I'm so pleased, so happy.

 
bjuppar på några fina inspobilder från min tumblr-blogg bara för att veckan ska starta på ett mysigt & fantiserande vis och bortse från alla måsten!
och veckan har annars startat med jobb, har nästan nyss kommit mig hem efter en heldag på bästa hemtjänsten(!) & ska påbörja middagen tills C är hemma. resten av veckan ska bestå mer jobb, träning, träffa elina & viktor en sväng, ha ett litet kalas för nära & kära sedan christoffers bday, få besök av mina pinglor då vi ska både myspysa & gå ut, har förmodligen glömt mer grejer som måste göras men det dyker ju upp eftersom!
 
ha en jättebra vecka, ni också! kramis 

Mysigt ändå.

 
helgen blev ju trots allt inte riktigt som vi tänkt oss, tack vare att det var snöblandat regn & väldigt stormigt så där rök det fina, soliga höstvädret som jag föreställt mig. har inte kunnat använda kameran utomhus någonting i rädsla av att den skulle bli blöt & förstörd. men lite annat smått & gott får ni då se här ovan!

Love is all.

just nu befinner vi ju oss på fjället men här kommer ett tidsinställt
litet grattis-inlägg till min älskade christoffer som fyller 21 idag.
stort grattis, min älskling! du är allt 
 

We spent the summer in town.







tillsammans med min nya, fina turkos-vit-randiga skjorta så har jag, christoffer & max landat i lycksele efter att ha kört via åsele & fått mysa en liten stund med finafina familjen. pappa & kicki har bjudit på god middag & jag har fått träffa min favorit tove ett slag också, så fint!

imorgon vid lunchtid åker vi vidare upp mot fjällvärlden & jag bryr mig faktiskt inte ett dugg att jag missar lyckselemarknaden, det kommer fler marknader & framför allt storhelger. är bara så taggad på att få vandra över fjälltopparna, fota en massa, leva vildmarksliv, få vara där jag trivs allra allra bäst. 
ha en jättebra helg ni också! 

Ni fattas mig.

nu är fannybanny så himla lycklig!- nästa helg kommer mina älskade
lyckselebrudisar hit & bor hos mig. åh så himla roligt & efterlängtat!
älsklingstjejer 

Här bor vi nu!

& så var det äntligen dags!
här kommer några bilder på vår nya, fina lägenhet. ni kan ju notera att vi inte är riktigt färdiga med den heller, fattas lite grejer, vissa saker ska bytas bort, sättas upp osv.
 
hallen
eftersom hallen är ganska lång & smal så har vi valt att inte ha så mycket saker där, fattas väl bara några fina lyktor på den tomma väggen.
 
köket
här ser väggarna också ganska tomma ut, men bakom lampan gömmer sig en köksklocka!- och vi funderar på att sätta upp ett vinställ också.
 
gästrummet
kanske inte världens rymligaste rum men det finns då en bekväm sängplats då våra föräldrar, syskon & vänner vill komma & hälsa på. sedan så är det skönt med ett skrivbord så man kan stänga in sig för sig själv och skriva, läsa, vad som helst. (särskilt fiffigt när jag börjar plugga).
 
sovrummet
bakom sängen ska det stå en huvudgavel men den fanns inte på lager när vi köpte sängen, så så fort dem får in i affären så ska vi hämta en.
 
badrummet
badrummet är renoverat sedan ca ett år tillbaka & det gör så himla mycket med en fräsch toa!
 
vardagsrummet
här kan ni även notera att vi ska byta ut både soffbordet & soffan till en större så småningom, men denna funkar ju tills vidare, särskilt när det är en bra bäddsoffa. vi ska också sätta upp några tavlor på väggen bakom.
för er som inte har någon aning om vad detta är; det kallas för burspråk. ett utåtbuktande fönster som är riktigt läckert faktiskt! skitmysigt när mörkret sjunker in & man tänder ljusen i kandelabern.
givetvis har mina fina muminmuggar en liten hedersplats i detta stora vitrinskåp som mamma skänkt åt oss!- vilket vi har tänkt måla vitt så fort vi får tid till det.
i det här rummet kommer man även ut till balkongen som inte är så jättestor heller men fungerar ju ändå! perfekt att sitta där ute & äta, dricka, läsa, sola, bara må gott under soliga varma sommardagar!
 
här trivs vi då bra; jag, min man & vår vovvsing. kan tänka mig bo här väldigt länge & det är sådan skillnad jämfört med att bo i överhörnäs... shit ändå, att ha gåavstånd till stan & tillgång till flera motionsspår i skogen som liger alldeles intill husområdet är ju guldvärt!

Guilty all the same.

alltså det där paradise hotel, något jag varit väldigt skeptiskt mot förut. i år är den enda gången gången jag riktigt följt med avsnitten, & visst är det pinigt & fult, haha. & förra året blev den mest omtalade säsongen tack vare samir badran & nu är han tillbaka igen. måste erkänna att killen är sjukt skön & man har fått skratta mer än vanligt.
 
det får mig att minnas när jag & brudarna var & partajade i umeå i februari & det var paradisekväll på five då samir & två tjejer jag inte lagt namnet på minnet var där, & jag brydde mig egentligen inte ett dugg om deltagarna då jag inte varit så insatt i programmet. & mina galna brudisar var helt tokiga & jag ställde upp som fotograf istället. åh vad den kvällen är saknad. sjukt roligt.

The hard way is the only way.

dagens frukost; gröt med hallon. 
& träningsvärken har fått åtgärdats med ännu mer träning tidigt på morgon. 
bra tisdag! men lagomt kallt.

Life is better with a dog.

och så var vi där igen.
som vi velar fram & tillbaka över att skaffa en till liten valpis, och framför allt VILKEN RAS. men nu är vi då helt inne på att nästa hund till familjen ohlsson-forsberg blir en samojed!
alltså hur fina är dem inte?!?!
två kennlar vi har kontakt med som finns i norsjö & gävle ska kulla nästa år + att min bästa hanne har tänkt avla på sin ester nästa år också & hittat en hane som ser väldigt lovande ut, så det återstår att se hur det hela blir & hålla tummarna på lyckade parningar!
 
känner mig så himla förväntansfull & det känns väldigt roligt!
kommer längta ihjäl mig när valparna väl är födda, hihi 

Setting fire to yesterday.

 
blev en löptur över berget genom skogen & efter att ha svängt av vid en annan stig så hamnade vi tillslut nere vid e4an på andra sidan stan. så därifrån blev det fortsatt löpning + rejäl PW genom stan till parkskolan för att hälsa på C där han arbetar, upp till en utsikt & sedan hem igen. tog närmare bestämt över två timmar & gjorde sedan några övningar här hemma innan jag duschade & dammsugade. känns lagomt väl i kroppen nu kan jag loooova, särskilt fötter, ben & rumpa.
så med världens skönaste (& klart snyggaste) tröja så har jag & min sovande lillgris en mysdag resten av dagen, ledighet for the win!

Helgens bravader.

fredag;
lagade baconlindad kycklingfilé med potatis & sås till middag, var väldigt uppskattat av dem andra! oboy vad skönt att ha lite familytime, särskilt när man inte träffas lika ofta heller! men vi hade sedan en mysig kväll framför idol med vin & godis.
fick också hem denna rosa, härliga top. väldigt förtjust i off shoulder just nu!
 
lördag;
en dimmig & kall morgon då jag skulle bege mig mot jobbet, jobbade halv åtta till halv ett vilket gick snabbt & bra, mötte sedan upp dem andra på stan där jag även införskaffade den blommiga topen här nedan.
pappa bjöd på middag på o'learys (tobbe & amanda var även i stan så dem joinade oss, så trevligt!) innan vi tågade iväg mot fjällrävens & såg modo-hv71. en superb seger som satt hur fint som helst & man finner alltid det där välbefinnandet när man är på arenan; stämningen, människorna, laget, en publik bestående utav ett rött hav & alla klappade i takt som hjärtslag för vårt hjältelag.
 
söndag;
jobbade halv åtta-halv ett idag också så ingen sovmorgon för mig i varje fall! men hann umgås med dem andra + fina släktingarna innan dem åkte tillbaka mot lycksele & nu händer inte mycket mer än att jag & christoffer har storhandlat inför veckan & har myst ner oss framför sons of anarchy. ännu en vecka av jobb, träning, umgås med folk. hur bra som helst!- dessutom tid att tagga upp inför helgen, tjoho!

Q/A.

"Friday morning."
Postat av: Anonym

Vars i övik brukar du träna??? Nåt bra ställe? Jättefin & rolig blogg:))

 
men åh tack så mycket, glad jag blir! =)
& jag är ärlig & måste säga att jag varit lite för snål med att skaffa gymkort hittills, hihi. men har tänkt skaffa på friskis & svettis här i stan, vänner & kusiner säger att det är bra!
men jag ligger ändå i med att gå pw några gånger per dag med max, vi brukar även springa i stort sett varje dag; ökar sträckorna eftersom och så är det kul att variera sig mellan intervaller uppför berget i skogen eller bara att kuta efter vägen. sedan gör jag mycket övningar hemma, får mycket tips av min fantastiska svärmor som kan typ allt inom träning & kost + av att läs ida wargs blogg. very helpful & motiverande! något jag kan rekommendera till er som saknar motivationen! 

Friday morning.

 
svettigt, lökigt, flottigt, och skönt!
& nu däremot väntar en lååång dusch, tvätta, städa & fixa en massa inför när pappa, styvmor & lillebror kommer ikväll! har inte träffat pappa på över en månad?

Love defines family.

en trött & hungrig fanny som spenderade ännu en dag på jobbet, liksom resten utav hela veckan förutom imorgon. men självklart åkte ett smajl på ändå! =)
 
& ikväll krossade vårt älskade modo färjestad- tjoho!! framför matchen hade vi besök & sällskap utav faster, farbror, kusinerna mattias & anna, annas tom & så lilla skruttisen såklart! ♡ så mysigt!
nu ska jag & hjärtemannen lägga oss framför ännu ett avsnitt av sons of anarchy. harre min je vilken bra serie! så glad att jag gav den en chans.

But sometimes it hurts instead.

mamma berättade att oliver hade blivit överlycklig när systeryster frida kommit hem till dem i veckan. alltså, nog förstår jag det när han aldrig träffar någon av oss barn längre? gör lite ont inne i lillhjärtat mitt av tanken att jag faktiskt inte träffar min lilla guldklimp sådär ofta som jag vill & som han är van vid. särskilt när tider rinner ifrån honom. han brukar tydligen vandra in i mitt rum flera gånger per dag och lukta i luften, bara titta omkring, verkar inte fatta vars jag är. och så sover han i min säng. lilla gubben 
 

In the end, everything will be okay.

bild från några dagar sedan på en trött ♥ & en fager fanny med halsont som äntligen
slutat sitt kvällspass. och till råga på allt har världens torrhosta också uppstått!
igår jobbade jag delad tur, vilket var först 7-12 & sedan 17-22. dessa delade turer ger
verkligen blandade känslor... men emellanåt var det riktigt fint att bubben lagade pasta
carbonara till middag & jag bakade också scones. hann även pussa på honom rejält
innan det bar tillbaka mot jobbet igen!
idag är det måndag & vi lever i ett nytt sverige, med ny regering & en ny statsminister.
jag tror faktiskt sossarna kan bygga upp ett bra sverige, ge den trygghet & jämdställdhet
dem lovat. men det återstår att se med allt annat! tänker dock inte prata mer om valet
för det gör ändå alla andra & är så spyless på det.
idag spenderade jag timmar i skogen med maxi, måste passa på när det är fint väder!
fikade scones, juice & kaffe till frukost och efter ett besök utav farmor väntade ett 16-22
pass. känns som att jag spenderar all min tid på jobbet & det är allra bästa!
 
nu däremot vill jag bara lägga mig & sova, med min kärlek vid min sida.

Det handlar om att aldrig ge upp om sina drömmar.

och bara för att det inte gick nu så betyder det inte att det är kört föralltid!
fem skickade ansökningar & tjugofemte oktober blir det även det sjuuuukt
dryga högskoleprovet för andra gången. men skam den som ger sig!

Kyss mig över bröstkorgen så får jag känna att jag lever.

i fredags kom några fina brudar hem till mig då vi drack drinkar, pratade, dansade, tog
knasiga bilder & senare på kvällskvisten drog vi oss utåt på krogen. förhimla rolig kväll!-
sådana behövs ibland.
 
igår på dagen städade jag mest & var trött, jobbade 16-22 & var så himla skönt att komma
hem efter det & kura ihop sig med ♥ i soffan. en ond & torr hals som fortfarande sitter i är
ju inget att hurra över & nu dricker jag bara te hela tiden. även nu, en mörk & kall söndag-
morgon då jag börjar jobba sju & avundas C som sover som en stock.
hrmp, hoppas verkligen halsen ger mig sig nu till veckan... pallar inte bli sjuk.
 

I like us better when we're wasted.

 
heej alla fina.
ja, vad har hänt sedan sist då? jag har jobbat på, haft farfar & hans fru anita på besök (och dem tyckte naturligtvis att lägenheten var toppen & nu inväntas ännu fler besök från resten av släkten), tränat, fått hem nya teven- som förövrigt är hur bra som helst!!, bakat blåbärspaj & annat gott, varit på arton årskalas hos fina elin♥, fått nya ideér & bara mått gott! och nu har äntligen helgen landat, vilken ska bestå utav både partaj & jobb. hoppas ni andra får en rolig helg också! 

It's not blood that makes you related, it's loyalty and love.

 
tolfte september och en utav männen i mitt liv fyller år idag,
grattis på din dag min älskade, tokiga, roliga storebror! ♡
saknar & älskar dig så så så mycket.

Q/A.

"Det är svårt att inte gråta när jag tänker på oss nu."
Postat av: amanda

vars har du köpt den rosa volangkjolen? =) jättefin & mysig blogg!

 
tack så mycket, först och främst! så himla roligt att min lilla blogg är såpass läsvärd! :)
men det är i varje fall ingen kjol, det är en klänning (men håller med om att det ser ut som en kjol man bara matchat till ett randigt linne). jag köpte den på öhmans kläder i lycksele i våras någon gång, den gick säkert på en hunka. dock längesedan jag använde den för den ligger hemma hos sötis jenny i åsele, hihi.

Don't you know she is my favorite girl?

några urplock från min instagram.
fannyyforsberg

Nya mobilskal.


Nothing makes me more pleased.

godmorgon (eller god förmiddag?) allesammans! 
det händer inte så himla mycket, förutom att jag varit ute på en
löptur med max i skogen. så jäkla skönt att vi bor alldeles intill
skogen & att det finns flera elljusspår att nyttja!
annars så äter jag en slags frukost nu framför en film. det är fuktigt
& regnigt ute, väldigt grått & tråkigt men samtidigt väldigt mysigt
med trädens olika nyanser. börjar likna höst på riktigt.
 
& resten av dagen ska jag bara städa, se serier & mysa med
min lill älskling innan det vankas jobb 16-22! det är bra fint det ♡

'Det är svårt att inte gråta när jag tänker på oss nu'.

 
studentveckan & studenten är något som är riktigt saknat! saknar alla galna grejer vi gjorde när vi var ute på galej & hur fantastiskt skönt det kändes att rusa ut från skolan, snegla bakåt mot den stora vita byggnaden & tänka att här sätter jag aldrig mer min fot. tannberget kommer alltid ha en speciell plats inne i lillhjärtat när man tänker på alla fina minnen som skapats där, hur bra dagarna blev tack vare klassen. kan knappt bärga mig tills mina brudisar kommer hit & besöker mig! 

Hon är så söt när hon sover.

helgen är över & förhimla fin har den varit också!!
ikea-shopping, birsta-shopping, onda fötter, goda middagar, fina morgnar, vindrickande, prat om politik, & få spendera tid med mamsen var ju inte helt fel det heller. helgen avslutades med ett arbetspass igårkväll också vilket kändes jättebra!
så ja, nu är i stort sett vårt hem klart. fattas bara att plocka undan några smågrejer men annars så är den top noch. C beställde även en ny tv igår så i veckan får vi ett nytt tillskott i familjen, hihi. hade tänkt ta bilder på rummen & visa upp i veckan, så får ni se!
 
på bilden nedan ser man vad jag införskaffade på birsta; en söt, vit topp från kappahl med hängande tofsar och små detaljer runt kragen + ett par mönstrade tights från bikbok som är supersköna! hade tänkt inviga den vita toppen i helgen också.
 
idag har jag varit ledig vilket känns gudomligt, om ca en halvtimme är C hemma från jobbet & då åker vi till åsele för att äta middag med fina familjen & hämta hem älskade max. eftersom det varit full rulle hela helgen så fick dem vara hundvakter, alltid bäst med hjälp av familjen! 

Om Fanny.

 
♥min stora passion i livet är att baka. jag älskar att testa på nya grejer & göra om andra recept till lite mer personliga, tilläga & ta bort osv. jag vet inte vars det hela började, har tyckt om det sedan jag var liten. jag tog alltid på mig att baka eftersom mamma inte tycker om det, hon föredrar matlagningen & då låg bakningen på mig liksom.
♥jag har inte riktigt insett att jag är precis där jag alltid velat vara; drömmen om övik, en egen lägenhet. jag har velat detta i hela mitt liv & jag tog mig jäklar hit. det enda som fattas mig är att plugga till det jag vill, men skam den som ger sig på en gång!
♥någon gång i livet skulle jag vilja gifta mig, skaffa barn, bo i ett hus utanför stan, skaffa mer djur. men visst vill jag hinna med en massa annat innan familjelivet kommer, det tror jag många fler också vill. har först & främst lovat mig själv att utbilda mig först, ha en säkrad ekonomi, jobba ett tag & vara på en arbetsplats där jag trivs med mina kollegor & med jobbet. ha ett stadigt förhållande är ju också en viktig fråga men jag ser redan allt det här med min christoffer, framtiden & livet. vår framtid. och det där med att resa skulle väl förhimla kul att prova på också?
♥tatueringar är något som är så himla snyggt! ändå är min kropp helt fri från en, bara för att jag inte riktigt vågar mig på en som jag faktiskt ska ha för resten utav mitt liv. men jag & storebror har då kommit överens om en syskontatuering & det betyder då i varje fall något; min kärlek till honom. väldigt fint & personligt.
♥jag tror till nittio procent att jag kommer behöva glasögon snart, ser mycket sämre på långt håll, går dåligt att läsa skyltar som är en bit bort osv. 
♥jag tycker det är riktigt roligt att träna! sådär kul när man märker förändringar på sig själv, blir mer uthållig, gör det till en del av sin vardag, och då man mår så himla bra av det! så tacksamt när vi bor närmare stan nu så man kan cykla till friskis. träning är dock inget som jag ser som superviktigt, strävar inte efter att bli t.ex. smalare och gå ner i vikt för det får jag inte haha, utan bara må bra av det som sagt, bygga upp musklerna & utöka uthålligheten.
♥jag blir ledsen av att höra andra prata om deras farmor,farfar,mormor,morfar som inte är i livet. vissa har aldrig ens träffat sina mor-eller farföräldrar. och då går det alltid upp för mig att jag har sådan jäkla tur att alla mina fyra är i livet, pigga & glada & sjukt uttråkade som pensionärer så dem reser omkring väldigt ofta, haha!
♥för att återgå till drömmen om övik; jag förstod aldrig hur jobbigt det faktiskt skulle bli att flytta hemifrån, lämna lycksele, lämna mina föräldrar & vännerna som bor kvar där. åh som jag är full utav saknad varenda eviga dag.
♥och det där med flytt är egentligen ingen ny händelse i mitt nittonåriga liv, har flyttat ett x antal gånger sedan skilsmässan. tre gånger med pappa, då han först bodde i en liten tvåa i början av skilsmässan & allting var så himla nytt & jobbigt. sedan till en större lägenhet där vi trivdes rätt bra & sedan tillsammans med kicki & dem syskonen till en stor gul villa där vi bott i flera år & dem fortfarande bor i. 
med mamma är det bara två gånger, hon flyttade till ett radhus när hennes & pappas hus blev sålt och därefter flyttade per & mina två syskon där in med oss. några år senare flyttade vi till en stor lägenhet, vilket kändes ovant & jag var enda barnet som bodde hemma vilket gjorde det mesta tråkigt. men min alldeles egna flytt hit till övik, till en plats jag alltid drömt om & tillsammans med min kärlek, är den allra bästa!!
♥jag har som tur är ingen kronisk sjukdom i mitt liv. hade väl barnastma förut men den växte jag ifrån, sedan har inga allergier varit aktuella medans storebror blev glutenallergiker. andra jobbiga grejer har man fått tampats med i tonåren men dåliga grejer gör en oftast starkare & jag känner mig bra idag, bra som jag är, och det borde alla göra.
♥jag föredrar positiva, glada människor som sprider glädje & fyller mig med en glädje. dem som är sura & ger ifrån sig negativ energi tål jag inte. var glad åt livet, var glad åt andras lycka & succé!

You're giving me a heart attack.

bilder från påsken 2013 beskriver rätt bra hur det ser ut just nu; efter att ha slutat kl fyra & storhandlat så har vi myst ner oss i soffan, jag & ♥. han helt inne i fifa & jag med ett glas rött & känner hur hungern sakta kryper på mig. mamma är påväg och borde landa när som helst, då har hon med sig middagsgrejer vilket gör mig extra glad, hihi.
 
alltså hur skönt med helg?! att bara få sätta sig i soffan & slappna av, verkligen top noch. men sovmorgnar blir det minsann inte då vi kliver upp tidigt för att köra till sundsvall imorgon. men för min del ska det bara bli roligt & mysigt! införskaffa grejer så lägenheten blir ännu finare + få spendera tid med mamsen. det är viktigt att ta vara på när man får tillfälle.
 
ha en bra helg ni med! 

Good thursday.








vaknade av solsken, utförde ett skönt träningspass (skönt att vara back on track efter sommaren!), åt en god frukost & nu väntar jobb till tio ikväll. ha en bra dag ni också! 

Just gonna stand there and watch me burn.

 
ikväll bjuppar farmor oss på middag & det gör mig så glad! därefter blir det en hemvisit till elina (som gick i min klass), viktor & lilla goa nellie! så himla glad över att folk man känner också flyttat hit.
och en efterlängtad helg närmar sig också, då väntar ikea & 
givetvis lite shopping på birsta. wiiiiiiiie!,
men tills dess blir det att jobba & försöka  fördriva tiden så gott
det går, måtte tiden gå fort!
 
ha det gott tills vidare.

Du är hjärta.


skämmer bort min sambo,min pojkvän, mitt allt & allt annat det innebär.

Finally back on track.

hallå alla mina vänner & läsare!
visst var det längesedan?
har ju som sagt haft vääääldigt fullt upp sedan i torsdags då vi påbörjade flytten, hämtade nya sängen, ja herregud jag vet inte ens vars jag ska börja i alltet haha!
--- --- ---
i fredags vaknade vi upp i nya lägenheten (eftersom vi skruvade ihop nya sängen på torsdagkvällen och bestämde oss för att ta första natten då) och på kvällen kom ju då Cs storebror fredrik. han var till väldigt stor hjälp under hela kvällen då vi körde två släpvagnslass med grejer. sedan plockade vi upp deras lilla kusin ludwig & drog & käkade pizza, vilket sedan avrundades med lite fifa och avkoppling- BEHÖVDES!
 
tidigt på lördagmorgonen landade mamma & per, dem hade med sig lite möbler & prylar så det var bara att sätta igång med att springa i trappor & bära upp allt (det ligger på både minus & plus att bo på tredje våningen). senare på dagen landade christoffers föräldrar & yngsta brodern filip, då påbörjade vi utstädningen i gamla lägenheten & jag kan ju verkligen säga att det är allt annat än roligt, ALLT ska rengöras.
när det blev kväll drog vi alla på o'learys & en cheeseburgare satt verkligen fint i magen efter en lång dag. vi avrundade sedan kvällen med lördagsgodis & fångarna på fortet.
 
och tillslut blev det söndag & det var bara till att fortsätta utstädningen. när det blev klart fixade vi i nya lägenheten i stort sett hela dagen & nu har vi faktiskt fått jättefint hittills! är så himla nöjd & när allting är i ordning så kommer lägenheten bli perfekt! det har jag verkligen på känno.
 
annars då?- mår alldeles utmärkt! dagarna består inte av så mycket mer än att jobba, vara utomhus, vänta på telefonsamtal som kanske aldrig kommer. då syftar jag förstås på universitetet, vissa av er minns säkert att jag sökte till sjuksköterskeutbildningen. blev tyvärr reserv & nu fattas det bara att någon enstaka person i min urvalsgrupp ska hoppa av för att jag ska få en plats. surt, javisst. men annars bara att ta nya tag nästa termin, som man snart kan börja söka till. trivs ju faktiskt som fisken i vattnet på jobbet så jag klagar inte så värst! =)

RSS 2.0