En dag som inte kunde bli bättre än såhär.

imorse åkte vi ut till solberg där pappa & kicki håller till med sin husvagn. där vankades det en utedag med hamburgare, slalomåkning, skotertävling & en hel del folk. var väldigt uppfriskande & roligt trots att solen inte ville kika fram & såklart supermysigt att få umgås med pappa, kicki & erik.♥

sedan bar det utav hemåt för att äta, duscha & därefter bege oss till fjällrävens för att se modo-linköping. & jävlar vad den vinsten kändes bra! SINNESSJUKT vilket härligt lyft för oss modoiter.

& för tillfället händer inte mycket mer än att jag bäddat ner mig under filten i soffan med C, vi ser på the transporter & har bara allmänt lördagsmys. det är verkligen skönt med lediga helger! 
imorgon blir det kalas hos anna & så ska jag fortsätta plugga. veckohandla måste nog också göras. 

Every girl is just trying to find her Chuck Bass.

här har ni en drös med inspobilder från en utav de bästa serierna jag vet. & leighton meester som spelar blair är typ den snyggaste människan någonsin. sådan självklar, perfekt & vacker person.
har sett om gossip girl tre gånger typ, & jag lessnar aldrig. tycker verkligen att ni som aldrig sett det ska se det! do it do it!

So many miles between us now but you're always here with me.

hej på er alla fina! 
bjuppar på fem snapshots från denna vecka, som varit väldigt produktiv om jag får säga det själv! till största delen så har jag ju pluggat, det är ett faktum. vi har arbetat som mest i basgrupperna & även under de dagar som vi inte haft något schemalagt så har vi ändå suttit 9-16 på campus för att jobba med olika case & förberedelser inför när vi ska vara på ktc (kliniskt träningscenter)  på sjukhuset nästa vecka.
 
även har jag hunnit med träning, sett på hockey, städat, tvättat, gått pw med maxi, det är ändå mycket man hinner med bara man lägger upp sin vardag rätt! en föreläsning i veckan handlade om just det; hur man lättast planerar sin vardag & hur man lägger upp en bra studieteknik. jag som egentligen inte gillar planering sådär väldans mycket tycker det var väldigt fiffigt! =)
plus att vi har vår första digitala tenta om exakt två veckor, & är det något jag alltid intalat mig själv är det att aldrig skjuta på saker, gör bort det direkt! som idag då jag är ledig, det jag hunnit med hittills är frukost, pw med max & plugg plugg plugg. behöver dock vila huvudet snart känner jag, så tänkte ta med lillemannen & svänga förbi hos anna & liam.
 
& här är en ny tröja från bikbok som jag tycker väldigt mycket om. på bilden längst upp så är det ryggarna som visas längst fram. det som gör tröjan så tjusig, tycker jag! valde att matcha den med min svarta kjol just igår =)
 
men nog om det, vi gick ju som sagt på helg redan igår & det var riktigt skönt & behövligt med en ledig dag idag. jag & C ska dessutom fira in helgen med att gå på bio ikväll. supermysigt! 

Q/A.

"Det är trevligt att drömma."
Postat av: anna

Ååååh älskar mumin!!! :D hur ser din samling ut so far?


inte den största samlingen precis, & två utav muggarna är likadana. men man får ju jobba sig uppåt, som sagt ;-) så är det ju faktiskt med allt! vårat vitrinskåp behöver då i varje fall utfyllas med mer fint muminporslin.

Love me like you do.

& självklart vill jag också se fifty shades of grey, då jag läst om
alla böcker minst tre gånger! visst är dem så bra & så fina.
så nu har då jag & sara, som går i min klass, reserverat biljetter
till den trettonde februari. även dagen D som vi faktiskt har vår
första digitala tenta så bion får minsann bli vår lilla belöning! ;-)

Not everyone are sick and twisted.

urplock utav väldigt finfina plagg & glajjer från sheinside.

Det är trevligt att drömma.

 
hej på er! idag var det en kort skoldag så i eftermiddags gjorde jag en god smoothie på banan, blåbär, chiafrön, hallon & mjölk. hade varken kvarg eller mer frukter hemma men den smakade ändå bra! föredrar ju bara det nyttigaste ;-)
till den såg jag i varje fall några avsnitt utav mumin, fick en liten nostalgikick, hihi!
för er som inte vet så har jag älskat mumintrollet sedan jag var liten, det är liksom mumin som definierar mig. alla mina nära & kära vet exakt vad dem kan köpa till mig på jular & födelsedagar, och det är ju till en fördel, hihi! vill utöka min muminsamling mycket mycket mer!

kvällens schema; pw med max, träning & fortsätta skriva på mitt litteraturseminarium.

Q/A.

"Bilder från veckan."
Postat av: Emma

Så himla fin & inspirerande du är Fanny! Och modig som vågar så mycket:) jag funderar på att söka till universitetet till hösten men är dels osäker på vad jag vill bli och dels så känns det obehagligt då man kommer dit helt ensam, utan vänner... Hur kändes det för dig nu i början? Gick det hemska över fort eller? Kramis!!

 
hej emma!
alltså visst är det svårt att veta vad man vill göra av sitt liv?
och det är inget som helst onormalt heller, det lovar jag dig! 
 
jag kan väl påstå att jag har haft tur som hittade 'mitt kall' redan när jag gick i nian, och visst det blir så för vissa. och det där med att plugga vidare efter gymnasiet är ett stort steg, själva skolan är helt annorlunda än det man är van vid. 
så först & främst måste jag påpeka att du bör vara säker på vad du vill bli innan du hoppar på någon utbildning, hur synd vore det inte att inse att det inte passar en alls & man hoppar av?
och det där med ensamhet upplevde jag inte så länge, det var väl mest första dagen. men jag skulle vilja påstå att folk är så desperata efter att skaffa vänner sådär i en ny klass, så det blir att alla tar initiativ till att snacka & lära känna varandra. så var det då i min klass, efter bara denna vecka snackar i stort sett alla & i min basgrupp har vi verkligen klickat till hundra procent; sara & frida är två stycken som jag kommit supernära på bara denna vecka, shit vad roligt vi har haft & det kommer förmodligen bara bli ännu roligare!
 
det är som svårt att förklara då jag som sagt bara gått en vecka & det riktiga plugget knappt startat, men våga tro på dig själv, våga vara öppen mot folk & inte gömma dig bakom det som gör dig blyg. för många människor är snällare än vad man tror ;-) personligen tycker jag att universitetslivet är något jag MÅSTE pricka av under mitt livs to do-list, alla borde prova på det någon gång.

När han säger att jag är det absolut bästa han har.

igår var en rätt seg dag med tanke på fredagens festligheter. vi var mest bara hemma & myste tills klockan tillslut slog fyra & det var dags att äta tvårätters middag på o'learys. C hade bokat bord där under veckan i syfte för firandet utav vårt 3-årsjubileum & var så gullig som bjuppade på all mat & dryck. hihi älskis 

vi såg förstås modomatchen & drack bira samt lite olika drinkar. tillsist blev det rätt mycket folk på krogen & vi träffade på kända ansikten. en väldigt trevlig & mysig kväll med mannen i mitt liv. oj vad han gör mig såsåså lycklig ♥
 
& här är bilder från imorse då jag & max var ute i cirkus två hela timmar. solens strålar trängde igenom bergstopparna & lyste upp större delen av staden, sjukt fint att kika på utsikterna!
& nu annars består dagen endast utav att storstäda i hela lägenheten, tvätta, handla inför den kommande veckan, sådana där måsten som är sköna att göra bort så fort som möjligt. då har man ju tid över till att träna ikväll samt fortsätta läsa på boken man lånat på arkenbiblioteket för ett kommande seminarium på skolan om två veckor.

Bilder från veckan.

massa kaffe innan första föreläsningen
 
blev medlem i student vårdförbundet- ett slags fack för sjuksköterskor

dags för efterlängtade insparkskvällen nummer ett. dresscode vit tröja där alla skulle skriva på den- bye bye vero moda-tröjan... samt dricktävlingar, beer pong, korvätartävling, planka, astrevligt folk. fick lite college-feeling ;-)
 
vår underbara hund som ÄLSKAR att gosa
 
hur jag såg ut en dag
 
fler föreläsningar
 
första veckan på universitetet avrundades med finsittning & party med väldigt många på stung, sedan drog vi en sväng på olearys men jag landade ändå hemma hyffsat tidigt. rätt skönt =)

I'm yours forever, I promise.

för tre år sedan träffade jag mannen som förevigt skulle förändra mitt liv. & han har verkligen förändrat allt; gjort mig till en bättre människa, gjort allting bättre. och på tre år har väldigt mycket hänt på både gott & ont. men oj så tacksam jag är över att fått spendera denna tid med just honom, & framtiden ser jag fram emot som tusan!
 
denna dag är så himla fin & speciell, men vi har bestämt att vänta tills lördag med att fira, bara han & jag. jag har nämligen inspark med klassen & de andra nya studenterna ikväll & han ville jättegärna se lillebror sebbe spela match på fjällräven; saik-modo J20. & i helgen hinner vi ju dessutom med så mycket mer än på bara denna vardagskväll.
 
 
thord robert christoffer ohlsson,
jag älskar dig. mest av allt.
allt annat är oväsentligt. 
 ♥

Tattoo inspo.

 
en annan sak jag lagt till i önskelistan är en tatuering.
tänkte att det kanske bli perfekt att införskaffa en nu
när jag fyller tjugo år?
& givetvis så ska den ju kännas personlig & speciell
för en själv, den ska ju liksom sitta på mig hela livet!
 
jag har sedan ett bra tag tänkt ut den perfekta, tillägnat
en väldigt speciell & nära person till mig. ♥

Space is neccessary.

jag & christoffer kom väldigt snabbt överens om att vi hellre ville bo i en trea istället för en tvåa, därav varför jag bara intresseanmälde mig på treor när jag stod i bostadskö. & visst var det flera som ifrågasatte det valet (haha mest våra päron & syskon) men min plan var solklar från början, självklart för att få mer utrymme men även detta;
♣ett gästrum tillför våra nära & kära, eftersom våra familjer bor upp till 20 mil ifrån oss. 
♣ett kontor där vi förvarar alla räkningar & andra viktiga papper.
♣min egna plugghörna, där jag skulle få vara ifred & göra mina arbeten. för tänk långt inom mig visste jag att universitetslivet skulle stå framför mina fötter, allt för att jag aldrig gav upp! =)
& vi hade tur att hitta en en trea med bra utrymme till ett bra pris. 
har rensat bort en massa rat, städat, dammtorkat inne i gästrummet idag, och nu är min lilla plugglya redo! med flera koppar te & tända ljus kommer jag sitta här & läsa & skriva & förmodligen stressa upp mig som tusan, haha!
 
nog om det. har avklarat ännu en skoldag som gick alldeles galant, min basgrupp blev väldigt rolig & vi alla fann varandra direkt. känslan är så obeskrivligt skön! =)
& ikväll kommer elina, viktor & nellie på besök en sväng. finfint!

She killed it with kisses.

med en ond mage, massa tankar & framför allt olika förväntningar så gick jag mot campus idag. jag, liksom de andra 39 studenterna, kände mest nervositet & spändhet hela tiden- fram tills det var dags för fika & mingel. ingen hann prata med alla som var där men några jämnåriga brudar klickade jag bra med, & imorgon då vi blir indelade i basgrupper får jag förmodligen tillfälle att tala med fler!
 
& i veckan är det ju då insparken med stung- studentföreningen. stung har också en studentkrog inne i stan där alla festligheter & aktiviteter håller till. ikväll, på onsdag & på fredag är det utgångskvällar men jag skippade denna kväll, flera andra av brudarna i klassen ville också göra det. så vi bestämde att onsdag & fredag är det all in! tror det kommer bli superkul! =)
så vad gör vi ikväll?
C ska äntligen få sälja sin volvo så han ska städa & fräscha till den. jag har tvättid & ska gå pw med max, helt okej kvällsaktiviteter om jag får säga det själv. imorgon börjar jag halv nio som en helt vanlig skoldag & jag längtar, hihi!
 

M.K.

slog mig faktiskt att jag fyller tjugo ganska snart!
eller inte snart snart, men april landar snarast som på ett fingerknäpp ;-)
då lämnar jag tonåren & kliver in i vuxenlivet, på riktigt.
 
här är något jag velat ha väldigt länge;
hur snyggt?!

Vem Fanny är.

fullständiga namnet är då fanny sophie forsberg, föddes den 30 april 1995 på bb i lycksele där jag också har levt i hela mitt liv. har alltid upplevt denna lilla stad så fruktansvärt tråkig, de gånger man har haft som mest tråkigt på kvällar då man hängde några stycken beskyllde man ofta staden då "den är så jävla tråkig, finns inte ens kvällscafeér, människorna här är störda" osv osv. 
jag har alltid varit lite utav en enstöring då jag var liten, inte alltför många gånger som jag tog eget initiativ till att ringa till en kompis för att hitta på något. jag satt oftast instängd på mitt rum, lekte med hundar & hästar & dockskåp, medans min storebror fredrik spelade hockey, fotboll & var mer borta än hemma.
& fredrik är väl just den person jag bråkat & skrikit på mest i livet, han är fyra år äldre än mig & förut fick jag för mig att han hellre velat ha en lillebror som han kunde lära upp & som kunde ha exakt samma intressen som han. istället skulle han då uppfostra mig & brottas & slåss med mig, spotta mig håret & i ansiktet bland annat. men vi kunde ju vara bästa vänner ibland också =)

mina föräldrar heter håkan & pernilla. pappa är från örnsköldsvik där vi varit mycket sedan vi var små. han flyttade till lycksele då han började gymnasiet på tbg, gick skidgymnasiet. mamma är från västerås & flyttade till lycksele då hon var kring tre år.
dem skiljdes 2005 som också var samma år då min morbror peter gick bort under en hjärttransplantation. så det året har varit det värsta hittills i livet, har nästan förträngt hela min barndom & just det året. visst har det varit omedvetet, då.
& visst önskar jag att mor & far kunnat komma bättre överens vissa gånger under dehär tio åren som jag levt varannan vecka hit & dit. men jag har aldrig sett skilsmässan som något negativt; jag fick ju en drös med nya syskon i båda familjerna & även två nya föräldrar som alltid behandlat mig & fredrik rättvist & ställt upp för oss. jag kan inte se något negativt i detta, och skulle jag komma på det så får det faktiskt vara.
mammas man, per.
syskonskaran i mammas familj; jag, fredrik & pers barn frida & gustav.
pappas fru, kicki.
samt syskonskaran i pappas familj; fredrik, kickis barn viktor, erik, evelina & så jag.
 
men som sagt, levde i lycksele i hela mitt liv tills jag var 19 år. & visst har stället gett mig fina minnen, herregud. det är ju där jag hittat alla fina vänner, & några av dem består ännu idag. sådana som håller livet ut, vågar jag säga. men visst har man varit med om jobbiga grejer också, och då pratar jag om att bli sviken av dem man trodde var vänner & bli knivhuggen i ryggen. det bestod väl mest på högstadiet, då jag gick på finnbacksskolan. ingen är ju perfekt & jag har inte heller betett mig som den allra bästa, men vissa perioder på den skolan var jobbig. riktigt jobbig. 
en highlight i nian var ju däremot att gå på praktik hos en sjuksköterska på äldreboendet smedsberget, en vecka med catharina & hennes kollega lars gjorde att jag blev så himla sugen på just det yrket! så jag valde att gå vård-och omsorgsprogrammet & började sedan på tannbergsskolan.
 
& åren på tannbergsskolan blev verkligen en utav de bästa!
jag trivdes som fisken i vattnet med min klass. jag hittade ju givetvis fler nya vänner som gick i de andra klasserna, & det var alltid så nice att gå omkring på rasterna & träffa alla andra, kanse sätta sig i fiket & surra över några koppar kaffe.
men dem som jag kom allra närmast var då jennelie, josefine & ellen. fasiken vad kul jag haft med dem pinglorna,
men visst har även vi haft våra tvister! för visst får man vara ovänner & tjafsa ibland? hur ska man annars veta vad ens vänskap är värd? vad ska man bygga upp igen, liksom?
men jämt skrattar vi oss till magont, jämt jämt har vi så jäkla kul.
 
under mitt första år på tannbergsskolan, närmaste bestämt i början på januari 2012, så började en kille skriva till mig. ett klyschigt hej vad gör du?:) och kände mest bara iogiejpwpfjiepoqw023jegs. bara någon vecka innan hade min dåvarande pojkvän viktor sårat mig så in i helvete & vem var pepp på att prata med andra killar då, liksom?
men christoffer visade sig vara en riktigt snäll kille, ville veta mycket om mig, visade intresse på ett sätt som jag inte var van vid med mina tidigare pojkvänner.
våran första 'träff' var 6 januari, en kväll då jag hängt med rebecka & han frågade om vi ville åka bil ett tag. sedan svek hon mig & ville bli avsläppt någonstans, haha så rädd & töntig jag kände mig. turligtvis så var han framåt, pratglad, social, och vi hade riktigt jäkla roligt tillsammans! så kan väl på sätt & vis säga att vårt förhållande påbörjades rätt snabbt, vet inte ens om mina familjer hängde dem i svängarna ;-)
jag kände mig mest förbluffad över att han ville ha mig. jag kände mest jag går i ettan & han går i trean, finns hundratals snyggare tjejer på skolan, vad gör mig speciell? jag antar att mitt självförtroende inte var på topp då, det hade det nog inte innan tbg heller.
 
& med en ny pojkvän så fick man ju en ny familj också, & familjen ohlsson är nog dem underbaraste människorna jag någonsin mött.
längst ut från vänster; fredrik, christoffer, lille filip framför honom, mamma elisabeth, sebastian som kikar fram bakom henne, pappa robert & så tobias. dem har också en karelsk björnhund som heter cäta.
underbar familj, som sagt. ♥ känt mig välkommen hos dem från första början.
 
när vi varit tillsammans i ett halvår så fick han snickarjobb i övik & flyttade dit, och där påbörjades vårat distansförhållande. oj vad jag var rädd. jag trodde faktiskt inte att vi skulle klara det i två år?
men sommaren då han flyttat så bestämde vi oss för att köpa en hundvalp tillsammans, & det blev en finskspets då C brukar jaga.
vi fick våran max, verkligen världens bästa hund. oj vad han har förgyllt våra liv.♥
 
tre år senare var slutet nära; studentvecka, bal, student som väntade. jag var med i balkommittén och det blev verkligen ett minne för livet, jag & christoffer gick tillsammans för andra gången i rad & vi hade då haft distansförhållande i ganska precis två år.
 
ända sedan jag var liten har jag drömt om örnsköldsvik; att flytta dit efter studenten, bo i en lägenhet, plugga till sjuksköterska. det har jag drömt om sedan jag varit liten, alltså fatta?!
så efter studenten uppfyllde jag min dröm & flyttade till övik, jag & chrille skaffade en trea tillsammans, jag jobbade som undersköterska i hemtjänsten i ca ett halvår innan jag blev antagen till sjuksköterska. så alla pusselbitar föll på plats, tillslut. otroligt va?
 
min finishline; jag har alltid varit levande, jag har haft drömmar som jag levt upp till, jag har fanimej aldrig gett upp! och det kommer jag aldrig göra. det finns inget som kan trycka ner mig på något vis, för jag vet att jag är bra precis som jag är & jag har människor i mitt liv som älskar mig & som jag älskar tillbaka!
 
jag heter fanny sophie forsberg & har snart levt i tjugo år.
jag är omgiven av underbara människor.
och jag är lyckligast i världen.

A pair of jeans that fits just right.

köpte ju som sagt jeans i förrgår, här är två halvhjärtade bilder hehe. 
kände verkligen att jag behövde riktiga jeans! och dessa är så sköna och sitter som handen i handsken. fattar inte att jag gått omkring i mina svarta dr denim jeans så länge, går inte ens jämföra.
--- --- ---
 
såhär skönt har jag haft det idag! milt, härligt väder & strålande sol som spräckte sig igenom morgondimman; gick runt hela söråsele med maxipojken. superhärligt!
chrille & tobbe är på deras pappas jobb & håller på med sina bilar idag & i eftermiddag har a-laget match igen. & jag ska nog träffa frida ett tag, om inte annat bara mysa inne. en sådan där lugn & skön lördag =)

Veckan.

måndag; en vääääldigt slö dag hemma, med en liten max som var ovanligt gnällig & inte hade vidare matlust. men så brukar det bli med vissa hanhundar då löptikar finns i närheten, tyvärr hehe. 
men när allt känns sådär slött & inspirationen ligger på noll så är det skönt att bara ligga i sängen med en bra bok. och denna är ju bara så himla bra, tusen gånger bättre än filmen!
 
tisdag; efter en arbetsdag så var tanken att vi skulle gå på bio men C kände sig seg efter att ha jobbat utomhus hela dagen, så för att muntra upp honom lagade jag elisabeths suveräna tacopaj + en jättegod sallad till middag. ibland får man lyxa till det! 
under kvällsprommisen med maxi gick vi också till frendo där jag hämtade ut dessa godingar jag beställde från lyko förra veckan. jag är förälskad i coconut passion & har fallit i trans, hihi.
 
sedan låg vi strandade framför marco polo, som vi nyligen börjat se. och ni som inte sett den måste verkligen ge den en chans! så sjukt bra; en gammeldags krigsserie som utspelar sig i kina under yuandynastin (då kina koloniserades av mongolerna) rättare sagt 1200-talet.
precis i våran smak!
 
onsdag; hard work work, & sedan lite nagelfix! betade även av några avsnitt utav gossip girl som jag börjat se om igen för andra eller tredje gången. & som grädden på moset så levererades min dator till ica kvantum så jag var snabb på att hämta ut den. väldigt nöjd, kan jag tala om för er! detta är faktiskt första blogginlägget som skrivs från den, hihi.
 
torsdag; fixade mig tidigt & begav mig mot övik norra-stationen för att ta tåget till umeå. umgicks med min pingla jennelie hela dagen vilket var så behövligt! när man inte bor i samma stad längre får man verkligen ta vara på de små tillfällena man får tillsammans.
lunch på utopia (thaimat+sushi MUMS) & sedan 'ögonshopping' som slutade med att vi köpte varsitt jeanspar ;-) en väldigt fin dag blev det, saknat henne som attan ♡
dagen avrundades med middag hemma hos farmor & ernst.
 
idag blev första träningsdagen på hela veckan, då min förkylning varit i farten igen (därav varför min måndag var så fruktansvärt seg, förmodligen). det var väldigt skönt må jag säga, när man är van att ständigt ha träningsvärk & utan träningen känner jag mig så tom & svag. man mår förjäkla bra!
 
& kan ni gissa vars jag befinner mig nu?
i åsele faktiskt, tobias bad christoffer om hjälp med att fixa en massa med sin volvo 142a & jag & max följde givetvis med hit. så det lär bli en väldigt mysig helg med fina familjen- som vanligt! ♡ vi har ätit en god middag, jag & elisabeth har precis gåt pw med hundarna & halv åtta har a-laget match så en hockeykväll var ju inte alltför ovanligt, hihi. ha det så bra, ni med!

Instagram pics.

 
fannyyforsberg

Ett bloggtips.

 
en blogg och ett instagramkonto ni bara måste kolla in är ju frida wiman! vilken fantastiskt fin tjej som är superduktig på att fotografera. hon skänker så mycket inspo till att resa, göra god mat, hårfrisyrer, kläder, en massa fint kan ni tänka er!
kolla in hennes blogg här & på instagram heter hon fridawiman

Q/A.

"Sådant som är kul."
Postat av: mariasv

Åååh vad klänningen såg härlig ut!!!! Vars är den köpt?!:D

 
hej, ja visst är den härlig?!
jag beställde den från nelly =)
haha, när jag visade christoffer den så trodde han att det var en tröja i strl XXX-L. men det är ju då en okunnig karl ;-) den är superskön & väldigt värd varenda krona! jag tror den också blir en perfekt sommarklänning att använda under utekvällar då man fått lite bränna!

Äntligen!

mitt tredje inlägg för idag blir att tala om detta; har äntligen beställt en dator! asus fick det bli. 
vissa av er kanske minns att jag berättade att jag drömde om en macpro med retina skärm. blev varnad av några personer som tagit examen från uni eller pluggar där nu att mac inte alls är en bra pluggdator, dels för att vanliga program man använder på en vanlig pc inte kan användas på mac. hela systemet är annorlunda.
alla kan ju ha olika åsikter om det där men jag lyssnade till mina vänners råd & köpte denna, för ett rimligt pris utan några möjliga framtida konsekvenser ;-)  

nöjd?- som tusan!!!!!

But it's not really about the christmas gifts.

i helgen som var fick jag riktigt fina julklappar som en lila solklänning, vinglas, per morberg-böcker & en selfiestick...haha. men den absoluta favoriten var faktiskt denna rosa adidasväska, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! kommer använas flitigt till lite allt möjligt kan jag lova! =)

In her shoes.

ett par skor som egentligen tänkt som en julklapp från fredrik till hanna men då dem inte passade henne fick jag dem istället! snacka om ett riktigt fynd ;-)
ni kan hitta dem på dinsko, hittade dem tyvärr inte som länk på hemsidan.

Maybe we could stay like this forever.

helgen hos pappa & kicki blev som förväntat supermysigt!
mycket bra sällskap kombinerat utav mig, chrille, fredrik, hanna, pappa, kicki & så erik! såg hockey i massor, skålade i champagne, berättade gamla roliga verklighetsbaserade historier från pappas initiativ, jag & hanna delade på flera cider, lekte julklappsleken som blev på liv & död, ja lördagkvällen blev så himla fin!
fick ju många fina julklappar också som jag ska visa sedan =)
kicki är världsbäst på att fixa häftiga & supergoda snacks! & champagnen var ägnad för min antagning, mitt tredje antagningsfirande hihi! 
denna galna julklappslek är alltid en hit på våra jular, hihi. dock mindre kul när man kanske inte vinner något, men jag & C blev rätt nöjda med våra kylskåpsmagneter haha! ;-)
invigde även min nya korallklänning
& njöt av mannens tillvaro då han ville hålla min hand & hålla om mig hela tiden. alltså kärlek till honom 

idag åt vi lunch hos mamma & har nu precis landat i lägenheten. bara att ladda upp för ännu en ny vecka. skolstarten närmar sig ju, tjoho!

My love he keeps me warm.

igår kom elina, viktor & lilla nellie hit & umgicks ett tag innan dem var tvungna att fortsätta med sitt plugg & få nellie att sova. men under tiden fick jag hjälp med att fixa csn & så berättade dem lite om sin san fransisco-resa. supertrevligt!
& jag fick även några böcker av elina till första kursen på sjuksköterskeutbildningen, hon började ju plugga det redan i höstas som sagt. så det blev väldigt billigt för mig att införskaffa de första böckerna, tjooho! & efter att också ha gått igenom schemat för denna termin är jag bara ännu mer taggad på att börja plugga nu. alltså ÄNTLIGEN!

men hörni, T.G.I.F!
väldigt skönt med fredag, må jag säga!
på ett tag är C hemma från jobbet & då beger vi oss till lycksele; vi ska fira en sen mini-julafton hemma hos pappsen & kicki eftersom dem varit i thailand i två veckor. jag ska även passa på att träffa efterlängtade vänner & mamma förstås. lär bli en såsåså mysig helg!
kramis 

Sådant som är kul.

när man får presentkort i julklapp så hamnar lite nytt i garderoben;
en jättemysig stickad tröja, lite 'pösig' & lång som är precis i min smak
& en härlig, skön klänning i en väldigt stark korallfärg. älskar korall! den är nästan samma färg som min balklänning fast mer knallig =) 

Q/A.

"Blow my mind."
Postat av: Bella

Din blogg är så himla fin och inspirerande på flera sätt Fanny! 
Har en fråga ang träningen. Vad har du för mål med träningen och vad för slags träning utför du? :) kram!


åh men tack så mycket! =)
och som svar på din fråga så är mitt mål med träningen att bygga muskler & få bättre kondition & uthållighet. i stort sett hela mitt liv har jag varit jättespinkig & vägt lite, haft svårt att gå upp i vikt osv. och nu i tonåren då jag börjat gå upp i vikt & lagt på mig lite fett på kroppen så har jag fokuserat på styrketräningen först & främst. christoffers mamma har varit ett bra stöd & en bra förebild. styrketränar på gym & har även övningar jag brukar göra hemma, men dem övningarna gör jag i stort sett bara efter jag varit ute på löpturer.
och jag tycker ju det är förhimla roligt! har aldrig hållit på med någon sport i mitt liv (förutom ridning några månader när jag gick sexan) så visst är det skönt att ha något nyttigt att göra på sin fritid! =) jag känner ju verkligen hur gott det gör, både psykiskt & fysiskt. och det där med kost är fortfarande vissa gåtor då jag faktiskt inte är så jättekunnig men svärmor har hjälpt mig mycket. chips, läsk, godis & strunt är bara tillför lördagar & fredagar om ens det, det är inget som frestar något vidare.
 
hoppas det gav svaret du ville ha!

Blow my mind.

det är sannerligen en grym känsla att kunna träna igen efter att ha varit förkyld ett bra tag!
it has been a really good week.
och jag ser fram emot fler veckor utav att ha träningsvärk, känna & se förändringar, bara må allmänt bra av träningen.
försöker förgäves att få min sambo (som inte tränat på 3 år?) att träna med mig eftersom det är ju trots allt jättekul att ha en workout buddy! han är inte intresserad, om jag säger som så ;-) han har tränat konstant hela sitt liv fram tills för 3 år sedan, måste komma på något som kan motivera karln, haha!

idag fick det bli en löprunda runt höglandssjön med maxi (klarade nääästan 1 mil utan vila!) & känner mig mest död nu såhär i efterhand & har sjunkit ner i soffan nyduschad med en proteinshake. så jäkla skönt att inte ha en massa måsten över sig heller; läggan är redan städad, allting som behövs är handlat, max är rastad & träningsstimulerad till fullo. behöver kanske inte fortsätta ;-)
på ett tag ska jag gå hem till anna & hälsa på. sedan ikväll ska jag & elina träffas & surra över en kopp kaffe. ha det gött!

För vems skull är jag där?

linn löwes skrev ett riktigt bra inlägg om det där hur man ser ut på gymmet & att folk dömer varandra så jäkla lätt. alltså, som nybörjare är nog det tuffast i början. dels för att komma in i träningen & göra det till en rutin + att man kanske känner sig lite bortkommen när man kommit som ny till ett gym bland flera andra som är mer erfarna. dömande blickar kan lätt göra att motivationen åker till botten & man inte vill vara kvar där.
men alltså, hallå, alla har väl varit nybörjare? & varför ska man bli stirrad på & dömd bara för att man vill använda smink när man tränar? är verkligen helt upp till var & en. 
jag är ju inte den som sminkar mig innan jag tränar. men far jag direkt efter t.ex. jobbet eller på kvällen & sminkade mig under dagen så tvättar jag ju inte bort min make för det, heller. 
 
inlägget om detta kan ni läsa här & som sagt; alla gör som man själv vill, man gör det som känns bäst! & om någon av er känner igen er i detta, tänk bara att göra din egen grej. om dem håller på att stirra ut dig med dömande blickar så är det dem som utför ett kasst pass ;-)
 
kram på eer 
 

Jewelry.

idag är en väldigt skön tisdag må jag säga; sitter nyduschad i soffan med en kopp kaffe, veckorevyn & har även tittat efter olika accessoarer från lily and rose. tycker det finns så himla mycket fint, vet knappt nästan vad jag ska kila efter haha! med rimliga priser dessutom, kanske slår till på exempelvis några fina örhängen inför när det vankas inspark & finsittningar med skolan!
 
max sover som en stock nedanför mig, tror han också blev rätt färdig av vår löprunda runt höglandssjön imorse..
christoffer är ju som sagt på en hockeydag med småknattar som har uttagning för att spela i modo hockey nästa säsong. förhoppningsvis får C börja som tränare för något ungdomslag nästa säsong, skulle bli väldigt glad för hans skull då han verkligen brinner för hockeyn! =)

Let's call all the ladies out.

en liten tbt från hösten 2013 då jag & mina snygga brudisar förade hemma hos jossan & begav oss sedan utåt. det var ju såklart årliga tannbergsmässan då alla studenter samlades på scoutstugan & partajade, dansade, drack, hade hur trevligt som helst tillsammans!
älskar att jag & jennelie gick som tappra krigare till skolan dagen efter, lärarna fick sig åtminstone ett gott skratt, haha.. ;-)

men åh, som jag saknar detta 

Efter regn kommer alltid solsken.

när pappa & kicki bjuppar på så god mat & hela tillvaron hos dem är så mysig får chrille för sig att det känns ju sååå drygt att köra hem under kvällen...
så här är vi, kvar i lycksele, hihi. det var helt ärligt så himla skönt att sova i sitt gamla flickrum igen + att vi får åka i dagsljus idag!

för tillfället äter vi frukost & åker till övik alldeles strax. jag kanske ska tvärstanna av vid åhléns också. 
nu börjar jag få hemlängtan! 

And you can tell everybody this is your song.

Blandade mobil-och kamerabilder från de senaste dagarna.
frida bjuppade på kaffe & kaka i hennes nya lägga, så trevligt! =)

vi är verkligen riktiga utemänniskor, jag & min man. så många timmar som vi spenderat i utekläder & varit i snön med vovvarna!

FATTAR verkligen inte varför det skulle bli varmt & börja töa!? man slog nästan ihjäl sig på blankisen då man var på promenad vissa gånger. bilderna ser ju dock härliga ut men låt er inte luras...

härliga promenader med elisabeth & hundarna, då vi bara pratar på om allt möjligt, särskilt träning då hon ska börja med mina nya träningsscheman. känns verkligen skönt att ha henne som en nära vän, en tredje mamma, en mentor inom träning & kost, min pojkväns mor som sedan början välkomnat mig till dem med öppna armar,
& hon är ju bara världens finaste & bästa svärmor! oj vad jag tycker om henne 

jag blev antagen till sjuksköterska i övik efter andra urvalet vilket gjorde mig såsåså jävla glad. helt sjukt, då detta är något jag drömt om sedan jag gick i nian,
& familjen ville fira min antagning med tacos & pannacotta. hihi bästa! 

i denna familj är det sällan vi ser på vanliga tv-program eller filmer, det är typ ALLTID hockey. allt från när sebastian spelar med saik till JVM till NHL winter classic ;-)



fina familjen från sandviken kom upp på besök över helgen, så vi spenderade mycket tid med dem; bl.a. ute i norsjöberg där vi grillade korv, värmde mackor i mackjärn, byggde snögubbe, körde skoter, hade snöbollskrig, åkte skidor, drack varma drycker & njöt av underbara solnedgångar. & lilla leija gjorde ett jättefint armband av snoddar till mig.
plus att det snöade i massor & minusgraderna kom tillbaka, så det kändes som riktig vinter igen.

jäklar ändå vilket fint 'jullov' man har haft- är såhääär glad som ovan! 
ohlssons är så himla underbara & åsele är verkligen mitt tredje hem. trivs alldeles så bra där! =)

idag tänker jag & pojkarna åka hem mot bästa övik igen, men innan dess stannar vi av i lycksele för att träffa pappa & kicki som äntligen är hemma från thailand!
veckohandling måste då göras senare & C ska vara på en slags hockeydag på fjällrävens på tisdag med småknattar- då han snackat med modo hockeys ungdomsansvarige om att kanske få bli hockeytränare. så det känns också kul!
& fanny då?!- hon ska jobba i veckan minsann. ska även träffa elina som varit i san francisco över nyår. fixa allt med csn måste jag också göra, hrmp.

2k14.

Beskriv året med tre ord. 
roligt, känslosamt & ivrigt.
Bästa köpet?
alltså denna fråga är förjäkla jobbig då jag inte brukar shoppa så ofta, och har inte lagt ut pengar på särskilda saker. men min balklänning var ett viktigt & personligt inköp =)
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
rather be-clean bandit, wasted-tiesto, born to rage-dada life, best day of my life-american authors, giftet-stiftelsen.
Vem har du umgåtts mest med?
ännu en fråga som är lite klurig. men första halvan av året umgicks jag ju mest med jennelie, ellen, jossan, tove typ. sedan jag flyttade har jag inte träffat dem lila ofta men kontakten består alltid!
umgicks då istället ofta med mina kusiner & christoffer förstås. ett faktum då vi blev sambos ;-)
Vart reste du under 2014?
har inte rest någonstans, förutom upp till hemavan typ.
Vilka händelser ser du som de största under året?
studentveckan, studenten & balen. såklart!! brännbollsyran var också mäktigt då det var min första gång där & ännu en oförglömlig kväll.
Har du blivit bättre på något?
har slutat helt med att bry mig om folks åsikter. usch vad det drar energi & man mår bara dåligt.
Gjorde du något under 2014 som du aldrig gjort förut?
hm, att ta studenten är väl en grej att ha på den listan. och flytta hemifrån.
Vad var extra dåligt med året?
det mesta med året var faktiskt fantastiskt så det är svårt att komma på något dåligt! men att ta farväl av klassen & inte vara endel utav VO3 längre kändes tungt.
Vad var extrabra?
att jag & christoffer fick avsluta vårat 2års distansförhållande & äntligen flytta ihop!!
Lärde du känna några nya människor?
har lärt känna många sköna bönor på mitt jobb!! dem livar upp mina arbetsdagar =)
Gjorde någonting dig riktigt glad?
allt jag redan nämnt typ, haha! finns så mycket; alla mina nära & kära, studenten, balen.
Största framgång på det privata planet?
att jag beslutat mig för att lämna saker, personer, händelser bakom mig. inte älta det förflutna, med andra ord. har funnits de som tagit mig energi alldeles för mycket & allt bara för att jag tänkt för mycket.
Vem saknade du?
älskade morbror är ett faktum, men han är ju en ständig saknad.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
jag tänker minsann inte tveka till något om det är något jag vill göra, tänker våga mycket & ta för mig. 
plus något annat som blir annorlunda är att jag måste planera min vardag noggrannare med tanke på att plugget kommer ta upp en stor del. hitta balansen mellan skolan, träning, vara med C & M osv.
Tror du 2015 kommer bli lika bra?
det tror jag lite både och, 2014 erbjöd så mycket glädje med allt inom skolkretsen. har verkligen fått minnen för livet & haft det så jäkla kul. men det nya året förblir lite utav en hemlighet på många fronter & det kan vara skönt att inte veta om allt som ska hända heller.
Vad kommer du sakna från 2014?
tannbergsskolan, VO3, lycksele, vårdlärarna, studenten, balen, lyxen att bo hemma.
Vad spenderade du mest pengar på under året?
tja, första halvan var det ju som vanligt alla resor till christoffer. pengarna gick åt snabbt på den fronten. & mycket alkohol inköptes förstås, med tanke på allt som hände på våren. andra halvan av året gick det mesta utav pengarna till mat & hyra klyschigt nog. men sant som bara den haha!!
Dina planer för 2015?
det här året återvänder jag till skolbänken, fyller 20 & blir hundägare på nytt. det vet jag for sure just nu. annars så har jag tänkt fara på brännbollsyran igen med min jennelie, vara mycket mer ute i stugorna- både åsele & hemavan, fortsätta hålla all kontakt med mina nära vänner & träffa dem så ofta som möjligt, försöka boka in en utlandsresa, bli hårdare med träningen (svärmor tänker nu fixa med mina nya träningsscheman för fullt!) & bara fortsätta vara JAG =)
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
lyssna till ditt hjärta, gör det som gör dig lycklig, tro på dig själv. slösa inte energi på människor som sårat dig eller tror att dem är bättre än dig, för du är bra precis som du är! känns vardagen tung med alla måsten; tänk positivt på allt det goda som kommer ut av dina handlingar, så ge inte upp.
var spontan, lev, må gott med dina nära & kära, ta vara på årstiderna, & framför allt; fortsätt vara dig själv =)

vi alla får lova oss själva att 2015 blir ett förjäkla bra år! 

I feel nice in dresses.

scrollar förbi dessa skönheter & som alltid så ska ju det finaste kosta skjortan?!
men när decemberlönen har landat kanske kan man beställa hem lite smått & gott. shoppa gör man men ändå dör man ;-) 

New years eve.

plusgrader & tö var inget vidare, kändes precis som påsk.

men vädret var ju ändå väldigt inbjudande, så dagen spenderades ute i norsjöberg. grillade hamburgare till lunch, bastade, fotade en massa & hade det trevligt tillsammans!

inget partaj under kvällens gång, bara massa mys med min C, filip, robert & elisabeth. det är inte alltid nyårsafton har känts så himla partyparty för min del; förra året blev det ju mycket tjohej på festivalen i berlin men året innan dess blev det ju bara mys i stugan! så det beror på från år till år =)
jag lade inte heller ned tid på att hitta en riktig 'nyårsoufit'. mina vita jeans & nya polotröjan blev finemang + mina guldsmycken.

vi lyxade även med trerättersmiddag! plus ost med kex & lite bira på kvällen framför JVM, samt skumpan då tolvslaget klingade in. en perfekt skön kväll!

& bästa av allt var att jag fick fira in 2015 med mitt livs kärlek, tredje gången gillt hihi! så nu påbörjar vi vårt fjärde år tillsammans, då vi bl.a. ska bli hundägare för andra gången. Känns så spännande & förväntansfullt! älskar honom oändligt 

RSS 2.0