And you're still waiting for the snow to fall.

idag är fanny gladers gladast!- för mamma, per & lille oliver är påväg hit för att hälsa på tills imorgon. dem har tagit ledigt idag då vi ska shoppa, äta ute & hitta på en massa annat! mamsen fyller faktiskt år idag så det ska firas ordentligt!  
christoffer åker till umeå direkt efter han slutat jobba för att hänga med sin kompis anton tills imorgon, sedan ska dem komma hit lördag-söndag för att hänga, haha...
jag ska också jobba i helgen, 15-22 imorgon & 7.30-16.45 på söndag, men mamma & per åker ändå imorgon kring lunch, så tills dess känns det finemang att få lite hjälp av dem att sätta upp julpynt, städa, handla & slå in julklappar, baka pepparkakor & lussebullar, fixa massa mat & bara fixa extrafint i lägenheten nu när december snart landar...
...för då kommer årets bästa högtid!
eller, jul & påsk står ändå varandra nära på den bäst-listan
men i år blir ju faktiskt allting annorlunda, för nu har jag mitt alldeles egna hem att julpynta. det ligger på mig att skapa julstämning, det var alltid mamma, pappa, kicki & per som fyllde mina hem med julstämning, goda dofter, musik & allt det som ingår!
ska bestämt baka massor i december, kanske ge julkalendern en chans- men mest troligtvis kommer jag bara se dem gamla godingarna istället, som trolltider, båda mysteriet på greveholm, håkan bråkan & självklart sunes jul. just dem fyller mig med sådan nostalgi, tar mig tillbaka till min barndom, fyller mig med så mycket julkänslor. 
 
har på känno att det blir en fantastisk & fin december, & en fin julhelg även fast jag jobbar! =)

But love last the all way.

höstkänslorna börjar sakta smyga tillbaka tack vare regnet & rusket som varit de senaste dagarna. blir så irriterad över att det inte kan komma en rejäl dos med snö SOM KAN STANNA?
tji fick jag för att flytta ner till höstkusten minsann.
men idag har vädret varit så himla ljuvligt! fick mötas av solens strålar & en frisk, krispig luft då jag gick långpromenad med maxi idag. nu fattas det bara snö!
 
men annars så är det riktigt fint med mig! =) dock är det lite negativt att jobba inom hemtjänsten då det spöregnar + att max behöver sina långpromenader i alla väder vilket som. men hej, det finns ju trots allt rejäla kläder för just det & det är ju livet som hundägare.
har faktiskt inte mycket mer att berätta än så, ska kila ner till tvättstugan nu & sedan fara förbi anna en sväng senare! så sköt om er tills vidare! 
 
bjuppar på lite bilder jag tog i förrgår på mina hallonmuffins & så lite sneakpeaks på hur vi fått det hittilss i vardagsrummet. men finns mycket kvar att åtgärda! =)

Q/A.

"Fartfylld helg."
Postat av: Angelica
Hej Fanny! Vill bara säga att du har en superhärlig fin och mysig blogg! Men har ett slags önskemål att du kanske kan skriva ett inlägg om just dig själv och dina familjer? Kanske lite om Christoffers bröder osv? Ba man får veta vilka alla är då Det blir lite rörigt ibland när du skriver om olika personer/syskon/föräldrar/svågrar haha!! :D kram
 
--- --- ---
hej & tack så mycket snälla du! känns så roligt att få sådan här feedback! =)
och absolut tänker jag göra det, är nog en bra idé då jag skriver om så många personer i mina familjer & ni kanske inte förstår riktigt vilka alla är, haha! blir dock inte så jätte utförligt.
fanny sophie forsberg, född och uppvuxen i lilla lycksele där mitt liv har präglats på mycket kärlek & tillgivenhet.
jag är en glad tjej som är positiv till det mesta! har alltid tyckt om att vara kreativ inom läsning & skrivande. när jag var liten skrev jag jättemycket egna berättelser som jag skickade in till flera bokförlag haha!
jag är också en person som gillar då det är ordning, klarar inte av om det är stökigt, dammigt osv hemma! och hur jobbigt det än brukar vara att planera sin vardag så är det rätt viktigt ibland! 
jag älskar smycken, brukar svaja emellanåt guld eller silver, men tycker det känns så himla fint att bära örhängen, ringar, halsband & armband. särskilt lite 'maffigare' & större smycken då det är mer festliga tillfällen! dock är mina händer & armar helt rena & fria då jag är på jobbet. hygienspolicyn inom vården, you know.
mina föräldrar heter håkan & pernilla, de två personerna som gett mig hopp & liv, så att säga. ni vet kärleken till ens föräldrar, det går inte riktigt beskriva. & jag vet att dem båda två älskar mig mest av allt i världen, men när jag var tio år slutade dem älska varandra & skiljdes.
men för att berätta lite om dem; pappa är bilförsäljare på nordemans bil i lycksele & mamma är chef inom sociala & äldreomsorgen på kommunhuset i lycksele.
jag har en storebror som heter fredrik, är fyra år äldre så han fyller alltså 23 i december. 
han jobbar som bilförsäljare på nordemansbil tillsammans med pappa i lycksele & bor i en lägenhet med sin flickvän hanna,- och hanna har varit en av mina närmaste vänner sedan sjätte klass! =)
 
efter skilsmässan så träffade ju förstås mamma & pappa nya partners; pappa gifte om sig med kicki, som jobbar som förskolefröken, & mamma gifte om sig med per, som jobbar som brandman & ingenjör. och dem hade ju även barn från deras tidigare äktenskap, så det resulterade i att jag & fredrik fick en hel drös med nya syskon! dock fick dem inga nya barn med varandra.
här kan ni se syskonskaran i mammas familj; fredrik, jag & så pers barn frida & gustav. frida är 22 år & gustav är 21 år. och dessa människor betyder så jvla mycket för mig, ni anar inte. det har verkligen gått upp för mig att det inte alltid är blod som gör människor till familj. frida & gustav har ställt upp för mig på så många olika vis under min tonår & jag älskar dem innerligt.
 
frida bodde i australien i 13 månader förut, vilket tärde så mycket på mig då jag nästan förlorade en del utav mig själv... men nu bor hon i varje fall i stockholm tillsammans med sin pojkvän dennis som kommer därifrån.
och gustav jobbar som snickare i umeå & bor tillsammans med min bästis jennelie♥ & deras kissekatt i en lägga. 
och vi fick ju förstås även tre syskon till i pappas familj. på den här bilden kan ni se viktor, evelina & erik. viktor är 23, evelina är 21 & erik är 13. samma där; dem betyder mycket för mig & vi har ju alltid så himla roligt med varandra!
viktor bor i norge tillsammans med sin flickvän matilda & jobbar som brandinjengör på oslos flygplats. evelina har jobbat både på ica & som lärare lite till & från i några år, och nu är hon i asien med en kompis & ska ströva omkring där i några månader!
och så lill erik som jag alltid kallat honom, han går sjuan på högstadiet & den lilla pojken som alltid varit hälften så kort som jag är nu minst ett huvud längre än mig & växer upp så himla fort!
och så kommer vi självklart till kärleken i mitt liv, vilket är christoffer. träffade honom i januari 2012, vilket var min andra termin i ettan på gymnasiet. han gick byggen, samma klass som gustav faktiskt- så det var på så vis han 'fick upp ögonen för mig' och visste vem jag var. så rent kortfattat så började vi ju smsa, träffas & blev ett par. efter hans student ett halvår senare flyttade han till övik där han fick snickarjobb & vi hade distansförhållande i ganska precis 2 år. vi drömde & pratade ofta om att flytta ihop & fick ständigt längta längta längta efter varandra & framtiden. och nu är vi här; i en trea i övik där vi båda stortrivs! men drömmen om att bo i ett hus med stor gård utanför stan brinner fortfarande, vi får bara vänta tills dess det passar bättre med det.
min kärlek till den här mannen är sådär obeskrivlig, vet allvarligt talat inte vad jag skulle ta mig till utan honom. han betyder så himla mycket för mig & är min andra halva, min bättre halva.
sommaren 2012 köpte vi vår finskspets, max. han är verkligen världens finaste & underbaraste hund! och nästa år får max en liten lillebror om planerna går som vi tänkt! =)
och på den här bilden från i somras kan ni se christoffers familj; om man börjar längst ut till vänster så är det hans lillebror sebastian som är 17 år, hans lillebror filip som är 11 år, hans mamma elisabeth, jag, christoffer, en tjej som heter amanda som är en föredetta flickvän till tobias som står bredvid henne, och han är lika gammal som jag, och så fredrik som är 23 år. och bakom kameran står deras pappa robert!
den här familjen är verkligen hur underbar som helst. ända sedan jag träffade dem alla för första gången (vilket snart är 3 år sedan) så har jag alltid känt mig så välkommen, som en familjemedlem hos dem. har alltid så himla trevligt med dem & det är helt enkelt viktiga människor i mitt liv som jag också älskar! tobias har blivit som en av mina bästa killkompisar & elisabeth är som en tredje mamma för mig, också en bästa kompis, min mentor inom träning & hälsa, en som jag kan prata med om allt helt enkelt! 
så där fick ni kanske en större insikt i alla mina svågrar hit och dit, hihi.
robert & elisabeth har en karelsk björnhund som heter cäta. dem köpte honom i våras så snart fyller han ett helt år! han & max har varit som bästa kompisar sedan han var sådär liten, hihi!
 
och nu så vet jag faktiskt inte vad jag mer kan tala om för er. hoppas dessa beskrivningar av mina familjer gav er större insikter i sig vilka alla är & vad jag har för relationer till dem! =)

Don't forget that you are beautiful.

detta är något jag tycker alla borde läsa & ta åt sig av!
för livet är för kort & värdefullt för att inte göra allting man vill & som man mår bra av! 
 
man får aldrig glömma att man är underbar & alldeles perfekt precis som man är

Jumpsuit.

har länge velat ha en jumpsuit men aldrig riktigt tagit mig i kragen & köpt någon. men när jag var på gina förra veckan kunde jag inte låta bli att köpa denna ovanför! tycker den är så fin!
jag har tänkt använda den på julafton & möjligtvis på nyårsafton- sedan lär det bli mer tillfällen som kommer nu framöver så det blir bara ännu bättre! plus i kanten att den är svart som matchar ALLT & med tjusiga accessoarer lär det bli prima ballerina! =)
fick ju mitt arbetschema nu över jul & såg att jag jobbar kväll på juldagen, vilket innebär inga festligheter då jag även börjar 7 på annandagen... men tjäna pengar på en storhelg är ju sååå mycket mer värt!

Fartfylld helg.

 
åh, vad denna helg varit rolig
och allt tack vare min roliga, tokiga, älskade släkt! för igår var det 70-års fest för världens bästa morfar på scoutstugan. vi var närmare fyrtio personer där som firade honom med god mat, olika aktiviteter, sång & visor, massa skratt & roligheter! senare på kvällskvisten drog vi ungdomar oss vidare mot hotellet där det var mycket folk på nattklubben! till största delen tack vare paradise hotel-kristian & så emil som var på besök i lilla lycksele. det blev i varje fall en asrolig kväll med mina älskade brudar, mina syskon, samt mina svågrar som hade vägarna förbi stan & umgicks ett tag- slutade dock med att tobias slaggade hemma hos mig på våran soffa haha!
familjen. sådana underbara människor i min familj på mammas sida, som gör att jag känner mig så välsignad här i livet. och denna bild gör mig så glad då det inte har varit ofta vi alla kunnat vara på en & samma bild! men här kan ni skåda morfar & hans familj, hans fru, fyra av hans barn & alla hans barnbarn. men morfar & mormor har ju som sagt fem barn totalt, det är bara det att den femte inte är med här. älskade morbror peter som alltid alltid fattas oss. men jag vet att han var med oss igårkväll, jag vet det.♥
 
annars så har vi även myst med pappa & kicki i massor i helgen! det där som är lite casual när man kommer hem till föräldrarna, hihi. och idag när vi kom till övik så var det bara att åka direkt hem till faster där det var storkalas för lilla liam som fyllde två i onsdags- storkillen!! 
 
nu däremot är det soffläge som gäller. i vår nya soffa, till och med! den känns förhimla bra & ser jättefin ut, kan visa er sedan när vi fått helt i ordning här i vardagsrummet! 
längtar verkligen i säng nu när denna söndag mest känts seg & tröttsam, behöver verkligen ladda upp för den kommande arbetsveckan!

I love you so much it hurts.

som sagt så har den här veckan bestått utav jobb till största delen. och förutom det har jag inte riktigt koll på vad jag annars hunnit med?! inte mycket alls, haha.. avverkat några träningspass, städat lägenheten & träffat farmor. typ det.
i veckan slog jag ju som sagt mitt egna personliga rekord också, vilket kändes superbra! det är kul att utmana sig själv- till en viss gräns då, men det gäller bara att aldrig ge sig!  
 
har jobbat ett dagpass idag & det har flutit på helt okej. efter maten ska jag möta upp elina på uh för en fika. bravur till dem som håller sina cafeér öppna kvällstid, tycker det är hur bra & mysigt som helst! annars får vi se vad vi hittar på ikväll. 
christoffer ska då köra till sollefteå för att titta på en ny bil, hehe.. en stor transporter han vill ha som arbetsbil, och självklart ryker ju då volvon. själv förstår jag mig då inte på det där om bilar då jag själv inte tänker köpa en egen förrän om några år, men vi alla har ju våra olika prioriteringar haha!
imorgon jobbar jag 7.30-15 & sedan åker vi mot lycksele där precis allt & ingenting kommer hända. ni får en finfin resumé sedan någon gång kan jag lova, hihi.
 
ha det fint! 

Not so tiny anymore.

vill önska min älskade kusin julia grattis på sin 15-årsdag! 
ha en superfin dag lillan.
 
& dagar som dessa suger det lite att bo tjugo mil från ena släkten.

Blue moon, blue blue blue blue moon.

här, allesammans, är en fining som jag beställde för ett bra tag sen men glömt visa!
jag är ju som sagt så svag för klänningar & kjolar, det kan vara så jäkla snyggt på finare, festligare tillfällen men samtidigt föredrar jag det även som vardagsplagg. formellt & tjusigt!
och då den här var på rea så passade jag på. tillsammans med högklackat & guldsmycken så kommer det bli prima, så det blir nog till att inviga den i helgen! 
(den gör sig inte riktigt rättvis på bild!! men den sitter i alla fall jättebra & jag trivs i den!)

Skam den som ger sig.

sprang nyss 8 km utan paus- ett personligt rekord & det känns så jäkla bra!!!!!
bästa som finns är att både märka & känna skillnad. 
 
sitter nu med en proteinsmoothie & ska strax hoppa in i duschen, sedan väntar alla andra måsten resten av dagen & kvällen. men snart, snart, är det helg. hejsvejs!

Samoyed.

kan ni fatta att jag & christoffer äger en sådan här underbar varelse om ca ett år?
jag förstår allvarligt talat inte hur jag ska orka vänta så länge, haha. men samtidigt är det skönt att det är ett tag bort så vi hinner göra oss redo till 100% med allting. en hund kräver ju som sagt ekonomi, tid & kärlek. dock är det bara köpet som kommer kosta, sedan har vi kvar de flesta av max valpsaker så blir inte mycket att spendera till en början åtminstone!
 
och vissa har undrat varför vi har valt just rasen samojed;
och det är svårt att svara på den frågan rakt av riktigt. men vi tycker att rasen är sååå himla fin, till att börja med! utseendet påminner lite om en isbjörn tycker jag, hihi! samojeden tillhör också spetsfamiljen precis som max, men specialkategoriserad till polarhundar & slädhundsspetsar. förr i tiden användes dem till arbete väldigt mycket, vilket kunde vara att dra slädar samt båtar vid floder. samojeder är väldigt flitiga klövjehundar (vilket betyder att dem kan bära packning på sina ryggar) så vid jakt & fiske bar dem packning. dem kunde valla renar & vara ställande jakthundar för björn, isbjörn & älg, även trädskällare för ekorre & olika fåglar. kombinationerna var spektakulära då dem först kunde användas under jakten och som dragare påväg hem från jakten.
och främst av allt användes dem som sällskapshundar, sällskap för barnen, och deras pälsar var praktiskt under kalla vintrar då det värmde suveränt.
 
idag används samojeden som slädhund också, både inom fritid & sport. det går använda dem till mycket helt enkelt, då dem har den kroppsbyggnaden & styrkan!
 
ja, alltså ni hör ju bara vilka otroligt bra arbetshundar dem är! och i allmänt är dem livliga, lekfulla, alerta, vänliga, envisa & sociala. jag tycker det också beskriver max rätt av (och jag vet att många inte håller med om det då han är en finskspets) men som sagt är det vi som format vår jakthund till en bra sällskapshund.
jag & christoffer tycker i varje fall att en samojed passar oss bra just för att vi älskar att vara i naturen, vi älskar att vara i våra familjestugor & vara aktiva, fjällvandra, köra mycket skoter (och då vi kör skoter springer alltid max bakom). ja, ni vet, bara hitta på mycket uteaktiviteter! för en samojed behöver den stimulansen att motioneras mycket. köper man en samojed & endast har den som en vanlig sällskapshund är man nog inte så rättvis. och jag drömmer även om en utställnings-och agilityhund, vilket också krävs gott om arbete.
 
well well, ni som undrade, jag hoppas ni fick ett bra svar på era funderingar! =) vi är då jätteglada över det kommande tillskottet till våran lilla familj! 

A throwback.

 
en 'liten' tbt från min hårddisk...
saknar så himla mycket som varit från det senaste året; saknar alla hemmafester, studentens lyckliga dagar från dag 1 av studentveckan till just dagen D, motorveckans alla bravader, balen & allt fix & trix där, alla sena dryga kvällar med balkommittén, min klass & alla underbara vänner & även dem människor man lärde känna på nytt, de varma dagarna som spenderades på stranden, även de varma dagarna som spenderades på jobbet, alla mördarpass som spenderats i både gym & intervallpass bland berg & skogar, alla turer till åsele & där även den sjukt roliga åselemarknaden, fjällvandringen i hemavan, de där kvällarna med favorittjejerna då vi drack en massa vin & dansade oss till värk i fötterna, allt det härliga som 2014 bjöd på & gjorde livet så fint & uppenbart m.m. 
 
 
nu befinner vi oss i slutskedet av året & jag är faktiskt riktigt spänd på vad det kommande året har att erbjuda!
vem vet vad som sker i mitt liv, just vid den här tidpunkten, om ett år?! pluggar, jobbar, fått nya hundvalpen- & därmed kanske börjat på valpkurser, lydnadskurser, agility, ringträningar- allt det som jag vill med nya vovvsingen. only time will tell. det blir spännande!

Balans & stabilitet.

detta hundförarbälte är suveränt när man vill t.ex. löpa med sin hund! jag tycker det funkar jättebra med max då jag upplever att jag får en bättre kontroll över hunden, och så är det skönare att slippa hålla ett koppel i ena handen hela tiden medans jag springer. 
dessa bälten funkar allra bäst när hunden ska arbeta & dra, dvs om man kanske åker skidor. nu är inte max den typen av hund, mestadels för att han oftast vill springa bredvid sin förare emn även för att han inte har just den kroppen & styrkan. men när vi skaffat vår samojed kommer det användas flitigt till just dragningen!- när vi är i någon stuga & det faktiskt kommit snö, så kommer det bli mycket mer skidåkning då samojeden behöver just den stimuleringen att få aktiveras på något vis, och den är ju en polarhund; en slädhund, arbetshund, som alltid funnits till för att just använda kroppen till sådant. om man ska fjällvandra används den också för att bära på packning man fäster runt ryggen.
 
men hur som helst så kan jag rekommendera ett sådant bälte för er som gillar att träna & aktiveras med er hund! det är hur roligt som helst! =)
från morgonens löpning

Christmas wanties.

det är svårt att få in detta i skallen; endast 38 dagar kvar till julafton!? fattar verkligen inte vars tiden har tagit vägen. kändes som det var nyss det var hösttider, en härlig september & vi flyttade in i lägenheten. men jag klagar ju verkligen inte, då årets mysigaste högtid nalkas! =)
och det där med julklappar är en riktig plåga, både att komma på vad man ska ge sina nära & kära + vad sjuttsingen man ska önska åt sig själv?!
här ovan har jag gjort collage på saker som kan tänkas finnas på min önskelista:
 
♥en tvättkorg är ett utav de största behoven, då våran är på den stora bristningsgränsen till att gå sönder!
♥skulle verkligen vilja resa iväg någonstans! suget på att åka på en veckas semester i varmare breddgrader nästa år bara växer & växer, skulle verkligen inte sitta fel. 
♥eftersom jag inte ännu skaffat ett gymkort så skulle det vara en väldigt suverän present! antingen på friskis & svettis eller 1life som finns inne på paradisbadet, väldigt fint där!
♥en träningsväska, eftersom jag aldrig riktigt haft en. och just den där i rosa var väl hur fin som helst?!
♥jag vet att jag skrivit om den förut, men en macbook pro kommer faktiskt behövas så småningom! vill verkligen ha en sådan pluggdator om det nalkas skola för mig nästa år.
♥och ibland när inte fantasin räcker till så är det väl suveränt att önska sig olika skönhetsprodukter? för hår & hud, även parfymer, sminkborstar, ögonskuggor, kanske smycken på det. kan fortsätta i evigheter!
♥ett objektiv till min samsung nx1000 systemkamera har jag funderat väldigt länge på, behöver ett större så det kan bli bättre bilder.
♥ett par nya lundhagsbyxor (helst i svart då det matchar bäst) skulle jag vilja införskaffa, då jag redan har ett par gröna & ganska slitna.
presentkort är ju också förhimla enkelt att önska sig! och även förhimla bra att ge bort till andra om man har svårt att komma på bra saker! =)
♥jag som är helt galen i ljus skulle vilja ha huuur många olika sorters ljus som helst! även fina lyktor & ljushållare.
pengar är också en bra grej att önska sig! alltid behövligt, så man själv kan införskaffa saker man behöver eller spara tills vidare (som jag typ alltid brukar göra, haha!
♥älskade mumin, hela sortimentet är så underbart & fint. samlar på allt möjligt; muggar, bestick, tallrikar, skålar, brickor, glas, kannor, verkligen hela sortimentet! när andra samlar på teserviser eller liknande så samlar jag på en massa muminporslin! det där som är viktigt & personligt, ni vet.

Jag växer medans du förgäves försöker dra mig neråt.





påväg hem från åsele så har vi nu stannat av i solberg där pappa & kicki bor med deras nya, fina husvagn! dem ska bjuppa på wook till lunch innan vi rullar vidare hemåt vilket är jätteroligt!

& kvällens planer blir att jag ska på ett ljusparty hemma hos min faster- partylite som jag är så himla förtjust i!
känner mig också såå himla redo för en ny arbetsvecka, så låt oss göra det bästa utav dagarna! =)


141115.




hallå på er!!
idag är en riktig göralös-lördag. vi har mest varit inne & bara tagit det lugnt idag, förutom träningspass, varit på ica & gått prommis med vovvarna. 
nu sitter vi framför modo-leksand & på ett tag blir det middag med ett par sura svågrar som förlorade sin match idag; dem spelar i åseles a-lag.

i periodpausen ska vi gå med vovvarna på en promenad & ikväll vet jag inte riktigt heller vad vi ska hitta på! blir nog bara att mysa framför en film & kanske spela lite NHL-15 =)
men ni får också ha en jättefin lördag! 

Me, myself & I.

10 saker du vill göra innan du dör:
♥köpa ett hus utanför övik med stor gård, garage, tillgång till en sjö/havet & skog osv. och det snart, allra helst! trivs inte riktigt med lägenhetslivet, det funkar men inget jag vill leva med en längre tid!
♥och med ett stort hus med stor gård driva en egen kennel. hundar har alltid varit min största passion här i livet, med världens finaste finskspets & en samojed på ingång nästa år. och jag föreställer mig att jag föder upp just samojeder i framtiden.
♥inte vara så feg & vara rädd för vad andra tycker och tänker; våga mer!!
♥förlova mig, gifta mig, skaffa barn. leva familjelivet, känna moderskänslor. ni vet.
♥se eminem live. alltså!!!!
♥resa ofta, till väldigt olika platser. och nu är jag ju tyvärr inte den som vill åka på t.ex. en asienresa i några månader, jag är mer för charterresor vecka för vecka. 
♥skaffa mc-kortet.
♥ta jägarexamen, något jag försökt ta tag i länge nu!
♥plugga vidare- och min dröm har länge varit att bli sjuksköterska.
♥åka till new york! och då blir det även ett måste att se new york rangers spela på madison square garden. NHL-matcher är way over the top jämfört med SHL.
 
9 saker om dig själv:
♥jag hade egentligen kunnat gå en annan linje än vård-och omsorg. men då hade jag ju inte blivit den jag är idag, just tack vare att yrket format mig + att jag inte lärt känna världens bästa personer som gick i min klass!
♥jag älskar att gå långa promenader!- särskilt under soliga dagar då snön glittrar av solens strålar, det är någon minusgrad ute, max ska självklart vara med & så skön musik i öronen.
♥jag har lätt för att stressa upp mig, och det leder till att jag kan verka sur & irriterad.
♥jag är ju den som bara älskar romantik!- blombuketter, söta sms, choklad, bli bjuppad på middag på en fin restaurang, kramas, pussas,få en oväntat present, ja jag kan hålla på hur länge som helst!
♥jag är både natt-och morgonmänniska. kan vara vaken länge in mot natten & ändå vakna vid sextiden på morgonen utan problem.
♥jag försöker alltid se allting positivt, då negativitet bara för mig att själv bli på dåligt humör & jag föredrar mycket hellre det som är roligt & spontant!
♥att städa & hålla rent är jag nästan beroende av! jag hatar verkligen när sängen är obäddad, det är dammigt, ligger grejer överallt osv. kan nästan börja må dåligt då.
♥jag finner äkta sinnesro när jag är i fjällen. det är enda platsen jag kan riktigt slappna av på.
♥jag kan vara en riktig snåljåp många gånger, haha. är hellre den som sparar pengar än shoppar olika saker varje vecka. jag väljer mina prios, kan man säga! men när jag väl slår till är det så jäkla roligt att köpa kläder, smycken, parfymer osv.
 
8 sätt att vinna ditt hjärta på:
♥att vara omtänksam.
♥att vara snäll.
♥att få mig att skratta & känna riktig jvla lycka.
♥vara sig själv & inte göra till sig.
♥positiva överraskningar!
♥att alltid finnas där, ställa upp i vått & torrt, vara duktig på att prata om saker men även att lyssna.
♥att inte ta mig förgivet.
♥& den åttonde sanningen är ju den att det går inte vinna mitt hjärta,
för det har han redan gjort.
 
7 saker du grubblar på ibland.
♥mig själv.
♥det som varit.
♥ekonomin.
♥plugget.
♥framtiden.
♥distansen till föräldrarna & vännerna.
♥beteenden.
 
6 kändisar du tycker är snygga:
♥david beckham.
♥charlie hunnam.
♥miranda kerr.
♥jensen ackles.
♥blake lively.
♥jessica alba.
 
5 som du aldrig skulle kunna göra:
♥undanhålla en sak för någon jag bryr mig om.
♥äta mat som är möglig, alltså usch?
♥vara otrogen.
♥ställa upp i idol.
♥klättra upp i en hög byggnad, mast eller liknande- jag är på tok för höjdrädd!
 
4 saker du köpt under senaste månaden:
♥festklänning från nelly.
♥boots från dinsko.
♥ljus från partylite.
♥en tavla.
 
3 saker som får dig att le/skratta:
vänner. världens bästa serie haha!
♥människor som har härliga skratt & sprider sådan jkla glädje!- för sådana skratt smittar av sig.
♥när människor gör bort sig. inte på något taskigt vis nu då, utan när det bara blir sådär tokigt & roligt så det faktiskt går att skratta åt haha!
 
2 gamla favoritlåtar:
♥jag är hos dig igen - lars winnerbäck.
♥i will wait - mumford & sons.
 
1 sak som folk inte visste om dig:
♥jag har ett tag i mitt liv kämpat med att gå upp i vikt, just för att jag varit på tok för smal in the old days & haft problem med att äta. om man ska säga det på ett fint sätt! =)

You're fancy as you are.

hallådär älskadeeeeee fredag! 
efter en hel vecka späckad med arbetspass & en massa måsten så är det ljuvligt skönt att få vara ledig idag. under förmiddagen har jag hunnit med att träna, gå en rask pw med maxi, äta en superb frukost, packa inför helgen & nu har jag placerat mig framför teven i soffan i väntan på att C ska komma hem från jobbet. vi ska åka till åsele över helgen & det känns nu faktiskt jättemysigt! vi har inte varit där över en helg på flera månader känns det som, bara svängt förbi vissa söndagar då vi varit i lycksele. så denna helg är något att se fram emot! 
idag är en dag då man bara kan vara på bra humör hihi!
 
ha en jättefin helg, ni också! 

A little piece of heaven.

 
jag köpte ett ljus från partylite som inte kostade alltför mycket & nu doftar det ju kokos i hela lägenheten! såååå himal gott! ljus från partylite har alltid det där lilla extra 

Det handlar om kärlek och respekt till dina medmänniskor oavsett färg & form.

inte nog för att denna låt är så himla bra, inte nog för att stiftelsen i stort sett alltid levererar skön musik; budskapet är så jvla fint & självklart! 
"Låten får tala för sig själv. Avsikten är att markera och det här är vårt bidrag till en mer rättvis och omtänksam värld där rasism inte hör hemma"

många människor som står upp för det rätta i den här videon, det dem själva tror på. den innefattar även många kändisar som tagit ställning till mot rasismen; bl.a. foppa (och den mannen är föralltid så jkla stor, fantastisk & världens bästa hockeyspelare i mina ögon- framförallt en trogen modoit), markus näslund, niklas sundström & mange hellberg.
nej alltså, jag tycker detta är så himla bra bara! den symboliserar just det som förtexten i videon säger; att en trasig värld faller samman ännu mer, att ställa en rätt självklar fråga till den osäkra människan som levt ett tryggt & bra liv i ett fredligt land, som vårat sverige, utan varken krig eller svält:
 
"är du bättre än någon annan eller har du bara haft tur?"
 

We're talking about one place.


en onsdag då jag jag bjuppar på en drös med bilder från när hela mammas familj + linnea åkte till malta sommaren 2012. en utav de allra roligaste resor jag gjort i mitt liv! längtar så himla mycket efter att åka iväg någonstans igen. funderationer på en resa nästa sommar tillsammans med jennelie & gustav har spekulerats men krävs ju som sagt planeringar, ta ledigt från arbetena (om det inte är under semesterperioden), plus att vi ska ju faktiskt köpa en hundvalp efter sommaren! men med planering & sparande tror jag det kan gå vägen ändå! =)
 
nu däremot ska jag kila ner till tvättstugan, efter en körig arbetsdag som orsakat lite onda fötter.  men undersköterskejobb innebär mycket spring, det är tur man ändå trivs med det man gör.
imorgon blir det också ett pass på 7.30-16.30 och sedan bjuppar farmor på tjockpannkaka.
det gillar vi!

Q/A.

"En stor sked med kärlek."
Postat av: Catrine
Alltid lika fin Fanny! 
Så kul att läsa om din vardag och allt möjligt! 

Men jag är nyfiken på hur sin syn på hunduppfostran är? Har det varit en påfrestelse att uppfostra er jakthund till en bra sällskapshund, då vissa finska spetsar ryktas vara smått aggressiva/bitska?=) bara allmänt intresserad! Kram på dig!
 
hejdär catrine, och tack så mycket till att börja med! =)
och den här frågan gör mig faktiskt lite glad, då jag tycker att det är en viktig grej som kanske inte alla tar på så väldans stort allvar.
hunduppfostran är A och O! jag kan inte se något annat, helt ärligt. tar man på sig att köpa en hund så ska man bannemig veta vad man ger sig in på också, för en hund är ingen leksak.
men då är ju grejen den att alla uppfostrar sina hundar olika & man får ju aldrig aldrig göra sin hund illa på något vis! på samma vis som den ska respektera sin flock, sin husse/matte & andra medmänniskor så ska även den få en respekt som den förtjänar! samma som när man kombinerar hund med barn; det är en utomordentligt, ljuvlig kombination men man ska vara skärpt & hålla koll på varenda situation; hur snäll man än påstår att sin hund kan vara så kan den liksom vem som helst nå sin bristningsgräns, om ett barn blir för påfrestande. har man otur kan olyckan redan vara där & man måste ta bort sin kära vän.
 
att uppfostra max har tagit tid, krävts tålamod. och detta till största delen för att det är en jakthund, den finska spetsen är så otroligt jkla envis & tyr sig endast åt en 'mästare', och i vårat fall så är det christoffer som är alfahannen i vår 'flock, den som bestämmer. men samtidigt tycker jag väl inte att det har varit svårt på något vis. vi har alltid varit tydliga med max vad som är okej respektive inte okej, vi markerar så fort han gör fel respektive gör rätt. vi har varit stenhårda med t.ex. matning, att han inte ska glupska i sig sin frukost/middag på en gång man ställer ned skålen, utan han ska titta den som ger honom maten i ögonen & sedan får han äta när denne sagt 'varsågod!'. och så har det blivit bara jag råkar tappa ned något på golvet när jag lagar mat; han rusar inte fram och äter upp det, han stirrar blint på mig och väntar på om han ska få något kommando eller inte. då kan jag bara bryta ögonkontakten och plocka upp den bit mat jag tappat ned. då vet han att det inte var his treat. 
det där med att finska spetsar har dåligt rykte är inte helt fel heller, men det sitter som sagt i hur man uppfostrar sin hund, för guds skull. slänger man in sin jakthund i en hundgård på bakgården & låter den stå där & skälla hela dagarna, inte vara en del utav familjen, bara låter den vara aktiv under jakt, det är väl självklart att den inte blir så himla trevlig & gosig av sig? 
och det där med att hunden ska gå fint i koppel tycker jag också är A och O. hur roligt är det att gå på promenad med en hund som sliter i kopplet och som inte kan bete sig normalt när man möter andra människor eller hundar?
 
jag har både läst & hört om personer som fått sneda ryggar & fått axel-och nackproblem tack vare att dem slitit för mycket med sina kroppar då deras hundar inte kunnat gå ordenligt i koppel & dragit mycket. så man gör inte bara hunden en tjänst genom att uppfostra den till att gå fint i koppel, man gör även sig själv en tjänst & andra man möter. jag tycker det är extremt obehagligt att möta andra hundar som blir alldeles tokiga då dem ser max; skäller, gläfser, sliter i kopplet, och deras ägare blir alldeles illröda av antingen skam eller påfrestning pga att dem måste hålla emot sin slitande hund. så vill inte jag ha det. 
och kan man inte hålla reda på sin hund utan att den springer fram till andra ska man inte ha den lös på ett motionsspår i skogen heller, det retar mig så fruktansvärt!
 
men detta är ju bara vad jag tycker. jag anser mig själv vara väldigt insatt då jag verkligen velat ha max som en bra sällskapshund, pga att han bara har en pungkula har mina drömmat om utställningar, agility, lydnad och jaktprov gått i krasch men det ska byggas upp med nästa hund vi köper! vår fina samojed ska bli tävlingshund & minst lika duktig i allmänthet som max!
främst av allt är hunden en familjemedlem som ska vara med i stort sett överallt, det är ens bästa kompis, och man ska ha trevliga stunder tillsammans! =)

A little snack.

 
här kommer ett litet tips till er som älskar kesella vanilj och/eller vaniljkvarg!
köp ICAs lättkvarg & blanda i lite vaniljsocker så smakar det susen! det är nyttigare än t.ex. vaniljkvargen som innehåller 7,5% fett & så tycker jag faktiskt att det nästan smakar godare!
så jag tycker ni verkligen ska prova! =)

--- --- ---
jobbat 7.30-16.30 idag, samma pass resten av veckan. & ikväll kommer farfar & anita på besök. myyys!

My new sweethearts.

som sagt så införskaffade jag mig dessa på dinsko på birsta! 
kommer användas flitigt i vinter, kan jag garantera. och plus i kanten att dem även kan användas året runt. kostade inte alltför mycket & känns jättesköna! jag har strl 38 & dem sitter som handen i handsken. valet av färg är jag också väldigt nöjd med, när det känns så alldagligt & standard med svarta skor är just brunt en snygg touch som ändå matchar det mesta & ger en känsla av just höst-vinter. känner mig i varje fall supernöjd med detta inköp! =)

Take it slow on sundays.

har ju glömt tillägga att svärföräldrarnas karelska björnhund, cäta, har bott hos oss i helgen!- pga att dem bott på hotell tillsammans med sebasitan & hans hockeylag i sundsvall. så har varit en riktig hundhelg, kan man säga! =)
idag har varit en riktig slapparsöndag, vilket har mestadels bestått utav att ligga under täcket & kramats med pojkarna, hihi. men vi var även ute på en lååång promenad i gimåt med vovvarna; ett vackert, härligt väder måste man ju bara ta vara på! lagomt fint att dra med grabbarna på en rejäl pw & få lite tempo på det hela, hihi!
och för er som undrar vad gimåt är så är det ju en slags stadsdel här i övik, precis som gullänget där vi bor. och i gimåt finns höglandssjön som är väldigt stor & runt den går ett väldigt lång motionsspår! perfekt för långpromenader eller långlöpning! =)
och detta blev dagens middag; en pastagratäng med kyckling, paprika, lök, tomater & ost förstås, hihi. supergod om jag får säga det själv. satt väääldigt fint i magen & nu har hela christoffers familj (förutom tobias) varit hit & hämtat sin cäta. lille max är mest olycklig nu & gnäller efter dem alla. själv så vill jag bara krypa tillbaka i soffan & slappa ett tag till in mot kvällen. sovmorgon imorn kommer inte sitta helt fel.
ha det så bra alla & nattiiiii 

Apple of your daddys eye.

 
älskade, älskade pappa. det är din dag idag.
och som det är lagomt surt att jag inte kan vara i lycksele hos honom idag, men om två helger när vi åker upp får jag fira honom lite extra! =) för idag är en dag då alla ska uppskatta sina fäder, & jag uppskattar verkligen hur han alltid finns där för mig & ställer upp för mig. kort stubin som bara den men den egenskapen ärvde jag då åtminstone inte, hihi!

Lördagen.

kortfattat så bestod ju lördagen utav lite shopping på birsta, träffa christoffers familj & några utav deras släktingar, mycket bilåkande, titta på hockey, äta god mat.
dessa införskaffades, kan visa mer utav dem sedan!
& småkronorna vann mot finland med 6-5 efter förlängning, sebastian nr 21 gjorde ett utav målen & spelade otroligt bra. så himla kul att titta, hela dagen var så rolig & mysig! 
 
nu har klockan passerat tolv, vi kom hem bara för en stund sedan & ska gå & lägga oss.
så det var allt för mig denna gång!

Like I've been there before.

lediga dagar som dessa borde det finnas fler utav! =)
imorse åt jag en riktig brakfrukost bestående utav stekt bacon med äggomelett + en jordgubbsbanan-smoothie, det följdes upp utav en utedag i skogen med maxi.- & nu har minsann vinterkläderna & vinterkängorna åkt fram då minusgraderna uppenbarat sig! känns så himla friskt & härligt utomhus. vintertider är de allra bästa 
annars så har netflix (till min lycka) lagt till alla säsonger utav vänner så har plöjt av ett x antal avsnitt bara idag, haha. kan aldrig bli less på det!
 
till middag bjuppade jag min man på baconlindad kycklingfilé fylld med vitlökskräm med pommes & så per morbergs vin på det. satt väldigt fint i magen om jag får säga det själv & snart väntar standard fredagsTV framför idol. det blir annars en tidig morgon imorgonbitti då sundsvall & hockeymatcher väntar så john blund är inte alltför långt borta!
 
och så har jag förresten glömt berätta att jag & christoffer har fått en soffa av mamma! hon köpte den för ett lämpligt pris begagnad av hennes kompis; den är jättefräsch, rätt stor, ganska precis den färg & det material jag hade tänkt mig innan så det blev ju bara perfa. sakta men säkert börjar vi få den ordning vi vill ha här hemma, men tar ju alltid tid att forma sitt hem.
har verkligen världens bästa mamma! 
 

It makes me feel like I can't live without you, it takes me all the way.

hej på er, finisar! 
torsdag & denna vecka har flygit fram som ett pilskott, har knappt hängt med i svängarna! i måndags blev det träningspass innan jag jobbade 14.45-22 och tisdagen bestod utav ett dagspass 7-16.15. därefter körde vi till lycksele för att hämta christoffers bil som varit på service & besiktning, samt lämna igen pappas tjänstebil. skönt att få mysa lite med honom, kicki & erik innan vi sedan rullade hem igen.
igår jobbade jag 7.30-16.30 och idag är jag ledig några timmar tills jag börjar jobba 15.45-22. har tränat & gått väldigt lång pw med max runt en motionsrunda i gimåt under förmiddagen, vilket var skönt att sedan få avrundas av en dusch & en góó film. 
jag tycker det sammanfattar min vecka på ett bra & kort sätt! =)
 
imorgon däremot ska det bli skönt att få gå på helg, för på lördag åker vi till sundsvall med nästan hela ohlsson-familjen för att se en 4 nationers-turnering. sverige, schweiz, finland & usa möter varandra i u18-lag & christoffers lillebror, sebastian, spelar i småkronorna! hans hockeykarriär bara stiger & stiger, känns så himla roligt för hans skull! =) plus att vi får en heldag med christoffers föräldrar, nästan resten av hans syskonskara, deras farmor & farmor, och ulrica, kari, & familjen från sandviken som också tänkt komma & titta. huuur bra som helst!
 
ha en mysig helg ni också! 

This could be...

...my new darling, om jag har tur! hihi.
har hört från olika håll att en mac book pro med retinaskärm är en väldigt smidig dator, allra helst när man redan har en apple-produkt så allt kan connecta tillsammans, så att säga. och den ska tydligen vara väldigt effektiv & bra att plugga med så det känns ju också som ett plus i kanten då jag förhoppningsvis börjar på uni nu efter jul.
esteterna på tannberget får ju mac book air-datorer av skolan & när jag provade josefins så var den mest komplicerad eftersom den inte riktigt användes på samma vis som tegelstensdatorerna vi andra linjer fick. men när jag väl lärde mig var den som ett annat slags himmelrike, ville inte riktigt lämna jossans lägga när jag var där & pillade på den, hihi.
 
detta blir då någonting att sätta upp på julklappsönskelistan, eller åtminstone kanske få ett bidrag till att kunna köpa den själv sedan. det är då en craving som jag har nu!

I think that I've found myself a cheerleader.

hej på er!
landat på hemmaplan återigen & här nedan beskrivs helgen med bilder & skrift;


på vägen söderut stannade vi av vid högakusten bron för att sträcka på benen, rasta max & självklart fota lite då tillfället kom.
blev bemötta av lyckliga barn när vi väl kom fram till högbo,
och max var så glad över att få slippa åka bil & springa omkring & leka.
ulrica & kari hade smyckat deras hus med massa halloween-pynt; spindelnät & spindlar lite här och var, blodiga ljus, servetter, lyktor, ja allt möjligt! var faktiskt himla mysigt.
under hela helgen blev vi bjudna på jättegod mat!- och det fantastiska med att bo hos en familj som härstammar från finland är att dem älskar mumin lika mycket som jag; muminglas, muminkoppar, mumin-kylsåpsmagneter, muminprydnader & muminbestick var det ett överflöd utav. som jag älskadet det!!
jag hjälpte leija & liam att sminka sig som riktiga spökskelett,
& givetvis gick jag & christoffer med på att följa dem ut på godisjakt, i utklädnader haha!
hela helgen sov vi i leijas rum. ett rätt så typiskt, rosa flickrum som är så himla mysigt & fint! påminner mycket om mitt egna rum när jag var liten.
christoffer hade haft kontakt med en samojedkennel & undrade om vi fick komma förbi vilket var självklart. så blev massa hundmys också, och bus för max. dessa samojeder var också såsåså himla fina & gosiga!
och idag innan vi började bege oss norrut så besökte vi högbo bruk, som är ett slags gammeldags ställe. ungefär som gammplatsen i lycksele; gamla byggnader & olika saker som visade hur platsen såg ut förr i världen. småbutiker överallt, golfbana, tillfällen till olika aktiviteter, & så djur som man fick besöka, tyckte det var jättemysigt verkligen!
annars så blev det filmmys sent om kvällarna, några matcher i guitarhero, massa bus & skratt, promenader, kortspel, shopping, massa roliga saker! har verkligen varit en superfin helg, längtar redan tillbaka dit! 
 
nu däremot är det faktiskt skönt att vara hemma i lägenheten igen, max har redan slockat i sin hundsäng helt slut på efter bilresan & snart blir det läggdags för mig med. känner mig redo för en ny arbetsvecka & längtar efter att få träna också! blir nog ett pass imorgonbitti- både löpning med max & så styrkepass på det- eftersom jag jobbar kväll imorgon, tjoho!!

RSS 2.0