Q/A

"EN HEMMAHELG"
Postat av: Elina

Den fantastiska resan är så bra!!! Har du tips på fler poddar du lyssnar på??


Alex och Sigges podcast
Dessa killar pratar i stort sett om allt mellan himmel & jord, som de flesta andra podcasts som finns. Men det är intressant hur som helst, väldigt intressant!
 
Måndagspepp med Hanna och Ellinor
Denna har jag ju redan tipsat om förut, men som tjej blir man verkligen boostad med självförtroende & hur man kan tänka & agera i vissa situationer av dessa två superhärliga bloggerskor.
 
P3-dokumentär
Dokumentärer som handlar om flera kända händelser i Sveriges & världens historia. T.ex. flodvågskatastrofen, Tjernobylkatastrofen, Hagamannen, 11 september, Sandhamnsligan, Lasermannen. Så mycket, med andra ord. Ett programsom blickar bakåt, gräver i arkiven, intervjuar människor som var med när allting hände m.m.
 
Den fantastiska resan
Sångerskan Zara Larsson med hennes kompis Noel Flike, väldigt humoristiskt pod som handlar om feminism, föräldrar, kompisar, musik, näthat m.m.
 
Träningspodden med Jessica och Lofsan
Något skönt att lyssna på om man vill finna motivation till träningen, hälsan & kosten. 
 
Fredagspodden med Hannah & Amanda
Även prat om allt mellan himmel & jord, typiskt tjejsnack så att säga! Man får även här tankeställare som man faktiskt mår bra av efter.
 
Flora och Frida
Flora Wiström är en bloggerska som jag följt i några år,och när jag såg att hon börjat driva en podcast med en kompis så blev jag jätteglad haha! Hittills har bara två avsnitt släppts, men dem pratar om allt känsligt & intimt som alla är med om, som första ligger & den stora kärleken.
 
Mathilda och Andrea
Två bloggerskor på devote som även dem pratar om det som känns viktigt & behövligt, ett avsnitt om Skilsmässobarn berörde mig så himla himla mycket.
 
--- --- ---
Dessa poddar har jag lyssnat på ett bra tag, sedan några månader tillbaka för att vara exakt. Träningspodden lyssnade jag först på när den nästan direkt släpptes den 24 augusti och Flora och Fridas släpptes 11 augusti så den är också rätt ny.
Men det är nästan skönare än musik! Jag lyssnar på dessa när jag städar, duschar, åker buss eller tåg, promenerar med Max, ute & löper, är på gymmet.

EN HEMMAHELG

Fredag;
Att åka tåg med Max var ju inga större bekymmer heller. Nästan lika bra som när vi åkte buss för några månader sedan!
Blir i varje fall så stolt & glad över våran fina, duktiga hund.
Gurre släppte sedan av oss hos pappa & Kicki direkt vi landade i Lycksele. 

Blev bjuppad på god mat, åt ostbricka & drack vin, såg en film & sedan visade dem videos på lillgummsan på dropbox. Kicki är helt förtrollad av denna lilla bebis, men det är ju en självklarhet när man blir farmor! 
Annars var det en hederlig fredagkväll i soffan, gick kvällsprommis med Max, ha kvalitetstid med dem osv.
 
Lördag;
Startade dagen med en löptur, försökte locka med Max från övervåningen men han vände snabbt & lade sig i min säng igen ;-) 


Senare fick han sin prommis & vi begav oss ut till Överbo för att träffa mamma, Per, Fredrik och Gustav. Männen byggde ett nytt förråd och mamsen fixade lunch.

Själv plockade jag jordgubbar & läste bok medans dem jobbade ;-) ibland får man ta fram latmasken i sig!
 


Senare på eftermiddagen var det dags att göra sig i ordning för kräftskiva! Den hölls hemma hos mamma & Per tillsammans med bröderna, fick även träffa fina Hanna! 
Och jag säger då det, HELT SJUUKT vad gott det var. Även fast det är en 'evighetsmiddag' och det blir rörigt med allt rensande så är det ändå en känsla som ingår. 

Senare på kvällen fick Fredrik och Hanna idén att ha lite partaj hemma hos dem, jag bestämde mig för att sova hos mamma så hon och Per enklast kunde vara hundvakt åt Max så jag följde med dem. Vi drack, dansade och hade så jäkla kul! Det är så sällan jag får umgås med Fredrik och Gustav, storebröder är ju så himla roliga att vara med, och man ska framför allt ta vara på dem! Och Hanna träffar jag ju nästan aldrig så det var minst lika kul! =) Johanna & Agnes kom också förbi och vi alla följdes till hotellet vid tolvtiden. Där fanns det också några kända ansikten att få krama om & prata med, det blev en toppenkväll som ändå slutade relativt tidigt för min del. 

Söndag;
Och som alltid tackar jag mig själv för just det, rätt så pigg idag & har gosat med Max & Oliver i massor på morgonen. Även ätit frukost med mamma, Per och Gurre, tänkte strax gå en långpromenad med hundarna och lyssna på Den fantastiska resan - en podd som drivs av Zara Larsson och hennes kompis Noel Flike. Muy bién =)

Men jag längtar faktiskt tillbaka till min man nu, blir skönt att komma hem till honom i eftermiddag.

MORE SHOES

 
Tänkte bara kika in & berätta om dessa godingar! Sååå himla sköna & ett fint alternativ för höst & vinter. 
Det roliga var att jag hade först tänkt beställa hem dem, väldigt osäker på vilken färg eftersom den finns i många olika, men ångrade mig sedan & tänkte typ "får se hur det är med pengar i slutet av augusti" m.m. Sedan kom det som en överraskning; mamma hade köpt dem åt mig & vips så plingade brevbäraren just på med ett paket.. Gissa om jag blev glad! Och färgen är ju bara superb. Bra start på denna helg ;-)
Så tack till världens bästa mamma, som vet precis vad jag gillar ♡ Hihi! 

ROLEMODEL


Det finns ingen finare bild på oss, that's a shame ;-)
Men idag fyller storasyster år, och hon är oturligtvis hemma i Stockholm.. Men en present är påväg med posten hem till henne och Dennis, så lite fick jag fira henne i år! Längtar också tills jag ska åka till Stockholm för att träffa dem, vi planerar lite smått om när det ska passa för alla! 

Ha en superfin dag, bästa! 

SÅ JÄKLA SUGEN PÅ KRÄFTOR

Nytt i garderoben! Lite höstmysigt, så att säga. Har på känno att jag kommer införskaffa alltför många stickade, mysiga tröjor!
Men när det är löning så kan man bara inte låta bli... ;-)
 
Annars då? Just nu håller jag på att packa & förbereda för imorgon, då det bär av hem till Lycksele över helgen. Jag och Max åker dit själva eftersom C ska jobba extra, hjälpa en arbetskollega att renovera sitt hus. Och gullepappa som jämt tjatar om hur mycket han saknar sin Max, kunde ju bara inte göra honom besviken. Hihi ;-)
Vi åker i varje fall med ett tåg till Umeå vid halv tre imorgon, sedan får vi åka med storebror därifrån vidare till Lycksele. Så himla skönt att slippa krångla & byta tåg, särskilt när jag har med mig lilleman.
En helg med familjemys, kräftskiva & förhoppningsvis träffa vänner. En perfekt helg, med andra ord! 

YUMMIE IN MY TUMMY



Detta blev min frukost efter ett fett jobbigt HIIT-pass på NW imorse. 
Har varit så trött och bara slappat i soffan resten av dagen, det får man faktiskt göra under sommarlovet då det är mulet & sämre väder ;-)

CHILLMODE

 
En onsdag då det spöregnar & är lite kallt ute. Det gör mig ingenting heller, jag kör nämligen på en städardag idag + bakat bröd =) Max sover som en sten i burspråket, vi har det mysigt med andra ord!

Dagar som dessa ger mig verkligen höstkänslor, d.v.s. känslor som ni vet att jag trivs med ;-)

Ännu en grej som är positivt med kalla, gråa dagar är att man kan motionera sin hund extramycket. Jag mår dåligt av att se hur vissa drar med sina hundar på riktigt långa promenader när solen står högt och det är sådär kvavt & varmt ute. Det är inte snällt mot hunden, det är plågeri. 
Jag går alltid milspromenaden tidigt på morgnarna med Max, då det bara är några ynka plusgrader & dimman finns överallt. Sedan räcker några korta promenader övr dagen & senare på kvällen får han en till långpomenad.
Men idag tog vi faktiskt sovmorgon, sedan gick vi en prommis bort till Domsjö och tillbaka. Duschade säkert en halvtimme efter det bara för att regnet gjorde mig så frusen, hehe.
 
Hoppas bara regnet ger sig tills ikväll, då jag ska cykla till bion.

FLICKAN FRÅN DET BLÅ



I söndags kom hon, äntligen. Finaste flickan i världen, frisk & välbehållen

Jag är alltså faster till denna underbara varelse, och tack vare att dem fortfarande bor i Oslo så får jag inte träffa dem förrän jul.. Men jag får tänka att det blir en ännu mer fantastisk jul! 

Lyckan är obeskrivlig. 

ONE LAST NIGHT ON EARTH

Hej hej hallå!!
Well, tentan är som sagt gjord och jag vet inte riktigt om det gick så mycket bättre än förra gången. Men det är gjort, det går inte att älta något mer! Nu, kära vänner & ovänner, har jag SOMMARLOV! Fyfasiken vad skönt. Ännu bättre att prognosen för veckan ser skapligt fin ut =)




Såhär trevligt hade vi det då igårkväll! Jag mötte upp Clara, Sara, Moa, Micke, Marie, Linda och Charmin inne i en park i centrum, där vi åt thaimat & drack några timmar. Senare drog vi oss hem till Clara på Vallhalla där de andra blev sugna på hamburgare. Det blev även karaoke, skratt och liiiiiiiiite mer sång ;-) hade en väldans trevlig kväll! 

Denna dag började med både konditions-och styrketräning, jäklar så skönt när det bara går framåt!

Sedan köpte jag lite smarrigt till frukost & vid lunch åkte jag till stan för att möta upp Sara och Charmin. Vi skulle nämligen följas till en badplats där resten av gänget från igår väntade. 

Jag skulle förstås sätta in min nya piercing, vilket jag såhär i efterhand kunde ha väntat med. Hehe.

Första doppet för i år är alltså gjort & det var väldigt skönt! =) solen värmde så skönt, också.
Christoffer hämtade mig sedan så vi kunde göra bort veckohandlingen, jag gjorde en mumsig tacopaj till middag! Svärmors recept som alltid blir så himla bra.
Nu ska vi bara se idol och ha det mysigt tillsammans, jag bara njuuuter av min sommarlovsvecka ;-) imorgonkväll ska jag och klassen se på bio också, det känns supermysigt!

MAN KAN BARA VARA MÄNNISKA

"Jag vill också tillägga att det viktigaste är att hitta balansen. Att se det som en livsstilsförändring och inte en snabblösning. Att äta hälsosamt är enligt min mening att äta både för kroppen och för själen. Med det menar jag att de mesta av maten du äter bör komma från näringsrik och hälsosam mat, eftersom det är vad din kropp behöver och fungerar bäst utifrån MEN att alltid bara äta "hälsosam mat" och undvika saker som du tycker om är inte hälsosamt. Det måste finnas en balans. Jag brukar säga att en 80/20 regel är bäst - 80% bra, näringsrik mat för kroppen och 20% för själen. Det betyder att om jag har en riktigt skitig dag då jag måste plugga hela dagen och är trött och inte kan sluta tänka på en Ben & Jerrys det är helt ok och HÄLSOSAMT för mig att gå och köpa en - så länge jag inte gör det varje dag. Eller om jag är ute och reser och upplever nya kulturer med ny mat kommer jag se till att smaka av allt jag blir sugen på eller tycker är spännande eftersom det för mig är att leva och därför blir HÄLSOSAMT. Eller när helgen kommer och jag och mina vänner planerar en middag tillsammans med mat och alkohol som inte ingår i min "plan"l, kommer jag inte att missa det bara för att jag lever ett annars "hälsosamt liv". Att njuta av stunden, att leva livet till fullo och att kunna vara spontan är en del av att vara frisk och hälsosam. Det gör oss lyckliga, fria och balanserad och därmed HÄLSOSAMMA. Det är också viktigt för oss att veta det här för att vi ska orka hålla oss till planen resten av tiden, eftersom det inte handlar om att undvika eller förbjuda - utan om att göra aktiva val för vår hälsa. För mig handlar det om att hitta något som fungerar i mitt dagliga liv, men som jag kan justera och ändra och ignorera när jag vill. Balans är nyckeln!"
--- --- --- ---
 
Den här texten är skriven av Antonia Eriksson, hon driver en fitnessblogg som jag tycker är väldigt bra, mestadels för att hon har varit fången i anorexians mörker & tagit sig därifrån till ett starkt & hälsosamt liv idag. Ni kan läsa om hennes historia här.

Men åter till texten, visst har hon så jvla rätt?
Just den där balansen. Att BARA tänka på vad man ska äta & dricka exakt hela tiden kommer man inte må bra av. Så känner jag verkligen. 
Livet är till för att levas fullt ut, kära ni. Embrace it

BEAUTIFUL DAYS

Finaste veckan på säkert hela, jäkla sommaren.
Och vad har jag gjort?
Pluggat som en idiot.
Men det måste ju göras, jag vet det och alla andra vet det. Känner mig faktiskt förjäkla duktig haha!! Har säkert snittat minst 12 timmar per dygn.. Och Fredrik, äldsta svågern som tog examen förra året från civilekonom, säger att omtentaplugg SKA vara mer än så. All ens tid & energi ska gå åt till det.
Men det är klart man behöver pauser, hur ska man annars kunna överleva..? Och må bra, framför allt! Dagarnas plus i kanten har varit att vara ute i solen, rastat Max under långa promenader. 
--- --- ---
Varje kväll, hela veckan, har jag känt mig förjäkla trött. Redan innan åttatiden har ögonlocken känts tunga, och jag har verkligen kämpat med att hålla mig vaken, haha!! Jag funkar på det viset att om jag sover för många timmar så blir dagen efter lite förstörd, det räcker med typ fem-sex timmars sömn för mig så funkar dagana bra =) Chrille fungerar på exakt samma vis, kanske är tur det hihi.
 






Har egentligen inte så mycket att säga om helgen heller, det roligaste har nog varit att se modos ispremiär och träningsmatch mot löven. 
Men igår unnade jag mig faktiskt en sovmorgon!! Har klivit upp innan sex varje morgon hela veckan för att antingen gå pw med Maxi eller fara på gymmet. Alarmet ringde i vanlig ordning igårmorse men jag var helt slut på, och bestämde mig för att krypa ned under täcket med C och somna om igen... Sååå skönt haha! När jag sedan tog mina studybreaks under dagen så gick vi tillsammans på prommisar, unnade oss varsin glass på frendo, på kvällskvisten tittade vi på film m.m. 
 

Det är som visat söndag och jag kom hem från gymmet för en stund sedan. Äter nu frukost, laddar upp inför ännu en lång dag... Till och med en ännu intensivare dag med tanken på att imorgon är dagen D. Så då vet ni vad ännu en dag i mitt liv ska bestå av, medans både pojkvän & hund sover så djupt och lär göra det bra många timmar till. Woho

BÄTTRE ÄN MUSIK

Måndagspepp har jag ju redan tipsat om i tidigare inlägg, två unga bloggerskor som driver den och pratar verkligen om allt som absolut varenda tjej bär inom sig. Och mitt tips verkade funka, vissa vänner m.fl. började lyssna så yey ;-)
Jag har lyssnat på det i flera månader & det har minst sagt påverkat mig positivt. Dem boostar en verkligen med självförtroende & energi, radar upp listor om hur man ser på sig själv bättre och får en bättre självkänsla. Lyssnar ni så förstår ni!


Men P3-dokumentär kan jag rekommendera ännu mer. Flera poddar om t.ex. Olof Palme-mordet, 11 september, tsunamin i Thailand, Alexandramannen, det finns så himla mycket intressanta teorier!
Sandhamnsligan är hittills den bästa jag hört, den handlar om den största narkotikakuppen som någonsin skett i Sveriges historia.
Filmen Himlen är oskyldigt blå är baserad på denna sanna historia.

Jag har nästan slutat lyssna på musik helt, det är bara när jag vill ha pepp på gymmet. Måndagspepp brukar jag lyssna till medans jag är ute och springer och P3 funkar typ när som helst! Brukar vara skönt att ha i bakgrunden när jag pluggar, duschar eller precis ska somna =)

DET ÄR NÅGOT MED FJÄLLUFTEN

 
Vill bestämt åka till stugan så mycket jag bara kan i höst, om det blir till fjälls eller till Ohlssons stuga utanför Åsele spelar inte jättestor roll. Vill bara vara ute i massor, kanske följa med C på jakt. Men längtar ju upp till Tängvattnet så himla mycket!
Beroende på hur höstens kurser ser ut (men med ett bra upplägg så brukar man få tid till annat) är det enda jag har att utgå ifrån. C har ju några semesterveckor att ta ut så en långhelg till fjälls skulle sitta såå fint! Förra hösten tänkte vi ju fjällvandra men det blev regn & storm precis den helgen, förhoppningsvis får vi bätte tur denna höst ;-)
Hade vi bott närmare Hemavan så hade vi nog åkt dit bra oftare, men det är ju ganska precis 50 mil enkelväg från Övik...
 

Har råkat på dessa snygga jackor, som passar perfekt till att vara utomhus, friluftsliv, bara vara i någon utav stugorna, och så en flickig touch utav rosa som jag bara älskar! ;-) beroende på hur ekonomin ser ut i slutet av månaden, så kanske jag beställer hem någon utav dem... men med både en lön (där jag vet att det blir mycket ob) som kommer den tjugosjunde + studielån & bidrag som kommer den sista, så tror jag nog det kan gå vägen, hihi.
Då är ju också dilemmat om vilken jag vill ha, nike är favoritmärket men ändå.. I-landsproblem ough.

RIGHT NOW

Har väl inget nytt att säga då denna dag sett likadan ut som de andra; gått PW med Max, tränat, pluggat arslet av mig, städat. Typ så =)

Nu har jag då tagit mitt vanliga kvällsbreak och ser på idol med C. Har gjort i ordning ett riktigt mumsigt kvällsfika bestående utav gröt med kvarg toppat med blåbär, hallon & skivade bananer! Plus min vanliga smoothie. Mums bara! 



DU ÄR BRA PRECIS SOM DU ÄR!

 
Jag är i allmänhet ALLTID positiv. Till typ allt
För liksom, varför se saker från det negativa hållet, att se glaset halvtomt istället för halvfullt? Livet är inte alltid en dans på rosor, men grejen är den att man kan faktiskt utgå från det som är bra & glatt istället för att gräva ned sig. Det är åtminstone som jag tycker & tänker =)
 
Just idag tänkte jag på mig själv, på mitt liv, hur jäkla bra man har det egentligen? Jag har egentligen inget att klaga på, alla dalar & nedgångar löser jag & överlever mig igenom. 
Och jag har gjort en liten lista åt mig själv, allting som jag har att vara tacksam över;
 
♥Jag har underbara föräldrar som älskar mig & bryr sig om mig. Fyra föräldrar, t.o.m. Fatta vilken tur jag har?! Även fast jag varit så sjuuukt irriterad under hela min tonår över hur strikta, noggranna & bestämda dem varit, så är jag verkligen tacksam över det idag.
 
♥Jag har sex stycken superfina & underbara syskon. Och alla gånger som dem funnits där för mig i alla väder.. Vissa har jag haft bättre kontakt med några än andra, men det spelar mindre roll i längden. Dock uppmärksammar jag ofta hur jag t.ex. sett upp till Frida, hur vacker & livlig hon alltid varit, eller när både jag och Gurren skaffade våra första partners (vilket hände samtidigt) och vi båda var så nya på det området. Vi tog hjälp av varandra och hade nätter av lååånga samtal. Bara sådana saker.
Och främst av allt Fredrik, min Fredrik, världens kanske mest irriterande storebror men i alla väder så vet jag att han skulle ge sig in i en lejonfight för min skull.
SÅ tacksam för att ni alla finns.
 
♥Jag har världens finaste hundar som är så sjukt duktiga & bara bäst!!! Dock gör det mig lite ont att Oliver börjar bli rätt gammal & jag träffar honom så sällan, men det ingår ju faktiskt här i livet.. Och vi har haft en fin tid tillsammans.
Och Max, mina fina underbara Max, vad jag är glad vilken uppfostrad & lydig vovve han har blivit. Tji på er alla som smutskastat just finskspetsar, hur odrägliga hundar dem är. Gissa vad? Det sitter helt och hållet i uppfostran. Så döm inte jakthundsraser sådär bara, klart dem inte är så lugna och fina om dem bara sitter i hundgårdar dygnet runt...
 
♥Vänner betyder allt här i livet, det vet jag att de flesta av er håller med mig om! Och jag fick verkligen de allra finaste & roligaste vännerna! Jag är så himla glad att jag hittat så fina vänner när jag började sjuksköterskeutbildningen, sådana som verkligen har samma humor & glädje som jag haha! Väldigt förvånansvärt hur fort man hittar varandra i en ny klass, men det är grejen med universitetslivet.
Och för att inte glömma mina 'gamla' vänner från Lycksele & Åsele, vad hade jag gjort utan dem?!
 
♥På tal om ssk-utbildningen; verkligen det bästa valet jag någonsin gjort. Har varit så säker på att plugga till sjuksköterska i flera år & tänk, man ska fasiken alltid gå efter sin magkänsla. Min har alltid talat om att det är rätt, det ÄR rätt. Det passar mig perfekt.
Och det krävs ju disciplin, det har jag insett som attan nu efter första terminen. Disciplin, planering, kanske mognad?
 
♥Samt till det som pusslar ihop mig på flera vis; min Christoffer. Han som gör mig komplett, han som är så himla underbar, snäll, förstående, vacker på alla sätt och vis, det är bara obeskrivligt. Ni kanske förstår. Han är helt & hållet kärlek för mig, och precis som miljontals andra par så har även vi våra dalar & sämre dagar. Men det är just det som är kärlek. Det KAN inte vara tiptop hela tiden, det känns så orealistiskt. 
Han är min bästa vän, min bättre hälft, min trygghet, mitt allt. ♡ 
 
♥Christoffers familj är också sådär underbara människor som står mig nära här i livet, dem alla har välkomnat mig så varmt sedan dag 1 och det är egentligen helt sjukt hur bra jag trivs med dem allihop! Jag som t.o.m. åkt själv till Åsele, utan C, emkomt för att vara med dem ;-) Elisabeth är ju som en tredje mamma för mig, och någonstans blev jag väl som en dotter för henne. Dottern hon aldrig fick.♡ 
För de flesta av er vet att Christoffers syskonskara bara består av fem grabbar ;-)
 
♥Och sist men absolut inte minst, MIG SJÄLV! Jag tror vi alla är dåliga på att uppskatta oss själva många gånger, för tänk hur jäkla bra man är ändå? På allt man gör?! Så jag ger även cred till mig själv för alla mål jag vill uppnå, allting jag har hittills har uppnått, för min positiva energi, för jag bara är jag helt enkelt.
Jag har egentligen aldrig varit missnöjd med mig själv, fast alla har ju komplex över sig själv, det bara är så. Har jag misslyckats med någonting har jag inte klankat ner på mig själv, jag har dragit mig tillbaka upp & försökt på nytt. 
 
 
Så glöm inte att uppskatta era nära & kära, och uppskatta framför allt er själva också! ♡ 

WHITE IS SO MY COLOR

Augusti bjuder på lite sommarvärme, jag tackar & bockar för det!
Men kvällarna är rätt kyliga så då åker tjockare kläder på. Jag som längtar efter kyla, hösten, mysigt höstmörker, allt det som ingår ni vet. 
Men min kära sambo är HELT lost i att kolla efter alla sorters skoterkläder, han gör ritningar över hur han ska 'pimpa' skotern (en bra bit har han faktiskt kommit), han tittar på skoterfilmer nästan hela tiden (tur då att jag är upptagen med att plugga, hehe), alltså han vill bara ha vinter nu nu nu. Jag förstår honom, faktiskt. Jag känner själv hur jäkla skönt det skulle vara med vita landskap, få använda snygga varma ytterkläder. 
Plus att han jobbade in två av sina semesterveckor nu i sommar för att kunna ta ledigt i vinter & köra skoter!
 
 
Det är helt enkelt svårt att beskriva hur jäkla nice det egentligen är med vinter & snö, har alltid tyckt det. Och just vintern har jag och C så mycket gemensamt av; leva fjälliv/uteliv, köra skoter, bara vara utomhus, tåla kylan. Jag själv har kikat runt lite på ridestore efter en ny hjälm, overall & handskar, allra mest skulle ju en egen skoter sitta allra bäst men det känns lite långt bort för tillfället ;-)

MAN KAN ALDRIG HA FÖR MÅNGA SKOR

Alltså sååå länge som jag har suktat efter dessa godingar, tyckte verkligen det var på tiden att jag tog tummen ur & klickade hem dem! Jag såg dem även som ett bättre alternativ än till converse, säkert mycket bättre promenadskor + att dem faktiskt är snyggare, hihi.
Och idag landade dem äääntligen i brevlådan!
 
Precis som jag trodde så satt de som handen i handsken! Ni ser ju bara hur jäkla snygga de är, också! Tur att det är fint & torrt ute så jag kan inviga dem i massor framöver. Så så så nöjd!!
 
Ikväll drar ju idol 2015 igång, som säkert de flesta av er redan vet. Och framför det har min boyie varit värsta gullig & bunkrat upp med morötter och dipp + minikrustader med jalapeño ost. Det kommer verkligen sitta finfint i magen tillsammans med iskall loka. Yummie in my tummy!
Det blir ju som ett slags break från plugget, jag behöver verkligen det.. heeela dagen bestående utav läsning, skrivning, förhör av mig själv, alltså huvudet behöver faktiskt vila ibland haha!
 
Imorgon har jag tid hos min vårdcentral på förmiddagen så efter det blir det att sitta några timmar på skolan med Charmin. Hon har också omtenta så det är bäst att hjälpas åt & stötta varandra, EN VECKA KVAR BARA!

EMBRACE IT

Två bilder från förra sommaren, då det ständigt var varmt & soligt i flera månader & motorveckan var verkligen den bästa veckan på hela sommaren!! Åka båt, bada, sola, dricka iskall bärs, se hundarna bada & njuta, detta var typ vardagen för mig och Christoffer. Usch vad det var skönt, jag saknar det, och det får mig bara att vilja kräkas på denna skitsommar. En utlandsresa SKA det bli nästa vår, jag får abstinens efter värmen haha!!
 
Men som jag sagt förut, hösten är sååå välkommen nu!

FINA, FINA HELG


Igår mitt på dagen så uträttade jag, Jennelie och Josefine flera ärenden som att handla mat m.m., gå på bolaget, köpa ballonger oh annat pynt, och sedan avrunda med lunch på waynés tillsammans med Victoria och Frida som vi mötte upp. Resten av eftermiddagen fixade vi oss och vi fixade även lite i lägenheten, Ellen kom sedan med tåget och vid halv sex var det dags för middag på sjöbris.
 
En ny svart jumpsuit, min hatt plus mina vita vagabondskor fick bli kvällens outfit!
 
Sjöbris är en båt som ligger vid hamnen, och med detta fantastiskt varma, soliga väder så var det bara underbart att ta en promenad dit. Att bara vara utomhus!!
 
De flesta av oss beställde varsin räktallrik; snarare en stor skål fylld med vanliga samt rökta räkor, vitlöksbröd och citron-aioli. Plus några flaskor rosévin som vi alla delade på. Alltså maten, MUMS säger jag bara! Sjöbris har då inte sett det sista av mig ;-)
Men vi hade det ju supertrevligt, och vädret gjorde verkligen allting 100%!
 
Efter maten gick vi tillbaka hem till Jenna där vi fikade marängtårta, plus att jag och Jenna gjort i ordning en god bål med frukter och bär. Yummie! Sedan lekte vi olika lekar, dricklekar, satt på taket, skrattade i massor, det mesta ni vet. Vi drog oss sedan ut på båten där det faktiskt var rätt mycket folk, men kylan hade dock dragit in.. Efter lite nattkäk på max så drog vi alla hem dit där vi skulle sova. Jag och Ellen skulle som bestämt bo hos Josefine - som förövrigt har en sååååå fin & mysig lägenhet! Blev nästan helt till mig av hur fmysigt hon hade det. Väldigt stilrent och själva planlösningen var så perfekt, hihi 
 
När vi vaknade upp imorse så fikade vi och satt och pratade väldigt länge i soffan. Om typ allt! Det är verkligen aå nyttigt ibland.
Sedan gick vi in till stan där vi satte oss och åt glass. Vi gick också en sväng i Utopia gallerian och solade ett tag utomhus på rådhustorget innan vi gick hem till Jenna för att hämta resten av våra grejer.
 
Som tur var så gick tågresan hem väldigt fort. Känns så jäkla skönt att ligga i min egna säng, verkligen. Christoffer och Max är påväg hem från Åsele så senare ikväll blir det bara chillmode, mysa framför en film, gå en kvällsprommis med lillen, det vanliga i stort sett =)
 
Men återigen tack till mina fina, underbara tjejer för denna otroligt roliga helg. Sådant man verkligen måste göra oftare tillsammans ♡ PUSS!

BE THE BEST YOU

För att prata om mat & träning, så har hag ju som sagt varit så jäkla lat när det kommer till det nu i några månader. Inte haft ork till att träna (både styrka & kondition) samt ätit för mycket götta - chips, dricka, fika på jobbet & onyttig mat. Plus att jobbet tagit över i stort sett allting så har varit ständigt trött nästan, och på de lediga helgerna har jag ju nästan alltid hittat på något; åka till Övik/Åsele bl.a. Jag vet att det egentligen inte finns någon ursäkt, men lathet & andra prioriteringar har slagit över för min del ;-)
 
Men tillslut känner man väl när man fått nog.. haha. Är less på att känna mig som en säck potatis så både maten & träningen har jag tagit tag i nu, med återigen stor hjälp av min fina svärmor. För med regelbunden träning, rätt kost, inget 'slisk' eller bakverk och framför allt med en god attityd så känns det bättre, man mår så himla mycket bättre!! Och jag vill verkligen vara mitt 'bästa' jag! =)
 
Och just på gymmet har jag spenderat två timmar av denna morgon, vid lunchtid mötte jag upp finaste Charmin för att fika på wayne's & sedan sätta oss nere vid hamnen för att sola. Denna dag har ju varit gudomligt skön!! Och när det är fredag så får man unna sig en fika ;-)
 Hur som så går hon i min klass & har spenderat heela sommaren hos sin kusiner i Kalifornien, så har fått höra många historier ;-) så mysigt att träffas igen också!

Sitter nu på skolan & har tagit ett litet break från plugget. På ett tag ska jag ta bussen hem och förbereda min middag. C åker direkt till Åsele efter jobbet, så jag tänkte göra enchiladas åt mig själv!
Tjugo över fem går mitt tåg till Umeå också, så måste även checka av packningen en sista gång =) är så glad för att helgen äntligen har landat! 

VACKRA DAGAR

Tog en tidig, lång prommis med Max imorse. Blev nästan 1 mil idag också, och när jag passerade ica kvantum så sprang jag in en tväris för att handla hem frukost! =)
Så när vi väl var hemma så blev det brekky på ballisen bestående utav kaffe, smoothie, färskt bröd & lite jordgubbar vid sidan om. Fina, soliga dagar som dessa är det synd att vi har kvällssol, men jag var ändå så varm efter promenaden så det var rätt skönt att sitta där i skuggan ;-)
 
Idag pluggar jag hemma eftersom det är städtorsdag i HELA läggan + tvättid. Ibland är det skönt att slippa kliva upp för att passa åtta-bussen, blev ju tidigt idag hur som helst men jag har ju ändå mitt eget schema för dagen, hihi. Ha en jättefin dag, ni med! 

JENNELIES DAG

Idag är just hennes dag, äääntligen är det hennes tur att få fylla 20 barre! Så grattis min fina, älskade, bästa vän på födelsedagen! 
 
 
Och just detta ska storfiras i Umeå på lördag; vi ska vara ett gäng brudar som ska äta ute, köra lekar, dra ut på galej i Umeåtown, samt en massa annat som vi inte hunnit planera in ännu ;-) det blir i varje fall jätteroligt! Kan knappt bärga mig! =) Planen är då att jag tar tåget till Umeå redan imorgonkväll för att jag och Jenna ska börja med lite förberedelser redan då. Superduper bra!!

PURPLE IS THE NEW BLACK

Hade tid för färg+klipp hos Sanna idag, och jag var såå säker på att jag ville avfärga det lilla, urtvättade lila jag hade kvar för att bli ljusbrun igen. Ja jag ändrade mig, kan man ju lugnt säga ;-)
 
 
Det blev lila igen med röda kontraster, och denna färg är en annan än den som hon använt förut. Den ska tydligen sitta mycket bättre och längre. Trivs såå himla bra i det! ♡ Känns extrafint nu till hösten, också.
 
Har även fixat mina naglar & köpt en ny tunika från gina, som ni nog får se sedan någon gång. Så nu är jag redo för festligheterna som vankas i helgen! ;-)  

AND THE LION'S ROAR

Nu kommer jag återigen få kritik för detta, men detta är något jag alltid tykt & alltid kommer att tycka ;-)
För egentligen, denna sommar har varit sämst. Det har inte varit något att ta vara på. Hur kan man inte bara vilja gå vidare? Och varje år kring den här tiden så känner jag samma sak, samma glädje, samma harmoni i kroppen; hösten nalkas
Alltså, det ÄR verkligen finaste årstiden på hela året! Alla färger, kontraster, kylan som gör att man börjar ta på sig stickade tröjor & tjocksockar, sitta nedkrupen med en kopp varm choklad i soffan medans regnet smattrar mot fönstren, ni hör ju bara!!
Plus att man bara väntar på att få vakna upp en morgon, och ett vitt täcke har lagt sig över landskapen. För oboy, vad vintern också är bra. De allra roligaste högtiderna sker under just vinterhalvåret, också.
 
Och just höstmodet är såååå himla fint, tycker jag också! När jag fått sista lönen i slutet av denna månad lär det nog bli lite mer shopping, gardera lite inför kylan som är påväg ;-)
 
 
 
 
 
 

SOME PEOPLE ARE WORTH MELTING FOR

Lite bilder från i lördags då vi var (nästan) hela familjen + släktingarna från Sandviken ute i stugan i Norsjöberg. Sååå himla mysigt det var! ♡ Jag hoppas vi snart kan åka ner till Sandviken igen och hälsa på dem =)
 
Men annars; goddag & trevlig tisdag! En rätt så kall och regnig tisdag här i Övik, men det det superskönt att gå 1 mils PW med Max runt Höglandssjön. Sedan gjorde jag några träningsövningar här hemma & landade sedan i soffan med en jättegod smoothie! Gjorde den på lättkvarg, jordgubbar, isbitar, blåbär, banan, citron, chiafrön och mjölk. Yummie in my tummy! 
 
Annars så har jag klippt klorna på Max & dammsugat läggan. Livet med hund, alltid smutsigt & hårigt här hemma haha.. Men det gör mig ingenting! =) sitter på kontoret atm med alla skolgrejer, omtentan närmar sig med blixtrande fart!!
Sedan tänkte jag göra revbensspjäll till middag, en av Christoffers allra favoriter ;-) 

NÅGOT ATT FUNDERA PÅ

Har ni någon gång känt att något i ert liv, som alltid varit så självklart & underbart, helt plötsligt känns så långt bort? 
Jag tror det är väldigt lätt hänt för många av oss.
 
Det spelar ingen roll vad det handlar om, mitt syfte ligger väl mest i relationer. Det kan vara med vänner, med föräldrar, men ens partner.. 
Jag tror på att saker kan bestå i en livstid, bara man verkligen ger sig fan på det. Alltså, livet är inget jäkla smörgåsbord där man får allting man vill ha, det GÅR inte försöka glida fram på en räkmacka. Jag tror på att man måste kämpa för att få det man vill ha.
 
Och det där med relationer, alla kan hamna i jobbiga faser. Och jag gissar att det ibland kan sitta i att man förändras, alla iblandade förändras, livet blir annorlunda, man hamnar på en högre nivå. Och där, just där, när det känns så negativt att man inte vet vars man vill ta vägen, DÅ ska man fokusera på det som är positivt & börja bygga därifrån. 
 
För man vet aldrig, helt plötsligt kan det bli även ännu bättre än det som var förut 

NIKE AIR FORCE 1


Ser fram emot att inviga mina nya darlings som anländer till veckan! 

SOMETIMES YOU'RE JUST SO DAMN HAPPY




Gårdagen & kvällen: jobbade 7-15, vilket avrundades med ett hårt pass på gymmet. Sedan åt jag en god middag med mamma & Per innan jag cyklade bort till campingen där Anna, Tom & lilla Liam hade hyrt stuga för några dagar. Strålande sol & stugläge precis vid älven; så jäkla nice!! Så det blev massa prat & lite rosé innan jag cyklade hem i god tid för att baka inför dagen, aka min sista dag.. Beslutade mig för en rulltårta vilket blev väldigt lyckat & uppskattat av mina fina kollegor! =)

Men nu, alla vänner & ovänner, har jag tre veckors sommarlov framför mig!! Eller, lov och lov, jag måste lägga all krut på omtentan. Men det är ju mitt eget schema, så att säga. Något jag lägger upp & styr som jag vill. 
Nu sitter jag i varje fall i bilen påväg till Åsele. Älskade mamsen erbjöd sig att skjutsa mig, är så glad för det!! Så tills imorgon blir det bara mys med Christoffer, hans familj samt släktingarna från Sandviken. Därefter åker vi hem till Övik  Superbra!

YOU BETTER WORK BITCH

Köttade sönder på gymmet idag efter jobbet, var helt genomblöt & slut på efteråt haha!! Men det är precis som det ska vara ;-) lär då ha stora problem att gå imorgon..


Sedan var det bara att åka hem, duscha, svida om & träffa fina Josefin för middag på golden bar! Vi konstaterade att det var säkert ett halvår sedan som vi träffades, helt sjukt!


Efter maten drog vi till ett ställe som ligger en bit utanför stan för att fiska, ingen vidare fiskelycka men det var så mysigt + fint väder! =) Jossans hund Nelly följde också, så hon fick bada och leka av sig en massa.

Väl hemma igen så sitter jag med omtenta-plugg; hade tänkt fika, ringa till C & gå i säng strax. John Blund nalkas, känns det som. Så tunga ögonlock & helt slut på..

DET ÄR DE SMÅ SAKERNA SOM GÖR MEST

I måndags var det (ursäkta mitt språk) en riktig helvetesdag på jobbet, ni anar verkligen inte. I helhet är det stressigt att jobba inom vården, undersköterskor & sjuksköterskor springer tills fötterna värker som tusan. Och just i måndags var det bara jättemycket som körde ihop sig; rutiner som inte fullföljdes, brist på kommunikation, ohjälpsamma & flummiga läkare, för hög vårdtyngd i båda arbetslagen, tunga patienter, alltså jag kan fortsätta hur länge som helst. Hann inte ens ta hela lunchrasten..
 
Så efter jobbet, när jag var som mest trött & less, så slog det om direkt för mig. Gjorde ett ryck att ringa storebror & fråga om han hade en bil att låna ut, vilket han turligtvis hade. Packade snabbt väskan med träningsgrejer, kläder samt skolgrejer för att sedan bränna iväg ner till Övik. Som sagt, jag bara ÄLSKAR när det är sådär spontant & bestämt på typ fem minuter ;-) både Christoffer och Max blev minst sagt chockade och glada när jag klev in i lägenheten två timmar senare. C var också väldigt trött efter sin arbetsdag + jobb med bilen så vi gjorde en rätt tidig kväll.
 
Igår var en hurtig tisdag, haha!! Jag körde in till stan för att köpa gymkort på nordic wellness, provkörde ett helkroppspass där också. Riktigt fräscht & fint gym, plus att det är typ 1 minuts gåavstånd till skolan. Verkligen mitt inne i stan, så bra att ha nära till allt! 
Och efteråt blev det en god frukost framför Prison break.

Vilade ner maten en timme, för att sedan gå en PW med Max. Vi gick 1 mil runt hela höglandssjön i det jättefina vädret, strålande sol & nästan inget moln på himlen! 
 
Liiite synd att vi har kvällssol då det inte går att sola på ballisen under dagstid, men det gjorde ingenting för min del, rätt skönt att sätta sig i skuggan efter promenaden ;-) Max var också helt slut på efteråt, han lade sig & sov resten av dagen fram tills C kom hem från jobbet.
 
Innan C kom hem hade jag hunnit med att städa & plocka undan lite, renbädda m.m. Ville även göra en lite 'lyxigare' middag nu när vi bara hade ikväll att äta tillsammans & vi inte ses på några dagar sedan igen. 
Så det fick bli hel fläskfilé i en rödvinsmarinad i kryddor & örter med potatisgratäng, champinjoner & en sallad med vitlöksfetaost. MUMS! Både jag och Chrille är heeelt lost i vitlök i alla former, det är så sjukt gott haha.
Receptet till maten finns HÄR ifall ni vill prova på det. Kan då lugnt säga att ni inte blir besvikna ;-) så smaskens!!

 
Jag hade även köpt grönsaker och dipp som vi mumsade på framför en ny serie som vi hittat & ville börja följa, Sense 8. En netflixserie som är lite flummig, man måste verkligen hänga med från första början. Men väldigt spännande och bra! =) efter det gick vi en långprommis på 1,5 timme, så vackert att gå bredvid sjön i solnedgången, ångrade stort aty jag lämnade mobilen hemma.
 
Idag jobbar jag 14-22, så jag lämnade Övik hyffsat tidigt imorse eftersom jag också tänkte stanna av i Åsele. Plus att jag gärna vill slappna av & bara chilla framför typ en serie innan jag börjar jobba kväll.
Lämnade i varje fall en tröja jag köpt åt Elisabeth + att Max fick följa dit också, så slipper han ligga i Chrilles bil hela dagarna på jobbet. Så det blev en bra lösning =)
Släktingarna från Sandviken är också i Åsele på besök i några dagar, så jag hoppas att jag kan ta mig tillbaka dit på lördag efter jobbet. Vill så gärna träffa dem + gosa med deras nya hundvalp!! Men det återstår att se.

Nu ser jag på Prison break och myser med lille Oliver hemma hos mamma och Per. Vill ha sommarlov!

#TBM august

augusti 2014:
 
sommarvärmen fortsatte att vara underbar & just därför passade vi på att äta grillat i stort sett hela tiden, haha!
& jag fortsatte att spendera så många helger som möjligt med familjerna hemma i lycksele.
köpte denna uuuunderbart snygga byxdress, alltså kolla bara?!
jag bestämde mig för en liten förändring med frippan, så det blev lite kortare & mörkare. jag var väldigt nöjd! =)
christoffer åkte sedan iväg utomlands en vecka med några kompisar, & jag tyckte det var såååå tråkigt & ensamt i lägenheten... jag jobbade ju åtminstone halva den veckan men ändå! varje ledig tid spenderade jag med elin, då vi bl.a. käkade ute tillsammans & tittade på säsongens första träningsmatch.
när min favvo ÄNTLIGEN var hemma igen så kände jag mig så töntig som var tvungen att fota honom medans han sov, hihi ;-) det räckte liksom inte med att spendera varje vaken tid med varandra, hihi.
vi umgicks väldigt mycket med tobbe & hans dåvarande flickvän, amanda. och vi hade verkligen supertrevligt! middagar, bio, bilkörning, allt möjligt. hade nog lite svårt att acceptera dagen då dem gjorde slut..
& slutligen en fanny med ett big smile! men vem kunde klandra mig? tiden var äntligen inne för att flytta ut ur ettan & börja flytta in i den nya trean!
to be continued, hehe...

HELLO SUNDAY

min morgon har spenderats på sjukhusets gym, det blev ett stenhård helkropps-pass som säkerligen kommer kännas imorgon!! haha. sedan har jag bara varit hemma & duschat, ätit frukost & börjat se om prison break. mamma & per är i umeå på nolia så har läggan helt för mig själv. 
jobbar 14-22 ikväll igen, då har jag avverkat 2/7 pass innan jag går på 'sommarlov' igen. haha det här med att jobba helg gör mig verkligen förvirrad ibland.. när jag smsade C imorse så önskade jag honom en fin dag på jobbet, eftersom det var ju måndag eller typ tisdag för mig ;-) kände mig lagomt dum fast ändå rolig när han ringde upp & frågade om han missat något, hihi.

pressen inför omtentan gnager inom mig också, hade jag klarat fanskapet direkt i juni så hade jag inte behövt ha dessa ångestkänslor nu, fatta :-) men omtentor får inte bryta ner en, det är bara att göra om & göra rätt!

ha det så fint tills vidare, allesammans!

RSS 2.0