senast jag träffade tjejerna var på motorveckan i somras, och bara senast jag var i Umeå & hälsade var ju liksom brännbollsyran, vilket är några månader sedan. Helt sjukt vad tiden går fort alltså!

Men till helgen..

Kom fram med tåget vid halv 19-tiden till ett regnigt Umeå på fredagen. Trots pissvädret så mötte Josefine mig på stationen med en bamsekram!! Lycka hihi. Sedan tog vi bussen hem till henne på Teg, handlade lite götta på coop & så hade vi mysiskvällis bara hon & jag. Massa prat & catching-up, skratt, filtmys, film, sedan somnade vi kring 23 tror jag.
 
På lördagen vaknade jag till en mysig frukost gjord av min finafina värd hihi. Hon som inte ens dricker kaffe grävde fram sin perkulator & kokade kaffe åt mig t.o.m.?!

Idag hade regnet upphört så det blev en promenad in till centrum vid 11tiden. Jossan shoppade sin outfit för kvällen & jag hängde mest med som sällskap, personlig shopping är ett big no no fram till jul nu.. ;-) Ska fokusera på julklappar & viktigare saker.
Vi stötte även på storebror & hans fina tjej Kajsa innan vi gick den viktigaste shoppingrundan - systemet haha!! Sedan var det bara att bussa hem igen för att äta något & börja duscha & fixa oss inför kvällen.
 
Kl 17.30 hade vi bokat bord på Pinchos, vi mötte upp Jennelie och Ellen och detta blev ju alltså debuten för mig och Ellen. Konceptet med denna restaurang att man bokar bord, beställer, får notiser om när mat & dryck är färdigt att hämta, och slutligen betala via Pinchos-appen var så jäkla coolt! ;-) Och maten serveras ju i miniformat, man kände sig som en giant när man åt haha.
Och på tal om maten... Sinnessjukt gott, jag tror ingen av oss pratade på en stund bara för att det var så jäkla gott haha!! 
Min meny bestod av friterade ostbollar, sötpotatis pommes, halloumi med tomatsalsa, friterade bläckfiskringar med aioli och fish n chips. Plus en öl till det. Sjuukt gott, detta var verkligen över mina förväntningar! Rekommenderar det verkligen till er som inte provat äta där :-) Om jag och C spenderar nyårshelgen i Umeå (som inte är bestämt något ännu) så ska vi minsann äta där så han också får prova!
 
Efteråt bussade vi till Haga hem till Jennelie där vi förade med drinkar, sällskapsspel, musik, dans, prat & skratt i mängder, shots som inte var så jättegoda kanske haha, och sedan for vi på Allstar. Mycket folk, även några bekanta man stötte på, och det var så jäkla kul!
Vi alla kastade in handduken vid två när krogen stängde, jag & Jossan promenerade hem till Teg & fikade lite innan vi skallade kuddarna haha. 

Och ska jag vara ärlig var det så HIMLA skönt att vakna upp idag och känna sig någorlunda fräsch. Jag var nog den piggaste av oss alla! ;-) Hade inte ens bakisångest.
Jag och Josefine åt lunch, lite annat götta, myste med varsitt täcke i soffan i några timmar, och vid 16 skjutsade storebror mig till centralen. Efter denna toppenhelg var det skönt att rulla hem, och att jag inte behövde känna mig tidsstressad under dagen. 

Världshelg med världstjejer!!! ♥

UP & UP

Regnet har fortsatt ösa ner, och inte blir man på bra humör direkt. Känner mig som en riktig degklump, är på lättsamt retligt humör, men det finns ju värre saker här i livet än regn ;-)

Torsdagen rullade då på väldigt fort med dagsjobb, en sväng på stan, träning, laga lasagne till middag, storstäda lägenhet med att dammsuga dammtorka skura golven och allt möjligt, och klockan var inte vid 20 ungefär när jag äntligen fick landa på ändan i soffan. Såg på TV under min favoritfilt och drack te, det var jag välförtjänt utav!! Sedan vid 22 kom Chrilles storebror Fredrik med tåget från Sandviken, han ska följa C till Åsele i helgen och jaga.



Och idag är det äntligen fredag & helg! 
Och dessutom en ledig helg, lycklig för det!!! 
Struntade i gymmet imorse p.g.a. att regnet öst ner hela denna dag också.. Men det var rätt skönt att bara ligga i sängen & kramas med Max, äta frukost & umgås med F, och jag har ju också packat för fullt & förberett en massa inför denna efterlängtade helg hihi.. Kl 17.20 går tåget till Umeå & där vankas det tjejmys, äta på restaurang, inflyttningsfest, ut och klubba & shopping. Håller tummarna för regnfritt!
Har längtat efter denna helg så oerhört länge, känns nästan konstigt att den är här haha. Saknat mina brudisar såsåså himla mycket så detta ska vi minsann ta vara på!<3
 
Nu ska jag fortsätta med att lyssna på musik & börja förbereda middagen tills chrillis är hemma.
Ha en superbra helg ni med
 
 
 
 

EN ONSDAG MITT I LIVET

Såhär mysigt har jag och min vovve haft det idag ♥
Trots att det har spöregnat så pass mycket att all snö här har smält bort, så är det ändå förhimla skönt att vara utomhus. Men usch så irriterad jag har varit över regnet! :P Förhoppningsvis så kommer det vita guldet tillbaka inom kort. Just nu är det bara ishalka utomhus. 

Ikväll så åkte jag & Christoffer hem till Anna & Tom för att gratulera Liam i förskott på 4-årsdagen! En väldigt glad liten kille som bara pratade & ville leka hela tiden. Och så är det så kul att känna på kusins stora gravidmage, snart bör lillan ploppa ur! Längtar så mycket tills dess! Då får jag ännu ett litet kusinbarn att älska <3

--- --- ---
Annars då? Senaste dagarna har bestått av jobb, vanliga hushållssysslor, långa promenader & träning såklart! En sak är definitivt säkert: Är man otaggad på att träna & bara vill stanna hemma så ska man fara ändå. För när man väl är där så går det toppenbra! ;-) Och i efterhand, när jag betat av att mörda magen & benen igårkväll, var det ju så jäkla skönt att ha fått det gjort! Och förutom det så har jag även lyckats beta av ett intervall-pass, bröst-triceps-axlar & så några PWs hittills under veckans gång.
Såå lycklig över att motivationen är på topp!!

 
 
Tänkte också tipsa om en nyttig glass som jag provat på!
Varumärket heter Add Icecream och är en nyttig glass som inte innehåller något socker & bara lite kalorier. Den innehåller däremot en hög proteinhalt.
Pepparkaksdeg var tydligen en nylanserad smak så när jag såg att den kommit till Persistence Fitness-butiken här i stan så passade jag på. Den smakar typ som diabetes-glass, tycker jag. Helt okej.
För att hitta din närmaste återförsäljare av denna glass så finns en karta på hemsidan!

FARS DAG

 
Världens bästa & finaste pappa 

LET IT SNOW

 
Från en kväll i veckan då C bjöd ut mig på middag på Allstar, jag tog en rustic club sandwich som var så sjukt god, matkoman kom också som ett brev på posten efteråt haha! Och efteråt hemma kurade vi ner oss under täcket, med varsin kopp te & tittade på en film på netflix. Så mysigt att hitta på saker på vardagarna & rå om varandra då vi aldrig ses på helgerna längre! ♥
Visst är det lustigt att när vi hade distansförhållande i 2 år så sågs vi aldrig på vardagar & bara på helger, och nu när vi är sambos så ses vi bara på vardagar & aldrig helger? ;-)

 

Snön har fallit hela veckan & det gör mig glad! Dock inte lika mycket som i t.ex. Umeå och Skellefteå. Där har det varit närmare kaos haha. Men är hur som så himla glad att snön har kommit, det knarrande ljudet under skorna när man går utomhus är väldigt oslagbart! :-)
   
Jag gjorde en väldigt mumsig fredagsmiddag igår med kyckling & potatis! C åt med mig innan han körde till Åsele igen, och kring halv sju begav jag mig hem till Clara där hon, Sara & Linda hade mysiskvällis! Så kul att jag blev medbjuppad, såå längesedan vi alla umgicks! <3 Blev en perfekt fredag med drinkar, skitsnack om precis allt, skratt i massor & musik.

Men jag kvällade relativt tidigt eftersom jag börjar jobba kl 14 idag. Lite moral får man ju ha! ;-) Jobbar även kvällspasset imorgon och lite sovmorgon såhär på helgen känns faktiskt väldigt skönt!
Nu ska jag äta klart min frukost & sedan fixa mig framför White Collar

MUMSIGT!

När jag känner mig hungrig eller sugen på någonting emellan måltiderna så brukar jag ofta göra en god smoothie! Innan & efter träning ibland också. Det funkar även när man behöver dämpa sötsuget.. ;-)

 
Gjorde en riktigt mumsig häromdagen som bestod utav skalade klementinklyftor, banan, frysta hallon & blåbär, lite mjölk, mild yoghurt, kokosolja, chiafrön, lite riven ingefära & så lite vatten. Väldigt mättande & god!

BRA ATT HA

När man börjat bli lite rutinerad på gymmet så har man lärt sig vad som är bra att ha med sig när man ska träna, ut & springa m.m.
Så jag tänkte att jag kunde berätta & tipsa om saker som man kan ha med sig i träningsväskan! :-)
 
 
Träningsarmband - Perfekt när man ska antingen styrketräna eller löpa. Då slipper man hålla mobilen i handen som man sett att vissa kan göra. Plus att man inte behöver vara orolig för att tappa den i marken.
 
Träningsdagbok - Där fyller man i vad man datum, tider, kost, vad man tränat, antal set & reps, kilon på vikterna m.m. Jag tycker det är jättebra för då kan man se vecka för vecka hur mycket man utvecklas, hur starkare/uthålligare man blir! :-) Och så är det bara skönt att veta när man har tränat.

Schema - Nu har ju jag väldans tur som har en fantastisk svärmor som är kunnig inom träning, kost & hälsa och som gör mina träningsscheman. Det är skönt & framför allt en trygghet när man är nybörjare att man riktar in sig på olika muskelgrupper varje pass, och hur många set & reps man ska göra. Om man kan så ska man våga be om hjälp!
 
Träningsband i gummi - På många gym finns det sådana band men jag köpte ett eget som jag kan använda själv. Jag använder det när jag kör benböj och andra övningar som ska ta på ben & rumpa.
 
Träningshandskar - Det är naturligtvis inget måste men för min del går det lättare eftersom jag lätt får ont i händerna.

Hörlurar - Träningspasset blir såååå sjukt tråkigt om man inte har musik i lurarna! :P Det peppar & får tiden att rulla på bättre, jag får vara i min egna bubla & köra mitt race.

Hårsnoddar - Har en hel drös med hårsnoddar i ett fack i väskan, just för att det finns inget jobbigare än att komma till gymmet & inte kunna sätta upp håret, haha..

Siths-kort - Jag tränar ju gratis på sjukhusets gym så där tar jag mig in via mitt så kallade Siths-kort, som jag använder i jobbet =) Kortet är ett access till entré-och avdelningsdörrar på sjukhuset, och till gymmet då! Så himla tacksamt.
 
Vattenflaska - Det går inte träna utan vatten, man får ju nästan vätskebrist på en gång haha! Och så är det viktigt att dricka mycket vatten under träning, med tanke på att man svettas mycket mer då & man kan lätt bli överhettad. Har hört av vissa att dem är rädda för att bli så kissnödiga under passet om dem dricker mycket men njurarnas aktivitet stängs av under fysisk aktivitet så det är inget att bry sig om.

EN FREDAGKVÄLL

En dos med inspirationsbilder en fredag som denna!
Snön har ju lyst lite med sin närvaro nu, på andra håll har det mycket mycket mycket mer så Övik ligger lite på minus hihi. Älskar verkligen snö så jag hoppas det kommer mer snart..



Min uppdatering här är inte så mycket att hänga i julgranen för tillfället! Men sociala medier har fått hamna på skuggsidan litegrann. Det är nog inte tänkt att man ska vara så uppdaterad hela tiden.. ;-)
Har istället fokuserat på det som är viktigast för mig!

Men jag tänkte bara titta in & tala om att jag lever, och att jag återkommer på riktigt så fort stormen blåst över hihi. Just nu har jag ett litet break från mina vardagsmåsten & slappar i soffan, det är man väl värd såhär en fredagkväll?! :-)

ADIDAS Z.N.E.

 
Mitt nyaste tillskott & jag är så fullkomligt jäkla kär!
Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet ;-)

Alla som känner mig vet att jag älskar märket Adidas! Och så älskar jag vita kläder, det är så clean n fresh! När jag tänker efter så är vitt typ bäst när det gäller allt haha. Och att jag fick denna hoodie som present var ju helt klart grädden på moset, sjukt vad bortskämd man blir av sina nära ibland! <3
Ni hittar tröjan HÄR men den vita är tyvärr slutsåld nu.. :-)
 
 
Den är sjukt skön, materialet är härligt & tjockt! Perfekt att värma sig i nu i vinter + sena sommarkvällar tänker jag mig också. Passformen sitter perfekt också, väldigt tight men ändå att den ser pösig & gosig ut. Jag har strl XS och den är precis som jag föreställde mig, faktiskt. Det gäller bara att försöka hålla den vit nu hihi ;-) Men hittills har ju vanish gjort mirakel för mina vita kläder då det väl blivit någon fläck. Fick ju bort en blåbärsfläck från en vit blus förra året! :P Man får vara försiktig helt enkelt.

5 THINGS

5 saker jag ser fram emot

- Åka bort med mannen

- Skolan

- Umeåhelg

- Vinter-och skotersäsongen

- December

 

5 saker jag gillar 

- Vara ute i naturen, helst skog och fjället

- Vara kreativ

- Träna

- Vinter

- Umgås med nära & kära

 

5 saker jag inte gillar

- Att stressa

- Lakrits

- Att inte ha kontroll

- Människor som vill vara taskiga & trycka ned en

- Vara lämnad utanför

5 saker jag vill

- Klättra i karriärstegen

- Få ha en ledig helhelg med C

- Flytta hem till inlandet

- Flytta till ett hus

- Skaffa en till hund

 

5 saker jag borde

- Tro på mig själv

- Rensa garderoben

- Göra mig av med allt negativt i mitt liv

- Inte bry mig om vad andra tänker & tycker

- Städa

 

5 saker jag kan

- Laga mat

- Sprida positiv energi

- Ta initiativ & planera bra

- Lyssna

- Sträcktitta på en serie jag fastnar för

5 saker jag inte kan

- Ha det stökigt omkring mig och samtidigt fokusera

- Ljuga eller prata dåligt om människor. Får så otroligt dåligt samvete och det är jag glad för!

- Rita

- Hacka rödlöd utan att gråta floder

- Vara försenad, jag är alltid i tid

 

5 saker jag pratar om ofta

- Framtidsplaner

- Människor & saker jag tycker om! 

- Vårdrelaterade saker, som vad plugget innebär & vad mitt arbete som stroke-undersköterska omfattar

- Mina familjer

- Träning

 

5 saker jag önskar mig

- Att en dag jobba med det jag vill

- En shoppingweekend med någon vän

- En egen bil

- Nya fina saker till lägenheten

- En vit jul

5 saker jag blir lugn av 

- Långa promenader med musik/podd i hörlurarna

- Prata ut om det jag tänker på

- Kramas med C

- Vara hemma i Lycksele

- Att slippa ha en tid att passa

 

5 saker jag blir stressad av

- Pengar

- Hur folk tycker & tänker om mig, allmänt övertänkande

- Framtiden

- Prestation

- När jag inte klarar av något

 

5 saker jag ska göra i helgen

- Träffa en vän

- Läsa

- Äta

- Storstäda lägenheten

- Tvätta

 

5 saker jag gjort senaste veckan

- Ögonshoppat

- Läst

- Myst med C & M

- Varit utomhus

- Tränat


RSS 2.0