WORK IT IN EVERY WAY

Eat, sleep, work - repeat... Så ser mina dagar ut.
Känner mig ständigt trött varje dag/kväll när jag kommer hem från jobbet vare sig jag slutar 16 eller 21.30. Jag klagar även fast jag har vikariat på 75%, och fyi så tar jag på mig extrapass utöver schemat så det blir många pass på raken. 
Har svårt att se 'ljuset i tunneln'. Känns som en never enging story om jag ska vara helt ärlig!

Det som hade varit perfekt vore att vara långledig i några dagar, åka iväg någonstans, inte ställa någon väckarklocka, slippa stressen, bara få njuta & slappna av.
Egentligen ska man väl inte klaga över att få jobba, för det finns så många som faktiskt inte ens har ett jobb att gå till. Och jag trivs ju väldigt bra på avdelningen! Men ibland så blir det bara för mycket av det goda, och jag märker ju även att mina relationer får lida när jag är som en zombie - vänner & familj som är flera mil bort & som jag alldeles för sällan träffar, och så min fina pojkvän som kanske tycker jag är lite grinig ibland.
 
--- --- ---
 
Jag önskar jag hade orken att till att titta in här oftare, men energinivån är verkligen nere på 0 just nu. Senaste veckan har t.o.m. träningen fått lida för det. 
Känns som att samma gamla jag har försvunnit & visst är det okej att känna sig lite lost ibland. Men det är dryga perioder. Förjävligt drygt.

Ska försöka uppdatera bättre & roligare här hädanefter, men kan väl inte lova något kanske. 
Ta hand om er, det är så viktIgt att inte glömma bort sig själv!<3

MY DEAR

Idag är ingen vanlig dag, för det är Christoffers födelsedag! 



Klev upp tidigt imorse & gjorde i ordning en liten födelsedags-brekky bestående utav kaffe, smörgåsar & smoothie åt honom. En väldigt förkyld & trött kille som blev så glad över det + sin present. Och jag jobbar ju tyvärr ikväll, så det blir tårta & lite kalas imorgon istället. Hans moster m familj skulle komma över, mysigt! :-)

 
Helt sjukt att han var 18 år när det blev vi & idag får jag vara med & fira hans 23-årsdag. Grattis till världens bästa kille (även fast han hatar att bli firad haha). Älskar honom så mycket!<3

DILLE FÖR HOODIES & SWEATSHIRTS


Tre tröjor som jag suktar efter. Synd bara att fina ting alltid ska kosta en hel del.. ;-) Behöver vara extra sparsam den kommande tiden, så det kanske passar bäst att önska sig i julklapp haha?! 
Nåväl, tur det är gratis att ögonshoppa åtminstone!

KVALITETSTID, GOD MAT OCH KYLIGA MORGNAR

I fredags slutade jag och Christoffer jobba ungefär samtidigt, då packade vi i ordning bilarna och begav oss norrut. Han till Åsele för ännu en jakthelg, jag och Max till Lycksele för ledighet & mys med mina föräldrar. Efter arbetsdagen som jag haft så kändes det småsegt att köra, rätt trött emellanåt :P Men när vi väl kom fram så väntade pappa, Kicki, Matilda & lilla Vilma med paella till middag. Kickis syster med döttrar kom också förbi så det blev en mysig fredag!

Lördagmorgonen bestod av att jag, pappa & Max gick på en lån & skön PW innan frukosten. Luften är faktiskt kallare & krispigare hemma i inlandet än här, liksom som om att hösten har hunnit ett snäpp längre där än här hehe. 

Efter frukost, dusch & fix så mötte vi upp Kickis systers familj och så Evelina och Tobias för en fika på stan. Och lite shopping ;-) 'Handla där du bor' är viktigare än man tror!

På kvällen kom Fredrik och Hanna på middag, Christoffer kom även från Åsele men bara för middag & hockey, så tråkigt att han fick köra tillbaka sedan på kvällen. Blir så töntig när jag är ifrån honom haha.. Men trerätters, lite hockey, gott tilltugg & några glas rödtjut, sällskapsspel som var riktigt roligt, och finfint sällskap - kan det bli bättre än så?!

På söndagen kickade vi också igång dagen med en härlig promenad, och sedan gick jag och maxi hem till mamma & Per och spenderade dagen där. C kom från Åsele och ville bums se semifinalen mellan Sverige-Europa innan vi begav oss hem. Det resulterade i att vi kom in till vår lägenheten efter 00.30 inatt :P Längesedan jag upplevde en bilresa sååå jäkla dryg haha!
 
Och så var ännu en helg över. Men att ha varit ledig har varit gudomligt skönt! Jag uppskattar all den lediga tid som jag har, & som kan ägnas åt det som jag mår bra av. Och vad mår man bäst utav? Familjen, såklart.<3

HE TOLD ME NEVER COMPARE TO SOMEBODY ELSE

 
Min lediga tisdag har till större delen bestått av att gå promenader med Max & sedan ligga i sängen med enorma magsmärtor. What doesn't kill you makes you stronger, antar jag. Det är den dåliga veckan i månaden, om ni förstår. Usch vad jag hatar det, känner mig jobbig & orättvist butter mot Christoffer.. Men trots det så är det rätt nice att slippa alla måsten & bara ligga i sängen, bara vara ledig liksom. Min underbara hund gjorde mig ju sällskap dessutom.
 

Men höjdpunkten var att på kvällen följa Sara på bio och se Bridget Jones baby. Så sjukt rolig, alla i salongen tjöt av skratt & så kom väl en skvätt med tårar ;-) Men rekommenderar den starkt till er som älskade de tidigare Bridget Jones-filmerna!

Tre arbetsdagar kvar tills en efterlängtad helg landar, åh vad jag älskar att ha lediga helger! Särskilt när man har saker att se fram emot, can't wait!<3

SÖNDAG IGEN

Efter 28h jobb denna helg så känner jag mig rätt färdig! Två lediga dagar nu känns så himla välkommet.. Inte för att det har varit hektiskt på avdelningen, det har varit väldigt lugnt & mysigt. Jobbat över lite men ska inte klaga. Men inatt fick jag väldigt lite sömn så idag har det gått alldeles, alldeles för sakta. Tog en välbehövlig powernap direkt när jag kom hem! :P Tror jag gör det alldeles för sällan. 
Jag som dessutom hade tänkt träna efter jobbet, men orken fanns verkligen inte till. Vi människor är nog dåliga på att lyssna på våra kroppar, ibland. Har insett hur viktigt det är för knopp & kropp!
 
Efter lite tomatsoppa till middag så tittar jag på en gammal svensk film & mumsar popcorn. Myser i en av Chrilles tröjor & andas in doften av honom. Längtar tills de är hemma ikväll!<3

TIME TO SWORKIT!

 
Måste tipsa om denna app som jag brukar använda på gymmet! Superbra övningar som ger ordentligt med träningsvärk! ;-) Jag brukar mest köra core strength för att stärka bålstabiliteten.
Det är en bra app för att ge motivation & framför allt nya roliga övningar, ifall man är less & uttråkad utav dem man brukar köra :-)

LOVELY INTERIOR

 
Ett urplock utav inredningsbilder från min pinterest. Kan inte titta mig mätt på sådana bilder eftersom jag fullkomligt ÄLSKAR inredning! Vem gör inte det liksom?! ;-)

Men det kostar, jösses vad det irriterar haha. Hade jag fått flera tusen på kontot som en gåva hade jag till största delen spenderat pengarna på inredning. Och kanske lite kläder hihi. Är så mycket som jag fortfarande vill göra & ha i lägenheten. Men samtidigt känns det inte lönt att införa allting eftersom vi inte kommer bo kvar här superlänge...
Längtar väldigt mycket tills tiden är inne då vi köper vårat hus, renoverar, inreder, lever vårat liv där! Men som man brukar säga; den som väntar på något gott... =)

DET ÄR VISST INTE TÄNKT ATT LEDIGA DAGAR SKA VARA LATA

I tisdags var det väldigt skönt att vid halv tio-tiden byta om till sina vanliga kläder & lämna Wemer (sjukhusbyggnaden jag jobbar i). Det var ett supermysigt kvällspass med patienterna & kollegorna så jag hade inte direkt bråttom därifrån heller, men efter 5 pass på raken så var det skönt att gå på helg såhär mitt i veckan! Som en vanlig arbetsvecka, då. Men att jobba över helger + jobba kvällspass är ändå inte som en 'vanlig' arbetsvecka som för de som jobbar samma tider måndag-fredag :P Tycker då jag!

Vad gör jag mestadels när jag är ledig då? Är med min älskade vovve, såklart!!
Det märks tydligt på Max att han verkligen njuter & slappnar av de morgnar då jag ligger kvar till efter kl 06 ;-) Han föredrar ju som inte att följa husse i bilen på jobbet när jag jobbar dagpass, då kliver jag ju upp vid 05 för att hinna mata & promenera honom innan jag måste gå hemifrån.
Så vi tar mysig sovmorgon tillsammans ibland, går på promenader, brukar även borsta igenom pälsen & klippa klorna, leka med honom, men mestadels så brukar han sova & bara må gott :-)

Har även tränat 4 pass på dessa två lediga dagar! Ett utav dubbelpassen bestod av ben & mage på förmiddagen, sedan efter middagen blev det intervaller & core-övningar. Kortfattat summerat så är min mage DÖD. Och dubbelpass på en dag känns extramycket, är så mör med sådan jäkla träningsvärk! Sedan igår är bröstet & axlarna totalt möra. Men klagar absolut inte ;-) Längtar som f*n tills musklerna börjar synas ordentligt!

Igårkväll hade jag, Linda och Sara mysiskvällis hemma hos Sara! Vi såg film, åt lite götta, snackade skit, skrattade, bara hade det finfint! Man ska ta vara på sådana tillfällen med sina vänner så gott det bara går!<3
 
--- --- ---
Nu väntar jobb fredag dag, lördag kväll & söndag dag för min del, killarna ska till Åsele & jaga, MEN imorgonkväll är jag bjuden hem till Maire, en sjuksköterska jag jobbar med, för en liten after-work. Jag & några andra i personalen ska dit och typ äta takeout, dricka lite rödtjut, se på film m.m. Supermysigt! =)

IN OUR BEDROOM

 
Klickade hem dessa finheter idag! Har så länge velat ha en sängkappa & hur fint var inte påslakansetet?! Perfekt under det underbara vinterhalvåret! :D

JAG SKULLE INTE ENS VARA HÄLFTEN UTAN DET JAG GÖR

Mysig inspiration från min pinterest

Det är söndag, avslutad jobbhelg på sätt & vis, sörplar på svartvinbärs-te, tittar på Vänner och skrattar även fast träningsvärken i magen smärtar som fasiken. Och så håller jag på att rensa, avfrosta & rengöra frysen. Haha, sunday funday va!? ;-) 

Hade inte mycket att berätta just nu, det spöregnar ute & jag njuter av att bara ligga här i sängen & höra smattret. I bakgrunden hörs även isen från frysen som lossar, kanske inte lika mysigt:P
Ska äta en sen middag med Christoffer när han och Max kommer hem från Åsele ikväll, kycklingfiléer med bönpasta hade jag tänkt mig!

GOOD THINGS HAPPEN IN MESSED UP WAYS SOMETIMES

Har haft så himla mysiga dagar hemma i Lycksele! Så synd att man vanligtvis inte har möjlighet att ta vara på det, p.g.a. jobb och annat som är i vägen. Bara distansen på ca 20 mil gör ju sitt, också. Önskar ofta att vi kunde åka dit oftare.

Men dagarna har då bestått utav massa mys med Oliver, raggat runt staden med Josefine då kvällsmörkret sjunkit in & pratat ut om en massa, ätit världens godaste tapas-middag & druckit några glas vin, hälsat på älskade morbrors grav, målat naglarna svarta, träffat mina mostrar & kusiner, hälsat på hemma hos mormor som bjudit på godaste smörgåsarna, tagit promenader i solskenet. Typ så! Och det har varit underbart! :-)
 
Idag bjuppade pappa mig och Fredrik på lunch & sedan körde jag till Åsele med en bil jag fått låna. Chrilles farmor & farfar bjöd på middag ute i Älgsjö också, supergott! Riktigt mysigt att få kramas med Christoffer & umgås med alla. Dem har ju haft fullt upp med jakten hela veckan & C fick skjuta sin första älg också! Så stolt & glad för hans skull :-)
Och innan jag styrde kosan hem till Övik så körde jag in till Åsele & hälsade på svärmor & hundarna, myspys!
 
--- --- ---
Det är riktigt skönt att vara hemma i lägenheten nu, jag städade den innan vi lämnade den & jösses vad tacksamt det känns nu!! Känns så himla fräscht & fint hihi.
Har precis fikat & ringt godnatt till C så ska strax krypa till kojs, tröttheten har smugit sig på hela kvällen & drämt till med en rejäl smäll nu haha. Nu väntas jobb fredag, lördag, söndag + måndag och tisdag för på måndag kickar nya vikariatet igång! :-) Har saknat avdelningen & mina kollegor medans jag varit långledig! Konstigt men skönt att ha lite semester. Men bäst är att ha sina vardagsrutiner med jobbet, och så träningen såklart! :-)

BELIEVE IN YOURSELF

Bästa sättet att kicka igång en ny månad? Och framför allt kicka igång hösten, som brukar innebära förändring & nya tag för de flesta?
Med lite inspirerande quotes såklart!

Tänk på att... 
- aldrig ta någon skit.
-  lära dig att älska dig själv.
- inte ödsla onödig tid på människor och saker som inte förtjänar det.
- inte hänga upp dig på gammalt groll. Släpp det bara och gå vidare.

- vara en bra medmänniska & person, man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.
- visa uppskattning till dina nära & kära.
- stå upp för dig själv & dina åsikter.
- kämpa hårt för det du drömmer om.
- bara stanna upp & njuta av livet emellanåt och allt bra det också tillför.<3

Allt detta kan vara väldigt lätt att säga, men desto svårare att utföra. Men vi alla borde verkligen bli bättre på det! Och det inkluderar även mig.. :-)


VÄRLDENS BÄSTA PLATS

Efter 5 härliga och välbehövliga dagar i fjället har jag nu landat hemma i Lycksele.
Dagarna som varit har varit så himla lugna & sköna. Sovmorgnar vissa dagar - då vi inte skulle ut & starta fjällvandringen tidigt, ätit gott, sett film, varit på upptäcktsfärder på nya platser, bara myst på.

Här kan ni se hur vi haft det;

En fullpackad bil & mina två älsklingar. Jag tror nästan dem visste vart vi var påväg! ;-)

Såhär har våra dagar sett ut till största delen: vandra upp på fjället, vara i skogen & och söka kantareller. Jag hade lite svårt för det först, hade inga såkallade kanarell-ögon eftersom jag otroligt nog aldrig plockat dem förut! Och tillslut så gick det ;-)
 
I samma veva som vi varit ute å kom jag och C på att vi kunde plocka blåbär också, det verkligen kryllade av dem på fjället! Så stora & goda hihi. Så jag fick ihop det till två blåbärspajer! Christoffer älskar blåbärspaj så det var mest hans idé hihi.
 
Vi har fiskat & njutit av solnedgångarna vid forsen nedanför stugan. Inte så stor fiskelycka men en fin tillvaro & fint sällskap var det allra bästa!
 
Stugmys är ju givetvis en stor prio! Särskilt när jag inte är i stugan så himla ofta. Så att mysa ned sig i soffan, med favoritkillen under en filt och ha varma tjocksockar, det är närmar oslagbart!
 
På tal om kantarellerna så skrapade vi ihop väldigt mycket! Så glad att jag får med mig flera påsar hem till övik sedan! Men vi har ätit en del under helgen också, rostat bröd med smörstekta kantareller & ost kan jag nästan föräta mig på.. ;-)
 
En dag åkte vi till Ruttjebäcken för att äta lunch. Det är en stor fors som ligger i ett stort naturreservat, faktiskt i Tängvattnet så det är sjukt nära våran stuga! :-) Det är kanske den vackraste fors jag sett i hela mitt liv, och absolut perfekta lunchstället! Vi gjorde upp en eld och åt hamburgare, och njö av utsikterna såklart.
 
Jag har spenderat så mycket tid med hundarna, jobbat med dem & fått skratta åt hur barnsliga dem är. Max anser att jag är hans och Oliver anser ju även att jag är hans ;-) Men dem är aldrig ovänner & leker ofta så det är jag glad för. Och särskilt min lille Oliver, som är 9 år gammal och går mot sin ålders höst. Honom vill jag ta vara på så mycket som möjligt, njuta av det vi har nu & skapa fler minnen.<3
 
En kväll åt vi kräftskiva till middag, tror vi alla låg som nerklubbade sälar efteråt haha!! Så sjukt mätt man blir, man kastar ju nästan i sig det när allt skalande väl är klart ;-)
 
En av de saker jag älskar mest är morgnarna; man får ta en kopp kaffe & sätta sig på bron, känna morgonkylan och njuta av morgondimman över sjön.

Fler bilder än så tog jag inte, tyvärr. Borde tagit mer bilder uppe på fjället men man kopplade automatiskt bort telefonen, bara njöt av utsikterna liksom.
 
--- --- ---
Nu jobbar jag inte förrän fredag så några lediga dagar här hemma ska bli såå skönt! :-)
Har planerat att promenera hem till mormor & hälsa på, mysa med alla föräldrar, träffa Josefin, kanske köra en sväng till Åsele & Norsjöberg för att hälsa på Christoffer & de andra, vara med Oliver, bara njuta av tillvaron. Har insett mer och mer hur mycket jag saknar och uppskattar Lycksele.

NEVER KNEW THAT IT COULD MEAN THIS MUCH

 
Torsdag, sol, höstväder och jag är ledig!
Jag kom hem från gymmet för ca en timme sedan, sippar på en celsius nu och kollar igenom bloggar lite snabbt. Väskorna är packade och allting är i sin ordning så snart sticker vi till fjället. I helgen väntas bl.a. fjällvandring, fiske, svampplock, mys i stugan och lite kalas faktiskt. Ska bli riktigt skoj!
Hoppas detta toppenväder håller i sig hela helgen, som det ser ut att göra till viss del. Kan inte bli bättre tror jag?! Eller jo.. Att jag är ledig några dagar nästa vecka kanske ;-) Funderar på att följa mamma till Lycksele och vara där, då C ändå har älgjakten hela veckan i Åsele.

Så vi får se om jag hinner/orkar uppdatera något under helgen, annars hörs vi mer när jag är tillbaka.
Hoppas ni får en bra helg allihopa!♡

RSS 2.0