LITE NYTT


Ett par byxor som jag klickade hem förra veckan!
Äger inga byxor alls i denna modell & föll för dem direkt så kunde bara inte låta bli hihi. Sjukt snygga till både vardag som fest! :-)
De har kommit fram till Övik, ska hämta ut på fredag så nu håller jag alla tummar & tår att de passar!!

I MAY NOT BE THERE YET, BUT I'M CLOSER THAN I WAS YESTERDAY

Lite tränings-och matbilder från mitt eget arkiv.

 

 
Idag blev det dubbla motionspass på schemat!
Började min morgon med 30min crosstrainer, därefter bröst-triceps-axlar-passet vilket kändes asbra! Min motivation är verkligen på topp just nu & jag känner mig alltid så taggad med träningen & hålla min kost. Inte nog med att jag har delmål med att träna; det är ju så jäkla roligt & jösses så mycket bättre man mår! Jag blir helt klart en piggare och gladare Fanny :-)

 

Efter mat + plock & fix här hemma så hämtade jag Oliver för en timmes PW nere på älven. Solen har lyst hela dagen & det har dessutom kommit mer snö så det var en perfekt utedag! :-) Synd att det bara ska vara så himla halkigt på vissa ställen så man är rädd att slå ihjäl sig :P

Resten av denna vecka kommer bestå av två träningspass till, jobba såklart, umgås med Filippa, luncha med mamma och Fredrik samt hälsa på hos honom och Hanna, och sedan åker jag till Övik över helgen!


I WOULD LIKE TO GET TO KNOW YOU BABY

Andra jobbhelgen på rad är nu färdig, och det känns förhimla skönt!
Nu är jag ledig de två kommande helgerna, även fast det mest bara blir flyttpack men det måste ju göras..
 
I fredags var jag ledig och spenderade dagen genom att träna igenom rygg-biceps-baksida axlar på morgonen, städa i huset, möta upp Felicia på stan för en lunch & lite catching-up, handla inför helgen, och vinka hejdå till de andra som åkte till Solberg. Blev mer fredagsfeeling av att piffa till sig lite extra & avnjuta ett glas rödtjut samtidigt som jag dukade fint och gjorde i ordning middagen.
 
Vid 19 kom äntligen Christoffer och Max hit och vi hade en jättemysigkväll. Middag, efterrätt, kvällspromenad, nya Djungelboken, massa kramar pussar & mys. Så glad att jag fick rå om dem innan jobbarhelgen.♥


Idag var en bra söndag att kicka igång med morgonträning!
Befann mig vid 06 på gymmet & körde igenom ben-rumpa-mage. Sedan jobbade jag 09-18 och vips så tog arbetshelgen slut! Ser fram emot min lediga dag imorgon då jag också planerat träning, bröst-triceps-axlar. Favoritpasset om jag får vara ärlig ;-)

FRESH AND NEW

Delar med mig av min senaste tweet! Bara för att just detta gör mig ännu mer nöjd med flytten än vad jag är hihi. Jag har ju berättat att läggan är relativt renoverad och så är toarenoveringen i full gång as we speak. MEN igår fick jag också veta att dem ska byta ut alla bänkskivor i köket + montera kakel! Hur fint?! Bänkskivorna var ju det enda vi var missnöjda med i läggan så vad var oddsen? ;-)

Tiden går så jäkla fort & jag kan verkligen knappt bärga mig..! ♡


YOUR LOVE WAS HANDMADE FOR SOMEBODY LIKE ME

Trots att vår 5-årsdag spenderas utan varandra - jag jobbar helg och han som bl.a. jagar i Åsele - så fick jag ändå massor av kärlek i form av ett blombud, som kom på jobbet igårkväll faktiskt!
Blev så glad & varm inombords. Tror t.o.m. att jag fick lite fjärilar i magen haha. Men det är just så Christoffer gör, får mig att bli bubblig & kär på nytt. Precis som det ska vara. ♥ 


Bjuppar på en snapchat bild från ett pass tidigare i veckan haha. Dagspassen består mest utav att städa & tvätta, inte det stressigaste jobbet jag har om jag säger som så. :P
 
Jobbade 15:30-20:15 igår, 11-20:15 ikväll & samma imorgon, och så kvällspasset igen på måndag. En lång jobbhelg, men det funkar. På helgerna är brukarna lediga från sina dagsjobb så då blir det mycket tid till att fika, hitta på aktiviteter m.m. med dem :-) 

Q/A

"EN LITEN UPDATE"
Postat av: Emma

Ska du fortsätta med studierna? :)

 
 
Det är svårt att säga. Som jag känner just nu så kommer det ta åtminstone ett år innan jag ens kommer orka fundera på att plugga igen. Det som är mest surt nu är det lån jag måste börja betala igen nu + p.g.a. att sjuksköterskeutbildningen har ny kursplan så måste jag börja om allt från början om jag skulle vilja plugga ssk igen. Så om jag säger såhär; vad som helst kan hända & just nu känner jag mig nöjd med att jobba där jag är tills vidare, tjäna & spara pengar, börja ett nytt liv här i Lycksele =) Jag låter livet vara lite oförutsägbart

INTERIOR

 
Sitter och kollar för fullt efter inspiration, och kollar efter inredning som jag vill inhandla.
Jag längtar sååå himla mycket till flytten så det är sjukt, haha.. Själva flyttningen är väl inte det bästa men när vi väl har kommit oss in, och får börja packa upp & skapa vårt hem. 

Öppna ytor & stora fönster, ljusslingor, enkla men fina tavlor, tända ljus, mysiga plädar, färska blommor, en touch av koppar, vitt vitt vitt, massa kuddar, smarta & snygga förvarningar.. Ja jag kan fortsätta hur länge som helst.

Älskar ju inredning och tycker det är så kul att kolla på inspiration till läggan. Koppartema har vi då bestämt oss för, mycket vitt med koppar & marmor i detaljer, SÅ ska vi minsann ha det!! Plus lite färgklickar som i rosa, fina blommor, snygga tavlor, massa ljuslyktor & gärna en större kandelaber. 
Cleant & stilrent is my cup of tea, så att säga! :-)

SHE KNOWS HOW TO SMILE, BUT NOT LIKE YOU

 
Det är alltid lika drygt när lediga helger ska gå så himla fort.. jag hade t.o.m. långhelg men ändå blåste den förbi som en vindpust! 
Men helgen var fin sååå fin! Tror jag och Chrille spenderade varje sekund med varandra, bara när jag skulle hämta ut paket på ica så ville han följa med in & hålla handen för att inte vara ifrån mig hihi.<3 
Jag har också skämt bort honom med frukost på sängen & vädret har varit gudomligt perfekt för långa prommisar med Max. På lördagkvällen blev vi bjuppade på tvårätters hos Mattias & Elin vilket var supermysigt! Där satt vi & pratade om allt möjligt kvällen lång :-)


Det känns lite moloket att inte få träffa C & M på nästan tre veckor nu, men jag vet att tiden kommer gå fort tills vi ses igen! Det betyder också att flytten kommer närma sig i samma takt, vilket jag bara vill ska ske NU! 

Det är i varje fall en jättefin trea på 76,4 kvm som blev helt renoverad för ca 2 år sedan. Just nu renoveras toaletten som jag sagt förut så det kommer kännas såå himla fräscht & fint! Inreder den för fullt i mina tankar om dagarna haha.. Är ledig båda helgerna innan & efter inflyttningsdagen som är enligt avtalet, så tanken är väl att jag ska åka någon dag till Umeå eller Skellefteå för att inredningsshoppa! Kommer gå bananas känns det som hihi ;-)

PINK FLAMINGOS

 
Den satt perfekt & kändes perfekt. Längtar så mycket tills jag får åka till fjället & inviga den! Frågan är bara när.. Förhoppningsvis blir det en tripp med Christoffer, Anton och Linn till Linns stuga utanför Tärna i början av februari då vi ska köra skoter FINALLY! Och i slutet av februari pratade jag och tjejerna ihop oss om att åka till Ellens stuga i Tärna. Inget utav dem är bestämt ännu :-)

SVENSKT KOSTTILLSKOTT

Jag är en sådan som har lite svårt att få i mig proteiner så det räcker, & det är både de dagar jag tränar & har vilodagar. 
Då är det förhimla bra att det finns olika slags kosttillskott som man kan ta som hjälp på traven. Bara man köper det som är rätt, d.v.s. Förut körde jag på ett kvinnligt proteinpulver från Charlotte Perellis märke, men jag blev så less på smaken tillslut haha.. Sen vet jag inte om det hjälpte något.

I veckan fick jag hem Core Whey Protein i smak av vanilla milkshake. Det är vassleprotein som är rikt på BCAA och ger god återhämtning & muskeluppbyggnad. Den är också vänlig mot magar som är känsliga för laktos, vilket lär passa mig perfekt!

Jag provsmakade den imorse efter jag gick mogon-PW med Max och jag gillar den! Fräsch vaniljsmak, så jag tänker köra på den ett tag. Förhoppningsvis är den sådär bra för kropp & knopp som jag förväntar mig! :-)

Jag beställde den på Svenskt kosttillskott & i samma veva slängde jag i en hoodie från samma varumärke & en shaker. Inköp jag är supernöjd med, rosa i all ära förstås ;-)


EN LITEN UPDATE

 
Jobb, jobb & åter jobb. Det är vad dom senaste dagarna har bestått av.
Det har varit en spännande första vecka på nya jobbet! Inskolning som har flutit på bra & som med allt annat så vet jag att det kommer ta tid att komma in i alla rutiner, i brukarnas personliga rutiner m.m. Men jag har en bra magkänsla & jag trivs superbra redan :-)
Vad är det för jobb då? Jo jag kommer jobba 100% som boendehandledare på ett handikappboende, tjohoo! :D Är så himla glad för det + att äntligen fått jobb på heltid, livet blir lite enklare ekonomiskt främst haha!


Idag slutade jag vid 16 och tackade för mig! Nu är jag inte tillbaka på jobbet förrän tisdagmorgon så en långhelg känns väldigt tacksamt! Särskilt nu när jag saknat C & M så himla mycket..<3 Körde till Övik direkt jag slutade & möttes av tacomiddag & en liten present hihi. Vi har ju 5-årsdag nästa helg då jag jobbar och vi inte kan ses, så vi tänkte väl mysa & fira lite i helgen.
Men förutom att mysa och må gott tillsammans med grabbarna & njuta av ledig helg så ska vi också påbörja flyttpackningen litegrann. 1 mars bör renoveringen av lägenheten vara färdig & C börjar nya jobbet då, på ett fingerknäpp kommer vi vara där så lika bra att börja ta tag i tråkgörat! :P

JETHWEAR


Äntligen är min nya beauty påväg!
Min svartgula overall som är lite för stor fick gå till storebror, som dessutom har lånat & använt den mer än vad jag själv har gjort haha! Och jag har ju alltid velat ha en rosa + att XS kommer sitta mer perfekt, så nu är jag ännu mer taggad på alla helger & förhoppningsvis påsken som kommer spenderas i fjället med skoterkörning i massor! Ski-doon som står & väntar i skotergaradet, soon i'll be there..! ;-)
Har väl tänkt köpa en ny svart hjälm också när det passar.

CHRISTMAS GIFTS

Handdukar, sängkläder, handkrämer från Bodyshop, en vas +  en svart mössa med tofs från mamma & Per

En skål av Pernilla Wahlgrens kollektion, en rund bricka & servetter av Carolina Gynnings kollektion och salladsbestick av pappa & Kicki

Dessa fina ugglelyktor + ugnsformar av farmor & Ernst

En bok av Elisabeth & Robert

Detta smoothieglas + en Muminmugg som jag har i vitrinskåpet i Övik av Sofia

Smycken från Rock by Swedens kollektion av Christoffer

Och förutom dessa som jag har bild på så har jag fått pengar av mormor & morfar, ett presentkort av Christoffers storebror Fredrik & en superfin festtopp av storasyster.


Blir så sjukt bortskämd av mina nära & kära! Så himla glad & nöjd! <3

LEDIGA DAGAR & HELGER

I helgen är jag och Christoffer i Åsele igen. Det blev enklast att ta mig till Lycksele härifrån eftersom pappa & Kicki är i Solberg i helgen & passerar här imorgon. Plus att vi fick familjemys på köpet :-) Gårkvällen bestod av god mat & ett glas rödtjut, massa prat, tittande i killarnas babyalbum, bara allmänt mysigt!

Och idag hade vi det såhär fint! Jag, Chrille och Filip körde skoter från Älgsjö till stugan, mötte upp deras föräldrar där & sedan hade vi en utedag i solen. Dagar man ska ta vara på är när solen är framme, helt klart! Lite D-vitamin skadar aldrig ;-) 

Ikväll har Filip gjort pizza åt oss till middag & nu bakar Elisabeth sockerkaka. Annars är det bara soffmys & jag känner mig astrött efter dagen. Som det ska vara kanske hehe.

Bjuppar på en selfie & önskar er alla en fin helg också! =)


NEW THINGS ARE HAPPENING

Julen är bortstädad, tack & lov. Har fixat med det hela dagen & tvättade också igenom alla sängkläder, handdukar m.m. Det blev säkert fem tvättmaskiner innan jag blev klar haha :P Men gud så skönt det kändes i efterhand hihi. Plus en städad lägga, älskar den fräscha känslan!
Dock blir man så jäkla trött i efterhand, ser verkligen fram emot en helkväll i soffan. Gruvar väl lite inför att vara vaken inatt när det är Sverige-Kanada matchen, men den KAN man bara inte missa!! 


Hade lovat er tidigare att jag skulle berätta om eventuella förändringar inför det nya året. Det är väl en hel del, och kort sagt så är det så att jag och Christoffer ska flytta tillbaka till Lycksele om några månader. Jag börjar mitt nya jobb redan på måndag, vilket känns väldigt! Så då blir det att bo hemma hos mamma & pappa tills vi kan tillträda nya lägenheten om några månader & C också flyttar dit. Ser väl minst fram emot att bli särbo med C igen och känna stress över städflytt, packa i lådor m.m. Men man får väl sluta se det hela från det negativa, som många har så lätt till angående flera fronter :P Jag tror verkligen detta kommer bli toppen i slutändan.

Det är så mycket jag kan säga om detta beslut, men i så fall skulle jag skriva en hel novell vilket jag inte har så stor lust till haha. Men vi har båda två länge längtat tillbaka till inlandet, närmare våra familjer, närmare till vänner, närmare till fjället, stadsliv var inget som passade oss helt enkelt. Jag som varit så bombsäker på Örnsköldsvik hela mitt liv, jag har längtat hit sedan barnsben & nästan planerat hela min framtid omkring staden. Men tänka sig att livet inte blir som man tänkt sig alla gånger, jag trodde inte heller att jag skulle längta hem till Lycksele lika mycket som jag gjort. Det allra bästa är väl att jag och C vill samma saker & är ense om hur vi känner.

Kommer skriva mer om flytt & jobb hädanefter, but for now vet ni det stora hela.=)

NYTT ÅR & NYA MÖJLIGHETER

Ett nytt år innebär ofta massa nytt för flera människor. Det där 'new year, new me'. Medans många stör sig på det där så tycker jag att det är rätt fantastiskt. Istället för att tycka det är klyschigt så kan man istället tänka att folk gör rätt i att ta tag i sina liv & göra nyttiga, roliga saker. 
 
 
För min del så blir 2017 en liten startover. På hälsofronten så tänker jag bli nyttigare när det kommer till mat & träning. Har käkat lite för mycket götta på senaste tiden - mycket godis, dricka, fika på jobbet och onyttig mat. Sen senaste veckorna innan jul har jag prioriterat bort gymmet p.g.a. jobb, trötthet, inte så mycket motivation, sen drabbades jag ju av influensan.. Men nu som sagt så känner jag att det får vara nog... Haha. 

Är less på att känna mig som en säck potatis. Så nu ska jag ta tag i både träningen och maten igen. Inget godis, kakor, chips m.m. Kosten är så viktig för att träningen ska kunna ge bra resultat så det blir mitt nyårslöfte. Det enda jag låter vara okej är popcorn, det om något älskar jag & är väl egentligen mest nyttigt inom snack-kategorin haha. Elisabeth har även gjort mitt nya träningsschema för januarimånad så jag tänkte faktiskt kicka igång med det imorgonbitti! ;-) 

Just det här med gym känns ju oftast så läskigt för dem som inte hållit på med det innan. Been there done that, liksom. Men ni som är sugna på att börja träna; se till att få hjälp på traven med träningsschema för det är så mycket bättre med en sådan rutin så man inte bara går och 'sliter & drar' i olika maskiner. Och även fast det känns som att folk tittar, skaka av er det! Ingen tittar, alla är i sin egna träningsbubbla med fokus :-)


2016 RECAP


Beskriv året med tre ord.
Kärleksfull, händelserik & rolig.

Bästa köpet?

Oj, det var en svår fråga. Har faktiskt shoppat rätt så mycket detta år. Haha.
Men min min vita adidashoodie ångrar jag inte en sekund!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?

Christina Perri - Burning gold, Axwell Ingrosso - Dream bigger, Mike Perry - The ocean, Alessia Cara - Wild things, Coldplay - Up&up, Chainsmokers - Setting fires

Vem har du umgåtts med mest?

Jadu.. det var en svår fråga. Förutom Christoffer & våra familjer så är det väl vännerna, främst Josefine Ellen & Jennelie.

Vart reste du under 2016?

Ja det här med resor är ju inte min starka sida.. Men i år åkte jag ju faktiskt till Turkiet med mamma, Per, mormor, morfar, mina mostrar & mina kusiner. Och den resan kommer bli ihågkommen i måååånga år kan jag lova! :-) 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Förutom Turkietresan så har det inte hänt något särskilt, det har mest varit 'det vanliga' som sker varje år. Men det är ju inget fel med det heller, har ju haft så himla roligt!

Har du blivit bättre på något?

Jag vet faktiskt inte.. Jag har lärt mig mer där jag jobbar i varje fall, fått massa kunskaper inom sjukvården som definitivt gynnar min yrkesroll som undersköterska.
Och träningen, om man kan säga att man blivit bra på det? Jag fick då in det som rutin.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Oj där kommer jag inte på något alls faktiskt haha..

Vad var extra dåligt med året?

När jag fick det klara beskedet klart om att det inte blir mer studier.. Men jag har kommit över det nu & livet har ju nästan knappt börjat! Har jag lust att plugga igen i framtiden så kommer jag att göra det :-)

Vad var extra bra?

Allt roligt jag hittade på med mina vänner, gamla som nya vänner.. På den nya fronten har jag hittat Sofia & det är jag så himla glad för. Så sjukt MEN fantastisk att man kan lära känna varandra nästan in & utan till på ca ett år.<3

Lärde du känna några nya människor?

Ja några stycken.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja givetvis! Mina vänner. Familjerna. Arbetskollegor & patienter på jobbet. Pojkvännen. Skulle kunna rabbla upp en massa!

Största framgång på det privata planet?

Att jag blivit betydligt säkrare med mig själv. Bara för att någon tycker & tänker på ett visst sätt måste jag inte hålla med dem. Utan jag kan stå för mina egna åsikter. Säga ifrån betydligt lättare än förut. Men också att jag inte orkar lägga ned onödig energi på människor som inte förtjänar det. Vissa är verkligen bara sådana 'energislukare'. 

Vem saknade du?

Föräldrarna & syskonen.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Våga mer! Och vill jag något speciellt så ska jag banne mig se till så det blir så också.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?

Jag tror det kommer bli toppen! :-)

Vad kommer du sakna från 2016?

Örnsköldsvik & allt vad som ingår där.

Vad spenderade du mest pengar på?

HAHA det var en bra fråga... Allt?!?! Nämen celsius kanske. Och träningskläder & hoodies.

Och så slutligen; dina planer inför 2017?

Umgås med vänner & boyie, fara på brännbollsyran & kanske summerburst i Stockholm, hoppas på att vara ledig över påskhelgen, och så kommer det ske lite större förändringar men mer om det sedan i ett annat inlägg..

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?

Se till att hitta på en massa roligt! Även fast jobbet tar upp en massa tid så måste jag ta vara på ledig tid till det som jag uppskattar & har roligt till!


IT'S A NEW YEAR

Jag har spenderat nyårshelgen i Norsjöberg, har varit riktigt underbart och mysigt att ha bott här i fyra dagar. Man kommer verkligen bort från civilisationen & är mitt ute i skogen, vilket jag älskar!

Jag och Christoffer bjöd med oss Anton och Linn fredagen-söndagen för att fira nyår! Dem hittade hit på fredagkvällen & då blev det inte mer än sällskapsspel, kvällsfika & lite prat innan vi bäddade ner oss.

På nyårsafton vaknade vi när det började ljusna och vi satte genast igång med att förbereda för lunch ute. Chrilles bröder Filip och Fredrik körde skoter hit från Åsele för att också äta lunch & spendera dagen med oss :-) Förutom att elda & äta så körde vi alla skoter (jag satt mest i pulkan med Maxi eftersom han är skoterrädd hihi) & var nere på sjön & pimplade. Solen sken hela dagen också, perfekt!

När mörkret började sjunka in på eftermiddagen så började vi elda bastun varm och innan dess gjorde jag i ordning förrätten: mackor med smörstekta champinjoner, smält västerbottens ost, serranoskinka och ruccolasallad. Enkelt men huuur gott som helst!

Varmrätten bestod utav helstekt oxfilé i ugn, potatisgratäng, sallad med bl.a. fetaost & granatäpple och så pepparrotssås. Och så ett glas rödtjut på det.  Det blev klart alldeles lagomt till Sverige-Tjeckien matchen så vi åt framför ipaden. Gick jättebra och oj vad god maten blev! Vi var tvungna att vänta ett bra tag innan jag tog fram min efterrätt: pannacotta med björnbär & så tomtebloss som pynt. Kändes extra festligt då ;-)

Vi alla var helt ärligt väldigt trötta efter dagens bravader haha, men vi höll oss alerta fram till tolvslaget med att spela spel, Anton visade också masda bilder & videos från sin Singapore-resa! Och när tolvslaget slog in & 2017 äntligen landade så fick jag min nyårskyss av Christoffer i vanlig ordning. Bästa sättet att avsluta ett år & påbörja ett nytt!<3

Idag åkte dem hem innan lunch och vi begav oss ut nästan direkt för att ta vara på dagen. Tog skotern till kojan för att göra upp en eld & grilla mackor i mackjärnet till lunch, det absolut godaste!!! Sedan på eftermiddagen åt vi middag hos hans farmor & farfar med Elisabeth, Robert, Filip och hundarna. Så myys!

Annars så har vi det rätt chill här i stugan: eldar för att hålla värmen, myser i sängen, C tittar på NHL på ipaden och jag läser boken jag fick i julklapp. Känns lite tråkigt att åka till Övik imorgonkväll, duty calls.. Men vi har ju i varje fall hela dagen att ta vara på innan dess! :-)

Hoppas ni också haft en bra nyårsafton & helg förövrigt, och främst en bra start på 2017! ☆


RSS 2.0