Ingen älskar dig lika mycket som dina föräldrar.

ni vet när man inte kan sova av ren uttråkan, & bara funderar & hellre ser på någon film/serie än att sova. & just i denna stund, då klockan slagit över tolv & jag är tjugo år, så tänker jag på mamma & pappa. håkan & pernilla. i tjugo år har dessa människor tagit hand om mig, uppfostrat mig, varit stolta över mig, varit besvikna över mig, vi har bråkat & skrattat & haft så många olika situationer & de flesta av dem har ju turligtvis varit roliga. det är helt enkelt tack vare dem som jag är där jag är idag;
 
har blivit 'pushad' att göra något vettigt av mitt liv. & se inte ordet pushad som något negativt, jag är så glad över att dem uppmuntrat mig till det där med att ha bra betyg, vara duktig på att bädda sängen & städa, hålla tider när jag varit ute, inte ljuga & inte stjäla, behandla andra som jag själv vill bli behandlad m.m. trots skilsmässan så har min barndom varit så överfylld av kärlek. ordet 'älska' har brukats varje dag i båda hemmen, det var verkligen aldrig brist på kärlek. och det är det fortfarande inte.
nu kanske ni tycker att dem låter stränga, och jag nekar inte till det heller; det var regler och följde jag inte dem blev det konsekvenser. men som sagt, jag är glad att mitt liv är byggt på struktur, för idag är jag så målinriktad på livet, att skapa karriär, vara självständig & en god människa. allt detta är tack vare mamma & pappa.
 
så tack till er, verkligen tack för att ni gett mig allt här i livet. 

Ett utkast.

 victorias secret; lyko
jeans; gina tricot
tröja; gina tricot

& godmorgon på er! 
onsdagen den 29 april känns fin. riktigt fin. klockan är halv sju & jag dricker kaffe & äter yoghurt, hör hur min man har börjat vakna till i sovrummet & börjar klä sig inför sin arbetsdag. 
 
och sedan sist så har det inte hänt mer än att jag blivit grattad av några släktingar i förskott, fått fina presenter som presentkort på 500kr på makeup store, blommor, pengar . så himla bra!! sedan så har jag pluggat också men det var ju ingenting nytt. & idag ska jag ta bussen hem till lycksele, för att sedan stanna där till söndag! födelsedagsfirande, god mat, bakning & partaj väntar & oboy vad jag ser fram emot det!
 
ha en jättefin & rolig helg, ni med! 

It's all about the hair.

alltså, jag älskar verkligen att fixa frippan hos sanna! 
hon gör mig aldrig besviken & hon har också alltid mycket ideér & visioner som passar just mig.
vi har diskuterat en sommarlook ett bra tag & nu ska det slå in; en ljusare brun färg med lite slingor i, vilket jag tror kommer bli superfint i sommar! har redan bokat två tider nu i maj för avfärgning av mitt nuvarande lila + ny färgning. plus att det blir superbra med nya frippan lagom tills brännbollsyran! ;-)

Busy schedule.

hade en supertrevlig & rolig gårkväll med min jennelie + några sköna åselebor som hade vägarna förbi, hehe ;-) mycket drinkar, dans & skratt & sista gången jag kollade klockan när jag väl lagt mig i min säng var kring halv fem imorse. att sluta dricka i tid + vatten & resorb innan läggdags resulterade därmed i att jag känt mig pigg & kry idag! men när man väl sjönk ner i soffan började ögonlocken bli tunga ;-)
så denna söndag har varit väldigt lugn; vi har bara myst på framför filmer med kaffe & frukost, jenna & jag. vid fyratiden kom christoffer & max hem & då blev det bestämt hämtpizza till middag. sedan gick jennas buss vid sex & nu består kvällen bara av att mysa med min man + läsa igenom anatomin. har en rätt hektiskt vecka framför mig då det kommer hända en massa saker (mestadels roliga) så plugget måste läggas upp i en strategi! 
 
vad jag fick i 20-års present i förskott av jennelie & gustav. perfekt! 

It's going down for real.

lite av vad jag fick med mig hem igår;
♥stickad kofta från gina
hatt från hm
♥mascara
drinkglas från åhléns


 
 
just nu lyssnar jag på musik, taggar lite, & förbereder lite med middagen; pulled pork i pitabröd med sås & grönsaker ska det bli, MUMS bara. har nästan fixat mig klart för kvällen & om en stund är jennelie här med ersättningsbussen. åh, vad jag har längtat efter denna helg! behöver verkligen få rå om & umgås med bästis, bara hon & jag.♡
senare ikväll kommer några brudar hit på förfest & sedan vankas brännbollsyrans kick off tour på harrys, vilket lär bli kungligt! 

And I'll tell you all about it when I see you again.

 
en dag med självstudier, men större delen av dagen har spenderats inne i stan med sara & moa; har utfört endel ärenden + shoppat lite, hihi. kan kanske visa sedan! =) sedan hade jag tvättid. men plugg har det minsann också varit, som varje dag.. och det resulterar nu i att jag är heeelt slut på i huvudet & ska göra lite enchiladas till middag. christoffer & max har åkt till åsele över helgen i och med att jag ska ha tjejbesök, och jag kan faktiskt inte låta bli att redan sakna mina tokstollar.♡ men man måste få vara ifrån varandra ibland också, funkar inte att vara upp i varandra hela tiden. & dessutom är jag bara ensam tills imorgon eftermiddag så jag har tänkt roa mig med att träna & plugga! det fungerar ju alltid! =)
 
sitter & mumsar på min yolliboy framför desperate housewifes nu. gillar att jag följer typ fyra serier samtidigt, haha! men denna är faktiskt rätt spännande & rolig, följde den för ett bra tag sedan.

För allt kan inte kännas tiptop jämt.


Dressed for success.

 
förra veckan klickade jag hem den här klänningen, som jag föll för direkt jag såg den! fick den billigare tack vare mina studentrabatter & jag planerar att inviga den på min 20-årsdag! ♡ 

Med en glass i min mun.

tar en tvärpaus från anatomin & passar på att blogga med en kaffekopp. man måste ta en paus, annars slutar informationen gå in i hjärnan...
hur som, hej på er! så inleder jag dagens första inlägg. det känns som sommar ute (så länge solen skiner) & idag har det verkligen tagit på! moa & sara kom förbi en sväng idag & hälsade på, moa har ju aldrig varit hemma hos mig & vi bestämde att ta en filmkväll snarast här.
sedan åt jag & C middag på balkongen, vilket var så skönt. älskar att ha kvällssol mot ballis! =D det gjorde vi igår också fast då blåste det lite mer.
 
en långprommis för max slutade med att vi hamnade inne i stan & köpte varsin mjukglass, MUMS! årets första, dessutom. det satt finfint i magen & var mysigt med en promenad i solen innan jag blev tvungen att sätta mig här i kontoret & fortsätta med livets innebörd... men tiden lär gå fort tills helgen äntligen landar! ♡ 

As we go a little something like this.

idag har jag gått omkring i klänningen som varit hos jenny i åsele i evigheter typ, haha! den är verkligen superskön & en av mina favoriter! =)
har också pluggat lite idag, framförhållning som sagt hehe. vid tvåtiden åkte filip hem till åsele & min hade kusin anna partylite (något jag nämnt förut då hon säljer ljus i olika färger & dofter) den tiden så jag var där med flera andra & sedan åt vi rester till middag.
& ikväll har jag fikat på café uh med moa & sara, eftersom fina goa sara fyller 23 idag! stort grattis till den pinglan! ♡ sedan strosade vi omkring nere vid hamnen i solnedgången, det var riktigt fint!
 
annars så känns allting superbra, jag kan inte riktigt sätta ord på det. så fint, uppåt, jag är ständigt på gott humör, har så mycket att se fram emot!
imorgon startar anatomin & jag har redan lagt upp scheman för tre veckor framåt hur jag ska lägga upp plugget. återigen det där med framförhållning... ;-)

FREDAG & LÖRDAG.

fredagkvällen med brudarna var supertrevlig! hemmafest hos moa innan vi drog oss vidare till olearys, & som sagt blev det hyffsat tidigt för min del.
 
och det resulterade i en pigg & effektiv lördag! filip ville shoppa kläder & en ny keps så vi gick ett tag på stan innan vi åkte hem till deras moster i överhörnäs för att hälsa på! =)
kycklingrullar till middag & sedan några filmer under kvällen, lite standard lördagsmys. 

Och så blev det helg igen.

idag skrev jag digital tenta & fick detta ljuvliga resultat; VG. det hade jag verkligen inte förväntat mig! känner mig nöjd & stolt över mig själv, trots att denna kurs verkligen var aptråkig ;-) på måndag startar anatomin som jag tror kommer vara väldigt intressant och rolig, men INTENSIV!
 
nu har jag fixat mig inför ikväll med några brudar då vi ska gå ut & ta något glas vin & fira tentan. men det blir inte alltför sent för min del, eftersom christoffers yngsta lillebror filip kommer på besök över helgen! så jag vill ju givetvis mysa med dem ikväll också! =)

Q/A.

"Something rare and sweet for girls."
Postat av: Isa

Om man ser på en helt vanlig dag, hur lägger du upp träningen då?:)

mitt så kallade upplägg är att jag gymmar fyra pass i veckan, oftast blir det mån-tors. där utgår jag från träningsscheman som svärmor gjort åt mig! och så springer jag en 20-30 min varje morgon innan jag äter frukost, vilket gör att tiden kan variera då jag är på skolan vissa dagar & andra har jag hemmastudier. men föredrar nästan att springa halv sex istället för nio på morgnarna! =)
och varje kväll då max ska få sin kvällsprommis innan läggdags, så går jag pw på 5-10 km. har också ett kostschema som jag följer.
 
såå, detta är mitt upplägg & det som funkar för mig! =) & som jag alltid säger & tycker angående träning; det ska vara roligt & det ska inte kännas som en stor press. och tyvärr så är det så för många. men träning är kul & man mår bra av det!

Den som väntar på något gott.


efter att ha köpt en spegel för endast 200kr på jysk i eftermiddag så är nu min lilla vrå helt komplett! ♡ såsåså himla nöjd!
 
och annars? jag pluggar, som vanligt. tränade imorse & ska gå med max på min vanliga pw-runda på ett tag. kanske får med mig mannen om jag har tur ;-)
till plugget ville jag ha något att äta, så jag slängde ihop ett recept på nyttiga snacks. haha det är tufft när man blir sugen på något & man inte får äta bakelser, godis, smörgåsar, m.m.!
detta recept har jag lagt ut förut någon gång men här har ni det igen! =)

 
vill att tiden ska snabbspolas framåt så det ska bli kick off tour & min födelsedag + helgen efter den. bara massa roligt som väntar! 

Something rare and sweet for girls.

ikväll sa jag til christoffer att jag gärna skulle vilja ha ett sminkbord, ett litet som skulle kunna rymmas bredvid min sida av sängen (det är rätt trångt i vårat sovrum). efter fem minuter befann han sig i sitt garage & på en timme hade han knåpat ihop detta mini-sminkbord åt mig! när det sitter sådär på väggen så tar det ju ingen plats alls =) imorgon ska vi fara & köpa en passande spegel så det hela blir komplett, tror en oval skulle se bäst ut, faktiskt.
superduper tack till världens bästa kille! 
 
annars har jag tränat två pass idag, känner mig rätt mör i kroppen + i huvudet framför allt, då jag bara sitter framför böcker, anteckningar & dator hela dagarna... 

A throwback every month.

fick lite inspiration/tips från en bra blogg jag läser att göra #tbm varje månad, d.v.s. throwback month. jag gör ett inlägg varje månad om hur den månaden såg ut förra året. tänkte att det kan vara en kul grej! =)
och eftersom det är april nu så startar jag med april 2014:
 
min allra sista praktik på vård-och omsorgsprogrammet spenderades fem veckor på solbacken, där jag trivts allra allra bäst! verkligen världens mysigaste korttidsboende + dagverksamhet 
skickade in ansökan till umeå universitet med höga förväntningar & massa tankar.. men som ni vet så fick jag ju bli besviken efter detta första försök!
blev lite rödhårig & gick ständigt omkring i min svarta kjol. åh, saknar faktiskt den tiden då jag ständigt klädde upp mig i kjolar & klänningar! försöker söka mig tillbaka till det.
spenderade några dagar utav påsklovet uppe i käraste hemavan, såklart! första påsken jag hade åldern inne att gå på högfjällshotellet, vilket var a night to remember!
alla morgnar under helgerna såg ut såhär; frukostmys med världens finaste människa.
käraste ellen fyllde nitton.
studentfesterna i lycksele startade redan i april, & jäklar vad roligt vi hade alltså! inte en enda kväll som låg på minus.
& tillslut kom dagen då även jag fyllde nitton & blev firad av pappas familj över dagen, sedan av syskon & vänner på kvällen. jennelie, ellen & josefine var med mig hela dagen, förstås, och dem förgyllde ALLT.

Alltid är man alltför liten för att hänga med.

C kom hem & överraskade med jordgubbar & glass efter jobbet idag, det var mysigt framför en bra film. 

& nu är det bannemig dags att stänga ner plugget & krypa i säng med världens bästa. nattiiii 

Weekend business.

fredag;
pluggade hela dagen, i vanlig ordning, drog på en löprunda med maxi, pratade med chefen på rehab & planerat inför inskolningen. en dag som gick relativt snabbt!
vid sextiden begav jag mig till elina då vi bestämt middagsdejt; vi åt sushi + jordgubbar till efterrätt, & drack några glas vin (som sedan gick över till några flaskor), hehe. så efter ett spontant beslut på ca tio sekunder så drog vi en väldans rolig krogrunda & jag landade i sängen hos C vid halv tre.♡ hans bror tobias kom även hit under kvällen, han ville spendera helgen hos oss, vilket alltid är trevligt!
 
lördag;
mådde som en prinsessa då jag vaknade & kickade igång dagen med en timmes löprunda med max. vädret var perfekt; strålande sol & lite kyligt. att ta med sig hunden & springa då det hettar ute är ju inget optimalt!
sedan myste jag & grabbarna bara på hemma fram tills vi for & handlade på eftermiddagen.
 
det blev tacos till middag, tobias önskematrätt hihi,
 
& kl 21 var det dags för fast & the furious 7 på bio! jäklar så himla bra den var. och fin, framför allt! när man har följt en filmserie sedan första början & fick vetta otroligt fina slut på sjuan, en vacker tribute tillägnat paul walker, så blir man rörd ända in i märgen. åh fy, ändå.
 
söndag;
efter en lång sovmorgon så drog jag & tränade en timma, därefter körde tobbe hem till åsele & vi åt rester till middag. en väldigt slö dag, må jag säga. men söndagar är ju tillåtna att vara så!
--- --- ---
 
idag är det måndag, vilket har resulterat i att jag pluggat hela tiden; bortsett från matpausen & löprundan med max. en mer effektivare dag! =) 
& givetvis kommer resten utav veckan att se ut såhär, men det var kanske ingen överraskning! på fredag är det digital tenta för den här kursen & en inlämningsuppgift ska vara klar tills måndag. visst önskar jag att vardagen hade varit lite mer varierande och roligare, men livet som universitetsstudent kan inte förväntas vara på något annat sätt! & det är ju faktiskt förhimla roligt att plugga, åstadkomma det jag vill m.m. =)
 
det jag har att se fram emot efter denna pluggrusning är nästa helg då min bästa jennelie kommer hit & vi drar ut på brännbollsyrans kick off tour! så kul att få rå om bestie. 

Go tell everyone under the sun I'm on my way.

mitt i all hets så hänger jag inte med i svängarna, på min countdown stod det nyss typ 150 dagar kvar tills jag fyller tjugo, och nu står det 18?!
det brukar alltid vara så roligt att fylla år, särskilt på valborgsmässoafton då det är alltid är fester & trevligheter. i år jobbar de flesta av mina närmaste på just min bday, så får fira det stora under helgen som kommer efter. men på dagen D har min älskade tove lovat att hänga med mig; baka tårta, laga mat, partaja & framför allt UMGÅS. som vi aldrig har tid med längre, känns det som.
 
oboy vad jag ser fram emot valborg 

Lite funderingar.

jag får höra av många nära & kära att dem så gärna vill skaffa hund! vissa vänder sig till mig, rådfrågar, vill veta hur vardagen blir m.m.
& jag svarar att tiden med vardagen löser sig bra för mig & christoffer, då jag ofta pluggar hemifrån & max är så duktigt ensamtränad så några timmar ensam per dag gör inte någonting.
 
jag svarar att det kostar inte mycket för oss att ha hund; en säck mat kostar bara några hundringar & räcker i flera månader & hundben är det enda vi riktigt köper varje vecka. 
 
jag svarar att vi tycker det är så himla mycket mer än att bara HA en hund; vi vill ha en kamrat som är lydig, arbetsvillig, som lyssnar.
& med det så fortsätter jag mitt svar med att vill man ha en lydig & duktig hund så måste man ha viljan & tålamodet att lägga ner på hunden från när den är valp, direkt den kommer till sitt nya hem. det krävs tid, det krävs tålamod, det krävs uppmuntran & att man samarbetar med sin nya bästis.
 
jag svarar att vi tycker det är mer än bara en hund; det är en varelse som också förtjänar samma respekt som vi gör, en livskamrat som ska känna att den trivs & älskar att vara med just oss. 
 
& självklart svarar jag att en hund är ett sådant underbart sällskap, & känner ni att ni har tid, ork, ekonomi, tålamod & viljan så är det fantastiskt!
 
& en annan grej som jag gärna uppmärksammar till dem som är så sugna på att skaffa hundar; det går inte vara lat med städningen! inte om man har en hund som vår max, dvs lossar hår. men hundar i allmänhet drar in mycket smuts & grus, allra främst nu när det börjar bli vår. 
vi får dammsuga & dammtorka varje dag, det är så. varje dag. men det gör mig ingenting, faktiskt. jag tycker det är befriande & roligt att städa! jag har alltid varit sådan, behöver ha rent omkring mig. annars mår jag typ jättedåligt, haha! 
 
hunden är människans bästa vän, & max har gjort vårt liv till det bättre.♡

Jaja, det är en dag imorgon å.

det blåser & stormar i större delen av landet, vilket gör det
totalt meningslöst att behöva fixa håret. one problem solved!
 
förmiddagens timmar spenderades på skolan med basgruppen,
förberedde oss inför artikelseminariet m.m. sedan drog jag på
gymmet en runda. det var ett tag sedan jag var på NW så det
känns förjäkla befriande & skönt att kommit igång med träningen
igen! man mår så himla bra av det.
därefter åkte jag med bussen hem till gullänget & gick en lång &
skön pw med maxi- utan att blåsa bort, hihi.
 
nu fikar jag mellanmål & ser på morran & tobias som kanske är det
roligaste som gjorts inom svensk tv! och resten av timmarna fram till
läggdags ska det lagas middag, städas, tvättas, samt pluggas!
i stort sett det vanliga, som ni kanske fattat.

I want that old thing back.

såhääääär underbara dagar har jag haft det sedan onsdags med min älskade familj! 
massa skoterkörning, fastkörningar, lek, & förstås solat så man fått fin bränna i fejjan, hihi. men även bastat ett x antal & förtärt lite bärs, ätit såå himla god mat & bara njutit av den fina tillvaron. att få rå om mina syskon var verkligen ett guldkorn! & med gustav som skadade ryggen är det då bra, för er som kanske funderat över det haha!
att lämna stugan idag kändes rätt nedgånget, då jag inte vet när jag kommer få åka dit nästa gång.. men det blir en liten charm, då man tar vara på varje lilla tillfälle till fullo! =)
& som vanligt körde vi via storuman-vilhelmina-åsele för att stanna av hos fina familjen där,
& vi blev minsann bjuppade på grillat till middag! alltså MUMS. det satt finfint i magen, kan jag lova! pratade & myste ett tag med dem innan vi sedan körde vidare hem till bästa övik.
nu fattas det bara att fika lite mellanmål innan john blund väntar. säger som christoffer; jääääklar vad skönt att få sova i sin egen säng! det är verkligen det bästa som finns, att komma hem till sin egen lya & egna säng!
 
Old thing back - The notorious b.i.g., matoma, ja rule, ralph tresvant
i veckan väntar flera måsten inom skolfronten + även annat som tvätt, städ, träning m.m. så med detta säger jag godnatt & bjuppar på en sjukt härlig låt som gått på repeat ofta under dessa dagar! (ett youtubeklipp då spotify inte gör som jag vill...)

Livet i ljuva Tängvattnet.

hej på er! tänkte bara skriva ett litet inlägg & tala om att jag lever & mår så gott, hihi! har det förhimla mysigt med nära & kära.
& önska er glad påsk, förstås! 
vi har precis varit ute hela dagen uppe på fjället & sitter på altanen med lite after skoter. alldeles sådär underbart!
mindre kul var att gustav skadade ryggen igår när han hoppade med skotern, det blev ambulans till lycksele & röntga. men han lever & mår bra i varje fall! när det hade kunnat bli så mycket värre..

på ett tag blir det efterlängtat påskbord med flerrättersmiddag, & ikväll är planerna lite oklar då vi inte vet om det blir en runda på högfjällshotellet eller om vi bara kör på stugferre här i tängvattnet. men det kvittar för min del faktiskt! =) några kompisar från tärna skulle kanske komma förbi om dem hade skjuts. fun fun!
Puss på er 

Ett litet tidsinställt inlägg.

jag tänkte bara berätta för er fina läsare att sommarjobb är kirrat, och det blir på rehab/stroke avdelningen på sjukhuset i lycksele. att försöka inrikta mig inom sjukvård var ett måste för min egen del, dels för att jag vill jobba inom sjukvård sedan som sjuksköterska + att det ger bra erfarenheter. på öviks sjukhus erbjöd dem ingenting, men i lycksele - då det krisar lite för dem att hitta sommarvikarier - så passade jag på att söka där. & jag fick napp direkt!
 
det känns faktiskt riktigt bra; rätt skönt att komma hem i sommar, få börja arbeta inom sjukvården & just för min & christoffers skull är det inga problem heller. vi pratade om det innan jag sökte, & som alltid är han världens finaste & underbaraste som stöttar mig i allt.
love love love ♡

Suddenly I see this is what I want to be.

heeeeej allesammans!
hoppas ni är på lika bra humör som jag är idag & älskar livet lika mycket som jag gör, hihi!
idag är det onsdag & hittills har jag hunnit med att städa, diska undan, packat det sista, samt pluggat förstås! på vetenskapliga teorin ska vi läsa vetenskapliga artiklar inför ett seminarium den trettonde april, titta på inspelade föreläsningar som är bra att kunna inför denna kurs tenta + all latin som jag påbörjat inför anatomin. men det känns rätt okej ändå! =) dock måste jag plugga en del över påsk uppe i stugan, kan inte undkomma universitetslivet helt och hållet minsann!
C är då snart hemma & då bär det av till bästa hemavan! oj vad jag har längtat, främst av allt ser jag så mycket fram emot att få vara med mina storasyskon, alla på en & samma gång.♥ frida som bor i stockholm har jag inte träffat på huuur länge som helst, känns det som..
 vi ska köra via åsele-vilhelmina-storuman & ett middagsstopp hos christoffers farmor & farfar i åsele är inplanerat! vi hinner även träffa hans faster, farbror & småkusiner från sandviken innan vi åker vidare, vilket känns jättekul!♥
ha en underbar påsk ni också, hörni

RSS 2.0