I JUST WANNA LOOK GOOD FOR YOU

well hello there, friends and haters!
var ett tag sedan sist. & jag kanske inte har varit jätteupptagen, men det kanske kallas prioriteringar, haha.
men hoppas att era senaste dagar har varit bra! jag har haft det toppen hemma i övik med mina killar, det är verkligen skönt att få spendera tid hemma när sommaren mestadels bestått av att jobba i lycksele. så jag är verkligen toppenglad att jag tog ledigt två veckor, det behövdes för flera olika orsaker.
 
men anyway, såhär har mina senaste dagar sett ut;
pluggat varje dag... men det måste ju göras! & det känns verkligen skönt att få börja med skolan snart igen. det är ju den rätta rutinen för min del + att jag saknar min klass så himla mycket!!! särskilt sara & moa, mina små tokstollar ;-)
 
precis som bilden säger ;-) nämen, nu jäklar blir det stenhårt med att komma igång med träningen igen. haft en riktig latsommar, & nu när den riktiga vardagen börjar återvända så ska det bli likaså med träningen!- både för mig & min man, hihi. förnyat gymkort på nordic wellness, nya kostscheman & ny utrustning på ingång, det finns inga ursäkter ;-)
 
njutit av solen som faktiskt kikat fram & värmt (!) en hel del
 
hälsat på ute i åviken camping hos farfar & anita
 
försökt övertala vissa vänner att flytta till övik, hahaha!! men det lockar faktiskt en del, bl.a. när vissa tagit sig in på uni här. plus att övik bara allmänt är mer trevligt & finare än for example umeå ;-)
 
lyssnat på måndagspepp, avlyssnade faktiskt detta avsnitt medans jag städade lägenheten & det gick som på ett fingerknäpp! blev förvånad över hur fort tiden gick, haha.
 
jag, anna & liam åkte till gottne för att äta lunch hos farmor & ernst. & mysa med kattunge, förstås!!
 
& tillslut, imorse vid tiotiden, så kom mamma hit!  
vi har ätit lunch, spenderat några timmar på stan, gått långpromenad med max & bara myst på. lite mor-och-dotter-kvalitetstid som faktiskt behövs ibland! 
efter C slutade jobba så for vi alla till hamnen för att stiga ombord på poseidon där vi bokat bord för kvällen. det är en stor båt som har restaurang, pub, nattklubb m.m. maten var en stor buffé med havsrätter, sååå otroligt gott! den körde också en sväng runt i örnsköldsviks skärgård som tog sammanlagt fyra timmar, det var så himla fint & tur med vädret hade vi också! detta ska jag absolut göra om, kanske med brudisarna i klassen ;-)
 --- --- ---
för tillfället ligger jag i sängen, tänkte strax säga godnatt till er alla & krypa ned under täcket igen hos C. imorgonbitti åker jag med mamma tillbaka till lycksele, för under kvällen väntar ett kvällspass. så jag vill rå om min man innan vi är ifrån varandra en vecka. men nu jäklar ska jag ta vara på min sista vecka på medicinavdelningen, för jag tror det kommer vara tråkigt att sluta nästa vecka.. verkligen en arbetsplats att minnas. & som sagt en vecka ifrån christoffer & max, bara en ynkans vecka, innan jag är tillbaka i mitt örnsköldsvik igen! 

FIND YOUR INSPIRATION

i brist på annat att skriva, så tänkte jag berätta om två bloggar som jag följer.
 
den första drivs av hanna friberg, aka hannalicious. hon skriver om sin vardag, träning, mycket om att resa, outfits, inredning, alla sina innersta tankar.
 
 
egentligen pretty much samma som den andra fina bloggerskan, ellinor löfgren aka pdotter. ellinor pratar även mycket om feminism, och hon är över 1,80m lång vilket har varit en stor påfrestelse genom livet. så hon är väldigt duktig på att peppa andra tjejer som känner sig 'för långa', att det är vackert att vara lång!
 
de här tjejerna är även bästa kompisar & hittar på så himla mycket roligt tillsammans, det verkar så glammigt & fabulous ibland haha ;-) dom är även känd på twitter & twittrar ofta om viktiga saker som feminism, miljö, kärlek, vänskap, politik m.m.
 
jag tycker i varje fall att det är jätteroligt att följa deras liv via bloggarna & twitter, de driver även tillsammans en podcast som heter måndagspepp. såå, till er som söker roligt at både läsa & höra, tips tips

AND WE CAN'T STOP


en dag då jag har pluggat, tvättat, myst med maxipojken & lagat pastagratäng med kyckling till middag. en ganska vanlig dag, enligt mig! 
sedan hälsade vi på anna & liam efter middagen. hade inte jättemycket att säga om denna måndag!
men snart ska vi då fara ut & springa, sedan får kvällen överraska med något annat att hitta på! C snackade om kvällsfika på subway, haha.. ;-)

MOTORVECKANS LÖRDAG & SÖNDAG

kan nu på direkten be om ursäkt till att jag inte tog en enda bild under dessa dagar, förutom en selfie haha... men jag brukar kunna tänka att om man inte tar bilder under en utekväll så är man för upptagen med att ha superkul ;-)
 
men vilket som, så var lördagen väldigt seg. det var en sämre dag av olika skäl, låg mest i sängen från morgon till eftermiddag utan att ens känna mig hungrig. men när kicki hade gjort i ordning friterade bläckfiskringar med tzatziki till förrätt så gick det minsann ner! det + ett glas vin ute i solen var så himla mysigt, nästan hela familjen också =)
sedan efter vi ätit grillat till middag, så mötte jag upp jennelie & vi drog på en plats som kallas le'plätt. en stor gräsplätt inne i stan där folk brukar sitta på lördagar varje motorvecka. hyffsat bra väder, filtar att sitta på, en blockrocker som matade ur musik, fina & trevliga människor, alkohol i överflöd, dricklekar, alltså det var verkligen bara huuur kul som helst! =) sedan drog vi alla på öltältet, men jag blev inte kvar där så länge. var fortfarande så trött trött trött... christoffer var chaffis så han hämtade mig.
 
& söndagen var inte så händelserik heller, vi vaknade upp, åt lunch, rastade max i det sjuka spöregnet, såg på tv med pappa & kicki, typ bara en mysdag. C bjöd ut mig på en tidig middag på golden bar & sedan körde vi hem till övik på en gång. & jösses vad skönt det var att landa i lägenheten... har haft jättemycket hemlängtan & nu är jag ju ledig fram till lördagkväll, då min sista arbetsvecka drar igång! denna vecka ska bestå av att plugga till omtentan, & framför allt bara mysa med mina killar & slappna av.

MOTORVECKANS FREDAG

gårdagen var också rätt slö, men vi var ändå effektiva med promenader med max & lite annat. bara synd att vädret inte var det bästa... 
vi blev också bjuppade på lunch hemma hos mamma & per, väldigt gott & mysigt!

ett evenemang som heter concour de charme var igår också, det är en slags tävling när folk klär ut sig i samband med bilarna. det var faktiskt jättebra förra året! men det spöregnade ju så min & jennelies planerade picknick på gräsplätten blev inte av alls... vi förade istället hemma hos henne innan vi drog till en fest på andra sidan gatan, haha! där var det bara en massa grabbar men vi hade det då jättetrevligt!
sedan for vi då på öltältet där flera bra band spelade, man fick träffa mycket folk, det var bara allmänt trevligt! precis som motorveckan bannemig ska vara! =) när tältet stängde följdes jag & C hem, vi slocknade ganska sent sedan.

MOTORVECKANS TORSDAG

usch, vilken trött dag detta var... jag & christoffer låg i soffan exakt heeeela dagen; han ville se på discovery som är den mest sämsta kanalen som finns enligt mig, men jag sov ändå större delen av dagen så spelade ju egentligen ingen roll ;-)
men soffpotatisen fick faktiskt ta & dra, kände jag. så jag handlade lite smått & gott på ica som jag sedan skulle ta med hem till jennelie under kvällen.
pappa & kicki hade gäster på middag (igen), både jag & C med våra planer + folk som väntade på oss, tyckte att dem var liiiite för sega med middagen. så jag muntrade upp mig själv med en god drink i dödens väntan ;-)
men det blev då en supermysig kväll! =) några cider, allt detta goda, kortspel, yatzy, musik & allmänt snicksnack. superbra, va?!
men det blev en rätt tidig kväll, för jag var fortfarande så jäkla trött haha!

MOTORVECKANS ONSDAG

livet som hundägare innehåller många måsten, som också kommer före mycket annat. en av flera måsten med maxi är att kliva upp tidigt varje morgon så han får sin frukost & morgonpromenad. & det gör mig absolut ingenting! =) vi hade en väldigt mysig morgon tillsammans igår också; jag åt rostisar med skinka, ost och skagenröra + mjölk & kaffe medan han sov bredvid mig. så satt vi ett bra tag innan bl.a. christoffer vaknade till liv.
vid lunchtid var det dags för oss att svida om, eftersom skotertävlingen på vattnet nedanför hoteller började kl två. jag körde på jumpsuit & hatt.
skotertävlingen är varje år & eftersom det är såå sjuuukt mycket folk som är där så måste man fara dit med stolar ett bra tag innan starten. det var väldigt bra läge som vi fick & solen sken & värmde!
självklart satt jag med min bestisfestis 
senare var det bara att åka hem & duscha, svida om & äta middag med jenna, gustav, pernilla & tommy hemma hos pernilla. & sedan hade vi lite tjejfest där med lekar m.m. alla drog sig ut mot hotellet efter elvasnåret men kvällen slutade tidigt hemma för mig efter lite ditt & datt. det gör mig dock ingenting då det ska komma fler utekvällar innan veckans slut! =)

MOTORVECKANS TISDAG

tisdagen började med att redan på morgonkvisten hjälpa pappa & kicki att förbereda inför dagen & kvällen. viktor fyllde nämligen tjugofyra så under dagen skulle vi ha kalas & under kvällen skulle en massa komma på middag. 
jag kom även på nu att jag glömt tala om en fantastiskt rolig grej; viktor & hans matilda blir ju föräldrar i augusti! vi ska få en bebis i familjen, åhååå vad roligt & spännande det känns! ♡ känns också lite overkligt att man ska bli faster, herregud...
kicki hade gjort vääärldens smarrigaste cheesecake med en hallonsås, mums bara!
det var sååå soligt & varmt (förutom när det blåste) utomhus, jag och min älskling satt ett bra tag under eftermiddagen på nya uteplatsen & lyssnade på musik.
alltså, jag kanske har nämnt det förut men kicki är så jvla bra på att laga mat, vara kreativ, så man blir nästan inte klok ibland haha! åt nästan ihjäl mig igår på allt gott hon förberett & då skojar jag inte. världens matkoma...
...men tröttheten försvann så fort vi körde igång med femkampen som evelina förberett. jag tycker sådant är förhimla roligt! verkligen. lite sura miner från dem som är riktigt dåliga förlorade men det blir bara tarvligt ;-)
resten av kvällen blev det bara altanmys innan typ alla började gäspa vid ettsnåret, hihi.

MOTORVECKANS MÅNDAG

motorveckan har jag ju tjatat om sååå himla länge, hihi. den största veckan på hela året för oss lyckselebor, för själva staden helt enkelt, & nu är det massvis med turister, husbilar, husvagnar & rörelse överallt. en väldans rolig vecka med aktiviteter, partaj m.m.
just därför har jag tänkt skriva om varje dag denna vecka, berätta vad som hänt varje dag/kväll, för mest troligtvis kommer det hända saker helahela tiden & helt ärligt orkar jag inte skriva ett långt, stort inlägg i slutet av veckan ;-) det är stor risk för att jag kan glömma bort det mesta tills dess också.
 
så jag börjar med gårdagens bravader, måndag;
SOOOOOL! efterlängtad sol spräckte in genom fönstret till mitt rum, & bara då visste jag att denna dag skulle bli KUNG! åt frukost med familjen (d.v.s. pappa, kicki, erik & chrille + viktor, hans flickvän matilda & evelina som är hemma i veckan!) innan chrille for iväg med anton & jag körde till stan för lite ärenden.
den här kvällen vankades 20-års fest för min kära barndomsvän, felix. det är verkligen kul att man fortfarande har bra kontakt med vissa vänner man känt sedan lågstadiet & vi har alltid pratat & umgåtts i alla år =) hursom så satt jag i solen på altan med pappa & christoffer innan gustav & jennelie hämtade mig & vi drog till felix.
 
vi var där med sebastian, stefan & markus, och vi blev bjuppade på sååååå god mat! sinnessjukt gott, haha. trerätters i all ära för födelsedagsbarnet ;-) sedan satt vi nästan hela kvällen på deras uteplats med musik, filtar, alkohol & massa prat & skratt! så roligt.
nära tolvsnåret ringde min kära storebror & ville att vi skulle komma hem till honom & hanna, där det var partaj. så givetvis gjorde vi det! minst lika kul hade vi där =) sedan landade jag hemma i sängen med C vid två någon gång. rent kortfattat så ÄGDE måndagen!

THANK YOU ÅSELE

mestadels matbilder, haha! 
men nu är då denna roliga helg över, tack & bock till alla inblandade vill jag bara säga! =)
 
vi är nu tillbaka i lycksele & motorveckan kan härmed börja, tjoho!! 
en massa roligt har planerats in med både vänner & familj, jag tror att det kommer bli hur toppen som helst. så länge vädret håller sig till det rätta så kommer det mesta bli lyckat åtminstone ;-)

THE LUCKIEST GIRL ON THE PLANET

godmorgon på er, alla morgonpigga där ute!
jag kan med stoooor glädje berätta att jag nu gått på min semester! 
 
oboy vad skönt, oboy oboy oboy!!!! hihi. två veckors ledighet kommer verkligen sitta sååå himla fint. det kommer ju som sagt hända en massa skojsigt men skolarbetet kommer inte heller kunna vila. jag kanske har glömt att nämna det, men jag fick ju omtenta på anatomin. tyvärr. den var fett svår & visst känns det surt att måsta plugga i sommar då jag egentligen bara ville jobba, chilla, njuta. men det är det som är så finemang med att inte jobba 100% just denna sommar; så jag kan fokusera på omtentan! =)
 
senaste dagarna har varit slöa, jag har känt mig slö & nere typ, haft feberfrossa, sådana dagar som inte får finnas men som man ändå måste genomgå...
 
men igårkväll kom josefine förbi & då kändes det så himla mycket bättre, hihi. vi satt ute nästan hela kvällen på balkongen & njöt av solen, åt jordgubbar med grädde, drack lite rosévin, pratade om allt mjligt m.m. bara myste en massa! =) sedan blev det packning + sängdags för min del. för idag är det torsdag, min älskade svärmor fyller år, det är hyffsat väder hittills, det är bara asbra! halv nio går en buss till åsele så då tänkte jag åka dit till fina familjen.♡ C kommer imorgon efter jobbet i vanlig ordning men eftersom jag är ledig & inte har något bättre för mig så kände jag att jag lika gärna kunde åka dit. plus att fira svärmor på hennes särskilda dag vill jag inte missa heller ;-)
sedan blir det ju åselemarknad i helgen för hela slanten, har planerat så mycket roligt & skojsigt med mina finfina tjejer! vi kanske ses där?! pusss

11. EN PERSON DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR

jennelie, josefine, ellen, hanne & tove.♥
detta inlägg förtjänade mer än en bild.

NEW IN

helgens inköp;

en blå klänning, en grå långkjol, en korallfärgad top & nya glajjor från HM.

nytt smink från kicks. detta bronzing powder är ett stort tips tips tips!

smycken från ur&penn, man måste ju bara passa på när det är rea ;-) & ni kanske märker vilket djur jag verkligen har en grej för?!

ballerinaskor & så ett par tofflor som jag tänkt använda som arbetsskor. det behövs ju även under mina kommande praktiker!
 
samt vita jeans från gina. tappat smaken för dr denim-jeans totalt nästan haha, jeansen från gina är mycket bättre & skönare tycker jag! dessa + andra jag köpt där heter molly =)

THE PLACE WHERE I BELONG

det har varit en kunghelg med julia, minst sagt! shoppat i mängder, ätit ute, sett magic mike XXL på bio (som förövrigt var huuur bra som helst, mums bara haha!) & bara haft det myspys =) har förstås haft det mysigt med min christoffer & max med! 
idag åt vi tacos till middag med christoffer innan vi åkte tillbaka till lycksele, & som alltid känns det lika sämst. men nuu, NU, är det bara att jobba tre pass till innan jag går på min två veckors semester & massa roligt väntar! får även tillbringa hela dem veckorna med christoffer vilket också känns förhimla skönt.
 
i veckan är alla föräldrar bortresta, semestertider lockar roliga aktiviteter ni vet, så jag bor ensam i mammas lägenhet. men det känns helt okej att få vara för sig själv, när man ändå spenderar nästan all tid på jobbet så spelar det liksom ingen roll ändå ;-) ska väl hinna med lite annat i veckan också.
imorgon blir det då ett kvällspass, åhå vad skönt att slippa kliva upp tidigt det första man gör!!

ME AND JULIET

hallå hallå! nu var det ju ett tag sedan sist. har inte funnits så mycket tid eller ork till att skriva, bara tidsinställda inlägg som dykt upp haha, & sedan sist har det väl inte varit så mycket att berätta om heller. tisdag & onsdag var jag tyvärr sjukanmäld från jobbet, det där med att vara borta från jobb/skola/praktik är bland det värsta jag vet, man känner sig så jobbig haha.. men det kan ju inte hjälpas i vissa fall =)
 
kläderna jag beställde från asos kom i veckan förresten, & som alltid när man beställer kläder från utomlands så är det sååå himla tillfredsställande när dom faktiskt passar, haha!
 
men igår var jag då tillbaka på banan för ett dagpass & det blir ett likadant pass idag!
plus att det är FREDAG! oboy vad skönt det känns med helg, som planerat ska spenderas i mitt älskade örnsköldsvik. denna helg ska även min kusin julia följa med dit, känns som att vi pratat om att hon ska hälsa på huuur länge som helst, men aldrig har det blivit av ;-) vi ska köra bil dit vilket blev ännu bättre, lite roadtrip sådär!
shopping & massa mys väntar oss, i varje fall! verkligen en toppenhelg, hoppas ni får det lika bra! 

10. EN BILD PÅ DIN FAVORITPLATS


#TBM JULY

juli 2014:
 
som alla vet så var sommaren 2014 sååååå jäkla varm, efter midsommar var det ALDRIG dåligt väder! så när jag hade mina lediga dagar/arbetskvällar så spenderade jag större delen av dagarna åt att sola på balkongen, vara ute med max & smutta på iskalla jordgubbssmoothies.
vi fick erbjudande på en trea på rundvägen i gullänget, tittade på den & älskade att den var så fräsch; bl.a. nyrenoverad toalett & diskmaskin som plus i kanten! så den tackade vi ja till & två veckor senare var den våran! & jag förmodar att ni förstår att det är den lägenhet vi bor i nu ;-)
givetvis saknade jag lycksele en hel del när jag just flyttat hemifrån, så det var underbart att åka hem dit vissa helger & umgås med mina favoritbrudar; dricka öl i solnedgången på korpberget, äta grillat, hänga på rockpuben & givetvis spendera tid med mamma & pappa.
ett väldigt trevligt festtillfälle jag minns var när felicia & filip hade fest på gården utanför filips förra lägenhetshus; dem bjuppade på bål, planerade femkamp & alla hade jättetrevligt! =)
& självklart spenderade vi lika många helger hos fina familjen i åsele. många soliga dagar spenderades i stugan i norsjöberg där vi fikade gott, solade & körde fyrhjuling.
sedan gick jag på min lilla tio-dagars semester, då vankades det åselemarknad & jag var lagomt slut på efter fyradagars-partajande. ändå inte lika mäktigt som studentveckans späckade dagar & kvällar ;-) men jag hade det superkul med flera vänner & annat trevligt folk! 
när marknaden tog slut blev det raka spåret till lycksele där motorveckan redan hade kickats igång! åh, vad lycklig jag var över att ha en ledig vecka hemma där. för två dagar bodde jag & christoffer ute i stugan i överbo (som ligger 12km utanför centrala lycksele) och vi åkte mycket båt, badade, solade m.m.
& under flera eftermiddagar/kvällar stod partajande på schemat. att få umgås med efterlängtade vänner, få återförenas, njuta av varandras umgänge, det var verkligen guldvärt.
& efter minisemestern var det faktiskt rätt skönt att få komma hem till övik & återgå till jobbet igen.

I LOVE SPONTANEOUS

blev lagomt lättad när jag klev av veckans sista pass vid tretiden igår! det var nästan som en befrielse, dessutom att vi åt grillat till middag gjorde allting snäppet bättre! men pricken över i:et var förstås att C kom från åsele (där han spenderat helgen) & åt middag med oss.
 
men alltså, ni kan nog aldrig gissa vars jag bfinner mig nu ;-) eller jo kanske, är egentligen inte svårt med tanke på vad jag ständigt tjatar om haha.. nämen, idag är jag ledig & jag går 14-22 imorgon, så jag följde med C hem till övik helt spontant igårkväll! har haft sådan hemlängtan, längtat efter min egna säng, behövt mer kläder, & framför allt längtat efter att bara få vara hemma med min älskade kille i vårat hem.
så igårkväll blev det inte mycket mer än att tvärhandla på kvantum när vi kom fram, packa upp grejerna, rasta max & sedan krypa till kojs. idag är däremot en dag då jag storstädat, planterat blommor, putsat fönster m.m. sådant som jag vet C inte gör när jag är borta ;-) det har också varit ett tryck i luften som lockat fram världens huvudvärk, & när det började spränga i bihålorna var det bara irriterande... hoppas det går över snarast.
 
C hade kycklingrullar som önskerätt så det blir givetvis så! jag hade strax tänkt påbörja matlagningen och ska göra extramycket så han har flera matlådor i frysen. ikväll har jag inte den blekaste vad vi ska hitta på, åtminstone gå den vanliga långa kvällsprommisen med maxi & sedan kanske se film efter det. vill bara ta vara på denna dag & kväll så mycket som möjligt. tar tåget tillbaka till lycksele tidigt imorgonbitti, där jobb-och plugg-verkligheten väntar på mig. men det är åtminstone en tröst att jag kommer tillbaka hit till helgen igen.

9. NÅGON I DIN SLÄKT

min fina lilla kusin, wilmer  

ALLTING BÖRJAR NU

igår var en fredag i världsklass! alltså verkligen. sådana kvällar man bara måste ta vara på när dem väl sker. efter ett dagspass så blev det grillat till middag, lite tårtbak & därefter överraskade jag & jossan felicia med tårtan & rosévin, eftersom hon nyss fyllt tjugo barre. egentligen en rätt simpel kväll med dricklekar, fika, bilåkning med några andra & vi hamnade tillsist på rockpuben där vi mötte upp ännu mer trevligt folk. åh vad nöjd jag kände mig när jag traskade hem under natten =)
 
& idag vaknade jag kring tio tiden, sovmorgon i all sin ära kändes också underbart! farmor & ernst kom hit vid elva för att hälsa på tills imorgon, synd att jag jobbar men jag hinner ju träffa dem litegrann åtminstone  alldeles strax ska jag bege mig till sjukhuset för ett kvällspass, alltså snaaaaaart är denna långa arbetsvecka över!!!

8. EN PERSON SOM DU SAKNAR

ni vet, en utav de allra bästa killkompisarna? som det går snacka om precis ALLT med? just så är erik, ställer upp, är godhjärtad, mån om sina medmänniskor, en bra vän. bara så synd att jag så sällan träffar honom.

7. EN BILD SOM DU ALDRIG LAGT UPP


NOTHING WILL STOP ME FROM LOVING YOU, DEAR

att bara få ligga & pressa i solen (det korta tag den väl var framme!) + att bli utbjuden på lunch av pappsen; kan ju lugnt säga att det är en ledig dag i världsklass! =) sitter ute på altan just nu & smuttar på en iskall coca cola, njuter av tillvaron även fast de väntade molnen rullat in över himlavalvet. och vet ni en till bra grej? jobbar 14-22 imorgon så jag får ta sovmorgon imorgon med, wow vad nice ;-)

RSS 2.0