FRÄSCHT

När jag gick av jouren kl.9 imorse så hade jag tid hos Isabelle på Bellas Nails här i stan. Har länge längtat efter att få fixa naglarna på salong & nu när lönen landade så passade jag på ;-)

Ville ha rätt neutrala naglar och så kunde jag inte hålla mig från glitter hihi. Och så blev dem inte så himla långa heller, lite enklare att 'leva' då ;-)

Inatt jobbar jag jouren igen och sedan går jag på ledig helg imorgonbitti! Tjoho vad skönt det känns! Det kommer minst sagt att bli en fartfylld rolig helg, fre-mån, med personer som står mig nära & som jag älskar!!


IN HER SHOES

Snubblade över dessa Air Max Thea på Zalandos hemsida, dööööör skodöden litegrann hihi..!

Dem såg också så 'flickiga' & söta ut i den rosa färgen! Såg tyvärr sedan att dem var slutsålda i min storlek så jag håller alla tummar & tur att dem kommer in snarast så jag kan klicka hem dem! De vita & svartvita var också sjukt snygga och fanns i rätt storlek.. Meen har ju min lilla dille för the pink ones ;-)


MÅNDAGSBILDER

Min systemkamera lade av för typ två år sen.. så i min garderob i Övik har den samlat damm. Till och från har det stört mig så mycket & jag förstår egentligen inte varför jag inte tog tag i att försöka laga den. 
Men i veckan så fixade C den, helt otroligt vad han kan! :D 

Så dagen till ära bjuppar jag på lite kamerabilder på hur mysigt jag & Maxgubben hade det imorse. Jag jobbar kväll och det är så mysigt att få spendera lediga dagar med honom ♥ 

Åhåå vad jag ska fota mycket mer nu! Jag känner det verkligen. Bilder som blir såå mycket bättre än med telefonkameran gör bloggar & sociala medier mycket roligare & finare faktiskt!

EN BÄTTRE FREDAG

Jag hade en alldeles underbar dag i Umeå i fredags!
Dagar som den borde ske mycket oftare, verkligen!!
Fick låna en bil av pappa, så jag lämnade Lycksele vid 8-tiden på morgonen & var framme hos Josefine på Teg innan 10. Vi surrade ett tag innan vi promenerade in till stan & påbörjade shoppingdagen!


Efter bara två affärer så ville jag gå på Honeycomb & köpa frozen yoghurt, eftersom jag aldrig ätit det förut! Det var ett supermysigt ställe & ett roligt koncept med att välja vilka smaker på yoghurten man vill & dekorera hur man vill med strössel, godis & frukter. Det var sjuuukt gott i alla fall hihi!


Efter ett tag mötte Ellen upp oss för att shoppa med oss & det blev en hel del bra shopping! Både till lägenheten & lite kläder till mig själv ;-) Efter ett tag beslutade vi oss för att sätta oss på Nya konditoriet & ta en fika! Ett bra beslut, för hungriga hade vi hunnit bli. Och eftersom vi visste det skulle bli en rejäl middag så åt vi 'bara' smörgåsar.
Därefter promenerad vi hem till Jossan igen för att ta det lugnt en stund innan vi tog bilen för att hämta upp Jennelie efter jobbet.

Vi åkte direkt till Pinchos ute på Ålidhem där jag bokat bord! Som jag längtat efter denna mat, haha.. Sist jag åt där var ju i november. Men det är ju väldigt mäktig mat, man blir nog lätt less det om man äter där ofta!
Men vi åt & drack gott, pratade en massa, skrattade, tog fula kort på varandra, precis som det alltid är när vi ses! Underbart<3
 
Jag bestämde mig för att börja rulla hemåt efter vi ätit & jag släppt av dem. Förutsåg att det skulle kännas skönt att köra medan det fortfarande var ljsut ute + hinna landa hemma & ta det lugnt innan läggdags. Och hemresan var ju minst lika fin som morgonens, strålande sol! 
På bilden kan ni även se sneakpeak på en ny, vit kofta som jag köpte på gina + nya glajjor som köptes på H&M. Och förutom dem så köpte jag detta:
 
 Tvålpump & tandbortsglas i marmor, en kopparkruka & två tekoppar från lagerhaus.

En vit somrig blus från gina + en hoodie & svart basic tisha från H&M. Och så två vita linnen från gina som jag inte orkade visa upp.

KNITTED


En del grejer har beställts hem & det mesta är inredning till lägenheten! Men denna tröja från nelly landade på ica igår & det blev kärlek vid första ögonkastet!
Så sjukt mysig, jag fullkomligt älskar stickat. Bara grejen att den är V-ringad där fram och har snörning på ryggen är såå fint!



 
En torsdagkväll då vi blivit bjuppade på middag av mamma och Per, plus monterat ihop vitrinskåpet & skänken som levererades hem idag! Har ju lovat lite lägenhetsbilder men dem kommer, jag looovar ;-) Min bloggtorka kan jag ju skylla litegrann på tycker jag hihi.
 
Annars så är jag mest bara glad & trivs med vardagen & tillvaron! Jag jobbar i helgen men det är som skitsamma, har ju en hel del att se fram emot; Umeåresa imorgon över dagen, nagelfix, födelsedag nästa helg, fixa frippan, ännu ett födelsedagspartej sedan i maj, i feel so happy!! ;-) 

PÅSKEN 2017

I fredags jobbade jag ju 09-16, lugnaste arbetsdagen i mitt liv. Dessutom hade chefen tagit en en vikarie och vad det var bra för förstod ingen av oss haha! :P Vi satt mest och stirrade på varandra hela dagen. 
Men när kvälls-och nattpersonalen äntligen kom efter 15 så fick jag äääntligen sätta mig i den färdigpackade bilen & köra till Norsjöberg. Där väntade nästan hel Christoffers familj, hans farmor & farfar och hans faster m familj som kommit från Sandviken. Och så alla hundar förstås!

 
Det vankades middag nästan direkt jag kom fram, så jag slängde in mina grejer i min och Christoffers stuga och svirade om till mina skoterkläder direkt. Robert stekte all mat ute på murrikkan & det ÄR ju absolut godast hihi!
Och efter middagen tog vi skotrarna ner till sjön för att vittja gäddsaxarna, som är familjen Ohlssons stora påsktradition. Kvällen var så sjuuukt vacker så man visste knappt vart man skulle ta vägen!
 

Lördag, påskafton, bestod av växlande sol & molnighet! SMHI hade förutspått bara molnigt hela helgen så när solen ville kika fram flera gånger så njöt man lite extra ;-) 
Men hela dagen bestod av att köra skoter, fiska, elda, steka alla måltider på murrikkan, köra fyrhjuling, leka med hundarna, sola, bara ha det bäst! Njöt av varenda minut. 
Och som ni ser var denna kväll lika vacker som fredagens.
 
 
Söndagen blev till stor del likadan som lördagen. Samma aktiviteter & samma väder. Förutom att det uppstod massa björnfrossa.. :P 5st björnar befann sig i skogsområdet, vi kollade upp spåren & körde t.o.m. skoter bortåt där vi hört några andra sett mer spår. Där mitt ute i skogen, när man hörde ljud inne i skogen & hamnade mitt framför en död älgkalv som var björnarnas skrovmål, så såg vi dem. Alla 5, springa en bra bit bort i skogen. 2 vuxna och 3 ungar. Första gången jag någonsin sett en björn irl ute i skogen. Djurparken kan ju liksom inte räknas haha!!
Det var sjukt spännande & läskigt på en och samma gång. Jag är väldigt glad att jag valde att åka med de andra för att kolla upp spåren, vi möttes ju minst sagt av mer än vad som förväntades!
 
 
Min enda bild från måndagen var en snap då jag skulle åka hem på eftermiddagen, eftersom jag skulle börja kvällspasset 15:30. Men vi tog vara på hela den dagen också med samma aktiviteter! Hade inte så jättestor ångest över att behöva åka hem tidigare & jobba, det kändes helt ok efter denna fantastiskt roliga påskhelg! Oj vad jag trivs i Norsjöberg & oj vad jag trivs med Christoffers familj! Min tredje familj ♥

TURN THE BAD INTO SOMETHING GOOD

En lista som innehåller lite tips & lösningar på hur man gör en dålig dag till en bättre. Men dåliga dagar måste alla få ha för det är helt okej!<3

 
 
 

- 1. Träna: endorfiner, endorfiner. Dansa loss på ditt favoritpass, slappna av på en yogaklass eller spring / boxas tills du fått ut din ilska. 

 

- 2. Unna dig: godis, ett plagg, favoritmaten eller vad som helst som känns lyxigt för dig (god mat är ju framför allt viktigt!)

 

- 3. Tvätta håret: får en alltid att känna sig fräschare & piggare. Kan faktiskt göra så himla mycket mer än vad man tror!

 

- 4. Ha på dig snyggt men bekvämt. Det där dilemmat med att man kanske vill ha på sig något snyggare men det känns sjukt obekvämt just denna dåliga dag. Ta på dig just det du tycker är bekvämt & känn dig snygg ändå!

 

- 5. Våga säga nej till saker. Man kan ändra, man kan flytta om i schemat. Inte ställa in hela dagen men det finns en dag för allt, kom ihåg det!

 

- 6. Våga säga att du har en dålig dag. Inte till en okänd människa på stan kanske men till personer i din närhet. Det kommer förklara att du inte är en bitch utan faktiskt bara mår dåligt och vill att någon ska bry sig lite extra och prata ut med dig.

 

- 7. Man får hata en dag och tycka att den suger. Men man får inte glömma att tänka positivt HUR SVÅRT det än kan vara. Kom igen, något litet finns det.

 

- 8. Alltid hitta dåligt som motivation till bättre. Kanske ta tag i något du länge drömt om i smyg. Våga! Du kommer bli så stolt och känna så mycket hopp efteråt. 

 

- 9. Träffa/ring din bästis och älta det dåliga tills det inte känns lika farligt längre.

 

- 10. Lyssna på magkänslan. Gå ut och drick vin fast det är tisdag, eller ligg bara hemma i mjukisar hela, hela kvällen. Alldeles för ofta gör man bara det man ska, inte det som känns rätt. Är det någon dag man ska välja med omsorg och magkänsla vad man ska lägga tid på, så är det på en dålig dag.



Och detta är så himla sant! Man ska våga tala om när allting inte är OK. Men samtidigt försöka göra dagen bra ändå, trots att allt kan kännas förjäkligt.

Har haft lite sådana perioder under veckans gång. Less, trött trött trött och grinig var bara förnamnet. Har bara velat bara gömma mig under täcket ibland och inte komma fram.

Men efter nästan 7 intensiva jobbdagar så kan man väl inte bli annat. Igårkväll var jag väl lite bitter över att typ alla jag känner fick gå på påskledighet & drog till fjälls/stugorna m.m. Och idag satte jag mig även och körde bil till Norsjöberg, kring 15tiden, när jag hade slutat jobba. Dagen har faktiskt gått rätt bra, lite segt när allt i stan varit stängt och man inte kunnat hitta på något roligt bara.

 

Men det är ju som sagt långfredag idag och påsk. Jag är ledig till på måndagkväll och får spendera tid med nära & kära. Så får passa på att vila upp mig och bara njuta. Ha en bra helg allesammans, för det ska iallafall jag försöka ha! Puss♡


ONSDAG

Efter lite (mycket) klagomål så ska jag försöka uppdatera bloggen lite oftare än 1 gång i veckan! ;-)
Men har man mycket på schemat så har man!
 
Visst blir man glad av alla dessa vårkänslor!!
Även fast solen inte skiner varje dag så är det åtminstone barmark & ljumma vindar. Det blir känslor på riktigt när man får gräva fram svarta tunna kappan & halsdukarna ur förrådet ;-) Längtar tills det blir ÄNNU varmare och man kan ha sin trenchcoat!
Och visst märker man att det är äkta aprilväder.. Det kan gå från massa snöfall till strålande sol till spöregn inom loppet av en dag haha! :P
 
 

Sedan sist så har inte jättemycket hänt, i varje fall. Jag har förnyat gymkortet & och tänkt träna igenom de nya passen som Elisabeth gjort i ordning åt mig, lunchat på stan med Julia, städat & putsat fönster här hemma, umgåtts med brorsan & Hanna, kramats med Christoffer, fått besök av Sebbe & Sofia med deras nya lilla hundvalp Sally.. Och så jobbat förstås.
Träningen har legat lite på latsidan men det känns grymt skönt att komma igång igen! En piggare, gladare & framför allt starkare Fanny uppenbarar sig. Helt klart. :-)
 
Beställde en ny mössa från en tjej som lade ut annons på en finskspets-grupp, den heter Trädskällare och jag tyckte den passade bra! ;-) Beställde också en till C och en till hans farmor.
Mer som har beställts är lite kläder som jag tänkt visa upp sedan + ett vitrinskåp till vardagsrummet & en skänk till köket! Alltid såå kul att pimpa hemmet hihi!

EN RÄTT SÅ FIN VÅRDAG I APRIL



Vilket härligt väder denna fredag bjuder på! Känns verkligen som vår i luften när solen skiner och asfalten sakta men säkert börjar tina fram. Även fast jag gärna har snö kvar till åtminstone efter påsk..

Annars så rullar väl livet på som vanligt. Det blir ganska glest mellan uppdateringar då dagarna kantas med mycket jobb och när jag väl slutar för dagen eller är ledig så har jag annat för mig än att sitta vid datorn eller ens orka skriva på bloggappen. Allt är väl inte tip top men det kan det ju inte vara jämt heller. Men det känns som att det mesta går i rätt riktning och blir som jag vill :-)


Från & med ikväll går jag på jobbhelg, d.v.s. tre nattjourer. Det känns faktiskt helt okej nu, när det väl är gjort så känner man sig så nöjd!!
Annars så är det ju påsk nästa vecka, vilket känns så efterlängtat & roligt! Resten av veckan kommer också bjuda på umgänge med kompisar, mysa med valpis, middagsinbjudan & sjäääälvklart jobb. Vad annars? ;-)

Ska försöka uppdatera bättre samt skriva om roliga saker.. Allt står så stilla nu. MEN roliga saker är på G!! :-)


Trevlig helg! <3

TIDEN SOM VARIT

I fredags gick jag av jouren på morgonen, gick på Ica för att köpa lite goofrulle & traskade sedan hem till Max. Hela dagen bjöd på strålande sol & ca -1 grader så vi har tagit långa, härliga prommisar tillsammans. Fredagsfeelingen var på topp minsann! Jag har sannerligen haft tur med att prickat in mina lediga dagar då det är bäst väder!! ;-)
Och så kan ni även se min goda frukost, ibland får man lyxa till det!
 
När C slutade jobba åt vi en snabb middag innan vi helt spontant bestämde oss för att packa alla grejor & köra till Norsjöberg. Blev ett stopp i Åsele för att handla, hälsa på hans föräldrar & ta med oss en av deras hundar innan vi landade i en gosig & varm stuga. Hans farmor & farfar hade varit så snälla & eldat där under dagen + lämnat vatten.<3
Sedan gjorde vi inte mycket mer än att käka lite snacks framför en film innan vi somnade bums.

Inte bästa vädret på lördagen tyvärr. Vi vaknade upp till molnigt busväder & massa snö. Och det höll sig så hela dagen. Inte det jag hoppades på nu när vi väl var lediga samtidigt & kunde åka till stugan tillsammans hihi, men vi gjorde det bästa utav det ändå! :-) Max och Ice fick springa av sig & leka, vi stekte upp kebab på muurikkan till lunch, startade upp en skoter & körde ned till sjön för att pimpla, värmde klämmisar & drack varm choklad till fika, lade ut fyra st gäddsaxar i hopp om att få upp någon baddare, och så fortsatte vi elda upp i bastun & i stugan eftersom vi bestämde oss för att övernatta där till söndagen också. Vi bjöd Cs farmor & farmor på middag och när dem farit körde vi till sjön för att kontrollera gäddsaxarna innan vi la oss i sängen framför en serie.
 
Samma väder på söndagen som förväntat. Men dagen blev till en repris utav gårdagen, plus att Filip körde skoter från Älgsjö och umgicks med oss. 
Och som ni ser på bilderna så fick vi oss en baddare tillslut! ;-) En av dem sjukaste gäddor som C har sett tydligen som vägde lite över 8kg, och dem lägger ju ut gäddsaxar varje år! 
Denna var så fet att den knappt gick igenom fiskehålet, så i över en timma försökte vi borra 'extrahål' bredvid och bryta upp isen för att få upp den. TILLSLUT så haha... Det var tydligen en present till mig som aldrig har sett en levande gädda (nej så är det), gulligt men inget jag personligen ville spara hihi.

Och till min stora glädje blev vi bjuppade på tacos hos Chrilles föräldrar & myste med dem ett tag innan vi rullade hem igen. 
Det är helger som dessa som man lever för. Just det där att vara ledig & göra något mysigt!<3 Det är så tur att både jag och Christoffer är friluftsmänniskor och trivs med att bo så hihi. 

RSS 2.0